ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ! This is the official site of the island state of San Serriffe: 4 years after (Τα τετράχρονα της Λεξιλογίας)

Κι από μένα, πολλές πολλές ευχές και άπειρες ευχαριστίες για την παρέα, το κέφι και το μεράκι σας! Και του χρόνου!
 

Elsa

¥
Είστε όλοι σας ο λόγος που η Λεξιλογία είναι το πρώτο πράγμα το πρωί και το τελευταίο το βράδυ! :D

Κάτι σαν οδοντόβουρτσα, δηλαδή; :twit:

Χρόνια πολλά και δημιουργικά σε όλη την παρέα και από δω, κόντρα σε όλα όσα μας κάνουν απαισιόδοξους και κακόκεφους τούτες τις άχαρες μέρες που ζούμε... Είθε να είμαστε μαζί διαδικτυακά -και όχι μόνο- για πολλά χρόνια ακόμα! :)
 

daeman

Administrator
Staff member
[...] Γι’ αυτό, όταν λέμε την κοινότοπη και υπερβολική ευχή, «Χιλιόχρονη!», ο δαίμονας, το δαιμόνιο που διατρέχει τις σελίδες της, ανασηκώνει το κεφάλι του, γουρλώνει τα μάτια του και με τη βραχνή του φωνή φωνάζει, διαμαρτύρεται: «Μόνο;»

Μιας και οι περιστάσεις πλέον το επιτρέπουν, εύχομαι η Λεξιλογία να μην τα χιλιάσει. Εύχομαι να ζήσει για πάντα, στα αποθηκευτικά μέσα του μέλλοντος. Να έχει πάντα ενεργά μέλη, όποια μορφή κι αν έχει, και να συνεχίσει να προσφέρει το έργο της.

Μόνο χιλιόχρονη! ίνα πληρωθεί το ρηθέν. Γκουγκλελέησον (googlelation), Νικέλ, τόσα λίγα!

Εκεί, υπάρχουν ήδη τα μέσα για περισσότερα από χίλια, κι εκεί, δυο χιλιετίες και βάλε στο μέλλον, η Λεξιλογία έχει αποκτήσει ήδη ιστορική σημασία τόσο μεγάλη που την αναφέρει η πανγαλαξιακή εγκυκλοπαίδεια Γυρίστε τον Γαλαξία με Oυφοστόπ, ευνόητα αφού εδώ φυτρώνει ο σπόρος των λογονίων και θα καρπίσει η ιδέα της λογόσφαιρας. (Wiki jawookiee, eat our dust cookie!)

Ακόμη πιο μακριά στο μέλλον, ένα εκατομμύριο χρόνια παρά κάτι ψιλά από σήμερα, το μείζον θέμα που θα απασχολήσει τα συμπαντικά ΜΜE θα είναι ποιο πλάσμα θα πρωταγωνιστήσει στο πιο πολύκροτο και πολυαναμενόμενο ετεροβίωμα
(τον μακρινό - μα πολύ μακρινό λέμε - απόγονο των σημερινών πρωτόγονων κινηματογραφικών έργων) όλων των εποχών, ένα ριμέικ τού One Million Years Β.C. (Before Chocolate-chocolate-chocolate-and-then-some-cookieuniverse), προσωποποιώντας τη μάνα (κι αδερφή τους κι αγάπη αυτή, και πατέρα· δεν θα υπάρχουν πια φύλα) όλων των τότε λεξικών Lexilogiana - και από ποιο είδος ζωής του σύμπαντος θα προέρχεται.



Ε, τι στραβομουτσουνιάζετε; Είναι και πρωταπριλιά σήμερα και το δαιμόνιο το έπιασε για τα καλά η άνοιξη.
 

Attachments

  • 28566571-28566574-large.jpg
    28566571-28566574-large.jpg
    58.2 KB · Views: 157
Σα να λέμε, κανονική κολυνός η Λεξιλογία - κι εγώ το ίδιο κάνω.
(είμαστε πολλοί)

Και κάθε μέρα με συγκινεί η γενναιοδωρία με την οποία μοιράζεστε τις γνώσεις και τις εμπνεύσεις σας.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ-πολύ, κι εύχομαι ναναι η Λεξιλογία πολύχρονη και τσαχπίνα.
 

LostVerse

Member
Χρόνια σας πολλά, πολλές ευχές για παραγωγικότητα και μακροημέρευση και για τους ίδιους τους συντελεστές και για την κοινότητα. :)
 
Χρόνια Πολλά! Τι να πω και τι να ευχηθώ που δεν το έχουν αναφέρει οι προλαλήσαντες; Δεν θα ήταν καλύτερα να ανταλλάσσαμε τις ευχές μας τσουγκρίζοντας κάνα ποτηράκι κρασί; :rolleyes:
 
Χρόνια πολλά στη Λεξιλογία! Μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, η κοινότητα των Λεξιλόγων δεν έχει χάσει ίχνος από τη δυναμικότητά της και την αγάπη της για τις γλώσσες. Και εις άλλα, με υγεία!
 

