Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

LostVerse

Member
Φτου! Και τώρα αναγκάστηκα να σβήσω όλο το σχόλιό μου που μιλούσε για συμψηφισμούς... :s
Μου παίρνετε τη μπουκιά μέσ' απ' το στόμα, ρε σεις mods View attachment 3215

Δυστυχώς bernardina την έχασες την ευκαιρία... όπως έχασα κι εγώ την ευκαιρία να διαβάσω την απάντησή σου και την οπτική σου... κι εσύ μετά την δικιά μου, κι εγώ μετά την δικιά σου ή κάποιου άλλου κ.ο.κ. Με λίγα λόγια, χάθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων.
Αυτά.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όπως έχω ξαναπεί, αν δεν σου αρέσει, μη σε κρατάμε. Ευχαριστούμε.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
LV, είναι συγκινητική η αφοσίωσή σου στην πολιτική μας επιδιόρθωση, όσο και αν βλέπεις ότι είμαστε ανεπίδεκτοι εκπαίδευσης.
 

bernardina

Moderator
Δυστυχώς bernardina την έχασες την ευκαιρία... όπως έχασα κι εγώ την ευκαιρία να διαβάσω την απάντησή σου και την οπτική σου... κι εσύ μετά την δικιά μου, κι εγώ μετά την δικιά σου ή κάποιου άλλου κ.ο.κ. Με λίγα λόγια, χάθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων.
Αυτά.

Η δική μου οπτική είναι σαφής, την έχω δηλώσει επανειλημμένα και είναι πραγματικά απλούστατη, αλλά προφανώς δυσκολεύεσαι να την αφομοιώσεις.
Να τη ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητή;

Λοιπόν: Έχουμε από 'δώ τη ΧΑ................................κι από κει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Οι τελείες αντιπροσωπεύουν αγεφύρωτο χάσμα. "Όλους τους άλλους" είσαι προφανώς ελεύθερος να τους κρίνεις γι' αυτό που είναι και γι' αυτό που κάνουν, όσο αυστηρά και άτεγκτα θέλεις, χωρίς να τους χαρίσεις κανένα κάστανο, χωρίς να παραβλέψεις κανένα κενό και καμιά αντίφαση στην ιδεολογία τους, χωρίς να αποκρύψεις κανένα ολίσθημά τους, χωρίς να συγχωρήσεις κανένα αμάρτημά τους, χωρίς να δικαιολογήσεις καμιά ασυνέπειά τους μεταξύ λόγων και πράξεων.
Τη ΧΑ θα την κρίνεις επίσης γι' αυτό που είναι: μια εγκληματική οργάνωση ψυχικά διαταραγμένων ατόμων με ιδεολογία γεμάτη μίσος προς οτιδήποτε και οποιονδήποτε Άλλο.
Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια σκατά.
Έγινα κατανοητή; Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, δεν πρόκειται να επανέλθω.
 
[...]Θα σου πω ένα άλλο από άσχετο τελείως χώρο παράδειγμα. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, είναι από τις μεγαλύτερες στην Αττική. Συνεχώς επεκτείνεται έχοντας σταθερή, μόνιμη και αυξανόμενη πελατεία παρόλο που δεν είναι η φτηνότερη αλυσίδα. Κι όμως, το διαφημιστικό της πακέτο στην τηλεόραση κι αλλού είναι σχεδόν μηδενικό. Πώς το καταφέρνει αυτό λοιπόν; (σημείωση: Τυχαίνει συγγενής να δουλεύει στην αλυσίδα αυτή).

[...]

Αγαπητοί Λεξιλόγοι και Μοδεράτορες, συγγνώμη εκ των προτέρων που θα οφτοπικίσω ασύστολα.


