Τελικά δεν έχει σωσμό αυτή η χώρα;

bernardina

Moderator

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πάγια ανάγκη «εισαγωγής δεδομένων»
Δικαστική απόφαση «αγνοεί» την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

in.gr
Αθήνα
Μπορεί 5,8 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι να υποβάλλουν την τελευταία τριετία υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο τις φορολογικές τους δηλώσεις και τα φορολογικά έντυπα που κατατίθενται στις εφορίες σε χειρόγραφη μορφή να μην ξεπερνούν τα 15.000 ετησίως, ωστόσο απόφαση που εξέδωσε προσφάτως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών παραγνωρίζει την πραγματικότητα αυτή.

[...]



Από το πιο πάνω άρθρο στο in.gr δεν φαίνεται πότε εκδικάστηκε η προσφυγή των συγκεκριμένων εργαζομένων («καταχωρητών φορολογικών δηλώσεων»). Έτσι, παρά τον τίτλο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για ειλημμένη δικαστική απόφαση που ξεπεράστηκε από την πραγματικότητα μέχρι να καθαρογραφεί ή αν πρόκειται για απόφαση εκτός τόπου και χρόνου πια.

Γελάω όμως και μόνο που φαντάζομαι τη σκηνή: Τον συνήγορο του δημοσίου να ορκίζεται ότι «Σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων» και τον συνήγορο των προσφευγόντων να προκαλεί το μειδίαμα του/της πρωτοδίκη επιχειρηματολογώντας «Άραγε, κ. πρόεδρε, αυτό θα γίνει πριν ή μετά τη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων;»...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ τα λεπτά νομικά των δύο πλευρών σε αυτήν εδώ την περίπτωση
http://legalnews24.blogspot.gr/2014/07/blog-post_23.html
δεν τα πολυκαταλαβαίνω και ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων. Όποιος μπορεί να μας τα εξηγήσει καλύτερα, ευπρόσδεκτος.

Απλώς διαβάζοντας ενισχύεται ο φόβος μου ότι το μαγαζί είναι τυμπανιαίο πτώμα πλέον, σε κατάσταση βαμπιρισμού, που δεν σώζεται με τίποτε.
 

nickel

Administrator
Staff member
σε κατάσταση βαμπιρισμού, που δεν σώζεται με τίποτε.
Δύο (μάλλον κοινότοπα) σχόλια:

1. Τα βαμπίρ ζουν αιώνια, αν δεν έρθει κανένας κακοπροαίρετος να τα παλουκώσει στην καρδιά.
2. Το παρακάτω το έχω συγκρατήσει από παλιά συζήτηση σε αγγλικό κανάλι, σε σχέση με την οικονομία της Βραζιλίας, και το έχω ήδη αναφέρει κάπου, αλλά δεν βλάπτει να το πω ξανά. Λέει ο ένας ομιλητής:
— Νομίζω ότι η Βραζιλία έχει φτάσει στον πάτο και αναπόφευκτα θα ακολουθήσει η ανάκαμψη.
Ο συνομιλητής του το έβλεπε διαφορετικά:
— Μα τίποτα δεν αποκλείει να κόβει βόλτες στον πάτο για πολύ καιρό.

Σε σχέση με τις εκκρεμότητες της δικαιοσύνης εμείς δεν έχουμε βρει ακόμα τον πάτο.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεκάδες δίκες καρκινοβατούν, σέρνονται για μήνες στα ακροατήρια με προφανείς συνέπειες στην απονομή της δικαιοσύνης, καθώς δικηγόροι επιλέγουν στο όνομα της προστασίας αθέμιτων συμφερόντων των πελατών τους, να ακολουθούν παρελκυστικές πρακτικές και στρεψοδικίες. Η περίπτωση, ωστόσο, της δίκης για τις μίζες των εξοπλιστικών, εκτιμάται ότι ανήκει σε εκείνες όπου κάθε όριο έχει προ πολλού ξεπεραστεί.

Έχουμε ξανασυζητήσει, εξάλλου, ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα, εδώ.
 
