Η Αμερική απειλείται...

nickel

Administrator
Staff member
Η Αμερική απειλείται. Και απειλείται από έναν υποψήφιο πρόεδρο (για τον οποίο θα μπορούσα να αραδιάσω ένα κατεβατό αρνητικούς χαρακτηρισμούς) και εκατομμύρια αποβλακωμένους δεξιούς ψηφοφόρους. Μα τι τους βρήκε; Τι βρήκε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα; Πώς επέτρεψε ό,τι το πιο ηλίθιο και αντιδραστικό να κατακτήσει το βήμα με το λόγο του μίσους και το επιχείρημα του παραλόγου; Μαζί με την Αμερική απειλείται και ο υπόλοιπος κόσμος. Πρέπει κάποια στιγμή σε όλες τις χώρες που ταλανίζονται από τους τσαρλατάνους του λαϊκισμού να αρχίσει σιγά σιγά να πρυτανεύει λόγος σωφροσύνης, μετριοπάθειας, κατανόησης, συναίνεσης.

Ένα υπέροχο άρθρο στην Washington Post καταθέτει το συνολικό οπλοστάσιο των επιχειρημάτων εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ σε μια έντονη φωνή αγωνίας. Επιλέγω μία πρόταση και σας στέλνω να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στις σελίδες της εφημερίδας.

The Republican Party has moved the lunatic fringe onto center stage, with discourse that renders impossible the kind of substantive debate upon which any civil democracy depends.
Donald Trump is a unique threat to American democracy
 

nickel

Administrator
Staff member
Published on Jul 24, 2016

John Oliver discusses last week's unsurprisingly surprising Republican convention.

Κανονικά θα έπρεπε μόνο να γελάμε μ' αυτά.


 

daeman

Administrator
Staff member
...
Watch Rosie O'Donnell Skewer Donald Trump in 'Daily Show' Parody


Last Week Tonight with John Oliver: Donald Trump Drumpf (February 28, 2016 / 27.755.315 views)



...
Trumpery

noun (plural trumperies)

[MASS NOUN]
1. Attractive articles of little value or use:
'None of your woollen drapery, nor linen drapery, nor any of your frippery or trumpery. I hate ostentation.'


1.1. Practices or beliefs that are superficially or visually appealing but have little real value or worth:
'he exposed their ideals as trumpery'
'theatrical trumpery'


adjective

1. Showy but worthless: 'trumpery jewellery'

1.1. Delusive or shallow: 'that trumpery hope which lets us dupe ourselves'


Origin: Late Middle English (denoting trickery): from Old French tromperie, from tromper 'deceive'.

http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/trumpery


Mass noun, mass hallucination, mass manipulation.


...
Από τον προηγούμενο μήνα, αλλά αξίζει:

STEPHEN HAWKING ANGERS TRUMP SUPPORTERS WITH BAFFLING ARRAY OF LONG WORDS

The theoretical physicist Stephen Hawking angered supporters of Donald J. Trump on Monday by responding to a question about the billionaire with a baffling array of long words.

Speaking to a television interviewer in London, Hawking called Trump “a demagogue who seems to appeal to the lowest common denominator,” a statement that many Trump supporters believed was intentionally designed to confuse them.

Moments after Hawking made the remark, Google reported a sharp increase in searches for the terms “demagogue,” “denominator,” and “Stephen Hawking.”

“For a so-called genius, this was an epic fail,” Trump’s campaign manager, Corey Lewandowski, said. “If Professor Hawking wants to do some damage, maybe he should try talking in English next time.”

Later in the day, Hawking attempted to clarify his remark about the presumptive Republican Presidential nominee, telling a reporter, “Trump bad man. Real bad man.
...
 

nickel

Administrator
Staff member
Απέναντι στην παράνοια των Τραμπ-ούκων, θα βάλω την ομιλία της Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Αν χάσει η Χίλαρι παρά την υποστήριξη από τέτοιο κόσμο, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι κάποιο (αυτο)καταστροφικό μικρόβιο πέρασε από τη Βρετανία του Brexit στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ηχητικά ντοκουμέντα του Δημοκρατικού Κόμματος δημοσίευσε ο ιστότοπος WikiLeaks


Τα οποία βέβαια δεν λένε και τίποτα σπουδαίο, απλώς περιέχουν διαφόρους δυσαρεστημένους με τον Σάντερς, από ό,τι βλέπω. Προορίζονται προφανώς να πλήξουν τη Χίλαρυ στις εκλογές, που είναι και λογικό, καθώς ο Πούτιν προτιμάει να βγει ο Τραμπ. Το γεγονός ότι ο Σνοούντεν -των Wikileaks, ντε- έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία με κάνει να αναρωτιέμαι για τα κίνητρα του Wikileaks. Θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθεί κανείς με τη χρηματοδότησή τους, κάποια στιγμή.

