Εσείς είδατε το γιουτουμπάκι του ΕΟΤ;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο ΕΟΤ γύρισε ένα γιουτουμπάκι στο Λονδίνο για την προβολή της χώρας κ.λπ. Κόστισε 75.000 € και δέχεται ήδη πολλή κριτική. Όλοι παρατήρησαν (ήταν και ευκολάκι, βέβαια) ότι η υπουργός Όλγα εμφανίζεται ως γκεστ σταρ, αλλά δεν είδα ακόμη κανέναν σχολιαστή να έχει παρατηρήσει όλες τις άλλες προσωπικότητες του θεάματος που περνάνε για ένα δευτερόλεπτο από την οθόνη (νομίζω ότι αναγνώρισα τουλάχιστον τρεις). Για να δούμε αν, εκτός από τα σχόλιά μας, είμαστε και πιο παρατηρητικοί εδώ, στη Λεξιλογία:

Flashmob "Greece Welcomes You" - Official Video

 
Fake Spontaneous dancing. Τώρα λέγεται flashmob. Ενδιαφέρον... αν αναλύεις χολιγουντιανές ταινίες των δεκαετιών '70, '80 και αρχών της δεκαετίας '90.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το κουίζ είναι άλλο, όμως. :) Π.χ. Τζιν Χάκμαν (και οι άλλοι γνωστές φάτσες είναι):

 

Attachments

  • one.JPG
    one.JPG
    41.9 KB · Views: 588
Η παρατηρητικότητά μου είναι 10 φορές χειρότερη από την αυτοσυγκράτησή μου.
 

Earion

Moderator
Staff member
Δεν υπάρχει ωραιότερο θέαμα από νέα παιδιά που χορεύουν με την ψυχή τους. Ο ρυθμός και η ορμή της ζωής που αναβλύζει από τα σώματα έχουν τη δύναμη να παρασύρουν ακόμη και τον από τρίτο χέρι θεατή, αυτόν που τα παρακολουθεί από την οθόνη ενός προσωπικού υπολογιστή. Με συγκίνησαν.

Αλλά ο ομαδικός χορός είναι πολύ σπουδαίο πράγμα για να τον αφήνουμε στα χέρια των πολιτικών. Από διαφημιστική άποψη αυτό το εγχείρημα τι κατάφερε; Να διαφημίσει την υπουργό; Παραμερίζω τις χυδαιότητες που γράφτηκαν στα σχόλια και στέκω μόνο σ' αυτό που έγραψε κάποιος:

Would a Brit ever think that a video with Greeks dancing English songs in Santorini island, a Greek sunset and white houses at the background, would be a good idea to promote England as a tourist destination?
 

SBE

¥
Δεν ξέρω τι επώνυμους βλέπει ο Δόχτορας, πάντως στο making of η κυρία στα αριστερά εμφανίζεται ως χορογράφος ή εμπνεύστρια ή κάτι τέτοιο. Γενικά δεν βλέπω τίποτα κακό με το όλο εγχείρημα, κι όποιος αλλοδαπός δει το βίντεο και δεν ξέρει ποια είναι η υπουργός (πράγμα αναμενόμενο) θα νομίσει ότι πρόκειται για περαστική που ενθουσιάστηκε με το θέαμα. Επίσης, αν είχε καταφέρει να μαζέψει κόσμο δεν θα αναγκάζονταν να δείχνουν τους δέκα όλους κι όλους περαστικούς, μαζί και την υπουργό.
Και φτάνουμε στο σημαντικό: γιατί δεν μάζεψε κόσμο. Λοιπόν, ο ΕΟΤ του Λονδίνου έχει μια μανία εδώ και πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο μέρος. Το οποίο τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού σφύζει από ζωή. Κι εμένα μ'αρέσει εκεί, αφού άλλωστε σαν φοιτήτρια πανεπιστημίου που φαίνεται στο βάθος πέρασα πολλές θερινές ώρες εκεί. Και γενικά αρέσει στους Έλληνες γιατί έχει το νερό. Αλλά μια χειμωνιάτικη καθημερινή πρωί (12.30, Τετάρτη 7/11 έγινε το θέαμα), που ακόμα δεν έχουν βγει από τα (ελάχιστα) γραφεία οι εργαζόμενοι, που μόλις έχουν ανοίξει τα εστιατόρια και που τα θέατρα, τα σινεμά κλπ δεν έχουν ξεκινήσει ούτε τις απογευματινές, δεν έχεις θεατές. Θα προτιμούσα να γινόταν κάτι τέτοιο στο άγαλμα του έρωτα, που είναι φίσκα στους τουρίστες, που θα ενθουσιαστούν, γιατί όταν είσαι τουρίστας έτσι κάνεις, και που θα τους μπουν ιδέες για το επόμενο ταξίδι.
Και γενικά δεν την καταλαβαίνω την εμμονή του ΕΟΤ αλλά και των άλλων πολιτιστικών παραγόντων της πρεσβείας στο Λονδίνο με τα "στέκια", βρήκαμε ένα καλό και συνεργάσιμο μέρος, δεν πάμε παραπέρα- η πόλη όλη είναι ένα καλό και συνεργάσιμο μαγαζί. Νομίζω ότι οφείλεται στο ότι όλοι έχουν πολλά χρόνια εδώ.
Από κεί και πέρα η κριτική μου φαίνεται υπερβολική.
 

