Απαισιόδοξα μηνύματα

Εγώ ανησυχώ γιατί το 2014 βλέπω να συμφωνώ σε πολλά με τον Ελληγενή που το 2013 τον έβρισκα λίγο υπερβολικό.
(κι ακόμα δεν έχω δει τον Καζαμία, να δω τι λέει για το ζήτημα)

Συναντιόμαστε στο περιήλιο. Σε έξι μήνες θα μεγαλώσει η διάσταση των απόψεών μας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα

Έχω αφήσει πολλά και διάφορα ασχολίαστα από τα πιο πάνω, αλλά ή θα τα σχολιάσω άλλη φορά, π.χ. με την ευκαιρία παρόμοιου καβγά, ή, το πιθανότερο, θα τα ξεχάσω. Αλλά δεν ήξερα πού να βάλω το παρακάτω και ύστερα σκέφτηκα τα «Απαισιόδοξα μηνύματα». Να αποκτήσει ουσία ο τίτλος.


Τα βλέπουν όλα μαύρα
Απαισιόδοξοι και ανασφαλείς οι πολίτες, «δείχνει» έρευνα της Public Issue

Αθήνα
Ανασφάλεια, χαμηλές προσδοκίες και απαξίωση του κράτους είναι τα βασικά στοιχεία που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue.

Από την «έρευνα πολιτικής συγκυρίας» που πραγματοποίησε από 8 - 13 Ιανουαρίου η Public Issue και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, προκύπτει ότι σε ποσοστό 75% οι πολίτες δηλώνουν ανασφαλείς, σε ποσοστό 70% εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν «στη λάθος κατεύθυνση», ενώ η πλειοψηφία (29%) θεωρεί ότι η κρίση θα κρατήσει «περισσότερο από 10 χρόνια».

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το μέλλον τους, το 75% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 22%.

Το 70% θεωρεί ότι «στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», το 22% «στη σωστή κατεύθυνση», ενώ το 5% «ούτε στη σωστή, ούτε στη λάθος κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά την διάρκεια της κρίσης, το 1% απαντά ότι θα κρατήσει ακόμη ένα εξάμηνο, το 6% ακόμη έναν χρόνο, το 8% ακόμη δύο χρόνια, το 9% ακόμη τρία χρόνια, το 3% ακόμη τέσσερα χρόνια, το 15% ακόμη πέντε χρόνια, το 22% από έξι έως 10 χρόνια ακόμη και το 29% περισσότερα από 10 χρόνια ακόμη.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, απαντούν: Οργή/ αγανάκτηση το 31%, απογοήτευση το 14%, ανησυχία/ άγχος το 13%, ντροπή το 10%, λύπη/ στεναχώρια το 7%, αδιαφορία το 2%, τίποτα από όλα αυτά το 2%, όλα αυτά το 18%.

Επιπλέον, το 43% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ότι πέντε χρόνια πριν, ενώ το αντίθετο εκτιμά το 26%.

Στην ερώτηση ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, απαντούν: «καμιά από τις δυο» το 41%, «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%, «το κέντρο» το 1%.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231288742

Αυτό το τελευταίο, με την πόλωση τού 25%-24%, την απόγνωση τού 41% και το 1% του Κέντρου, είναι η πιο απαισιόδοξη αποτύπωση που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
 
Αυτό το τελευταίο, με την πόλωση τού 25%-24% [...] και το 1% του Κέντρου, είναι η πιο απαισιόδοξη αποτύπωση που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Αν τώρα διαφωνήσω σ' αυτό (μια και δεν πιστεύω στην ύπαρξη καν «Κέντρου»)
α) το ποστ θα μετακινηθεί στα εσιόδοξα μηνύματα
ή
β) θα μου την πείτε γιατί χαλάω την απαισιοδοξία;

Πλάκα κάνω :whistle: :twit:
 

nickel

Administrator
Staff member
Εσείς που δεν πιστεύετε στην ύπαρξη Κέντρου, δεν έχετε πρόβλημα. Ή αισιόδοξα θα τα βλέπετε ή απαισιόδοξα, νήμα πάντως θα έχετε.

Πρέπει να φτιάξουμε νήμα για Χλιαρά Μηνύματα ή κάπως έτσι... Πώς το λέμε το ποτήρι που δεν το βλέπουμε ούτε μισοάδειο ούτε μισογεμάτο;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όλα τα ποτήρια γεμάτα είναι. Απλώς ποικίλλει η αναλογία υγρού προς αέριο περιεχόμενο.... :D
 
Πώς το λέμε το ποτήρι που δεν το βλέπουμε ούτε μισοάδειο ούτε μισογεμάτο;
-Αόρατο! :twit: :twit:

Όλα τα ποτήρια γεμάτα είναι. Απλώς ποικίλλει η αναλογία υγρού προς αέριο περιεχόμενο....
Χαχαχαχα! Πολύ καλό σε βρίσκω!!
 
Καλημέρα

Έχω αφήσει πολλά και διάφορα ασχολίαστα από τα πιο πάνω, αλλά ή θα τα σχολιάσω άλλη φορά, π.χ. με την ευκαιρία παρόμοιου καβγά...