Το στρατόπεδο της Χίλαρυ, πάντως, έχει δηλώσει ότι κάποια από τα περιβόητα μέιλ της έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από Ρώσους χάκερ.

Σχετικά:
Donald Trump Calls on Russia to Find Hillary Clinton’s Missing Emails
It's Official: Hillary Clinton Is Running Against Vladimir Putin
 

nickel

Administrator
Staff member
Όπου ο οπαδός του Σάντερς, θυμωμένος με τις σκευωρίες των Δημοκρατικών σε βάρος του πουλέν του, πάει και ψηφίζει τον Τραμπ, έτσι για να τους δείξει αυτός...

Υποθέτω ότι ο μέσος ψηφοφόρος του Τραμπ έχει καλύτερους λόγους να είναι τόσο @!@$%#%@@ας...
 

rogne

¥
Ρεαλιστικά, και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη κανένα wikileak, πολύ πιθανότερο είναι ν' απέχουν οι του Σάντερς. Να πάνε στον Τραμπ, ξεπερνάει κάθε λογική, συμπεριλαμβανομένης αυτής του παραλόγου. Απ' την άλλη, η εικασία ότι τη Χίλαρι την πολεμάει ο Πούτιν (με τον οποίο "τα 'χει βρει", ας πούμε, ο Τραμπ), ε, δεν μπορεί να είναι υπέρ του Τραμπ, μπορεί;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αναρωτιέσαι, δηλαδή, αν θα πειράξει τους ψηφοφόρους ενός ακροδεξιού υποψηφίου η υποστήριξη από (ή η συνεργασία με) έναν πολιτικό που υπήρξε μέλος κομμουνιστικού κόμματος; :)
 

rogne

¥
Προς το παρον δε θα σηκωσω το γαντι (δεν ξερω καν που ειναι ο τονος στο ταμπλετ) ;-)
 

nickel

Administrator
Staff member
Θα πρέπει, υποθέτω, να υπάρχει ο όρος «keyboard-challenged». :-)

(Το νιώθω με οτιδήποτε έχει πλάτος μικρότερο από 45 εκατοστά.)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Προς το παρον δε θα σηκωσω το γαντι (δεν ξερω καν που ειναι ο τονος στο ταμπλετ) ;-)

«Δοκίμασε να σέρνεις ελαφρά προς τα πάνω κρατώντας το φωνήεν πατημένο και θα πρέπει να σου δώσει επιλογές με τονούμενα φωνήεντα» είπε και έσπευσε να βγάλει κρύα κοαόλα και ποπκόρ...
 
Αν χάσει η Χίλαρι παρά την υποστήριξη από τέτοιο κόσμο, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι κάποιο (αυτο)καταστροφικό μικρόβιο πέρασε από τη Βρετανία του Brexit στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Το μικρόβιο αυτό υπάρχει και είναι ιδιαίτερα ισχυρό και επικίνδυνο. Όλα τα μίση και τα πάθη που σιγόβραζαν κάτω από την κρούστα της πολιτικής ορθότητας έχουν ανέβει στην επιφάνεια και κοχλάζουν. Στην ευρύτερη γειτονιά μου έχουν υπερδιπλασιαστεί τα φαινόμενα ατόμων με την ομοσπονδιακή σημαία του αμερικανικού Νότου στα φορτηγά τους . Ντρέπομαι. Φοβάμαι.

Ελπίζω να είναι τοπικό το φαινόμενο στο Κάνσας, όπου υπάρχουν αναρτημένες υπενθυμίσεις να μην οπλοφορούμε στις τράπεζες, τα νοσοκομεία, και τις βιβλιοθήκες. Και όπου αυτό https://www.youtube.com/watch?v=qMJYw0sxZ0k δεν είναι υπερβολή.
 

