Ιντερνετ για το λάπτοπ με στικάκι

Zazula

Administrator
Staff member
Το εξωτικό μέρος που σκοπευω να επισκεφτώ έιναι η Πάτρα, και υποθέτω ότι θα έχει σήμα.
Χαχαχα... μην κάνεις βιαστικές (κι έξω απ' τον χορό) υποθέσεις! Η ποιότητα του σήματος εξαρτάται (κι επηρεάζεται καίρια) από την περιοχή σε μικροεπίπεδο (κι όχι απλώς σε μακροεπίπεδο). Πρόσφατα βοήθησα φίλη που ήθελε νετ με στικάκι και δώρο νέτμπουκ· από τις διαθέσιμες επιλογές προτίμησα την κοσμοτέ επειδή είχε 12μηνη δέσμευση (η βόνταφον ήθελε 24μηνο). Λοιπόν, δεν μπορούσε να συνδεθεί πουθενά μέσα στο σπίτι, και μιλάμε για κεντρικό δρόμο στην Ευρυάλη (δηλ. Γλυφάδα). Μιλήσαμε με την κοσμοτέ, έστειλαν συνεργείο μέτρησης της ποιότητας σήματος στη συγκεκριμένη διεύθυνση και, παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι όλη η κάτω Γλυφάδα έχει σήμα καμπάνα, επιβεβαίωσαν αμέσως το πρόβλημα για το συγκεκριμένο σπίτι. Η πρότασή τους ήταν ή να ακυρώσουν τη σύνδεση χωρίς καμία δική μας υποχρέωση ή να εγκαταστήσουν τοπικά έναν ενισχυτή σήματος (κάποια πικοκυψέλη, εικάζω) χωρίς καμία δική μας επιβάρυνση. Ωστόσο όλα αυτά ήταν εφικτά επειδή υπήρχε συμβόλαιο με συγκεκριμένη ταχυδρομική διεύθυνση, και πολύ φοβούμαι πως δεν είναι διαθέσιμα στους απλούς αγοραστές στικακίων.

Και για να σε βάλω στο κλίμα των ελληνικών πόλεων και της κάλυψης 3G: Πρώτον, τα ειδικά περιοδικά τού χώρου κάνουν σχετικά τεστ σε ετήσια βάση, και πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι εξόχως απογοητευτικά για μέρη που δεν το περιμένεις. Δεύτερον, είναι τόσο συχνές οι περιπτώσεις ξηλώματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας έπειτα από ενέργειες πολιτών ή δήμων, που ευκολότερα έχεις σήμα στα Γκράβαρα παρά μέσα στον αστικό ιστό.
 

SBE

¥
:eek:mg: Ευχαριστώ για την πολύπλευρη ενημέρωση, Ζαζ. Μου φαίνεται οτι απλά θα το ρισκάρω και βλέπουμε. Ελπίζω να βρω άκρη. Στη χειρότερη περίπτωση φυσικά υπάρχει ενα ιντερνετοκαφενείο στη γωνία.

ΥΓ Την τελευταία φορά που ήμουνα φοιτήτρια όλα τα σχέδια περί δουλειάς στις διακοπές ναυαγούσαν, τα βιβλία τα πήγαινα εκδρομή να πάρουν αέρα, αλλά τότε υπήρχε δυνατότητα να τα φέρεις βόλτα κάπως μετά. Τώρα δεν μπορείς να μην δουλέψεις μια μέρα γιατί θα πρέπει να την αναπληρώσεις με ξενύχτια μέχρι να γίνουν τα μάτια σου έτσι :eek:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ελπίζω να βρω άκρη. Στη χειρότερη περίπτωση φυσικά υπάρχει ενα ιντερνετοκαφενείο στη γωνία.
Ή θα ανέβεις να δουλεύεις στην ταράτσα, σε οπτική επαφή με κάποια κεραία κινητής...
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Ή στη βεράντα:



Romeo, Romeo, Wi-Fi art thou, Romeo? :D
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όπως θα έχουν διαπιστώσει ήδη όλοι οι ενδιαφερόμενοι, οι προσφορές και οι τιμές για το 2011 είναι πολύ πολύ πολύ χειρότερες....
 
