metafrasi banner

flower arranging / arrangement = ανθοδετική, ανθοσυνθέσεις | ανθοσύνθεση

Η δημιουργία συνθέσεων με λουλούδια a la japonaise. Η προβολή της ομορφιάς της φύσης και η προσπάθεια ένταξής της στην καθημερινή ζωή, με στόχο την επίτευξη του επίγειου παραδείσου (χοντρικά...). Μέχρι στιγμής είχα καταφύγει στη λύση της "δημιουργίας συνθέσεων", μέχρι να κατεβάσω τίποτα καλύτερο. Τώρα όμως άρχισαν διατυπώσεις όπως the ideal method of arranging και χρειάζομαι ιδέες!
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
ανθοσυνθέσεις και the ideal method of arranging = η ιδανική μέθοδος να δημιουργήσετε μια σύνθεση.
Δεν είναι ανάγκη να κολλάς στο σχήμα γερούνδιο => ουσιαστικό, μπορείς να το αναπτύσσεις και σε πρόταση αν σε βολεύει.
 

nickel

Administrator
Staff member
Η ανθοδετική είναι και το συναφές λήμμα στον Πάπυρο, με παπυρικό συνώνυμο την «ανθική διακόσμηση», που πέρασε και δεν κόλλησε.

Από παλιά η ανθοδετική έχει συνδυαστεί με την ikebana. Στο ΛΚΝ, «ανθοδετική: η τέχνη της τακτοποίησης φρέσκων ή αποξηραμένων λουλουδιών (και γενικότ. φυτικού υλικού) έτσι ώστε να παράγεται αισθητικό αποτέλεσμα: Iαπωνική ~, ικεμπάνα».

Ωστόσο, αν θέλουμε να ακριβολογούμε (πράγμα που κάνει το ΛΝΕΓ), η ανθοδετική είναι «η τέχνη της κατασκευής ανθοδεσμών». Και κάποιοι ανθοδέτες θέλουν να βλέπουν διαφορά ανάμεσα στις ανθοσυνθέσεις και τις ανθοδέσμες.

Προφανώς, η φράση «creating flower arrangements» στο «Floral Design or floral arts is the art of creating flower arrangements in vases, bowls, baskets or other containers, or making bouquets and compositions from cut flowers, foliages, herbs, ornamental grasses and other botanical materials», θα μας δώσει «δημιουργίας ανθοσυνθέσεων», αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να λέμε «ανθοδετική» για την τέχνη.
 
Top