SBE

¥
Παλ, ο Σνόουντεν δεν ήταν των Wikileaks. Ο Ασάντζ ήταν.
Οι Αμερικανοί ακούνε Ρωσία και τρελαίνονται όχι για τον κομμουνισμό αλλά γιατί ό,τι έχει να κάνει με τη Ρωσία είναι κακό. Αν το πρόβλημά τους μετά την πτώση της ΕΣΣΔ ήταν ο κομμουνισμός, τότε θα είχαν γίνει φιλαράκια με τη Ρωσία εδώ και χρόνια.
Η όλη ιστορία με τη Ρωσία είναι ότι ο Τραμπ κάλεσε ξένη δύναμη να χακεριάσει υπολογιστές και να αποκαλύψει απόρρητα έγγραφα. Δηλαδή να παρέμβει στα εσωτερικά των ΗΠΑ. Αυτό θα πρέπει κανονικά να του κοστίσει ψήφους.

Διάβαζα κάπου που έλεγαν ότι οι οπαδοί του Σάντερς είναι το Tea Party των Δημοκρατικών. Ας είναι, αλλά τουλάχιστον να ψηφίσουν σωστά.
 
Δεν μπορώ να βρω τα polls τώρα γιατί βιάζομαι λιγάκι αλλά, απ' όσο βλέπω, η πλειοψηφία των Σαντερικών θα ψηφίσουν Κλίντον. Με κρύα καρδιά αλλά θα την στηρίξουν. Μόνο και μόνο λόγω Τραμπ πολλοί απ' αυτούς. Η Χίλαρι, αν δεν είχε τον Τραμπ απέναντί της, δεν έβγαινε ούτε σε 300 χρόνια. Όχι επειδή είναι γυναίκα, επειδή είναι η Χίλαρι. Δεν έχω βγει πολύ εκτός σπιτιού σ' αυτή την πολιτεία (Ιντιάνα), οπότε δεν μπορώ να σας πω τι παίζει. Αν υπολογίσουμε πάντως ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ είναι από αυτά τα μέρη, μάλλον πολλούς τρελαμένους έχουμε εδώ τριγύρω.

Έδιτ: Εννοώ ότι ήταν κυβερνήτης της Πολιτείας.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Παλ, ο Σνόουντεν δεν ήταν των Wikileaks. Ο Ασάντζ ήταν.
Δεν είπα το αντίθετο αλλά μάλλον έγραψα βιαστικά. Ο Σνοούντεν είναι συνεργάτης των Wikileaks, τα οποία τον έχουν στηρίξει οικονομικά και στα προβλήματά του με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τώρα για το αν θα ψηφίσουν οι οπαδοί του Τραμπ παρά την υποστήριξή του από τον Πούτιν, νομίζω ναι. Δεν παίζει ρόλο σε αυτού του είδους τους ψηφοφόρους κανένα λογικό επιχείρημα, έστω και ψυχροπολεμικής εσάνς. Τα βλέπουμε στην Ελλάδα σε κάθε εκλογές, εξάλλου.

Πάντως η επιλογή μεταξύ Τραμπ και της Χίλαρι (ή της καρέκλας του γραφείου μου) νομίζω πως είναι ξεκάθαρη. Εξάλλου στην πολιτική δυστυχώς είναι ανέφικτο να επιζητά κανείς το ιδανικό. Νομίζω πως η καλύτερη επιλογή γίνεται πάντα με δεδομένες τις εκάστοτε συνθήκες και το διακύβευμα που κρύβεται από πίσω τους.

Πάντως, Ειρήνη, Λευκή, το φαινόμενο που περιγράφεις με τις σημαίες της Συνομοσπονδίας, είναι αντίστοιχο του ελληνικού φαινομένου με τη ΧΑ. Το να δίνεται βήμα στο δημόσιο λόγο σε τέτοιου είδους πολιτικούς, και μάλιστα ο αντίλογος να μην είναι ξεκάθαρο και ανελέητο σφυροκόπημα αλλά αμυντικής φύσης, απενοχοποιεί τον καθένα να βγάζει τις απόψεις του στην επιφάνεια, χωρίς να νιώθει άσχημα γι' αυτό.
 
