Τα εφήμερα

SBE

¥
Ναι, αμέ. Πόσα δίνεις για προσωπικό αναγνώστη, σουμαδόρο και τροφοδότη μασημένων ειδήσεων; :p
(Αυτό είναι που λένε news feed; )

Θεωρώ δεδομένο ότι όταν κάποιος παραθέτει βιβλιογραφία σε μια συζήτηση την έχει ήδη ψάξει για δικούς του λόγους.
Στο πιο πάνω θεώρησα ότι ο Ζαζ έχει παρακολουθήσει το θέμα του Άρμστρονγκ για λόγους προσωπικού ενδιαφέροντος και ότι θέλει να συνεισφέρει κάτι στην κουβέντα.
Και γενικά, αφού μας απασχολεί τόσο πολύ ο χρόνος μας, δεν είναι χάσιμο χρόνου το ότι εξηγούμε τα αυτονόητα;
 
Είδα ένα βίντεο πανεπιστημιακής παράδοσης από τον καθηγητή του Yale Donald Kagan, με θέμα Εισαγωγή στην Ελληνική Ιστορία, διάρκειας μιας ώρας, και, παρά τις κάποιες νέες για μένα σκέψεις, 3-4, έχω εντυπωσιαστεί και με τις διάφορες ανακρίβειες (π.χ. ο Σλήμαν ανακάλυψε τις Μυκήνες; τα Ομηρικά έπη γράφτηκαν ("written down") για πρώτη φορά γύρω στο 750 π.Χ.; καμιά παραλιακή μυκηναϊκή ακρόπολη; [και η Τίρυνθα;]). Αλλά μόλις τώρα άκουσα (0.51) το εξής τερατώδες: ότι ένα από τα νέα πράγματα που έφερε η Κάθοδος των Δωριέων (που την δέχεται με αποχρώσεις) στην Ελλάδα, και που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη Μυκηναϊκή περίοδο, πέρα από τα σιδερένια όπλα, τις πόρπες για τη συγκράτηση των μανδυών και την καύση των νεκρών αντί για τον ενταφιασμό τους, ήταν και ο αρχιτεκτονικός τύπος του μεγάρου!

Και μια πατάτα του/της υποτιτλιστή/τριας: ακούει stele και γράφει steely!
 
Δεν προτίθεται να εισβάλει στο Τέξας ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εισβάλει στο... Τέξας για να τερματίσει τον εμφύλιο πόλεμο που θα ξεσπάσει εκεί αν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως υποστηρίζει ένας Τεξανός δικαστής.

«Είναι απολύτως γελοίος» ο ισχυρισμός αυτός, είπε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι, όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια του Οργανισμού να αναπτύξει κυανόκρανους στο Τέξας.

Ο Νεσίρκι απάντησε στα σχόλια του δικαστή Τομ Χεντ ο οποίος υποστήριξε την Δευτέρα ότι πρέπει να αυξηθεί η φορολογία ώστε να δοθούν χρήματα για να προετοιμαστεί η Πολιτεία για τον επικείμενο εμφύλιο.

Ο Ομπάμα «θα προσπαθήσει να παραδώσει την εθνική κυριαρχία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Τι θα συμβεί τότε; Σκέφτομαι τα χειρότερα: πολιτική αναταραχή, ανυπακοή, ίσως και εμφύλιος πόλεμος», είπε, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα προτάξει τα στήθη του στα... άρματα του ΟΗΕ καθώς έχει και την υποστήριξη του τοπικού σερίφη.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Θεωρώ δεδομένο ότι όταν κάποιος παραθέτει βιβλιογραφία σε μια συζήτηση την έχει ήδη ψάξει για δικούς του λόγους.
Στο πιο πάνω θεώρησα ότι ο Ζαζ έχει παρακολουθήσει το θέμα του Άρμστρονγκ για λόγους προσωπικού ενδιαφέροντος και ότι θέλει να συνεισφέρει κάτι στην κουβέντα.
Ναι, όλα αυτά τα είχα διαβάσει για λόγους προσωπικού ενδιαφέροντος. Και μοιράστηκα κάποιες πηγές που μου φάνηκαν χρήσιμες. Το «μοιράστηκα» αφορά όποιον θέλει κι εκείνος να διαβάσει για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Πουθενά δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση ούτε κανείς να πάρει στα σοβαρά τον όποιον σύνδεσμο παρατίθεται σε μια κουβέντα (ή τον ποστάροντα), ούτε αυτός που τον παραθέτει είναι δεσμευμένος να τον σερβίρει μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όταν είδα την αντίδραση του #1976 δύσκολα κατέστη τελικώς εφικτή η συγκράτηση μιας σκέψης της μορφής «Βρε δεν μας παρατάς κι εσύ». Η αξιολόγηση της όποιας συνεισφοράς σε οποιανδήποτε συζήτηση είναι θέμα υποκειμενικό, άλλωστε. 'Nuff said.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όταν κι εγώ ήρθα σε εκτεταμένη επαφή με το θέμα (με αφορμή ένα έργο στο οποίο ήμουν επιμελητής) είχα εντυπωσιαστεί. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει σοβαρός μελετητής που να αγνοεί ή να υποτιμά το ζήτημα αυτής της συνεισφοράς — κι ότι περισσότερο πρόκειται για τη διαδεδομένη αίσθηση του γενικού κοινού, παρά για την αποτίμηση των ιστορικών και των επιστημόνων.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ξέρετε την καινούργια μόδα να φωτογραφίζονται οι νεόνυμφοι στα πιο απίθανα μέρη. Στη δική μου εποχή, πηγαίναμε μετά τον γάμο στο φωτογραφείο και βγάζαμε μερικές φωτογραφίες με φόντο ψεύτικα τοπία, σήμερα ο κάθε φωτογράφος προσπαθεί να ταπώσει όλους τους άλλους εφευρίσκοντας κάτι ακόμα πιο απίθανο. Να λοιπόν και μια τραγική όψη αυτής της νέας μόδας, με πρωταγωνιστές, δυστυχώς, Έλληνες του Καναδά:

http://www.dailymail.co.uk/news/art...ng-photos-waterfall.html?ICO=most_read_module
https://www.facebook.com/pages/Maria-Pantazopoulos-Real-Estate-Broker/126623277398537
 
