Δαι μουσικές (daeman's tunes)

daeman

Administrator
Staff member
...
H to He, Who Am the Only One - Van der Graaf Generator


00:00 Killer
08:20 House with no door
14:51 The Emperor in his War Room
The Emperor
The Rooom​
23:08 Lost
The Dance in Sand and Sea
The Dance in the Frost
34:21 Pioneers over c.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Fool's Mate - Peter Hammill


01. 00:00 Imperial Zeppelin
02. 03:37 Candle
03. 07:52 Happy
04. 10:26 Solitude
05. 15:22 Vision
06. 18:35 Re-Awakening
07. 22:32 Sunshine
08. 26:29 Child
09. 30:52 Summer Song (In The Autumn)
10. 33:06 Viking
11. 37:45 The Birds
12. 41:20 I Once Wrote Some Poems


Paul Whitehead
 

Attachments

  • 605px-Peter_Hammill_Fool's_Mate.jpg
    605px-Peter_Hammill_Fool's_Mate.jpg
    81.8 KB · Views: 147
Εδώ και λίγες μέρες δεν μπορώ να κατεβάσω Κουικσίλβερ που μας πρόσφερες προσφάτως. Ιδιαίτερα το Χάπι Τρέιλς το ξανάκουγα και το ξανάκουγα και το ξανάκουγα μέχρι προχθές που ...... Μπορείς να κάνεις κάτι.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο συνδρομητής του #1686 έκλεισε το λογαριασμό του στο γιουτιούμπι, οπότε πάμε σε άλλο φίλο του συγκροτήματος.

Quicksilver Messenger Service - Happy Trails - 1969

 

daeman

Administrator
Staff member
Εδώ και λίγες μέρες δεν μπορώ να κατεβάσω Κουικσίλβερ που μας πρόσφερες προσφάτως. Ιδιαίτερα το Χάπι Τρέιλς το ξανάκουγα και το ξανάκουγα και το ξανάκουγα μέχρι προχθές που ...... Μπορείς να κάνεις κάτι.

Καλημέρα,

Παρότι ο Νίκελ έπραξε τα δέοντα, ορίστε κι άλλη μια, εφεδρική, από έναν χρήστη με ωραία αβατάρα, το εξώφυλλο του Trout Mask Replica:


Εμ, έτσι είναι το youtubuerilla, ο γιουτουμποκλεφτοπόλεμος: κυνηγάνε οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα, κλείνουν λογαριασμούς, αποκλείουν βίντεο, αλλά έχουν πολλούς και καπάτσους απέναντι. Να μια περίπτωση εν τοις πολλοίς το ευ εκ των πολλών το ευ.

Πάντως, για να μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι την άλλη φορά: γκουγκλάρεις "Τίτλος Δίσκου full album" στην αναζήτηση Βίντεο κι αν δεν σου βγάλει αυτό που θέλεις, πας στα Εργαλεία αναζήτησης και επιλέγεις στη διάρκεια τη Μακρά (> 20 λεπτά). Δεν τα βρίσκεις όλα, ωστόσο το τι κυκλοφορεί πλέον είναι απίστευτο, ιδίως για τους πιο παλιούς που δεν είχαμε συνηθίσει τέτοιες πολυτέλειες, αλλά κάναμε σαφάρι-κυνήγι θησαυρού στα λιγοστά και πανάκριβα δισκάδικα με δίσκους εισαγωγής, επίσημα ή λαθραία, και μεταχειρισμένους από τους Αμερικάνους της Βάσης του Ελληνικού. Είχε κι αυτό τη γοητεία του όμως, τη χαρά της ανακάλυψης, την ευρημαγαλλίαση. Κι εγώ το ξανακούω τώρα, στο πικάπ, βινύλιο αγορασμένο με αιματηρές οικονομίες στα λυκειακά μου χρόνια. :) Διόρθωσα και το #1686, μέχρι να σβήσουν κι εκείνο το βίντεο.

Με την ευκαιρία, ο Τσιπολίνα με τον Γκραβενίτη στο Ρόδον, 31 Δεκεμβρίου 1987, μαζί με τον Νταγκ Κίλμερ στο μπάσο και τον Τόνι Τζόνσον στα τύμπανα, ενάμιση χρόνο πριν μας αφήσει χρόνους ο μέγας Κρομμυΐνος:


1. Walkin' Blues 0:01
2. Funky News 6:46
3. Anna 10:59
4. Get Together 17:11
5. Born in Chicago 23:11
6. Small Walk-In Box 28:16
7. Four Floors or Forty 37:58
8. You Can't Hurt Me No More 43:16
 