Last edited:

nickel

Administrator
Staff member
Δικά μου σχόλια:
(α) Η συσπείρωση των Ρεπουμπλικανών. Τελικά συσπειρώνονται ή υπάρχουν πολλοί που μπορεί να ψηφίσουν Χίλαρι όσο σκέφτονται τη ζημιά που μπορεί να κάνει ο Τραμπ στις ΗΠΑ ή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα;
(β) Δεν θα ψηφίσουν Χίλαρι οι οπαδοί του Σάντερς. Το «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» ακολουθεί τελικά τους αριστερούς σαν γονιδιακό ελάττωμα;
(γ) Η μετακίνηση της Χίλαρι προς τα αριστερά. Α, ανακαλύψαμε κάποια θετικά της Χίλαρι, αλλά κι αυτά σε βάρος της θα αποβούν;
(δ) Η προσωπικότητα της Κλίντον. Ε, ναι, ο Τραμπ είναι πιο δικός μας.
(ε) Η τρομοκρατία. Το μοναδικό στην πραγματικότητα όπλο κάθε ακροδεξιού.
(στ) Η ανεργία από την παγκοσμιοποίηση. ΟΚ, δεύτερο όπλο στη φαρέτρα των ακραίων. Εδώ επικεντρώνεται η ουσιαστική συζήτηση για τη σύγχρονη οικονομία, συζήτηση που δεν μπορεί να γίνεται με συνθήματα. Εδώ απαιτείται παιδεία, κατανόηση, αγώνας.
(ζ) Η ψήφος στα μικρά κόμματα επηρεάζει πολιτείες όπου μπορεί η αφαίρεση των ψήφων από τους Δημοκρατικούς να δώσει την πολιτεία στους Ρεπουμπλικανούς. Κατά τ’ άλλα, ό,τι και στο (β).

Εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω πώς ψήφισαν δύο φορές για τον Μπους τζούνιορ, αλλά η τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα με κάνει να πιστεύω ότι πρέπει να πληρώνουμε τα λάθη μας ξανά και ξανά με την ελπίδα ότι κάποτε θα μάθουμε.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
53,7-46,3 σήμερα. Και βλέπουμε (προτείνω, εδώ). (to now-cast, βέβαια, είναι ανάποδο: 47,1-52,9% υπέρ του Πορτοκαλή).
 

nickel

Administrator
Staff member
Και από το ποικιλοτρόπως ενδιαφέρον άρθρο στη New York Review of Books, τσιμπάω το παρακάτω για εδώ:

Lack of imagination is one of our greatest handicaps as humans and as citizens. Mikhail Khodorkovsky, one of the richest men in the world, could not imagine that Putin would put him in jail, and this was one of the reasons he ignored repeated warnings and stayed in Russia. Then he spent ten years in a Russian prison. David Cameron could not imagine that his fellow citizens would vote to secede from the European Union, so he called for a referendum. Soon after the vote last month, pundits in both the UK and the US regrouped and started reassuring themselves and their audiences that the UK will not really leave the EU—because they can’t imagine it. I have spent much of this year arguing with my American friends about Donald Trump. Even after Trump had won enough delegates to lock up the Republican nomination, reasonable, well-informed people insisted that some Republican savior would swoop in and reclaim that party. There was little, if any, evidence in favor of that kind of outcome, but for a brief moment many Americans seemed to believe in the unlikely rather than the obvious. Why?

“I just can’t imagine Trump becoming the nominee,” many said at the time. But a lack of imagination is not an argument: it’s a limitation. It is essential to recognize this limitation and try to overcome it. That is a difficult and often painful thing to do.

The Trump-Putin Fallacy - Masha Gessen
 
Για τη συσπείρωση τι να πω, δεν υπάρχει σίγουρη πρόβλεψη. Για τους Δημοκρατικούς τα είπα ό,τι ήξερα. Για τους Ρεπουμπλικάνους είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Ξέρω κάποιους που θα ψηφίσουν Libertarians (και σιγά μην το μεταφράσω, το «Φιλελεύθερος» λίγο μου κάνει για αυτούς). Και κάποιους που κάνουν καμπάνια, οι Ρεπουμπλικάνοι να ψηφίσουν Libertarians και όσοι Δημοκρατικοί δεν τους πάει το χέρι να ψηφίσουν Πράσινους.
Προσωπική άποψη, πολλοί, και από τα δύο στρατόπεδα, θα μείνουν σπιτάκι τους (ή στη δουλίτσα τους, εδώ ψηφίζουν πάντα Τρίτη).


Παλάβρα εννοείς Λευκή κι όχι Ειρήνη ε; Εδώ, δόξα τω Θεώ, δεν βλέπω σημαίες της Συνομοσπονδίας.

Υ.Γ. Νέιδερ ο Nader;
 
Top