Άκαπνη ανακοίνωση για προσωπική και όχι μόνο χρήση

daeman

Administrator
Staff member
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, Κατερίνα, για την κοτσάνα. :eek:
Ώρες ώρες ο δαίμων ασφυκτιά, πετάγεται εκεί που δεν τον σπέρνουν και με παρασύρει να λέω πράγματα που ύστερα τα μετανιώνω, όπως τώρα, καλή ώρα.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου, μέχρι τελικής απεξάρτησης, και χωρίς ανοησίες τώρα. :)

Να γράψω εκατό φορές: Σατάπ, ντίμον! Σατάπ, ντίμον! Σατάπ, ντίμον!
 
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, Κατερίνα, για την κοτσάνα. :eek:
Ώρες ώρες ο δαίμων ασφυκτιά, πετάγεται εκεί που δεν τον σπέρνουν και με παρασύρει να λέω πράγματα που ύστερα τα μετανιώνω, όπως τώρα, καλή ώρα.

Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου, μέχρι τελικής απεξάρτησης, και χωρίς ανοησίες τώρα. :)

Να γράψω εκατό φορές: Σατάπ, ντίμον! Σατάπ, ντίμον! Σατάπ, ντίμον!

Μα τι λες! Σιγά την κοτσάνα!!! Και, στην τελική, αυτός είναι ο δαίμονας κάθε νυν και τέως καπνιστή. Να σου πω και κάτι άλλο. Εσύ παρασύρθηκες και ανέφερες τη διαδρομή μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα και στεναχωρήθηκες τόσο μετά. Του πολυαγαπημένου μου κατά τα άλλα συζύγου που καπνίζει σαν την τσιμινιέρα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι γιατί δεν του ιδρώνει το αφτί; :)
 

Elsa

¥
Του πολυαγαπημένου μου κατά τα άλλα συζύγου που καπνίζει σαν την τσιμινιέρα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι γιατί δεν του ιδρώνει το αφτί; :)

Υπομονή, κι ο δικός μου έτσι έκανε μέχρι να δει οτι το εννοούσα πραγματικά! Έξι μήνες μετά το πήρε απόφαση κι εκείνος! ;)
 
Χτες έκλεισα τρεις μήνες χωρίς τσιγάρο. Κάποιες στιγμές αισθάνομαι λες και δεν κάπνισα ποτέ. Κάποιες άλλες είναι λες και δεν το σταμάτησα ποτέ.
Εξακολουθώ να μην παρατηρώ ιδιαίτερη διαφορά στην όσφρηση και τη γεύση και ο καφές εξακολουθεί να με πιάνει πολύ ευκολότερα. Όπου να 'ναι θα τον κόψω κι αυτόν, απ’ ότι φαίνεται. Ένα μίζερο φλιτζάνι την ημέρα πίνω πια κι αυτό νερομπούλι.
Πού παρατηρώ διαφορά; Κυρίως στην καθαρή ατμόσφαιρα και την καθαριότητα του σπιτιού μου και του γραφείου μου. Καπνός (smoke) γιόκ, σταχτοδοχεία γιόκ, στάχτες και γόπες γιόκ, κομματάκια καπνού (tobacco) γιόκ. Τα ρούχα μου μοσχοβολάνε πλέον μαλακτικό. Κάποια χειμερινά που κατέβασα πριν από λίγο καιρό βρομούσαν καπνίλα και νικοτίνη ενώ ήταν πλυμένα. Έτσι βρομούσα μάλλον κι εγώ όσο κάπνιζα. Απλώς δεν το καταλάβαινα.
Όπως το βλέπω, ξεπέρασα τον εαυτό μου όταν έκοψα το κάπνισμα. Κάθε μέρα που περνά χωρίς τσιγάρο αισθάνομαι ότι κερδίζω μια μάχη. Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα αισθανθώ ότι κέρδισα και τον πόλεμο!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μπράβο, Κατερίνα!!! Νομίζω ότι τον έχεις σχεδόν κερδίσει και τον πόλεμο.
 
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας!!
Άλλαξα και την αβατάρα μου. Πλέον έχω μια μαργαρίτα στο στόμα αντί για το στριφτό. Ήθελα να βάλω τον Λούκι Λούκ με το στάχυ, αλλά όσο κι αν προσπαθώ να τον συμπαθήσω, στο λαιμό μου κάθεται ο τύπος!
 

Elsa

¥
Χτες έκλεισα τρεις μήνες χωρίς τσιγάρο.
:D
Άξια, Κατερίνα, μπράβο σου!
Εξακολουθώ να μην παρατηρώ ιδιαίτερη διαφορά στην όσφρηση και τη γεύση [...]
Κάποια χειμερινά που κατέβασα πριν από λίγο καιρό βρομούσαν καπνίλα και νικοτίνη ενώ ήταν πλυμένα. Έτσι βρομούσα μάλλον κι εγώ όσο κάπνιζα. Απλώς δεν το καταλάβαινα.
Μα, απ' αυτό και μόνο φαίνεται οτι έχεις διαφορά στην όσφρηση! :D
Κάθε μέρα που περνά χωρίς τσιγάρο αισθάνομαι ότι κερδίζω μια μάχη.
Έτσι, μέρα με τη μέρα κερδίζονται και οι πόλεμοι...;)
 

Attachments

  • clapping%20hands.gif
    clapping%20hands.gif
    3.9 KB · Views: 206
Ευχαριστώ!!!! Επόμενος στόχος μου ο ένας χρόνος. Μακάρι να φτάσω να γιορτάσω τα έξι χρόνια, Αλεξάνδρα!
 

Elsa

¥
Και έξι, και δεκαέξι, και εικοσιέξι, και βάλε... :D
Μπράβο, Κατερίνα, είσαι σπουδαία!
Κι εγώ σε λίγο καιρό κλείνω 5 χρόνια «κοψίματος» και δεν το πιστεύω ότι μου φαινόταν τόσο δύσκολο! :)
 
Έυχαριστώ πολύ, Έλσα.
Δράττομαι της ευκαιρίας να σ' ευχαριστήσω και πάλι δημόσια για την υποστήριξη και τις συμβουλές σου. Με βοήθησαν πάρα πολύ!

Mod's note: η συζήτηση που ακολούθησε, συνεχίζεται εδώ: www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?p=58965#post58965
 
Last edited by a moderator:
Επανέρχομαι, έπειτα από την ευγενική υπενθύμιση της Παλάβρας, για να δηλώσω ότι έκλεισα ένα χρόνο άκαπνη πριν από μερικές ημέρες, στις 18 Αυγούστου, και ότι αισθάνομαι υπέροχα!
 
Ευχαριστώ! Η πιο μεγάλη χαρά είναι να πηγαίνω στην πρώτη ανάρτηση σ' αυτό το νήμα γνωρίζοντας ότι δεν τα παράτησα τελικά. Επόμενος στόχος μου είναι απλώς να μην το ξαναρχίσω. Διότι είπαμε, once a smoker, always a smoker. Αυτό το έχω εμπεδώσει.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρέπει να συστήσουμε τον σύλλογο «Οι αγριοφωνάρες». Θα έχουμε τα τηλέφωνα των άλλων που επίσης το έχουν κόψει και, κάθε φορά που θα μπαίνουμε στον πειρασμό να κάνουμε τράκα και να καπνίσουμε το ένα (το δεύτερο) πιο ηλίθιο τσιγάρο της ζωής μας, θα παίρνουμε στο τηλέφωνο κάποιον από την ομάδα. Και θα μας βάζει τις αγριοφωνάρες.


 
Top