Ποιου καβγά;

Όλα τα ποτήρια γεμάτα είναι. Απλώς ποικίλλει η αναλογία υγρού προς αέριο περιεχόμενο.... :D

Επιτέλους, λίγη φυσική λογική σ' αυτό το φόρουμ.:p

Θα ταίριαζε και το "το πόσο γεμάτο ή άδειο είναι το ποτήρι είναι θέμα οπτικής που κι αυτή είναι πάντα ρευστή".
 

nickel

Administrator
Staff member
Ορίστε, άλλο ένα απαισιόδοξο: Μαζική σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία.

Τα δικά μας να μη σφάξουνε, μπορεί να τα χρειαστούμε. Γιατί εγώ θυμήθηκα την ιστορία του Ηρόδοτου για τον Αρίωνα:

Κάποτε, ο Αρίων αποφάσισε να ταξιδέψει στη Σικελία για τα προς το ζην. Εκεί, αφού με την τέχνη του μάζεψε πολλά χρήματα και πλούτη, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής μ’ ένα κορινθιακό πλοίο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι ναύτες αποφάσισαν να τον ληστέψουν και να τον πετάξουν στη θάλασσα. Ο Αρίων προσφέρθηκε να τους δώσει χρήματα για να σώσει τη ζωή του, αλλά εις μάτην. Τότε, τους παρακάλεσε να του κάνουν μια τελευταία χάρη. Να τον αφήσουν να τραγουδήσει πριν από το θάνατό του. Οι ναύτες δέχθηκαν. Ο Αρίων, αφού φόρεσε τα καλά του, πήρε την κιθάρα στα χέρια του, στάθηκε στην πλώρη του καραβιού και τραγούδησε τον «όρθιο νόμο», έναν ύμνο προς τον θεό Απόλλωνα. Ένα δελφίνι, που εθεωρείτο το ιερό ζώο του Απόλλωνα, τον πήρε στη ράχη του και τον έβγαλε στο ακρωτήριο Ταίναρο. Από εκεί, ο Αρίων πήγε πεζός στην Κόρινθο, όπου ανέφερε τα καθέκαστα στον Περίανδρο. Αυτός, αφού πρώτα επαλήθευσε τα όσα του είχε εξιστορήσει ο Αρίων, διέταξε τη σύλληψη των Κορίνθιων, που εν τω μεταξύ είχαν επιστρέψει στην Κόρινθο και να θανατωθούν.
http://el.wikipedia.org/wiki/Αρίων
 

SBE

¥
Αυτός ... διέταξε τη σύλληψη των Κορίνθιων, ... και να θανατωθούν.
Τι σόι σύνταξη είναι αυτή; :cry::eek:mg:

Από την άλλη, θα ήθελα να μάθω τι παίρνει το 1% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, που πιστεύει ότι η κρίση θα τελειώσει σε έξι μήνες. Γιατί φαίνεται δραστικό. :p
 
Το post του nickel, πάντως, είναι για τα αισιόδοξα μηνύματα. Δείχνει ότι οι Έλληνες αποκτούν σιγά-σιγά σντίληψη του τι συμβαίνει.

Βέβαια η ερώτηση για το πόσο θα κρατήσει η κρίση είναι λάθος, γιατί αν ρωτούσαν όλους αυτούς να ορίσουν τι καταλαβαίνουν μ' αυτό, όταν λένε ότι θα κρατήσει 6 μήνες ή 10 χρόνια, είμαι βέβαιος ότι θα έπαιρναν ανάμεικτες απαντήσεις και πολλές απ' αυτές δεν θα είχαν καν να κάνουν με την κρίση. Ο μέσος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι κρίση είναι η ύπαρξη υψηλού ποσοστού ανεργίας, κακών κοινωνικών συνθηκών και υψηλής φορολογίας. Δηλαδή αντιλαμβάνεται ότι κρίση είναι όλο το σκηνικό από την αρχή μέχρι την ανάκαμψη. Στην πραγματικότητα η κρίση αφορά ένα πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ανάκαμψη, η οποία μπορεί να κρατήσει και 20 χρόνια. Το τέλος της κρίσης δεν συμπίπτει με την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Το τέλος της κρίσης είναι σαν το σβήσιμο μιας φωτιάς. Ούτε τα δάση ούτε τα κτήρια "ξανανιώνουν" αμέσως μετά το σβήσιμο.
 

seaofdreams

New member
Πόσο χαίρομαι που χάρη σε εσένα Hellegennes (δεν μπορώ να σε πώ Έλλη γιατί έτσι λένε τη φίλη μου :blush:) δημιουργήθηκε αυτό το μήνυμα!
Να μπορώ να πώ κι εγώ τις μαυρίλες που συναντάω χωρίς ενοχές!

