metafrasi banner

Είναι τυφώνας ή κυκλώνας ο Σάντι (ή η Σάντι);

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ε, νομίζω ότι είναι υπερβολή αυτό. Οι κάτοικοι έχουν να ασχοληθούν με τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και το ηλεκτρικό που δεν έχουν και αμφιβάλλω αν θα κοιτάζουν φοτοσοπιές στο νέτι. Πιο πολύ θα σοκάρει τους φιλόζωους (εγώ σκέφτηκα: «το καημένο το ζωντανό»).
 

bernardina

Moderator
Πιο πολύ θα σοκάρει τους φιλόζωους (εγώ σκέφτηκα: «το καημένο το ζωντανό»).

Κι εσείς θύμα, αγαπητέ δόκτωρ; :woot: Καλά το είπα εγώ with the best of them... :laugh:
Άλεξ, η συγκεκριμένη φωτοσοπιά κομπλάρισε μόνο ανθρώπους σαν τον δόκτορα κι εμένα που έχαψαν το παραμύθι κι ας είναι πάντα ψυλλιασμένοι ;)
Πραγματικά, δεν νομίζω πως έθιξε ή έβλαψε κανέναν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Άλλωστε τι χειρότερο μπορεί να τους κάνει μια εικόνα τη στιγμή που στην πραγματικότητα έχασαν τα σπίτια, τις περιουσίες, ενίοτε και τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή τους; :cry:
 

nickel

Administrator
Staff member
Ένας φίλος που διαπιστωμένα ανήκει στα εύκολα θύματα φαρσέρ και απατεώνων έστειλε στο ιμέλι μου (την ηλεδιεύθυνσή μου) την άλλη ιστορία με την καρχαρίνα που έγινε στενός κορσές στον ψαρά που της έβγαλε το αγκάθι από το πόδι, σόρι, λάθος μύθος, που την ξέμπλεξε από τα δίχτυα κτλ κτλ. Δεν τη διάβασα όλη την ιστορία. Πήγα κατευθείαν στο snopes.com και βρήκα ότι η αξιόπιστη πηγή της ιστορίας την είχε δημοσιεύσει σαν πρωταπριλιάτικη φάρσα. Σαν καρχαρίες τα χαύουμε...

http://www.snopes.com/photos/animals/sharkslove.asp
 

nickel

Administrator
Staff member
στην πραγματικότητα έχασαν τα σπίτια, τις περιουσίες, ενίοτε και τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή τους; :cry:
Φαντάζεσαι όμως να τη γλιτώσεις από αέρηδες, καταρρεύσεις, πλημμύρες, καλώδια — και να σε φάει ο καρχαρίας; :eek:
 

Earion

Moderator
Staff member
Για το αν το Σάντι είναι αρσενικό ή θηλυκό, γιά δείτε εδώ Tropical cyclone naming (γιατί δεν έχω χρόνο τώρα). Τι λέει; Βρισκόμαστε στον κύκλο των αρσενικών ονομάτων ή των θηλυκών;
 

SBE

¥
Βρε παιδιά, πώς κάνετε έτσι!
Οι καρχαρίες είναι φίλοι μας :p
Ο καρχαρίας που θα βγει στη στεριά όπως στις φωτογραφίες θα υποφέρει, γιατί θα είναι σα να τον έχουν βάλει σε γυάλα 2χ2, θα έρχονται καταπάνω του καδρόνια και σκουπίδια και δέντρα και όλα τα σχετικά και δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.
Και παρεμπιπτόντως, όπως έμαθα όταν πήγα να δω καρχαρίες από κοντά*, οι άνθρωποι δεν είναι μεζές για τους καρχαρίες γιατί προτιμούν ζώα πλούσια σε λίπος -βεβαίως πολλοί είμαστε πλούσιοι σε λίπος, αλλά λέει μας βάζουν κάτω οι φώκιες, ακόμα κι οι πιο καλλίγραμμες.

* δηλαδή, όπως το λένε στις μπροσούρες, πήγα για κατάδυση με τους καρχαρίες, όπως στα ντοκυμανταίρ του Κουστώ, ώστε να μπορώ μετά να κάνω φιγούρα σε όσους νομίζουν ότι είναι επικίνδυνα :twit:
 

nickel

Administrator
Staff member
Για το αν το Σάντι είναι αρσενικό ή θηλυκό, γιά δείτε εδώ Tropical cyclone naming (γιατί δεν έχω χρόνο τώρα). Τι λέει; Βρισκόμαστε στον κύκλο των αρσενικών ονομάτων ή των θηλυκών;

Αν κρίνω από τα φετινά ονόματα, πρέπει να είναι «η Σάντι», ανάμεσα σ' έναν Ραφαήλ και έναν Τόνι.

Απαντήθηκε από τον ερωτώντα. (ή: Το ερώτημα ήταν ρητορικό.)
 
Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα:

Τυφώνας (αγγλ. typhoon, γαλλ. typhon) (Μετεωρ.)
Χαρακτηρισμός τροπικών κυκλώνων που αναπτύσσονται σποραδικά στην περιοχή του Ισημερινού, κυρίως στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και στη Θάλασσα της Κίνας.
Οι τυφώνες είναι βίαιοι στρόβιλοι αέρα που καλύπτουν εκτεταμένες σχετικά περιοχές και είναι ιδιαίτερα συχνοί πάνω από τα δυτικά τμήματα του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού. [...]

Κυκλώνες και αντικυκλώνες (Μετεωρ.)
Οι κυκλώνες και οι αντικυκλώνες είναι μεγάλα περιστρεφόμενα συστήματα ανέμων τα οποία κινούνται δια μέσου των περισσότερων περιοχών της Γης, έξω από την ισημερινή ζώνη. [...]
Κυκλώνες με κάπως διαφορετικό χαρακτήρα εμφανίζονται και πλησίον του Ισημερινού, σε γεωγραφικά πλάτη 10 ως 15 μοίρες βόρεια και νότια, πάνω από τους ωκεανούς. Αυτοί είναι γνωστοί ως τροπικοί κυκλώνες, αλλά συνηθέστερα αναφέρονται ως θύελλες στον Ατλαντικό και την Καραϊβική, ως τυφώνες στον Δυτικό Ειρηνικό και στη Θάλασσα της Κίνας και ως γουίλι-γουίλιζ (willy-willies) κοντά στις ακτές της Αυστραλίας. Οι καταιγίδες αυτές έχουν μικρότερη διάμετρο από αυτή των εξωτροπικών κυκλώνων , που κυμαίνεται από 100 ως 500 χιλιόμετρα και συνοδεύονται από ανέμους, που μερικές φορές πνέουν με εξαιρετική σφοδρότητα. [...]

Αυτό το γουίλι-γουίλιζ, πολύ μου ήρεσε...
 

SBE

¥
Πού οφείλεται η Σάντι;
Θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες, μαζεμένες εδώ. Όπου βλέπουμε τις συνηθισμένες ψυχώσεις των Αμερικανών. Το πιο ωραίο είναι ότι την καταιγίδα την έφτιαξε ο Ομπάμα για να απαγορεύσει την οπλοφορία (το κράτος θέλει να μας πάρει τα τουφέκια μας και τα πολυβόλα μας, και να μας αφήσει στο έλεος των Καναδών και των εξωγήινων, που ευκαιρία ζητάνε να εισβάλουν).
 

Zazula

Administrator
Staff member
Είναι από το Associated Press, αλλά λέει «on a road near Seattle, Washington (Nov.1)»:
 
Top