Ποιος βάζει τις φωτιές; Μια ερώτηση που με καίει
Τα γνωστά και άγνωστα τρία κακά της μοίρας μας... Από τον Κώστα Βαξεβάνη

Τελικά ποιος βάζει τις φωτιές; Γιατί με την σειρά που τα αναφέρει φαίνεται να κατηγορεί τις εταιρείες ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης. Δηλαδή την δεκαετία του 70 που κάηκε όλη η βουνοπλαγιά του Καπανδριτίου στην Αττική -και το 90 κτίστηκε- την φωτιά την έβαλε η πυροσβεστική για να χρησιμοποιήσει τα νέα, τότε, Καναντέρ; Μάλλον πρέπει να το ξαναγράψει λιγότερο πρόχειρα.
 

bernardina

Moderator
Τελικά ποιος βάζει τις φωτιές; Γιατί με την σειρά που τα αναφέρει φαίνεται να κατηγορεί τις εταιρείες ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης. Δηλαδή την δεκαετία του 70 που κάηκε όλη η βουνοπλαγιά του Καπανδριτίου στην Αττική -και το 90 κτίστηκε- την φωτιά την έβαλε η πυροσβεστική για να χρησιμοποιήσει τα νέα, τότε, Καναντέρ; Μάλλον πρέπει να το ξαναγράψει λιγότερο πρόχειρα.

Επειδή χτες ήταν μια πολύ φορτισμένη μέρα, ενώ διάβασα όσα γράφει ο Βαξεβάνης και είχα ετοιμάσει ένα ωραίο σεντονάκι με εμπεριστατωμένα και ντοκουμενταρισμένα ράμματα για γούνες πολλών, τελικά δεν το ανέβασα για να μη φανώ ακόμα πιο κακιά.
Ο άνθρωπος έχει μπερδέψει τις βούρτσες με τη Μάρθα Βούρτση κι αντί να γράφει ρεπορτάζ, ας μην πω τι κάνει. Το μικρότερο είναι η διαφήμιση στο περιοδικό του με άλλη μια ιστορία τραβηγμένη από τα μαλλιοκέφαλά της και το μεγαλύτερο ότι στρέφει αλλού γι' αλλού το δάχτυλο που δείχνει τους κυρίως υπεύθυνους. Άξιος ο μισθός του, σε μια εποχή που οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε περισσότερο από την αλήθεια.
 
Αστυνομικός δίαιτας για το ψυγείο σας

Τοποθετήστε τον αστυνομικό δίαιτας στο ψυγείο σας για να σας αποτρέπει από το συνεχές τσιμπολόγημα.
Με το που ανοίγει η πόρτα του ψυγείου σας ανάβει το φωτάκι του συναγερμού και ηχεί η σειρήνα για να αφυπνίσει τη συνείδησή σας.
Λειτουργεί με μπαταρίες 2x1.5V AA
(δεν περιλαμβάνονται)

Από προσπέκτους τηλεμάρκετινγκ, που σε κάνει να ξαναγαπήσεις τη ζωή!...
 
20 χρόνια πέρασαν από τα έκτροπα στο Ρόστοκ-Λίχτενχάγκεν, και, βλέποντας τα ρεπορτάζ από την Κόρινθο και την ανακοίνωση ότι μόλις ολοκληρωθεί η περίφραξη θα αποδεσμευτεί μέρος της αστυνομικής δύναμης, σε συνδυασμό με το κόψιμο του νερού και το μη μάζεμα των σκουπιδιών και με το αίτημα για άμεση απέλαση, δεν θα μου προξενήσει έκπληξη αν δούμε κάτι ανάλογο τους προσεχείς μήνες στην Ελλάδα.
 

daeman

Administrator
Staff member

Well, Hex is watching with ant-driven mirth, along with Douglas Hofstadter and others before and after them.
But wait, Hex is printing out something:

+++MELON MELON MELON+++
+++Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
+++Whoops! Here Comes Stanford! +++ :p


mm-anthill-new1.jpg
 

SBE

¥
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους μας έπρηζαν για χρονια σχετικά με το πόσο κάνει ο καφές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
espresso.jpg
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Διάβασα την προσωπική περιπέτεια μιας γυναίκας που έπασχε από νευρική ανορεξία. (Tablet)
Συγκλονιστικό.
Προχθές διάβασα για μια 29χρονη κοπέλα στην Αγγλία, στα τελευταία στάδια της ανορεξίας, που το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα την ταΐσουν με το ζόρι, θα την αφήσουν να πεθάνει.

Doctors have been given permission to let an anorexic woman starve herself to death after a judge ruled that force-feeding to keep her alive was ‘not in her best interests’. The woman, a ‘highly intelligent’ 29-year-old who weighs just 3st 2lb, has suffered with anorexia since she was 12 and has spent 90 per cent of her life in hospital since she was 14. While she has stated that she does not want to die, the woman, who cannot be named for legal reasons, refuses to eat because of a ‘morbid fear’ of putting on any weight.
 
Top