Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σχημάτισα την εικόνα πως εμμέσως, πλην σαφώς, το παραδέχτηκε - γι' αυτό έγραψα και το παραπάνω. Λέγοντας «εμείς μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά [...]», εννοώ. Διότι ο συγκεκριμένος χαιρετισμός δεν είναι ένα απλό «γεια σου, τι κάνεις;», αλλά έχει πίσω του ολόκληρη τη σχετική ιδεολογία.
Για την ακρίβεια, είπε «εμείς μπορεί να χαιρετάμε έτσι» και έδειξε το πώς, αλλά τι σημασία έχει; Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας. Άλλωστε, ποτέ δεν θα πει ότι «είναι ναζί» με ρίσκο να γίνει ανεπιθύμητος σε ένα σωρό χώρες του κόσμου. Θα λέει διάφορα και όλοι μαζί θα κλείνουν με νόημα το ματάκι.
 

SBE

¥
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να αυτονομηθεί η υποσυζήτηση, αλλά έχω να πω μόνο ένα ακόμα πράγμα (που σημαίνει ότι μπορεί και να μη χρειάζεται η αυτονόμηση): επειδή κάθε φορά η Παλάβρα αναλαμβάνει να δώσει εξηγήσεις ή να γράψει το επεξηγηματικό σημείωμα, και επομένως να εμφανίζεται αυτή σαν την κακιά της υπόθεσης, καλύτερα στο μέλλον να μοιράζεται η δουλειά- για το καλό της Παλάβρας (και για να σε προλάβω Παλ, δεν το λέω αυτό γιατί με ενδιαφέρει η υγεία σου ή το ίματζ σου).
Όσο για αυτούς που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να παραπονιούνται για το τι γράφουν οι άλλοι, ε, δεν έχω να πω τίποτα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
[...] επειδή κάθε φορά η Παλάβρα αναλαμβάνει να δώσει εξηγήσεις ή να γράψει το επεξηγηματικό σημείωμα, και επομένως να εμφανίζεται αυτή σαν την κακιά της υπόθεσης, καλύτερα στο μέλλον να μοιράζεται η δουλειά- για το καλό της Παλάβρας [...]
Μα η Παλάβρα είναι κακιά. Πολύ κακιά. Απύθμενα κακιά.
 

bernardina

Moderator
Μα η Παλάβρα είναι κακιά. Πολύ κακιά. Απύθμενα κακιά.

Γι΄αυτό κάποιοι τη φωνάζουν και Παβλάρα. :twit:
Άντε, να αλαφρώσουμε λιγάκι γιατί γκώσαμε από μαυρίλα... :cry:
 
Σχετικά με το θέμα του σβυσίματος:
α. εγώ διαφωνώ σε κάθε περίπτωση, και είμαι μοντερέιτορ σε άλλο μαγαζί οπότε ξέρω τι πιέσεις μπορεί να δεχτεί κάποιος για να σβύσει κάτι- και τί πειρασμός είναι η δυνατότητα να σβύσεις κάτι
β. άμα είναι να κάνετε τετοιες περικοπές, αγαπητοί μοδεράτορες, τουλάχιστον μην συμμετέχετε στη συζήτηση από την αρχη, γιατι αλλιώς δίνετε την εντύπωση ότι η περικοπή έγινε λόγω προσωπικής διαφωνίας


Έτερον εκάτερον. Κι εγώ ήμουν συντονιστής στο phorum.gr και η συμπεριφορά μου σαν μοντ ήταν διαφορετική απ' αυτήν του χρήστη Hellegennes. Κάθε "μαγαζί" έχει τους δικούς του κανόνες και πρέπει να σέβεσαι ότι είναι δημόσιας χρήσης και προβολής μέσο, πλην όμως ιδιόκτητο. Ο καθένας ορίζει διαφορετικά τους κανόνες της ιδιοκτησίας του και του τι είναι σωστό netiquette κατά την κρίση του. Το να μην συμμετέχει ο μοντ επειδή έχει αυτήν την ιδιότητα, στερεί από τον εαυτό του την ισοτιμία της ελευθερίας του λόγου, όπως κι αν υλοποιείται αυτή, στον εκάστοτε ιστότοπο.
 
Ερώτηση ουσίας: θεωρείτε ότι ο Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση;

Αν δεν παίζει κανείς με τις λέξεις, σαφέστατα. Η ΧΑ είναι ανοιχτά εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά εθνικοσοσιαλιστικός δεν είναι η μετάφραση του ναζί;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ερώτηση ουσίας: θεωρείτε ότι ο Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση;
Επισήμως πάντως (συνεχίζουν να) παίζουν με τις λέξεις. Αυτοπροσδιορίζονται "λαίκό και εθνικιστικό" κόμμα, για τον δε χαιρετισμό λένε πως είναι ο "ελληνικός χαιρετισμός" τού καθεστώτος Μεταξά (που είπε το "όχι" κλπ — δελτίο τύπου της 21/10/2012).
 