Λοιπόν σήμερα είχα την εξής συζήτηση με μαθητή μου (ετών 8) την ώρα που μάζευα τετράδια:
-Τί διαφορά έχει το Κραβ μαγκά Γιωργάκη απο τις άλλες πολεμικές τέχνες; (μου έχει νωρίτερα πεί οτι έχει μάθημα Κραβ μαγκά μετά το δικό μας μάθημα και πάντα προσπαθώ να δείχνω ενδιαφέρον για αυτά που κάνουν)
-Κυρία άμα το μάθεις με πολύ λίγες κινήσεις ρίχνεις κάτω αλλοδαπούς.
-Γιατί να θέλεις να χτυπήσεις αλλοδαπούς;
-Γιατί έρχονται στη χώρα μας και κάνουν εγκλήματα.

Εξαιρετικά καλός μαθητής με μαμά συνάδελφο. Τί να πώ;

Έχουμε μπεί στο 2014 και δεν άλλαξε τίποτα, παιδεία μηδέν :(
 
-Κυρία άμα το μάθεις με πολύ λίγες κινήσεις ρίχνεις κάτω αλλοδαπούς.
Για να ρίχνεις και ημεδαπούς, υπάρχει καμιά τέχνη; :laugh:

Απορία: τι εννοείς "καλός" μαθητής;
 

seaofdreams

New member
Ένα παιδί μελετηρό, που δεν κάνει φασαρία στην τάξη, που δεν είναι επιθετικό.
Επιπλέον είναι ένα παιδί που δεν έχει δείξει ποτέ να ξεχωρίζει κάποιο συμμαθητή του έναντι κάποιου άλλου, δεν είναι ποτέ αγενής και έχει χιούμορ.

Για τους ημεδαπούς δίκιο έχεις...δεν έχει βρεθεί ακόμα!
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μα υπάρχει ιδανική απάντηση σε αυτό: «Μπράβο, Γιωργάκη! Το ξέρεις ότι αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές και θανατηφόρες πολεμικές τέχνες έτσι; Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τόσο καλή, τη δημιούργησε ένας Εβραίος συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από όλες τις πολεμικές τέχνες! Τη χρησιμοποιεί και ο ισραηλινός στρατός!» :D

Υ.Γ. Δεν εννοώ κοροϊδευτικά τίποτα από τα παραπάνω, το Κραβ Μαγκά ενδείκνυται για αυτοάμυνα ιδίως επειδή έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά: Krav Maga.
 

SBE

¥
Αυτή η πολεμική τέχνη έχει γίνει μόδα τελευταία στον ελληνόφωνο χώρο ή μου φαίνεται;

Παλ, το παιδί θα σου απαντούσε: βεβαίως, γιατί κι οι Ισραηλινοί έχουν αλλοδαπούς στη χώρα τους.
Μ'άλλα λόγια δεν πάνε μαζί τα δύο που προσπαθείς να συνδέσεις. Ξέρω ένα σωρό Έλληνες που θαυμάζουν την πολεμική αρετή του Ισραήλ, άσχετα από το τι πιστεύουν γενικά για τους "κακούς Εβράιους".
Τώρα, μιλάμε για παιδί οχτώ χρονών, που σημαίνει ότι επαναλαμβάνει αυτά που ακούει. Ποιός του έδωσε αυτή την εξήγηση; Ο εκπαιδευτής των πολεμικών τεχνών, μήπως;
 

seaofdreams

New member
:lol:

Δίκιο έχεις Palavra αλλά αυτά τα διάβασα όταν μπήκα σπίτι και έψαξα στη Βικι δεν τα ήξερα πριν, απλά είχα ακούσει για αυτή την πολεμική τέχνη.

Εγώ του απάντησα (με ερώτηση) αν ξέρει πώς λένε τον Έλληνα που πάει στο εξωτερικό οι κάτοικοι της εκάστοτε χώρας.
Με κοίταξε σκεπτικός και επειδή αργούσε του είπα "αλλοδαπό τον λένε" και σταμάτησα την κουβέντα εκεί.
 

seaofdreams

New member
Για μένα SBE δεν έχει σημασία που το άκουσε, γιατί και πάλι αυτό σημαίνει οτι ο κόσμος ακόμα έτσι σκέφτεται.
Ο κόσμος αυτός απο τον οποίο το άκουσε ο μικρός.
Όντως νομίζω έχει γίνει μόδα :eek:

Τώρα οτι υπάρχουν άνθρωποι που κρατάνε σε κάθε κατάσταση μόνο το κομμάτι που τους βολεύει...ε ναι υπάρχουν.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Τα οχτάχρονα πάντως και παράγουν πρωτότυπη σκέψη και αναπτύσσουν και δικές τους συλλογιστικές, δεν είναι μόνον αναμεταδότες.
 

seaofdreams

New member
Δεν αντιλέγω γιατί έχω δουλέψει με παιδιά στην πρακτική μου.
Γι' αυτό λυπάμαι διπλά...ό,τι κι απ'τα δύο αν συμβαίνει άσχημο είναι.
Είτε το σκέφτηκε μόνος του είτε μεγαλώνει σε τέτοιο περιβάλλον καλό αποτέλεσμα δεν βλέπω...
 
Top