metafrasi banner

Gender Task Force = Ομάδα Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

mermigki

New member
Καλησπέρα!
Προσπαθώ να βρω την επίσημη απόδοση για τον όρο Gender Task Force of the Stability Pact ή πιο σύντομα SPGTF. Αναφέρεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και ολοκληρωμένο το "context" βρίσκεται στην σχετική ιστοσελίδα.http://www.stabilitypact.org/gender/default.asp
'Εψαξα σε βάσεις δεδομένων για ορολογία Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχετικά αλλά δεν μπόρεσα να το βρω, είμαι και λίγο αρχάρια είναι η αλήθεια..:eek:
Κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει;
 
Όπως φαίνεται, ο όρος δεν έχει ακόμη μεταφρασθεί επίσημα (ή τουλάχιστον δεν απαντά στα έγγραφα που υπάρχουν στο EurLex. Πάντως ο όρος "Task Force" έχει μεταφρασθεί, όσον αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (γιατί σε αυτό αναφέρεσαι και όχι στο άλλο Σύμφωνο Σταθερότητας που ταλαιπωρεί τα κράτη μέλη με δημοσιονομικό έλλειμμα), ως "Ομάδα Δράσης" (βλ. απόφαση του Συμβουλίου της 19.11.2007 σχετικά με τον διορισμό ειδικού συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Ν.Α. Ευρώπη, 2007/755/ΕΚ). Επομένως, ο όρος "Gender Task Force", θα μπορούσε να μεταφρασθεί, ελεύθερα αλλά με ακρίβεια ως προς το εννοιολογικό περιεχόμενό του, ως "Ομάδα Δράσης για την Ισότητα των Φύλων".
 

nickel

Administrator
Staff member
Περίμενα τον Ρογήρο για να βάλω την απορία μου:

Ομάδα Δράσης ή Ομάδα Εργασίας; (Ξέρετε πολλούς όρους να έχουν πάρει τόσες μεταφράσεις όσες το task force;)
 

nickel

Administrator
Staff member
Απαντάω μόνος μου. Παρότι η κυρία Κράτσα την ονομάζει «ομάδα εργασίας στα θέματα ισότητας των φύλων», νομίζω ότι η «ομάδα εργασίας» χρειάζεται για το «working group», οπότε βρίσκω άψογη την συντομότατη απόδοση του Ρογήρου.
 

Zazula

Administrator
Staff member
(Ξέρετε πολλούς όρους να έχουν πάρει τόσες μεταφράσεις όσες το task force;)
Διαφορετικές αποδόσεις ακόμη και μέσα στο ίδιο υπουργείο! :rolleyes:

Οπότε, πέρα από το δημοφιλές «Ομάδα Δράσης», το ημιαμήχανο «Ειδική Ομάδα» και το στρατέικο «Δύναμη Επιχειρήσεων», έχουμε και:

Task Force = Ομάδα Διαχείρισης (https://www.minedu.gov.gr/news/4632...ka-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-2)

Task Force = Ομάδα Συντονισμού
128943154_1789116544589342_7554741153634613679_o.jpg


Task Force = Ομάδα Συντονισμού (https://www.lifo.gr/now/economy/273...-tin-antimetopisi-ton-synepeion-toy-koronaioy)
 
Top