metafrasi banner

titled townhouses = πολυκατοικίες

Χαίρετε και καλημέρα σας!

Πώς θα λέγαμε στα ελληνικά τα titled townhouses της παλαιάς συνοικίας Beacon Hill της Βοστόνης; Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ονομασία που δεν γνωρίζω.

Ευχαριστώ
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μήπως μπορείς να δώσεις όλη την πρόταση; Γιατί έχω την αίσθηση ότι το titled πρέπει να έχει κι άλλη λέξη πριν, και απλώς σημαίνει "τίτλο ιδιοκτησίας". Π.χ. individual-titled, και δεν χρησιμοποιείται μόνο για το Beacon Hill.
 
Αγαπητή Αλεξάνδρα,
Δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο πριν που να διαφωτίζει το titled townhouses, δεν πρέπει να έχει σχέση με τίτλους ιδιοκτησίας και σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο για το Beacon Hill. Τέλος πάντων, εγώ παραθέτω την πρόταση: Boston's high-tech buildings and gleaming glass doors are at odds with its neighbourhood of cobble-stoned pathways and titled townhouses where bright flower boxes charm every window ledge.

Σε κάθε περίπτωση, λέω να γράψω κάτι σαν αυτό: παλιές πολυόροφες αστικά σπίτια ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Ευχαριστώ και πάλι
 
Συμφωνώ με το Νϊκελ. Θα λέγαμε ότι είναι οι πρώτες πολυκατοικίες που άρχισαν να ξεφυτρώνουν με τη μετατόπιση του κόσμου στις πόλεις. ΟΚ. Ας μην ασχοληθούμε άλλο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας... Καλή συνέχεια.
 
Top