Χεχεχε, παιδιά...Φρέσκο φρέσκο:

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλου και Γ. Γερμενή αποφάσισε η Βουλή
Από το Βήμα
:D Γελάν και τα μουστάκια μου!
 
:clap::clap::clap::clap::clap:

υποστήριξε ότι δεν υπήρξε διατάραξη ειρήνης ούτε διακεκριμένη φθορά, παρά μόνον αναποδογύρισμα 2-3 πάγκων
Ναι, "μόνον" αυτό... πώς κάνετε έτσι για 2-3 πάγκους; :p

Και μένα ο Παναγιώταρος "μόνον" με σκυλόβρισε και με έσπρωξε... είναι λίγο παρορμητικά τα παλικάρια αυτά κι εμείς τα παρεξηγούμε.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλου και Γ. Γερμενή αποφάσισε η Βουλή
Από το Βήμα
:D Γελάν και τα μουστάκια μου!
Σε «ξένα κέντρα» αποδίδουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές τις διώξεις τους, λέει. Αυτή η λέσχη Μπίντλε Βίντελ αυτή, των Μασόνων ντε, έχει κάψει κόσμο.
(και για να σε προλάβω Παλ, δεν το λέω αυτό γιατί με ενδιαφέρει η υγεία σου ή το ίματζ σου).
Α, γιατί προς στιγμήν ανησύχησα :twit: :twit:
 
Χρυσή Αυγή: Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για Γλέζο, Μητσοτάκη

Επίθεση στους Μανώλη Γλέζο και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε πει ένα 24ωρο νωρίτερα ο Μ.Γλέζος.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Μίλησε η ιερή αγελάδα της αριστεράς και εσχατόγερος, σταλινοτσολιάς Μανώλης Γλέζος και είπε για την Χρυσή Αυγή. Τιμή μας και καμάρι μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος. Ο Γλέζος έβγαλε για άλλη μια φορά όλη του τη χολή εναντίον του Ελληνικού Εθνικισμού.

» Δεν τιμάω και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον υμνητή του Χότζα, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία Σταλινικό Μανώλη Γλέζο. Οι κυβερνώντες υπουργοί και βουλευτές της χαζοχαρούμενης αστικής ελαφροδεξιάς τον γλείφουν και μέσα στο Κοινοβούλιο.

» Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός (δημοσία δαπάνη).»


Χωρίς σχόλια...
 
Παιδιά, μετά απ' αυτό που έζησα απόψε με τον Μπογδάνο, αιτούμαι αναρρωτική άδεια... Περιμένω το δεύτερο μέρος όπου ο Μιχαλολύκος θα τον βάλει να υπογράψει δήλωση μετάνοιας :curse:
 

nickel

Administrator
Staff member
Τι έγινε; Κατάφερε να τον πείσει ότι είναι όλοι τους καλά παιδιά κατά βάθος και τους έχουμε παρεξηγήσει; Ότι, αφού κάναμε τόσα χρόνια λάθη και δεν καρπαζώναμε πότε πότε τους πολιτικούς μας, έφτασε η ώρα να κάνουμε το ακόμα μεγαλύτερο λάθος και να ψηφίσουμε αυτούς τους λαμπρούς οικονομολόγους, τους ευγενείς και πολιτισμένους ανθρώπους, τους μάνατζερ του μέλλοντος, τους ανθρώπους με την καθαρή ματιά και τα καθαρά χέρια; Έχω αρχίσει να συγκινούμαι και μόνος μου με αυτά που λέω. Τι έγινε που τόσο σε σύγχισε;
 
