+1000!Δεν ξέρω τι να σας πω. Επειδή έχω ακούσει από "επίσημο" ότι αμόρφωτοι άνθρωποι δεν χρειάζονται και κάτι καλύτερο όσον αφορά τη μετάφραση/διερμηνεία είμαι αυστηρή γιατί απλά δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτό το θέμα. Εγώ πάντως θα το δω καλύτερα.
που υπάρχει και στα δύο κείμενα το έχει γράψει άνθρωπος με γνώση ελληνικών;Μετά τη σύλληψή σας ενδέχεται να στερηθείτε της ελευθερίας σας
Θίγεις άλλη νοσηρή ελληνική πραγματικότητα που ονομάζεται νομοθετικό και νομοπαρασκευαστικό έργο:).Ξέχωρα από όλα τα άλλα, εκείνο το έρμο που υπάρχει και στα δύο κείμενα το έχει γράψει άνθρωπος με γνώση ελληνικών;
Τα κείμενα των παραρτημάτων του νόμου δεν συνιστούν υποδείγματα, όμως, ή σε κάθε περίπτωση δεν συνιστούν υπόδειγμα προς ελεύθερη επεξεργασία. Φαντάζομαι ότι αν εκεί γίνουν αλλαγές, θα γίνουν με εγκύκλιο, Υ.Α. ή κάποιο άλλο επίσημο μέσο.Τα κείμενα των παραρτημάτων αποτελούν υποδείγματα.
Επειδή δεν γνωρίζεις την Dimi και τη δέσμευσή της για την ορθότητα της διερμηνείας και της μετάφρασης σε τέτοια ευαίσθητα θέματα, την αδικείς άθελά σου με αυτή τη γενίκευση. Αν παρατηρήσεις λίγο πιο προσεκτικά τη συμμετοχή της στη συζήτηση και την όλη εξέλιξή της, θα διαπιστώσεις ότι είναι μια καλή συζητήτρια, που διαβάζει προσεκτικά όσα γράφουν οι άλλοι και καταλήγει σε χρήσιμα και θετικά συμπεράσματα.Δε βλέπω δηλαδή δόλο, ούτε ανάγκη για φρασεολογία του τύπου "δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι".
Η διαφορά με το ΗΒ είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια κοινοτική οδηγία η οποία ενσωματώνεται στο δίκαιο των χωρών της ΕΕ με σκοπό να διορθωθεί κάποια στιγμή το μπάχαλο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και το ΗΒ όπου είναι πάμπολλες οι καταγγελίες για μη εξειδικευμένους μεταφραστές και διερμηνείς που αναλαμβάνουν να παρέχουν υπηρεσίες σε μη αγγλόφωνους, συχνά με πολύ άσχημα αποτελέσματα για τους τελευταίους.Αν οι οδηγίες δοθούν στον συλληφθέντα πληροφοριακά και με disclaimer ότι δεν πρόκειται για επίσημο έγγραφο κρατικής προέλευσης, που ειναι το προβλημα;
Ισχύουν και τα δύοΑγαπητέ dikastis καλώς ορίσατε και ευχαριστούμε για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Επειδή δεν είναι αυτονόητο ότι οι επισκέπτες του φόρουμ και οι αναγνώστες του παρόντος νήματος θα παρακολουθήσουν τη συζήτηση από την αρχή και πατώντας σε όλους τους συνδέσμους, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, για ευνόητους λόγους, να διευκρινίσετε αν είστε πράγματι δικαστής ή αν γράφετε εκπροσωπώντας το ιστολόγιο dikastis.