Κατευόδιο στους εργάτες του λόγου

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Last edited by a moderator:

SBE

¥
Όπως πολύ σωστά ανέφερε ένας σχολιαστής για το θάνατό του, το μεγαλύτερο μέρος του έργου του δεν ασχολείται με το Θεό, αλλά δυστυχώς τον ξέρουν κυρίως γι'αυτό. Εγώ πάντως θα τον θυμάμαι για κάτι πιο λάιτ, τη σειρά άρθρων που είχε γράψει με αφορμή την αμερικανική υπηκοότητα, όπου περιγράφει πώς υποβλήθηκε σε διάφορες θεραπείες και λοιπά βασανιστήρια με σκοπό τον καλλωπισμό κατά τα αμερικανικά πρότυπα. Ελαφρύ θέμα, με μπόλικο χιούμορ που σε έκανε να περιμένεις τη συνέχεια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τον παρακολουθούσα από τα πρώτα του βήματα επειδή διάβαζα τον New Statesman τότε που έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα εκεί.

Ενδιαφέρον τριβιδάκι:
In November 1973, Hitchens' mother committed suicide in Athens in a suicide pact with her lover, a former clergyman named Timothy Bryan. They overdosed on sleeping pills in adjoining hotel rooms, and Bryan slashed his wrists in the bathtub. Hitchens flew alone to Athens to recover his mother's body. Hitchens said he thought his mother was pressured into suicide by fear that her husband would learn of her infidelity, as their marriage was strained and unhappy. Both her children were then independent adults. While in Greece, Hitchens reported on the constitutional crisis of the military junta. It became his first leading article for the New Statesman.


Λεπτομέρειες για το θάνατο της μητέρας του στην Αθήνα:
http://www.guardian.co.uk/books/2002/apr/14/politics
 

rogne

¥
Ο μακαρίτης πάντως είχε αναπτύξει από παλιά κάτι περίεργα αντι-αριστερά συμπλέγματα που εμένα μ' έκαναν συχνά ν' αμφιβάλλω για τον ορθολογισμό του (ή τουλάχιστον για την ανιδιοτέλειά του, βασικό γνώρισμα άλλωστε του ορθού λόγου). Τέτοια συνέπεια λ.χ. στην υπεράσπιση όλων σχεδόν των δυτικών βομβαρδισμών, πολέμων, αποκλεισμών κ.λπ. από τη δεκαετία του '80 και μετά, ούτε το ίδιο το ΝΑΤΟ...
 
(ή τουλάχιστον για την ανιδιοτέλειά του, βασικό γνώρισμα άλλωστε του ορθού λόγου)

Δεν μπορώ να μην ρωτήσω: Τι σχέση έχει η ανιδιοτέλεια με τον ορθό λόγο;
Δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση. Δηλαδή μόνο ανιδιοτελείς άνθρωποι μπορούν να είναι ορθολογιστές;

Για να μην σταθώ στο άλλο: Υπάρχουν πραγματικά ανιδιοτελείς άνθρωποι;
 
Πέθανε ξαφνικά, στα 82 του χρόνια, ο Δημήτρης Σαραντάκος, συγγραφέας.
Πατέρας του Νίκου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Η καρδιά μου γέμισε απέραντη θλίψη, γιατί κάποιες σχέσεις είναι τόσο ωραίες, κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ωραίοι, που θα ήθελες να μην τελειώσουν ποτέ. Δεν ήταν μόνο που ο Δημήτρης Σαραντάκος ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος και ένα αξιοθαύμαστο πεντακάθαρο μυαλό. Δυστυχώς, δεν χόρτασα τον δικό μου πατέρα και η σχέση του Νίκου με τον πατέρα του ήταν ένα μικρό, μα τόσο όμορφο φως, και στη δική μου ζωή. Στην κοινότητά μας ολόκληρη θα έλεγα.

Στον Νίκο και τους άλλους ανθρώπους του Δημήτρη Σαραντάκου, τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πράγματι, εξαιρετικός άνθρωπος, και τον νιώθαμε κι εμείς τόσο δικό μας χάρη στο ιστολόγιο του Νίκου και που τον βλέπαμε στις παρουσιάσεις των βιβλίων του. Μεγάλη η στεναχώρια. Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στον Νίκο και την οικογένειά του.
 
Τα άρθρα του μου έδιναν πάντα την εντύπωση ότι ήταν πολύ ζωντανός άνθρωπος. Συλλυπητήρια κι από μένα σε όλη του την οικογένεια.
 
Θερμά συλλυπητήρια και καλή δύναμη στο Νίκο και την οικογένειά του.
 
Συλλυπητήρια και από μένα. Να είσαι καλά, Νίκο, για να τον θυμάσαι και να τον τιμάς.
 
Κι από μένα συλλυπητήρια. Μου άρεσε πάρα πολύ που το ιστολόγιο του Νίκου φιλοξενούσε τον πατέρα του. Είναι τόσο όμορφη μια τέτοια εικόνα, όταν όλοι ξέρουμε πόσο τεταμένες μπορεί να είναι οι σχέσεις πατέρα-γιου. Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν πατέρα ή γιο χωρίς να του πούνε ποτέ ότι τον αγαπούσαν ή ότι τον παραδέχτηκαν, στην ζωή τους. Γι' αυτό χαιρόμουν αυτήν την εικόνα του Σαραντάκου γιου-πατέρα. Τουλάχιστον όπως την βλέπαμε εμείς, σαν αναγνώστες.
 

cougr

¥
Θερμότατα συλλυπητήρια κε Σαραντάκο! Θα τον θυμόμαστε!
 
Και από το νήμα αυτό σας ευχαριστώ για τα θαυμάσια μηνύματά σας!
 
Top