Elsa

¥
Λοιπόν, το 2ο δωράκι μου για τα 4χρονα της Λεξιλογίας είναι έτοιμο, ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο και περιμένω τις εντυπώσεις σας, αφού το δοκιμάσετε πρώτα:

Λεξυνταγές

(Οι συνταγές δεν είναι δικές μου βέβαια, τις είχα μαζέψει για προσωπική χρήση από καιρό και τις σουλούπωσα σε τευχάκι με την ευκαιρία της επετείου. Τα περισσότερα λίνκια στους τίτλους είναι ζωντανά, κι έτσι δεν δίνω κάθε φορά την πηγή.)


Καλή όρεξη! :)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έλσα, ευχαριστούμε πάρα πολύ για το δωράκι!

Πάντως, να αναφέρω ότι το 4shared.com, το οποίο έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν, σήμερα μ' έχει χαζέψει εντελώς. Δεν καταφέρνω να βρω τι πρέπει να πατήσω για να κατεβεί το αρχείο. Ό,τι και να πατάω, μου βγάζει άλλο ένα exe για να εγκαταστήσω στο κομπιούτερ μου, αλλά το αρχείο δεν κατεβαίνει. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανένας;
 

Elsa

¥
Ωχ! Αλήθεια; Μπορώ να το ανεβάσω κάπου αλλού; Ή να το στείλω σε κάποιον διαχειριστή να το διαχειριστεί όπως καταλαβαίνει; :rolleyes:

Edit: το έστειλα με ηλεμήνυμα στον Nickel! :)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τώρα τελευταία, όταν θέλω να μοιραστώ μεγάλο αρχείο με άλλους, χρησιμοποιώ το Public Folder του Dropbox. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για να μένει πάντα ενεργό το λινκ είναι να μην σβήσω το αρχείο από αυτόν τον φάκελο. Ας περιμένουμε λίγο μήπως έχει κανένας κάποια καλύτερη ιδέα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
To 4shared ζητάει πλέον να εγγραφείς για να μπορείς να κατεβάσεις... :(
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Επειδή εγώ ήμουν ήδη εγγεγραμμένη, τώρα μπορώ να το κατεβάσω, αλλά η πλάκα είναι ότι δεν κατάλαβα ότι ζητάει να κάνω log-in, για να μπορέσω. Δεν το λέει πουθενά καθαρά.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το ανέβασα και στο Dropbox. Ορίστε το λινκ.

Και πάλι ευχαριστώ, Έλσα! Οι συνταγές δείχνουν υπέροχες.
 
Last edited:

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ένας φίλος μού έστειλε το εξής:

Lexilogia.gr has a three-month global Alexa traffic rank of 526,296. Search engines refer roughly 39% of visits to this site, and its visitors view 1.3 unique pages each day on average. About 86% of visitors to the site come from Greece, where it has attained a traffic rank of 5,013. Compared with internet averages, Lexilogia.gr's audience tends to be childless; they are also disproportionately highly educated men browsing from school and home.
http://www.alexa.com/siteinfo/lexilogia.gr

Και αφού γελάσετε κατά βούληση (αλλά σκεφτείτε και ότι υπάρχουν άνθρωποι και διαχειριστές που ξετρελαίνονται για κάτι τέτοιες αξιολογήσεις), απαντήστε μου σε μερικές ειλικρινείς απορίες:

(α) Πώς καταλαβαίνουν ότι το κοινό μας τείνει να είναι άτεκνοι;
(β) Πώς καταλαβαίνουν ότι το κοινό είναι αυτό το καφέ πιο πάνω;

Από αλγόριθμους που ψάχνουν ειδικές λέξεις;
 
Όχι, η Alexa παίρνει αυτά τα στοιχεία από τους χρήστες που έχουν εγκατεστημένη την εργαλειοθήκη της, για την οποία πρέπει να δώσουν την ηλικία, το γένος, την μόρφωση, κτλ. Δεν είναι δηλαδή μόνο self-report αλλά και με αποκλειστική πηγή δεδομένων τους χρήστες του toolbar της. Δηλαδή αν 5 επισκέπτες (όχι απαραίτητα τακτικοί ούτε μέλη) έχουν την συγκεκριμένη μπάρα, χρησιμοποιούνται ως αποκλειστική πηγή αυτής της στατιστικής ανάλυσης κι από αυτούς τους 5 (ίσως είναι και λιγότεροι) προκύπτουν όλα τα παραπάνω. Τα υπόλοιπα στατιστικά κίνησης αξιοποιούν κι άλλες πηγές.
 
Ακριβώς. Κι αν σκεφτούμε ότι δεν δίνουν όλοι εξίσου εύκολα τα στοιχεία τους, ούτε εγκαθιστούν εργαλειοτέτοιες που δεν τις χρειάζονται, τα στοιχεία της Αλέξας είναι σαν τα κουμπιά της Αλέξαινας.
 
Top