Earion

Moderator
Staff member
Φοβερό εύρημα, Δαεμάνε, και σ' ευχαριστούμε. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του '88, αξέχαστη βραδιά. Ο Γκραβενίτης να προσπαθεί να μιλήσει ελληνικά! Μια ολόκληρη εποχή πίσω μας. Τα θυμάται ο Θοδωρής Μανίκας εδώ (τελευταία παράγραφο).
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Είναι ζευγάρι μ' εκείνα του Σκρίμιν Τζέι, πάλι στο Ρόδο, παραμονές πρωτοχρονιάς του 2000. Μόνο που σ' εκείνη την τελευταία του συναυλία ήμουνα, ενώ σ' αυτήν του Γκραβενίτη δεν μπόρεσα. Είχα σοβαρό λόγο όμως και μου βγήκε σε καλό, και για μένα αξέχαστο, παρότι τότε έλεγα «θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό». Αυτά όμως λέγονται τσουγκρίζοντας ποτήρια.
Α ναι, θέλει ξεψάχνισμα, αλλά ωραίο άρθρο, ωραίο θέμα, ωραίο νήμα. ;)
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Let them do the New "Harlem Shake"; I'd rather do the Harlem Shuffle (it comes with instructions, too):

Bob & Earl



The Rolling Stones


And there's always a whole lotta shaking going on in Shake a tailfeather, along with the twist, the boogaloo, the bonny moronie, the mashed potato, the frug, the monkey, and the loop the loop. It's all a big, endless loop, anyway.
 

bernardina

Moderator
And there's always a whole lotta shaking going on in Shake a tailfeather, along with the twist, the boogaloo, the bonny moronie, the mashed potato, the frug, the monkey, and the loop the loop. It's all a big, endless loop, anyway.


And whether you just Shake your Booty


or your whole Body Down to the Ground


There's always a king a sheikh who's no Dancing Fool but a father a mother of invention --no matter what he says.;)

 

daeman

Administrator
Staff member
...
So Sad - Marianne Faithfull


Μπέρνη, ευχαριστώ. Το πρώτο αποπάνω το έχω ακόμα σε βινύλιο παλιό, από εκείνα τα θεόβαρα και σκληρά, από τα παιδικάτα μου που ήμουνα «καρεκλάς», ένα από τα λίγα τέτοια που γλίτωσαν από το Μοναστηράκι και δεν ανταλλάχτηκαν με άλλους μεταχειρισμένους δίσκους, όταν έγινα φανατικός ροκάς στα 14. Και για τον σεΐχη είχα φροντίσει, αλλά το φάγανε μπαμπέσικα στη Γιουτουμπία. Δεν πειράζει, αλέκουμ σαλάαμ. :)
 

daeman

Administrator
Staff member
Καλέ πώς!
Και τα Φαλάσαρνα / η Φαλάσαρνα επίσης. Καθώς και μερικά *Φαλάσαιρνα :)

Ευχαριστώ που μ' έστειλες και «μ' έστειλες» στα Φαλάσαρνα και στη Φαλάσαρνα, Μπέρνη. Λέω όμως να πάω λίγο πιο πάνω, στην πλανεύτρα θάλασσα να με ξεσύρει με γλύκα και με πίκρα σήμερο, σαν την άνοιξη που αξιώνομαι κι εφέτο να με ξεσέρνει. Για τον Μάνο, που δεν αξιώθηκε τούτη την άνοιξη, μόνο τον εξέσυρε στο χώμα σήμερο η ζωή.

Στση Γραμπούσας τ' ακρωτήρι - Κώστας Μουντάκης


Στση Γραμπούσας τ' ακρωτήρι
εγλεντούσα μια φορά
μ' έναν Κρητικό ψαρά
ένα γέρο καπετάνιο
που 'χε βάρκα τη χαρά
στση Γραμπούσας τα νερά

Πλανεύτρα θάλασσα
θάλασσα λεβεντοπνίχτρα
πού 'ν' ο γέρο-μερακλής
ο παλιός τραγουδιστής
Ν' αρματώσει τη χαρά του
το τραγούδι του να πει

Πλανεύτρα θάλασσα
Πλανεύτρα θάλασσα

Όλα τ' άρμενα αρμενίζουν
με πανιά και με κουπιά
Μα του Τσέγκα* τ' αρμενάκι
δεν ξαναγυρίζει πια
στση Γραμπούσας τα νερά