Απ' ό,τι βλέπω, από το τυμπανιαίο πτώμα θα αντηχήσουν, σύντομα ή όχι δεν το ξέρω, ήχοι που άλλοι θα τους ακούσουν σαν αλληλούια και άλλοι σαν θλιβερά μαντάτα. Αυτά έχει η περίφημη "αυτορύθμιση" των δικαιωμάτων...

Η δίκη Μιχαηλίδη, δίκη τρόπος του λέγειν, έχει οδηγήσει ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης σε σοβαρές σκέψεις για αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας που ενθαρρύνει τις στρεψόδικες πρακτικές δικηγόρων, οι οποίοι επιθυμούν, για διάφορους λόγους, τη μη διεξαγωγή των δικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη έχουν προταθεί νομοθετικές ρυθμίσεις και η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας, ώστε οι παραιτηθέντες δικηγόροι να μην μπορούν να επανέρχονται στην εκδίκαση μιας υπόθεσης όταν παραιτούνται και όσοι διορίζονται από το δικαστήριο ως συνήγοροι κατηγορουμένων να μην μπορούν -πλην σοβαρότατου λόγου- να αρνηθούν.
 

SBE

¥
To γλωσσικό από το άρθρο της Κ «στην υπόθεση του πρώην Κύπριου υπουργού», ο οποίος τώρα είναι τι; Ολλανδός;

Απορία, γιατί κι εγώ δεν καταλαβαίνω: πώς μπορεί ο παραιτημένος δικηγόρος να έχει αντιρρήσεις για την επιλογή του αντικαταστάτη του;
Αν περάσει το 18μηνο και τους αφήσουν ελεύθερους, τι θα συμβεί;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αν περάσει το 18μηνο και τους αφήσουν ελέυθερους, τι θα συμβεί;
Μπορεί να εξαφανιστούν και να τους ψάχνει η αστυνομία για χρόνια - και αν τους βρει. Υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα παραδείγματα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν χρειάζεται καν να εξαφανιστούν. Αρκεί να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα και να πουν (και τεκμηριωμένα, πια) ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους (όπως έχουν ήδη κάνει διάφοροι καταζητούμενοι που έχουν καταφύγει στο Λονδίνο).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σήμερα το πρωί πήγα στον ΟΑΕΕ για μια δουλειά μου για την οποία είχα καταθέσει τα χαρτιά μου 5 μήνες πριν. Φυσικά, η δουλειά μου δεν είχε γίνει εντωμεταξύ, παρόλο που εγώ περίμενα, περίμενα... Έπαιρνα τηλέφωνα στο αρμόδιο τμήμα εδώ και 5 μήνες και δεν το σήκωνε κανείς. Τελικά, έστειλα μέιλ στα κεντρικά και με πήραν τηλέφωνο να ξαναπάω να τους ξαναπάω κάποια χαρτιά που τα είχα ήδη καταθέσει αλλά τα ήθελαν πιο φρέσκα, τα παλιά μάλλον είχαν βρομίσει. Δεν πτοήθηκαν ούτε όταν τους είπα στο τηλέφωνο ότι είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου και δεν μπορώ να μετακινούμαι εύκολα.

Τι να πρωτοπώ... Τα χαϊλάιτς μόνο:

Κατ' αρχάς, να μου δώσουν προτεραιότητα ούτε λόγος. Η υπάλληλος, αφού πρώτα καταδέχτηκε να μου ρίξει μια ματιά, να με παραπληροφορήσει για το πού έπρεπε να απευθυνθώ και να καταλήξει τελικά ότι έπρεπε να απευθυνθώ σε εκείνη γιατί εκείνη με είχε πάρει τηλέφωνο, μου είπε να περιμένω. Εντωμεταξύ, στους διάφορους ασφαλισμένους που ρωτούσαν τι γίνεται με τα θέματά τους έλεγε φωνάζοντας «τι να πρωτοκάνω, εδώ έρχεται ο ένας πίσω από τον άλλον, ποιος να τα κάνει», λες και δουλεύει με το κοινό όλο της το 8ωρο, δεν έχει χρόνο να δουλέψει.