Είναι;
Πέρυσι είχα πάρει βόνταφον με 49 ευρώ και έδινε το στικάκι και 10 μέρες δωρεάν χρήση (και με γενναιόδωρο όριο όγκου).
Φέτος πήρα Κοσμοτέ, με 50 ευρώ: το στικάκι και ένα μήνα δωρεάν χρήση, αν και μόνο με 5 γίγα όριο. Εντάξει, είπα στις δεσποινίδες να βλέπουν γιουτουμπάκια με το δελτίο και δεν είχαμε πρόβλημα (για 20 μέρες χρήση, κάπου 3,5 γίγα). Και το σήμα ήταν σαφώς καλύτερο από της βόνταφον.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν είναι; Είναι ο μισός όγκος. Τα αντίστοιχα Βόνταφον δίνουν ακόμη λιγότερο όγκο.
Και θα περίμενε κανείς να πέφτουν οι χρεώσεις για το ίντερνετ, γενικότερα...
 
Ο μισός όγκος αλλά για ένα μήνα, όχι δέκα μέρες.
Οπότε, παίζεται.
 

SBE

¥
Επειδή το είπα πολλές φορές αλλά δεν το έκανα, πήρα τελικά την απόφαση και αγόρασα στο Οτεσοπ στην Πάτρα το πακέτο προπληρωμένης σύνδεσης ιντερνέτ, το οποίο περιλαμβάνει ένα USB και μία κάρτα ΣΙΜ.
Πάω σπίτι το συνδέω, όλα καλά κλπκλπ. Για δυο-τρεις μέρες κανένα πρόβλημα, μετά αρχίζει να μου κάνει νερά και να μην διαβάζει ο υπολογιστής το στικάκι και συνεχώς να κόβεται και να ξανασυνδέεται.
Τελικά ψόφησε τελείως και επειδή μέχρι τότε είχα φύγει από την Πάτρα, πήγα σε έναν Γερμανό απέναντι με το σκεπτικό ότι αφού αυτοί πουλάνε το ίδιο πακέτο το ίδιο πράγμα είναι. Στο μαγαζί έλεγξαν το στικάκι και επιβεβαίωσαν ότι δεν το διαβάζει ο υπολογιστής παρόλο που περνάει ρεύμα από μέσα και μου είπαν για αλλαγές κλπ να πάω καλύτερα σε κεντρικό Γερμανό, γιατί αυτοί ήταν μικροφραντσάιζ της γειτονιάς. Προτίμησα να πάω στον ΟΤΕ γιατί σε ΟΤΕμάγαζο το είχα αγοράσει οπότε κλπκλπ.
Πήγα λοιπόν στο ΟΤΕσοπ της γειτονιάς που είναι και γραφεία του ΟΤΕ και έχει όλες τις υπηρεσίες κλπκλπ δηλαδή όχι σε φραντσάιζ της γειτονιάς, σε κανονικό ΟΤΕ, όπου η υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να συνδέσω το στικάκι στον υπολογιστή και με το στικάκι συνδεδεμένο να πάρω τηλέφωνο τη γραμμή βοήθειας και θα με καθοδηγήσουν αυτοί. Της είπα ότι δεν έχει πρόβλημα μάλλον η ΣΙΜ αλλά η συσκευή και εξήγησα πάλι το πρόβλημα μπας και καταλάβαινε. Και πάλι δεν το κατάλαβε, οπότε της είπα να το συνδέσει άμα θέλει με τον υπολογιστή που είχε μπροστά της να δει ότι δεν λειτουργεί η συσκευή. Μου επανέλαβε ότι άμα πάρω τηλέφωνο την γραμμή βοήθειας κλπ κλπ, οπότε εκεί τα πήρα και της είπα ότι αν το κάνω αυτό δεν θα δουν τίποτα στη γραμμή, αφού δεν μπορώ να συνδεθώ καθόλου και είναι σα να μην υπάρχει η συσκευή. Της είπα επίσης ότι είμαι μηχανικός και ξέρω από υπολογιστές (αυτό δεν το λέω συνήθως γιατί ακούγεται σα να κάνω φιγούρα) και στο τέλος της είπα ότι σας φέρνω ελαττωματική συσκευή που χάλασε τέσσερεις μέρες μετά την αγορά της. Είναι υπό εγγύηση, θα πρέπει ή να την αλλάξετε ή να την επισκευάσετε.
Περιττό να πω ότι μου είπε ότι δεν το κάνουν αυτό. Για καμία συσκευή. Της έδειξα τα τηλέφωνα που πούλαγε το μαγαζί και ρώτησα αν χαλάσει κάποιο από αυτά ενώ είναι ακόμα στην εγγύηση δεν το διορθώνετε; Μου είπε όχι. Και μου είπε να πάω είτε στον ΟΤΕ στο Μαρούσι είτε στην Πανεπιστημίου που έχουν μαγαζί με "ειδικούς".

