metafrasi banner

recommendation technology

Έχει κανείς ιδέα πως αποδίδεται; Το κείμενο αναφέρεται στα Personal TV Channels και τα χαρακτηρίζει σε κάποιο σημείο έτσι.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Nancy, καλό θα ήταν να δώσεις ολόκληρο το απόσπασμα ή την πρόταση που περιέχει αυτόν τον όρο.
 

kkan

New member
Υπάρχει περίπτωση να αποδοδεί ως "κατά παραγγελία", "κατ' επιλογήν", "κατ' εντολήν" ή
"κατά βούληση" τεχνολογία;
 

crystal

Moderator
Κάνω την αρχή και ρωτάω: εφόσον είναι η τεχνολογία που κάνει προτάσεις στον χρήστη (για προϊόντα, υπηρεσίες κλπ), θα ήθελα να ακούσω μερικούς καλούς λόγους για να μην διαλέξουμε την ''τεχνολογία προτάσεων''.

έντιτ: συγγνώμη, δεν κάνω την αρχή - με πρόλαβε η kkan από πάνω. :)
 

Zazula

Administrator
Staff member
Φρονώ πως για τούτο 'δώ πρόκειται: http://remi-prs.blogspot.com/2008/01/emerging-recommendation-technology.html

Είναι τεχνολογία που σου προτείνει / υποδεικνύει / συστήνει προγράμματα, βάσει του προφίλ που σχηματίζει για σένα με το τι σου αρέσει γενικά ή για τη συγκεκριμένη σου διάθεση.
 

kkan

New member
Ή, σε πιο ελεύθερη απόδοση, και από τα στοιχεία που δίνεις, θα μπορούσε να είναι και "εξατομικευμένη τεχνολογία". Και πάλι όμως, εξαρτάται από το περιεχόμενο, όπως σωστά λέει η Alexandra...
 
Η πρόταση είναι η εξής:

This is a patented recommendation technology of XXX that finds, filters and delivers content from different media directly to the viewer's TV screen.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Βλέπω ότι τα συστήματα συστάσεων παίζουν πλέον αρκετά, αν και προσωπικά προτιμώ την τεχνολογία συστάσεων ως ακριβέστερη — διότι το πρώτο θα μπορούσε να είναι referral systemsmethods κλπ), που είναι συχνά στο referral marketing.
 
Top