LexiSlang: Online λεξικό της γλώσσας των νέων

Zazula

Administrator
Staff member
http://lexislang.neurolingo.gr/index.php

Το παρόν λογισμικό δημιουργήθηκε ως ειδικό αποθετήριο λημμάτων για επιστημονική έρευνα. Η καταγραφή και εναπόθεση λημμάτων της Γλώσσας των Νέων είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες μετά από απλή εγγραφή. Κάθε λήμμα που καταγράφεται στο αποθετήριο συνοδεύεται πάντα από το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα του. Όλα τα καταγραμμένα λήμματα με την περιγραφή και τα υπόλοιπα συνοδευτικά στοιχεία τους, πριν εμφανιστούν ελεύθερα στον επισκέπτη, ελέγχονται για τη λεξικογραφική τους εγκυρότητα από ειδική επιτροπή αξιολόγησης.
 
Ποιος ο λόγος της δημιουργίας αυτής της βάσης; Σε τι διαφέρει από το slang.gr; Πώς ξέρουμε ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ αργκό των νέων και γενικής αργκό; Κι αν υπάρχει τέτοια διάκριση πώς τηρείται;
 
Το πρόβλημα με το slang.gr είναι ότι δεν περνάνε τα λήμματα από έλεγχο γλωσσολόγου ή λεξικογράφου ή κάποιας επιτροπής αξιολόγησης. Για το lexislang βλέπω ότι υπάρχει αρχισυνταξία της Άννας Ιορδανίδου και μια αρκετά αυστηρή προσέγγιση στην καταχώρηση των δεδομένων. Επιπλέον, ένα από τα προβλήματα του slang.gr είναι που δεν φρόντισαν από νωρίς να ξεχωρίσουν τις λέξεις που πραγματικά αξίζει να μπουν σε ένα λεξικό βάσει της διαπιστωμένης χρήσης και εκείνων που αποτελούν ευφάνταστες λεξιπλασίες (π.χ. τι γυρεύει αυτό σ' ένα λεξικό;)
 
.....
Χθες δεν μπορούσα κι εγώ να μπω με τίποτα. Σήμερα, όλα λειτουργούν κανονικότατα.


Προσθήκη Nickel:

Ευχαριστούμε. Διέγραψα τα μηνύματα για τα χτεσινά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι ο ιστότοπος δεν κυκλοφορεί μόνο ζυγές μέρες.
 
.....
Χθες δεν μπορούσα κι εγώ να μπω με τίποτα. Σήμερα, όλα λειτουργούν κανονικότατα.


Προσθήκη Nickel:

Ευχαριστούμε. Διέγραψα τα μηνύματα για τα χτεσινά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι ο ιστότοπος δεν κυκλοφορεί μόνο ζυγές μέρες.
Πόσο βέβαιοι είστε; Εγώ πάλι δεν μπορώ να μπω.
 
Το πρόβλημα με το slang.gr είναι ότι δεν περνάνε τα λήμματα από έλεγχο γλωσσολόγου ή λεξικογράφου ή κάποιας επιτροπής αξιολόγησης.
Είμαστε ωστόσο σίγουροι ότι η επιτροπή αξιολόγησης θα αξιολογούσε σωστά σε αυτήν την περίπτωση; Θέλω να πω, είναι συχνό το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται κριτήρια διαφορετικά από τη διάδοση μιας λέξης για να αποφασιστεί αν αυτή θα μπει στο λεξικό. Βλέπουμε δηλαδή καμιά φορά λέξεις που βρίσκονται σε ευρεία χρήση να μη λεξικογραφούνται.
 
Το δοκίμασα από τρεις browsers, δυο διαφορετικούς υπολογιστές και δυο διαφορετικές συνδέσεις (και οι δυο cyta). Λειτουργεί από παντού.
 
Λοιπόν, έχει σχέση με την ΟΤΕNET. Ο desktop μου είναι στο δίκτυο της ΟΤΕΝΕΤ και δεν συνδέεται με τίποτα. Το λάπτοπ, μέσω του δικτύου του γείτονά μου που είναι Cyta, συνδέθηκε αμέσως.
 
Τώρα μπορεί να πω βλακεία, αλλά δοκιμάσατε με άλλο φυλλομετρητή;
 
κι εγώ από ΟΤΕ μπαίνω.

Συμφωνώ με Έλλη πάντως, δεν είναι δυνατόν να έχουν ακόμα τέτοια αισθητική οι σελίδες. Και φουλ έγκυρο να ήταν (δηλώνω φαν του slang.gr) με προδιαθέτει να μην. Περί ορέξεως βέβαια....
 
Ε, θα έχετε το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Mozilla, Chrome, Explorer γιοκ από δω.
 
Μήπως έχει η Οτενέτ κάποιο πρόγραμμα website blocking (όπως έχει λχ το MBAM Pro) κι απλώς ο Δόκτωρ δεν το χρησιμοποιεί ή δεν το έχει ενεργοποιήσει;
 
Κάποιο πρόγραμμα που μπλοκάρει τις βωμολοχίες;

@Palavra, #9:

Μια άξια επιτροπή αξιολόγησης αξιολογεί σωστά. Το κριτήριο μπορεί να μην είναι η χρήση, αλλά η επιτροπή θα πρέπει να τα ξέρει τα κριτήρια.
 
Back
Top