Αγαπητέ LV, πέραν του ότι δεν καταλαβαίνω τη συνάφεια του επιχειρήματος αυτού, επιτρέψτε μου να αναρωτηθώ μήπως ο συγγενής σας αυτός εργάζεται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, καθότι ο δικός μου ο άντρας εργάζεται πάνω από μια δεκαετία αποθηκάριος σε κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας αυτής και τα δύο τελευταία χρόνια, παρόλο που η εταιρεία πραγματικά επεκτάθηκε αγοράζοντας καταστήματα ατλάντικ (χωρίς ωστόσο να κάνει καινούριες προσλήψεις- διατήρησε ευτυχώς το προσωπικό των σ/π ατλάντικ), παράλληλα σταδιακά άρχισε να προβαίνει σε μειώσεις, κυρίως των μπόνους και των αμοιβών της υπερεργασίας, ενώ τελευταία αρχίζει και μια ψιλοϋστερική τρομοκρατία στους εργαζόμενους ως προς τη διαχείριση των ωρών εργασίας τους, και όλα αυτά -και εκεί θέλω να καταλήξω- με το πρόσχημα ότι η εταιρεία δεν πάει καλά, έχει πέσει ο τζίρος, σώστε ρε παιδιά την εταιρεία. Και ο τζίρος όντως έχει πέσει, με στοιχεία και αριθμούς, και ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος. Και μάλιστα, για να καταλάβετε το μέγεθος της υστερίας τους, πριν τις εκλογές -και αυτό έχει καταγγελθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ- τρομοκρατούσαν το προσωπικό να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί η χώρα θα χρεωκοπούσε και θα έμεναν χωρίς δουλειά.

Δεν θα σταθώ στο αν η πολιτική του Σκλαβενίτη που επιμένει στην ανυπαρξία της διαφήμισης, ακολουθώντας τη γραμμή του πατρός Σκλαβενίτη ότι η "καλύτερη διαφήμιση είναι η σακούλα" και το "από στόμα σε στόμα", είναι αποτελεσματική ή όχι. Αλλά όταν φέρνετε τέτοια παραδείγματα, να προσέχετε τουλάχιστον την ακρίβεια αυτών που λέτε.


Συγγνώμη και πάλι για το οφτόπικ.
 
Η δική μου οπτική είναι σαφής, την έχω δηλώσει επανειλημμένα και είναι πραγματικά απλούστατη, αλλά προφανώς δυσκολεύεσαι να την αφομοιώσεις.
Να τη ζωγραφίσω για να γίνει πιο κατανοητή;

Λοιπόν: Έχουμε από 'δώ τη ΧΑ................................κι από κει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Αν δυσκολεύεσαι, Lostverse, δες τους βουλευτές της ΧΑ σαν τα ουράνια σώματα του νέφους του Όορτ. Μπορεί να χωρίζει αχανής απόσταση την Γη από τον Ουρανό κι αυτόν από τον Πλούτωνα, αλλά τα σώματα του νέφους του Όορτ είναι πολλές περισσότερες τελίτσες μακριά. Για να σε βοηθήσω...:


 

SBE

¥
Σχετικά με το θέμα του σβυσίματος:
α. εγώ διαφωνώ σε κάθε περίπτωση, και είμαι μοντερέιτορ σε άλλο μαγαζί οπότε ξέρω τι πιέσεις μπορεί να δεχτεί κάποιος για να σβύσει κάτι- και τί πειρασμός είναι η δυνατότητα να σβύσεις κάτι
β. άμα είναι να κάνετε τετοιες περικοπές, αγαπητοί μοδεράτορες, τουλάχιστον μην συμμετέχετε στη συζήτηση από την αρχη, γιατι αλλιώς δίνετε την εντύπωση ότι η περικοπή έγινε λόγω προσωπικής διαφωνίας
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τι λέγαμε για την προβολή της ΧΑ από τα κανάλια; Στον Σκάι ξεκινάει καινούργια εκπομπή μπλα-μπλα με τον Κων/νο Μπογδάνο. Πρώτος καλεσμένος της εκπομπής: ο Μιχαλολιάκος. Ο ίδιος βέβαια μπορεί να ισχυριστεί ότι καλεί τον Μιχαλολιάκο για να τον ξεσκίσει, αλλά στο τέλος να δείτε που θα τον διαφημίσει.
 

