Unresponsive pages in Google Chrome

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει να μου κάνει το Chrome αυτό το πρόβλημα. Σελίδες που επισκέπτομαι κολλάνε, μου βγάζουν το μήνυμα "Page unresponsive. The following page has become unresponsive. You can wait for it to become responsive, or kill it". Φυσικά, όσο και να περιμένω, δεν γίνεται responsive. Όπως λένε και άλλοι χρήστες στο Διαδίκτυο, το πρόβλημα είναι μόνο με το Chrome, όταν ανοίξω τις σελίδες με Mozilla Firefox, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Δοκίμασα διάφορες προτάσεις που διαβάζω, π.χ. σκάναρα όλο μου το σύστημα για ιούς και malware, δεν βρέθηκε τίποτα. Έκλεισα όλα μου τα extensions για να δω μήπως ένα από αυτά δημιουργεί το πρόβλημα, δεν έγινε τίποτα. Πάτησα την επιλογή block third party cookies, δεν έγινε τίποτα.

Με βλέπω να επιστρέφω στην Αλεπού αν δεν λυθεί το θέμα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
To πιο ωραίο: πάτησα να κατεβάσω το τελευταίο update του Chrome και κατέληξα σε "page unresponsive".
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάποιο upgrade θα το διορθώσει κι αυτό --το είχα κι εγώ, εξαφανίστηκε όπως ήρθε. Μόνο του. Το μόνο που έκανα, είναι εξωτερικό καθαρισμό των αεραγωγών (ανέβαζε θερμοκρασία το λαπιτόπι).
 

nickel

Administrator
Staff member
Τώρα που μπήκε το καλοκαιράκι, θα πρέπει όλοι να ανοίξουμε το κουτί των μεγάλων επιδαπέδιων υπολογιστών μας και να φυσήξουμε, κατά προτίμηση με ειδικό εργαλείο (αλλά και τα πνευμόνια κάνουν δουλειά ή κάποιο πινέλο), σε όλα τα σημεία που έχει μαζευτεί σκόνη και κυρίως τη σκόνη που έχει κατακαθίσει στον κεντρικό επεξεργαστή και το ανεμιστηράκι του. Για να λειτουργεί αποδοτικά το μηχάνημά σας και να το έχετε και στο τέλος του καλοκαιριού.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το μηχάνημα λειτουργεί σφαίρα. Και οι ίδιες σελίδες ανοίγουν κανονικά στην Αλεπού. Το Χρώμιο έχει το πρόβλημα.
 
Μια άλλη απλή λύση εκτός από την αλλαγή browser: κατεβάζεις έναν portable κλώνο του Χρωμίου που δεν θα σου μπερδέψει τα μητρώα (π.χ. SRWare Iron ή Slimjet) και βολεύεσαι με αυτόν μέχρι να αποφασίσει ο Χρώμιος να συμπεριφερθεί σαν τζέντλεμαν. Μεταφέρεις και τα bookmarks σου και δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι σε σπιουνάρουν λιγότερο από τον Χρώμιο.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγκατέστησα το SlimJet. Είναι απίστευτο, είναι όντως κλώνος του Χρωμίου. Θα σας πω εντυπώσεις σε λίγο.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μέχρι στιγμής, μόνο ενθουσιώδεις εντυπώσεις. Ξέρω, είναι νωρίς ακόμα.
 
Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί παιδεύεστε με υποδεέστερα προϊόντα και δεν γυρίζετε όλοι στην αλεπού...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η δοκιμή να επιστρέψω στην Αλεπού με απογοήτευσε για δύο λόγους:
1) Έχει κι αυτή παραβαρύνει και ενώ οι σελίδες άνοιγαν, δεν άνοιγαν αρκετά γρήγορα για τα γούστα μου, δεδομένου ότι έχω πολύ γρήγορο ίντερνετ αυτή τη στιγμή.
2) Η επιστροφή σήμαινε και αλλαγή στις συνήθειές μου, κι αυτό με κούραζε.