Ήταν μια συνέντευξη χωρίς καμία προετοιμασία εκ μέρους του δημοσιογράφου, χωρίς ειρμό στις ερωτήσεις, και, κυρίως, με εκνεύρισε απίστευτα που ο συνεντευξιαστής κόμπιαζε και απολογούταν συνεχώς, και ανταπαντούσε στον Μιχαλολιάκο με ατράνταχτα επιχειρήματα τύπου: "Λέτε ψέματα!"
Ε, αυτό είναι δημοσιογραφία επιπέδου 1ης δημοτικού. Άμα λέει ψέματα ο άλλος, αντίκρουσέ τον λέγοντας την αλήθεια. Μη βάζεις τα κλάματα! Κορυφαία στιγμή όταν ο Μπογδάνος ανάφερε τον Μανώλη Γλέζο και τον αδερφό του που εκτέλεσαν οι Ναζί. Απάντηση Μιχ.: Και τι; Πότε εκτελέστηκε ο αδερφός του Γλέζου; Και τι; Εκτελέστηκε για τη σημαία, αυτό μου λέτε τώρα;
Ποτέ δε μάθαμε τι απάντησε ο μαχητής της δημοσιογραφίας...ή μάλλον, ναι, 2 λεπτά αργότερα -και αφού το το ρίξανε απ' το μικρόφωνο- ψέλλισε: το 44 εκτελέστηκε, μπορεί να μην ήταν για τη σημαία, αλλά...Αλλά!
Άστε με, άστε με...κόντεψα να μπω μες στην οθόνη με αυτά που άκουσα η γυναίκα :(
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ τα μυρίστηκα τα σάπια, ότι κάπως έτσι θα ήταν η συνέντευξη, και δεν έκανα τον κόπο να βάλω να τη γράψω -- συνήθως κοιμάμαι εκείνη την ώρα που προβλήθηκε. Νόμισε αυτός ο νεαρός ότι θα κάνει ωραία πρεμιέρα της εκπομπής του με καλεσμένο τον Μιχαλολιάκο, και νόμιζε (κούνια που τον κούναγε) ότι θα τον κολλούσε στον τοίχο, έτσι; Τόσο μυαλό έχουν οι φωστήρες της δημοσιογραφίας, και θα ισχυρίζονται ότι κάνουν τη δουλειά τους.

Αλλά μετά τον Πέτρο Γαϊτάνο και τον Νότη Σφακιανάκη, ιδού κι άλλος ένας λαμπρός καλλιτέχνης, υποστηρικτής της Χ.Α.: σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός. Οι άλλοι δύο προσπάθησαν να εκφραστούν ευπρεπώς τουλάχιστον, αυτός είναι οχετός, δηλαδή άξιος οπαδός της Χ.Α.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Έχω την εντύπωση ότι ο Σφακιανάκης και ο Ζερβός είδαν ότι έγινε ντόρος με τον Γαϊτάνο (δηλαδή τον θυμηθήκαμε χωρίς να είναι Πάσχα και να παίζει σε λούπα στην τηλεόραση η διαφήμιση για δωρεάν διανομή CD του με την εφημερίδα), και είπαν να πουν κι αυτοί τη βλακεία τους μπας και θυμηθεί κανείς ότι υπάρχουν.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το κάνουν επίτηδες για να υπονομεύσουν τη Χρυσή Αυγή. Είχαμε την εντύπωση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μέλλον της χώρας. Αρκεί να κοιτάξεις αυτή την ηγετική ομάδα που βρίσκεται στη Βουλή — να τους κοιτάξεις στα μάτια, στα πρόσωπα (και στα καθαρά χέρια). Ναι, αυτοί είναι το μέλλον της χώρας. Και ξαφνικά ξύπνησαν τα μορμολύκεια, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες από το παρελθόν, και πάνε να χαλάσουν τη μανέστρα. Ουστ! Μη θαμπώνετε το ατόφιο χρυσάφι της Χρυσής Αυγής.
 

bernardina

Moderator
Το κάνουν επίτηδες για να υπονομεύσουν τη Χρυσή Αυγή. Είχαμε την εντύπωση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μέλλον της χώρας. Αρκεί να κοιτάξεις αυτή την ηγετική ομάδα που βρίσκεται στη Βουλή — να τους κοιτάξεις στα μάτια, στα πρόσωπα (και στα καθαρά χέρια). Ναι, αυτοί είναι το μέλλον της χώρας. Και ξαφνικά ξύπνησαν τα μορμολύκεια, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες από το παρελθόν, και πάνε να χαλάσουν τη μανέστρα. Ουστ! Μη θαμπώνετε το ατόφιο χρυσάφι της Χρυσής Αυγής.

:lol:
Το σχόλιό σου μου θύμισε το παλιό καλό σύνθημα ένα γέλιο θα τους θάψει. Άμποτε!
 
Ψάχνοντας να δω το βίντεο με την Κανέλλη, έπεσα πάνω σε ένα άλλο, το γνωστό με τον Κασιδιάρη. Στάθηκα στον τίτλο του: "ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙ ΚΑΝΕΛΛΗ". Σκέφτηκα από μέσα μου ότι τόσο καλά ελληνικά μόνο ένας έλληνας ακροδεξιός μπορεί να μιλάει/γράφει. Και δεν με απογοήτευσε το ένστικτό μου, καθώς στην περίγραφή...: "ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ... ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ. ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ".
 
Top