metafrasi banner

fiber-optic trunk = ζεύξη / ζευκτικό κύκλωμα οπτικών ινών

"The super computer is fed by fiber-optic lines from beam splitters, which are installed in fiber-optic trunks carrying telephone calls and internet data".
Τι ακριβώς είναι το trunks εκεί; Ερμάρια; Το έχω βρει και ως "ζεύξεις", "κυκλώματα" και, επειδή είμαι παντελώς άσχετη μ' αυτά, δεν ξέρω ποιο θα ήταν το σωστό.

Σύμφωνα με την Cisco, trunk =
Physical and logical connection between two ATM switches across which traffic in an ATM network travels. An ATM backbone is composed of a number of trunks.
Η Βίκυ λέει ότι Trunking is a concept in modern communications by which a communications system can provide network access to many clients by sharing a set of lines or frequencies instead of providing them individually. This is analogous to the structure of a tree with one trunk and many branches.

Βλέπω ότι στο ΕΜΠ το λένε "ζευκτικό δίκτυο" ή σκέτο "ζεύξη", θα άφηνα όμως και το trunk σε παρένθεση...

Δεν μπορώ να το αφήσω σε παρένθεση, γιατί είναι σε βιβλίο. Άρα έχουμε και λέμε: "... από διαχωριστές δέσμης, οι οποίοι εγκαθίστανται σε ζευκτικά κυκλώματα οπτικών ινών που μεταφέρουν τηλεφωνικές κλήσεις και διαδικτυακά δεδομένα". Βγάζει νόημα;

Καλημέρα. Ναι, βγάζει νόημα. Θα έβαζα και «τοποθετούνται» στη θέση τού «εγκαθίστανται». Και, φυσικά, συμφωνώ και με το σκέτο «ζεύξεις». Την ορολογία αυτή εγκρίνει και το teleterm.

Back