Μέχρι στιγμής, το SlimJet είναι εξαιρετικό. Πανάλαφρο, ταχύτατο και πανομοιότυπο με το Χρώμιο, σαν να μην έφυγα ποτέ.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεύτερη μέρα της εμπειρίας με το SlimJet. Δεν έχω βρει τίποτα αρνητικό, μόνο θετικά. Μπερδεύομαι καμιά φορά που δεν βλέπω πια το πολύχρωμο κουμπάκι του Χρώμιου μπροστά μου στο τάσκμπαρ, γιατί του SlimJet είναι μπλε, αλλά ακαριαία συνέρχομαι και το πατάω άφοβα. Μέχρι στιγμής, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Ας είσαι καλά, Θέμη, με γλίτωσες από πολύ εκνευρισμό. Σε λίγες μέρες θα το εγκαταστήσω και στο άλλο μου PC που με περιμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί φυσικά και σ' εκείνο παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα το Χρώμιο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω διάφορες απορίες για τη χρήση του (π.χ. παίρνει τα πρόσθετα που παίρνει το Chrome;) αλλά θα τις λύσω μόνος μου.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ναι, παίρνει όλα τα πρόσθετα που παίρνει το Chrome και από το ίδιο μαγαζί, καμία διαφορά.
 
Οι ίδιοι λένε: Slimjet is compatible with most plugins and extenions designed for Chrome, such as Adblock Plus, RoboForm, LastPass, Avast Online Security, etc. It is also compatible with all the chrome themes.

Δηλαδή, είναι κανονικά είναι συμβατός με τα πρόσθετα του Chrome, αλλά δεν αναλαμβάνουν εκ των προτέρων ευθύνη για τα πάντα. Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο το Chrome όσο και οι κλώνοι ξεκινούν από την ίδια βάση: το πρότζεκτ ανοιχτού κώδικα Chromium. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι το Slimjet, όπως και το SRWare Iron, υπόσχονται ότι δεν κατασκοπεύουν και δεν καταγράφουν. Μια άλλη διαφορά, ασήμαντη για πολλούς αλλά καθοριστική για όσους (όπως εγώ) έχουν συνηθίσει να ξεκινούν από bookmarks, είναι ότι το Slimjet είναι, απ' όσο ξέρω, ο μόνος Cromium-based browser που σου επιτρέπει να έχεις τα bookmarks σε side panel (με Ctrl+I).

Εμένα ο βασικός μου browser είναι η Αλεπού, γιατί είναι ο φιλικότερος προς τον χρήστη και γιατί διαθέτει ένα ανεξάντλητο απόθεμα από πρόσθετα. Το Slimjet είναι η δεύτερη επιλογή μου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εμένα ο βασικός μου browser είναι η Αλεπού, γιατί είναι ο φιλικότερος προς τον χρήστη και γιατί διαθέτει ένα ανεξάντλητο απόθεμα από πρόσθετα. Το Slimjet είναι η δεύτερη επιλογή μου.

Για περίπου τους ίδιους λόγους, η Αλεπού παραμένει η πρώτη επιλογή μου και το Chrome (και σε δοκιμή τώρα το Slimjet) η δεύτερη. Μου αρέσει που έχω ορθογραφικό διορθωτή στην Αλεπού. Αλλά κυρίως τα έχω ξεχωρίσει με κριτήριο μια βασική λειτουργία: στην Αλεπού ανοίγω καρτέλα και πηγαίνω κατευθείαν εκεί. Στον Chrome (και τον Slimjet) ανοίγω από μια σελίδα πολλές καρτέλες χωρίς να φεύγω από την αρχική σελίδα. Ο καθένας με τις πρακτικές του ανάγκες.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και τώρα βρήκα το πρώτο bug του SlimJet. Στο προηγούμενο ποστ ανέβασα ένα σκρίνσοτ από την επιφάνεια εργασίας μου. Μετά, όταν προσπαθώ να σβήσω το αρχείο του σκρίνσοτ, μου λέει ότι δεν μπορεί να σβηστεί επειδή είναι ανοιχτό στο SlimJet. Έκλεισα το SlimJet, πάλι το ίδιο μήνυμα. Δεν μου επιτρέπει με τίποτα να σβήσω το αρχείο, παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία έχει ανεβεί στο σέρβερ της Λεξιλογίας.

Έσβησα ολόκληρο το ποστ, μαζί με τη φωτογραφία, και συνεχίζεται αυτό το φαινόμενο.

Τελικό συμπέρασμα: για να μπορέσω να σβήσω τη φωτογραφία από την επιφάνεια εργασίας, μπήκα στο task manager και σταμάτησα το SlimJet από τις Processes. Μετά σβήστηκε η φωτογραφία.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Χμ θα 'θελα να δω αν θα 'σβηνε (χωρίς να τερματίσεις το process τού SlimJet) με το FileASSASSIN.
 
Top