N Nektarios73 New member Jun 25, 2013 #1 Παιδιά καλησπέρα...μπορείτε να μου δωσετε λέξεις για το ''okydokey'' που να δικαιολογούν την παρακάτω φράση? ''Okydokey! What an expression!
Παιδιά καλησπέρα...μπορείτε να μου δωσετε λέξεις για το ''okydokey'' που να δικαιολογούν την παρακάτω φράση? ''Okydokey! What an expression!
nickel Administrator Staff member Jun 26, 2013 #2 Από το Wiktionary καταθέτω και εναλλακτικές ορθογραφίες, επειδή μου φάνηκε περίεργη η ορθογραφία του τίτλου (η συνηθισμένη είναι okey-dokey): okedokee oke dokee oke-dokee okeedokee okee dokee okee-dokee okeydokey okey dokey okiedokie okie dokie okie-dokie okydokey oky dokey oky-dokey okydoky oky doky oky-doky Το πρόβλημά σου θα το έλυνα σαν τον γόρδιο δεσμό: «Όκι ντόκι. Μα τι έκφραση κι αυτή!»
Από το Wiktionary καταθέτω και εναλλακτικές ορθογραφίες, επειδή μου φάνηκε περίεργη η ορθογραφία του τίτλου (η συνηθισμένη είναι okey-dokey): okedokee oke dokee oke-dokee okeedokee okee dokee okee-dokee okeydokey okey dokey okiedokie okie dokie okie-dokie okydokey oky dokey oky-dokey okydoky oky doky oky-doky Το πρόβλημά σου θα το έλυνα σαν τον γόρδιο δεσμό: «Όκι ντόκι. Μα τι έκφραση κι αυτή!»
daeman Administrator Staff member Jun 26, 2013 #3 ... Ή αν το okey-dokey και ο ήχος του δεν παίζει ρόλο κάπου αλλού (π.χ. δεν έχει λογοπαίγνιο με το donkey πριν ή μετά): «'Ντάξ'! Μα τι έκφραση κι αυτή!» «Ναίσκε! Μα τι έκφραση κι αυτή!»
... Ή αν το okey-dokey και ο ήχος του δεν παίζει ρόλο κάπου αλλού (π.χ. δεν έχει λογοπαίγνιο με το donkey πριν ή μετά): «'Ντάξ'! Μα τι έκφραση κι αυτή!» «Ναίσκε! Μα τι έκφραση κι αυτή!»
N Nektarios73 New member Jun 26, 2013 #4 Σας ευχαριστώ....''ντάξ'' και ''μάστα'' ή ''όπως γουστάρετε'' είχα σκεφτεί μιας και η ηρωίδα είναι απο χωριό....
Σας ευχαριστώ....''ντάξ'' και ''μάστα'' ή ''όπως γουστάρετε'' είχα σκεφτεί μιας και η ηρωίδα είναι απο χωριό....