metafrasi banner

Καλό γενικό αγγλο-ελληνικό λεξικό;

Παιδιά, για προσέξτε το κοντέρ της Παλάβρας.
Σε χίλια μηνύματα να μας το ξαναθυμίσεις... Μετά το πενταχίλιαρο είχαμε το δεκαχίλιαρο.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Φίλε nickel φοβάμαι πως ένα λεξικό slang του 2000 είναι ήδη παρωχημένο με τους ρυθμούς που αλλάζει η γλώσσα. Φαντάζομαι γι αυτό το συστήνεις σε συνδυασμό με το urban dictionary.

Μάλλον θα προχωρήσω με Ρίζο αγγλοελληνικό, Κοραή ελληνοαγγλικό και Ματζέντα ηλεκτρονικό. Το G-word σε mac δεν παίζει, ευχαριστώ πάντως για την πρόταση.
 
Φίλε nickel φοβάμαι πως ένα λεξικό slang του 2000 είναι ήδη παρωχημένο με τους ρυθμούς που αλλάζει η γλώσσα. Φαντάζομαι γι αυτό το συστήνεις σε συνδυασμό με το urban dictionary.

Χμμ, μόλις είδα πως είναι 1500 σελίδες, και υπάρχει έκδοση του 2006!

Επίσης η Wikipedia λέει: Chambers Slang Dictionary (by Jonathon Green, Chambers Harrap Publishers, ISBN 978-0-550-10439-7), previously Cassell Dictionary of Slang (Cassell Reference, 1998; last edition 2006, ISBN 978-0-304-36636-1)

Υπάρχει εδώ σε έκδοση του 2008.
 
Συγγνώμη αν έβαλα λάθος σύνδεσμο, αλλά, συμφωνώ, η πείρα λέει ότι την αργκό δεν την προλαβαίνεις με έντυπα λεξικά πια.
Με την ευκαιρία, αν ποτέ νιώθει κανείς πολύ πλούσιος, ο Jonathon Green έβγαλε πέρυσι το τρίτομό του.
http://www.amazon.com/Greens-Dictionary-Slang-Three--set/dp/0550104402
 
Με την ευκαιρία, αν και λίγο εκτός θέματος, να ρωτήσω αν προτείνετε κάποιο καλό βιβλίο γραμματικής-συντακτικού της Αγγλικής;
 
Σ' ευχαριστώ ξανά nickel! Κάπου το βρήκα για... πλήρες ξεφύλλισμα :)

Μίλησα με τη Ματζέντα σήμερα, το χρυσό λεξικό για mac είναι η έκδοση 2007 ενώ για windows η 2010. Αξίζει να το αγοράσω; Θα έχει πολλές διαφορές;
 
Να το αγοράσεις. Πρέπει να υποστηρίζουμε τους Έλληνες εκδότες. Και τις απορίες σου να τις ρωτάς εδώ (για να υποστηρίζουμε και τα ελληνικά φόρουμ). :)
 
Back
Top