Τέλος πάντων, ήρθε και η σειρά μου της έρμης. Την ώρα που η υπάλληλος με εξυπηρετούσε ξεφυσώντας και έχοντας το αφτί της και στους απέναντι γκισέδες με σκοπό να κατακεραυνώσει όποιον κακομοίρη δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν οι άλλοι υπάλληλοι, έρχεται ένας κύριος γύρω στα 80 και της λέει «να ρωτήσω κάτι;» Αυτή, μετά από 5 περίπου λεπτά που τον αγνόησε τον καημένο, καταδέχτηκε να τον κοιτάξει (!), να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι της ζητάει και τελικά να τον στείλει στον 4ο όροφο - πράγμα που χρειαζόταν περίπου 3 δευτερόλεπτα για να κάνει εξαρχής, επειδή ο άνθρωπος είχε έρθει σε λάθος υπηρεσία.

Φυσικά, ενικός αγενείας λες και γνωριζόμασταν από πέρσι, και όσο περισσότερα εμπόδια μπορούσε, και όχι μόνο σε μένα. Δηλαδή τη ρωτούσε ο άλλος «τι να φέρω γι' αυτό;» και του έλεγε τα 3 από τα 4 έγγραφα. Έτσι, για να έρθει ο άνθρωπος και του χρόνου και να το φχαριστηθεί η ψυχή της που θα τον ταλαιπωρούσε. Α, και εννοείται ότι δεν σήκωνε το τηλέφωνο που χτυπούσε δίπλα της.

Δηλαδή, τι αξιολογήσεις και απολύσεις και κουραφέξαλα, αυτό το πράγμα θέλει ολοκληρωτική κατεδάφιση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δηλαδή, τι αξιολογήσεις και απολύσεις και κουραφέξαλα, αυτό το πράγμα θέλει ολοκληρωτική κατεδάφιση.

Καλημέρα. Επειδή κατεδάφιση δεν είδαμε ούτε για να γίνει το όνειρο του Τσαρούχη, θα πρέπει να δούμε την αξιολόγηση. Αλλά όχι γελοία αξιολόγηση με την οποία ο κάθε σαδιστούλης θα παίρνει άδεια να πηγαίνει να κάνει σεμινάριο. Αξιολόγηση που θα λέει ότι κάθε αναφορά με την περιγραφή της παραπάνω συμπεριφοράς θα πονάει τον αξιολογούμενο. Όσο τα συνδικάτα χαϊδεύουν τις χειρότερες συνήθειες των μελών τους και οι κυβερνήσεις τα συνδικάτα και δεν κάνουμε σωστή αξιολόγηση, η κυβερνητική μηχανή θα παραμένει σακαράκα. Σακαράκα θέλουμε, σακαράκα θα έχουμε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τώρα πήρα χαμπάρι αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση στο in.gr (με ημερομηνία 28/11/2014):

Ένταση επικρατεί στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τι στάση πιστεύετε ότι πρέπει να κρατήσει η χώρα μας;

Να ταχθεί με το μέρος των δυτικών χωρών - Ψήφοι 4359 (39.86%)
Να ταχθεί με το μέρος της Ρωσίας - Ψήφοι 5382 (49.22%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - Ψήφοι 1194 (10.92%)


http://news.in.gr/polls-archive/poll-vote/?plid=1231

Δεν πρέπει να δίνει κανείς μεγάλη σημασία σε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, αλλά...
 
Τώρα πήρα χαμπάρι αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση στο in.gr (με ημερομηνία 28/11/2014):

Ένταση επικρατεί στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τι στάση πιστεύετε ότι πρέπει να κρατήσει η χώρα μας;

Να ταχθεί με το μέρος των δυτικών χωρών - Ψήφοι 4359 (39.86%)
Να ταχθεί με το μέρος της Ρωσίας - Ψήφοι 5382 (49.22%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - Ψήφοι 1194 (10.92%)


http://news.in.gr/polls-archive/poll-vote/?plid=1231

Δεν πρέπει να δίνει κανείς μεγάλη σημασία σε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, αλλά...

Φταίει ο νεοποτισμός :p
 
Και από τους πρώτους πουτινιστές, ο Χρήστος Γιανναράς, για να μην ξεχνιόμαστε. Αλλά δεν πειράζει, η χώρα μας έχει σωσμό αν όχι από τον Πούτιν, τουλάχιστον από το πείραμα Τσάβες, σύμφωνα με τον επίδοξο πρωθυπουργό μας.
 
Top