Zazula

Administrator
Staff member
άμα είναι να κάνετε τέτοιες περικοπές, αγαπητοί μοδεράτορες, τουλάχιστον μην συμμετέχετε στη συζήτηση από την αρχή, γιατί αλλιώς δίνετε την εντύπωση ότι η περικοπή έγινε λόγω προσωπικής διαφωνίας
Αυτή η θέση καταργεί τον λόγο ύπαρξης του moderation — εκτός πια κι αν ένας μόντης είναι ταυτοχρόνως και μάντης κι έτσι γνωρίζει από πριν σε ποια συζήτηση θα πέσει κάτι που θα είναι εκτός κανόνων και θα χρειαστεί να σβηστεί, ώστε να μην συμμετάσχει στην προκειμένη συζήτηση κι εκ των υστέρων κατηγορηθεί! :scared:
 

SBE

¥
Ζαζ, δεν είναι πρωτοφανές να μην συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις ο μοντερέιτορ.
Αν εγώ διαφωνήσω με τον Χ μοδεράτορα για κάτι και μετά σβυστεί κάτι που έγραψα, ε, τότε άντε να με πείσεις ότι δεν πρόκειται για κατάχρηση.

Σημ. το μήνυμα το έκοψα εγώ αφού η Μπέρνι το βρήκε φλύαρο, για να προλαβω μην αρχίσουμε να ξεφέυγουμε εντελώς από το θέμα
 

bernardina

Moderator
Δεν είναι πρωτοφανές να μην συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις ο μοντερέιτορ- έτσι δούλευε για πολλά χρόνια μια λίστα που συμμετείχα, σε σημείο που κάποτε αναρωτιόμασταν αν ζει ο μοντερέιτορ.
Αλλά αν εγώ διαφωνήσω με τον Χ μοδεράτορα για κάτι και μετά σβυστεί κάτι που έγραψα, ε, τότε άντε να με πείσεις ότι δεν πρόκειται για κατάχρηση.
Κι αν θες παράδειγμα, είμαι μοντερέιτορ σε φοιτητική λίστα. Πρόσφατα ένας φοιτητής έγραψε τα παράπονά του για κάποιον καθηγητή. Ο καθηγητής με έπρηξε να σβύσω τα παράπονα. Δεν το έκανα γιατί:

α. ήταν κόσμια παράπονα
β. η κριτική δεν απαγορεύεται, και είχε ακολουθήσει μια πολύ κόσμια συζήτηση για το τι απογοητεύει τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο.

Δυστυχώς, δεν εκτιμήθηκε η ουδετερότητά μου.

Και σε τι μοιάζουν όλα αυτά που προαναφέρεις με το συγκεκριμένο πρόβλημα του συγκεκριμένου νήματος;
 

SBE

¥
Και σε τι μοιάζουν όλα αυτά που προαναφέρεις με το συγκεκριμένο πρόβλημα του συγκεκριμένου νήματος;

Προφανώς φλυάρησα, οπότε κάνω έντιτ αφήνοντας μόνο τα ουσιώδη.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αγαπητή SBE, ευχαριστούμε για την ενημέρωση που αφορά το τι κάνεις εσύ σε άλλους ιστοχώρους, άσχετους με αυτόν εδώ.

Εδώ, τα μηνύματα που σβήνονται είναι ελάχιστα, και αυτό συμβαίνει όταν αυτά είναι α) σπαμ, β) εμπρηστικά, γ) προσβλητικά.

Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις πόση ώρα (από αυτήν που αφιερώνουμε από τον ελεύθερο χρόνο μας) συζητάμε κάθε φορά προτού σβήσουμε κάτι, ούτε είσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσα σχόλια διαμαρτυρίας δεχόμαστε από μέλη για πράγματα που γράφονται από ορισμένους χρήστες.

Προς ενημέρωσή σου, επειδή βλέπω ότι μας κατηγορείς πως σβήνουμε μηνύματα λόγω μικροψυχίας, αφού έχουμε συμμετάσχει κι εμείς σε συζητήσεις στα νήματα που περιέχουν σβησμένες αναρτήσεις: δεν έχουμε σβήσει ούτε καν αναρτήσεις για τις οποίες έχουν γίνει επανειλημμένα report, σε σημείο που πιστεύω ότι οι χρήστες που κάνουν report θα θεωρούν ότι τους αγνοούμε, ότι είμαστε υπέρ των εκάστοτε σχολίων, ή ότι θεωρούμε τους ίδιους περιττούς και την παρουσία τους ανεπιθύμητη στο φόρουμ. Ωστόσο, το ότι το φόρουμ αυτό είναι γενικώς ανεκτικό στις συζητήσεις, δεν σημαίνει ότι έχουμε τη διάθεση να αφήσουμε μηνύματα που θεωρούμε ότι διαταράσσουν την εικόνα του φόρουμ να υπάρχουν εδώ.