Επειδή εκείνη την ημέρα έφευγα από Ελλάδα δεν πήγα πουθενά και θα το αναλάβει η μητέρα μου, αλλά μου χάλασε τη διάθεση αυτή η διαπίστωση ότι όταν το αγόραζα το μαραφέτι μου ζητούσαν ταυτότητα κλπ για την άδεια γάμου, αφού πλέον το έχω παντρευτεί σε παράλληλη χώρα που απαγορεύει τα διαζύγια. :lol:
 
Και φέτος πήρα στικάκι, 35 ευρώ από Οτέ, το σήμα καλούτσικο, αλλά μετά την πρώτη μέρα είδα με φρίκη ότι είχα upload πάνω από 2 GB, χωρίς να ανεβάσω τίποτα και χωρίς εμφανώς να τρέχει κάποιο... δυφιοβόρο πρόγραμμα. Καμιά ιδέα έχουν οι τέκηδες;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επειδή κι εγώ δούλεψα φέτος το καλοκαίρι με ΟΤΕ, έχω την εντύπωση ότι τα συστήματά τους τρελάθηκαν όταν ξαφνικά, τέλη Ιουλίου, για να χτυπήσουν την πολύ πιο φτηνή και ανταγωνιστική φέτος WIND, υποσχέθηκαν «απεριόριστο» ίντερνετ για τον Αύγουστο (στην πράξη, πολύ, αλλά όχι «απεριόριστο). Υποτίθεται ότι διπλασιάστηκε ο όγκος σε όποια σύνδεση ενεργοποιήθηκε μέσα στον Αύγουστο, αλλά το σήμα επιδεινώθηκε (χτες και προχτές, π.χ., ήταν σχεδόν αδύνατη η σύνδεση).

Για το ειδικό που αναφέρεις, sarant, δεν έχω ιδέα όμως. Έκανες καμιά ερώτηση στο σέρβις;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Να σε ρωτήσω, πάντως: Firewall έχεις εγκατεστημένο, να σου ζητάει την άδεια αναφέροντάς σου ποιο πρόγραμμα πάει να συνδεθεί στο νετ;
 
Έχω, αλλά δεν με ρωτάει για τις εξερχόμενες. Έχω δηλαδή το προεπιλεγμένο των W7.
 
Μερσί, θα το δω.
Σε δυο ώρες υποτονικής χρήσης, δηλ. μόνο περιστασιακό σερφάρισμα σε ελαφριές ιστοσελίδες, και κυρίως γράψιμο στο πισί ή τίποτε, έκαψε 29 ΜΒ ανωφερή και 27 ΜΒ κατωφερή. Δεν είναι πολλά, αλλά κανονικά τα ανωφερή είναι μικρό κλάσμα των κατωφερών.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πενηντάρικο για σύνδεση από κινητό λέει, πάντως (όχι ότι τα τριάντα που δίνει για γουίφι με στικάκι πιο κάτω είναι φτηνά, αλλά ...κάπου εκεί είναι οι τιμές).
 
Top