drazen

New member
Αδυνατώ να καταλάβω την σύνδεση Ελλάδας και ποπ/ραπ χορογραφίας. Κάποιοι μπορεί και να την κάνουν με ευκολία. Βαργιέμαι να πείσω ή να πειστώ.
Αν, όμως, στο όνομα της προώθησης του τουριστικού "μας" προϊόντος, πρόκειται να καταφεύγουμε σε αποτάσεις στις πρότυπες παγκοσμοποιημένες μορφές αυθόρμητης διασκέδασης (όπου Χ αριθμός άγνωστων μεταξύ τους περαστικών αρχίζει ξάφνου να εκτελεί την ίδια ακριβώς πολύπλοκη χορογραφία), προτείνω το εξής:
κάποιος εγνωσμένης αξίας έλληνας (ή και ξένος) ποπάς/ραπάς να γράψει ένα τραγουδάκι και να το δώσει σε καμιά Σακίρα ή Ριάνα ή όποια, τελοσπάντων, διάσημη ποπού :blush: /ραπού, που θα το χορέψει σε κάποια παραλία-σύμβολο (τις λίγες εναπομείνασες "δικές¨ μας, που, μασονικώ τω τρόπω, κρατάμε αόρατες, παρακαλώ να μην τις πειράξουν). Εκεί να δεις προβολή.
Υ.Γ. Έχω και σενάριο για το κλιπ, αλλά θέλω τα δικαιώματα χρήσης.
 

daeman

Administrator
Staff member
[...]κάποιος εγνωσμένης αξίας έλληνας (ή και ξένος) ποπάς/ραπάς να γράψει ένα τραγουδάκι και να το δώσει σε καμιά Σακίρα ή Ριάνα ή όποια, τελοσπάντων, διάσημη ποπού :blush: /ραπού, [...]

Επανακοινοποίηση στο ορθόν: «...διάσημου ποπού...» ;)
 

nickel

Administrator
Staff member
Πληροφορήθηκα από ένα τιτίβισμα ότι αποσύρθηκε το βιντεάκι. Για την ακρίβεια (όχι των τιμών, την άλλη), έλεγε:

Αποσύρθηκε το σποτ προβολής της Ελλάδας στο οποίο συμμετείχε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Κανένας δεν πρόσεχε την Ελλάδα.

:)

Ξέρετε κάτι ακριβέστερο;
 
Αν αποσύρθηκε είναι ακόμα πιο φαιδρό. Δηλαδή δίνουμε λεφτά και μετά το βάζουμε στο αρχείο;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο χρήστης που ανέβασε το βιντεάκι [ο ΕΟΤ;], το κατέβασε, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας. Επειδή, όμως, το ίντερνετ είναι ζόρικο ζωάκι, το βιντεάκι (και όχι πλέον γιουτουμπάκι) παίζει και από το Daily Motion.
 

MelidonisM

New member
Ο χρήστης που ανέβασε το βιντεάκι [ο ΕΟΤ;], το κατέβασε, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας. Επειδή, όμως, το ίντερνετ είναι ζόρικο ζωάκι, το βιντεάκι (και όχι πλέον γιουτουμπάκι) παίζει και από το Daily Motion.

ο youtube.com/user/visitgreecegr το ξανανέβασε, http://youtu.be/SqEsSIvlbmU, άνευ σχολίων, τα οποία
προφανώς προκάλεσαν και τη διαγραφή του αρχικού βίντεο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Χα χα! Είναι η λύση «Μωάμεθ και βουνό». Όταν δεν φεύγουν τα σχόλια από το γιουτιουμπάκι, φεύγει το γιουτιουμπάκι από τα σχόλια.
 
Η γελοιότητα του ΕΟΤ δεν έχει όριο. Ξανάβγαλε το βίντεο απενεργοποιώντας τα σχόλια. "Όχι κύριε, δεν θα μας κάνετε κριτική". Και αυτοί είναι κατά της αξιολόγησης, βλέπω. Για να συνοψίσουμε: α) ο ΕΟΤ κάνει ένα άτοπο βίντεο-καμπάνια, β) το αποσύρει από την κυκλοφορία και γ) το ξαναπαρουσιάζει, απενεργοποιώντας την δυνατότητα σχολιασμού. Τώρα φταίω εγώ αν το αντιγράψω και το ανεβάσω από τον λογαριασμό μου; Θα με κυνηγήσουν για πνευματικά δικαιώματα, άραγε; Για κάτι που κι εγώ πλήρωσα και έγινε από κρατικό οργανισμό, άρα τα δικαιώματα ανήκουν σε όλον τον λαό; Έχει λαλήσει τελείως η ελληνική κοινωνία και το ίδιο το κράτος. Ο παραλογισμός είναι καθημερινό ανάγνωσμα, πλέον.
 

Alfie

New member
Νομίζω ότι θα πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση παραχώρηση του ΟΑΚΑ ώστε εκεί να διεξαχθεί διαδικασία αξιολόγησης του πόσο έχουμε πραγματικά λαλήσει.
Δεδομένου ότι η οργάνωση θα γίνει από τη Λεξιλογία όλοι οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις θα υπάγονται σε ειδική κατηγορία. Ένας δε υποχρεωτικά θα είναι hors concours.
Μπαναΐαμ που γράφει και μια γαβροψυχή.

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δείτε κι ένα από τα γιουτουμπάκια που έχει ετοιμάσει η περιφέρεια Κρήτης:

 
Αυτή ήταν πολύ ωραία διαφήμιση και είναι η μία από τις δύο, πραγματικές, πιθανές καταλήξεις (η άλλη περιλαμβάνει τουφέκι).
 

bernardina

Moderator
Αυτή ήταν πολύ ωραία διαφήμιση και είναι η μία από τις δύο, πραγματικές, πιθανές καταλήξεις (η άλλη περιλαμβάνει τουφέκι).
Εκεί ο κλέπτων οπώρας θα έχει άλλο χρώμα και εμφάνιση.:sneaky:
 
Top