Εγώ που έχω τάμα να μην κολλάω με σήριαλ, τραβάω κόλλημα με την γαλλόφωνη καναδική σειρά
Unité 9. Διαδραματίζεται σε γυναικείες φυλακές του Κεμπέκ (οι οποίες φυσικά είναι πολύ πιο άνετες από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ελλάδας, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα). Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστική είναι, υποτίθεται όμως ότι η σκηνοθέτιδα εμπνεύστηκε από μια αληθινή περίπτωση και έκανε μεγάλη έρευνα σχετικά με τις φυλακές πριν γυρίσει τη σειρά (πέντε χρόνια). Σίγουρα είναι πολύ προσεγμένη, με καλό ρυθμό και εξαιρετικές ερμηνείες.
Το κόλλημα το τραβάω μάλλον επειδή δεν μπορώ να τη δω κατά το κέφι μου. Το έβλεπα στο
TV5 Monde, αλλά τελείωσε ο προηγούμενος κύκλος και ο επόμενος δεν ξέρω πότε αρχίζει. Στο σάιτ που λινκάρισα πιο πάνω υπάρχουν όλα τα επεισόδια που έχουν προβληθεί και μπορεί κανείς να δει όποιο θέλει, αυτό όμως δεν ισχύει για την Ελλάδα. Στο
Radio-Canada που παίζει κανονικά η σειρά, αρχίζει σήμερα η νέα σαιζόν, αλλά παίζει στις 8 το βράδυ που εδώ είναι 3 τα ξημερώματα. Δεν ξέρω αν μπορώ να το γράψω - ίσως ναι, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο και αμάν πια, δεν θα κάτσω να ψάχνω το τι και πώς μόνο και μόνο για να δω ένα σήριαλ. Είπαμε καλό καλό, αλλά δε θα χάσω και τον ύπνο μου. Προτιμώ να χάσω το σήριαλ - δηλαδή να το δω όταν ξαναρχίσει στο TV5 Monde, που σημαίνει ότι θα χάνω και κάνα επεισόδιο, γιατί δεν θα μπορώ να είμαι πάντα απίκο, αλλά τι να κάνουμε. Και φυσικά δεν μπορώ να δω τα παλιά επεισόδια.
Ο κόσμος είναι άδικος και σκληρός. Σνιφ.