Word_κενά ανάμεσα στις λέξεις

lettoula

New member
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.:)

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Όταν αντιγράφω ένα όνομα ή τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας σε έγγραφο του word, δημιουργούνται κενά ανάμεσα στις λέξεις τα οποία δεν διαγράφονται. Μήπως ξέρει κάποιος πώς θα εξαφανιστούν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα, χρόνια πολλά. Δεν είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.

Για παράδειγμα, η διεύθυνση μιας ιστοσελίδας δεν έχει κενά ή τα κενά αντικαθίστανται από υπογεγραμμένες (http://this_is_the_homepage_of_lexilogia.gr). Πώς εμφανίζονται κενά στο Word στα καλά καθούμενα;

Είναι κενά ή είναι διαφορετική η γραμματοσειρά και υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα γράμματα; (Αυτό είναι κάτι που έχω δει να συμβαίνει και αρκεί να χρησιμοποιήσεις μια από τις γνωστές γραμματοσειρές του υπολογιστή σου.)

Κάνε μια προσπάθεια καλύτερης περιγραφής.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Χρόνια πολλά

Δεν διαγράφονται επειδή ενδεχομένως μεταφέρεται ολόκληρο το όνομα ή η διεύθυνση σαν σύνδεσμος. Δοκίμασε να κάνεις «επικόλληση ως απλό κείμενο» ή, αν έχεις ήδη περάσει τέτοια κείμενα, επίλεξέ τα, κάνε δεξιό κλικ πάνω τους, κατάργησε την υπερσύνδεση (θα πρέπει να υπάρχει τέτοια επιλογή) και κάνε τις διορθώσεις που θέλεις.
 

lettoula

New member
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Είναι κενά ανάμεσα στις λέξεις, η γραμματοσειρα είναι ίδια, Times New Roman. Τα κενά δεν εμφανίζονται στη διεύθυνση της ιστοσελίδας, αλλά στο κείμενο.

π.χ. C. N. Trueman, (2015), Children in the Industrial Revolution, (http://www.historylearningsite.co.u...lution/children-in-the-industrial-revolution/, τελευταία πρόσβαση στις 02/05/2016)

Στο κείμενό μου στο Word υπάρχει εμφανές κενό ανάμεσα στο C. και το N.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν καταλαβαίνω σωστά, αντέγραψες το προβληματικό κείμενο του Word και εδώ, όπου δεν εμφανίζεται όμως κάτι περίεργο. Ίσως υπάρχει κάποιος αόρατος χαρακτήρας. Το πιο πιθανό είναι όμως ότι το Word «ανοίγει» αυτόματα το κείμενό σου· αυτό συμβαίνει καμιά φορά όταν υπάρχουν μεγάλες διαδικτυακές διευθύνσεις και το Word δεν ξέρει πού και πώς να συλλαβίσει -στην περίπτωση αυτή, αν πατήσεις ένα Tab στο τέλος της καταχώρισης ίσως ρυθμιστεί το πρόβλημα. Διαφορετικά ίσως θα χρειαστεί να ορίσεις κάπου εξαναγκασμένη αλλαγή γραμμής (με Ctrl-Enter), ίσως μετά από κάποια τελεία ή παύλα στη διαδικτυακή διεύθυνση.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μήπως μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot για να το δούμε;

Καλή ιδέα! Κατά προτίμηση, μάλιστα, με ενεργοποιημένους τους κρυφούς χαρακτήρες (πάτησε στο κουμπί με το σύμβολο της παραγράφου).
 

lettoula

New member
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια. Δοκίμασα Ctrl-Enter και λύθηκε το πρόβλημα!
 
Top