Πλανεύτρα θάλασσα
Πλανεύτρα θάλασσα



Στης Γραμβούσας τ' ακρωτήρι - Βασίλης Σκουλάς


* Ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των συνθέτων έχει ο Νικόλαος Τσέγκας. Κι αυτό γιατί δεν ήταν καν μουσικός, δεν έπαιζε κανένα όργανο, παρόλα αυτά όμως το μουσικό του μυαλό άφησε στην κρητική μουσική αρκετούς κλασσικούς συρτούς με αποκορύφωμα τον θρυλικό «Κακράπη» συρτό. Ο Κακράπης, που πήρε την ονομασία του από τον ομώνυμo βράχο της Γραμβούσας, έχει τα περισσότερα γυρίσματα από οποιοδήποτε άλλο συρτό στην κρητική μουσική έως και τις μέρες μας. Τα αρχικά γυρίσματα ήταν πολλά, πράγμα όμως που δυσκόλευε τους καλλιτέχνες να τον αποδώσουν σωστά χωρίς να ξεφεύγουν από τα μέτρα (τα πάσα) του χορού. Ο μοναδικός που τον απέδιδε άριστα και με τα αρχικά γυρίσματα ήταν ο Νικολής Χάρχαλης. Κατόπιν, τον συρτό αυτό, τον επεξεργάστηκε ο θρυλικός λαουτιέρης, ο Γιώργης Κουτσουρέλης και μείωσε κάποια γυρίσματα, αλλά ακόμα και με αυτό τον τρόπο, ο «Κακράπης» συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας να είναι ο πιο δαιδαλώδης σκοπός συρτού.
http://hatzikos.blogspot.gr/2009/12/blog-post_12.html
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Και μια διασκευή του από τον Ζάχο Τερζάκη, που μαζί το τραγουδούσαμε του Μάνου, γλεντισμένοι στο χωριό, να γελά και να κλαίει μαζί, σαν τη ζωή:

 

daeman

Administrator
Staff member
...
Hoodoo Man Blues (1965) - Junior Wells


Buddy Guy – guitar, vocals / Jack Myers – bass / Bill Warren – drums / Junior Wells – harmonica, vocals

Original Album
01 00:00 "Snatch It Back and Hold It"
02 02:50 "Ships on the Ocean"
03 06:56 "Good Morning Schoolgirl"
04 10:48 "Hound Dog"
05 12:54 "In the Wee Wee Hours"
06 16:37 "Hey Lawdy Mama"
07 19:48 "Hoodoo Man Blues"
08 21:53 "Early in the Morning"
09 26:39 "We're Ready"
10 30:16 "You Don't Love Me, Baby"
11 32:38 "Chitlin Con Carne"
12 34:50 "Yonder Wall"
Bonus Tracks
13 38:58 "Studio Chatter"
14 39:08 "I Ain't Stranded"
15 42:15 "Studio Chatter 2"
16 42:21 "In The Wee Wee Hours (Alternate Take)"
17 46:52 "Studio Chatter 3"
18 47:00 "Hoodoo Man Blues (Alternate Take)"
19 49:50 "Studio Chatter 4"
20 49:56 "Chitlin Con Carne (Alternate Take)"
21 53:07 "Studio Chatter 5"
22 53:39 "Yonder Wall (Alternate Take 7)"
23 55:46 "Studio Chatter 6"
24 56:45 "Yonder Wall (Alternate Take 11)"
25 59:18 "Studio Chatter 7"
26 59:41 "Yonder Wall (Alternate Take 13)"
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Cement Dry (Rag 'N Roll Revue) - Cathy Chamberlain


Once-popular jazz singer happy with low-key life
Cathy Chamberlain’s second-grade teacher issued a dire warning on her report card: Your child is very intelligent - but she must channel her energy or she’ll end up in show business.

“We lived in Los Angeles and my parents had friends in show business and they knew what a tough life it was so it did worry them. They tried to push me toward mathematics and engineering,” reflects Chamberlain, now a 64-year-old Boca Raton resident.

As for her teacher’s prediction: Right on target. Chamberlain became a popular jazz singer who appeared in everything from the lead role in the musical “Hair” to headlining Carnegie Hall and producing the album “Rag’n Roll Revue”. Her jazz band, Ace in the Hole, played at several clubs in New York City (where audience members included Cher and Tom Jones) and she spent a year performing her one-act show aboard the paddleboat Delta Queen as it traveled along the Mississippi River. Her cabaret act, “Cathy Chamberlain’s Rag ‘n Roll Revue”, toured nationally and she co-produced two movie soundtracks: the documentary “Hollywood’s Wild Angel, Roger Corman” (awarded honorable mention at Cannes) and “Happy Birthday Gemini” (starring Madeleine Kahn and Rita Moreno) She also wrote the lyrics for the musical, “The Legend of Pearl Hart,” which was produced in New York City in 2006.

103112-nps-chamberlain-pro-4.jpg Cathy Chamberlain with musician Paul Simon from circa 1977. (Photo Courtesy of Cathy Chamberlain)

Although her heyday is over, she still performs occasionally at St. Andrews Estates where she lives, along with once a month Dixieland jazz sessions with the Hot Jazz & Alligator Society at Henry’s Hideaway in Pompano Beach.

“When I go out on stage it is as if I never left,” says Chamberlain, who moved to Florida last year from Manhattan. “It’s nice to still be able to perform.”

But she adds: “There is nothing like playing in New York and being at the top of the heap which I did for a number of years. I never had to make dinner reservations or nightclub reservations. People asked me for autographs. I was very lucky to be able to make a living doing what I loved.”

These days, things have changed and that’s fine with her. “People have no idea who I am now and that is OK. It’s nice to live a low-key lifestyle.”

There are two celebs in her life, though: her cats Ray Charles and Mildred Bailey.


Rag 'N Roll


I once had a cat, a calico male
who would sit on my piano and swing his tail...
 
Top