Φυσικά, επειδή όλοι μας (ακόμα κι αυτοί που δεν φαίνονται) είμαστε άνθρωποι, και όχι ρομπότ, ναι, υπάρχει στοιχείο υποκειμενικότητας στο τι σβήνεται. Ακόμα όμως και οι αναρτήσεις του Lost Verse οι οποίες σβήστηκαν, σβήστηκαν από το συγκεκριμένο νήμα. Κανείς δεν του απαγόρευσε να πάει να μας πει τι κακιά που θεωρεί την αριστερά σε άλλο νήμα στο πολιτικό φόρουμ - το αντίθετο, τον προτρέψαμε να το πράξει. Ωστόσο, θεωρούμε ότι καμία κριτική κανενός πολιτικού χώρου δεν ταιριάζει εδώ, όπου συζητιέται μια οργάνωση για την οποία πρόσφατα ο αρχηγός της παραδέχτηκε ότι είναι ναζιστική.

Αν θέλεις να συζητήσεις περαιτέρω με όποιον ενδιαφέρεται την πρακτική σβησίματος μηνυμάτων, μπορείς να ανοίξεις σχετικό νήμα αλλού, διότι στο παρόν νήμα εξαντλήθηκε.
 

bernardina

Moderator
Προφανώς φλυάρησα, οπότε κάνω έντιτ αφήνοντας μόνο τα ουσιώδη.
Δεν το βρήκα φλύαρο· άσχετο το βρήκα.
Και φυσικά αφήνω το δικό μου στο οποίο περιέχεται. Προφανώς όχι για εκδικητικούς λόγους, αλλά γιατί αν το σβήσω κι εγώ θα γίνει σαλάτα.

Όσο για την παρουσία του μοδεράτορα, αλίμονο αν τον είχαμε μόνο για τροχονόμο που κόβει κλήσεις. Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού, πάντως αν έλειπαν οι απόψεις των μοδερατόρων της Λεξιλογίας τα νήματα θα ήταν αισθητά φτωχότερα. Και, προσωπικά, όσο καιρό συμμετέχω, δεν έχω δει κανέναν να κόβει σχόλια επειδή διαφωνούν με τις προσωπικές απόψεις του. Είναι όχι μόνο ανακριβές, αλλά και άδικο και προσβλητικό να υπαινίσσεσαι κάτι τέτοιο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επιτρέψτε μου να ζητήσω να σταματήσει αυτή η συζήτηση εδώ, εκτός αν θέλετε να την αποσπάσουμε αλλού, σε ειδικό νήμα.
 

bernardina

Moderator
Επιτρέψτε μου να ζητήσω να σταματήσει αυτή η συζήτηση εδώ, εκτός αν θέλετε να την αποσπάσουμε αλλού, σε ειδικό νήμα.

Προσωπικά, ό,τι είχα να πω πάνω στο ζήτημα το είπα.
 

nickel

Administrator
Staff member
μια οργάνωση για την οποία πρόσφατα ο αρχηγός της παραδέχτηκε ότι είναι ναζιστική.
Ερώτηση ουσίας: θεωρείτε ότι ο Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σχημάτισα την εικόνα πως εμμέσως, πλην σαφώς, το παραδέχτηκε - γι' αυτό έγραψα και το παραπάνω. Λέγοντας «εμείς μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά [...]», εννοώ. Διότι ο συγκεκριμένος χαιρετισμός δεν είναι ένα απλό «γεια σου, τι κάνεις;», αλλά έχει πίσω του ολόκληρη τη σχετική ιδεολογία.
 

bernardina

Moderator
Ερώτηση ουσίας: θεωρείτε ότι ο Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση;

Not in so many words, αλλά στην ουσία δεν το έκανε επανειλημμένα;
 
Top