metafrasi banner

faves

nickel

Administrator
Staff member
Έχουν αυτοί οι favourites ελληνική απόδοση στο Facebook;
 

nickel

Administrator
Staff member
Σοβαρά δεν ξέρετε; Τι στο καλό κάνετε στο Facebook; Ή το 'χετε γυρισμένο στα αγγλικά και δεν ξέρετε την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στα κοινοδίκτυα*;

Θέλω να περιγράψω αυτούς που παρακολουθείς και αυτούς που σε παρακολουθούνε. Οι πρώτοι είναι Faves και οι δεύτεροι είναι Fans. Θα μπορούσαμε να τους πούμε «Οι αγαπημένοι μου» για το πρώτο; Και «Οι οπαδοί μου», «Το κοινό μου» ή «Οι φαν μου» για το δεύτερο; Έχουν μεταφραστεί ή έχουν μείνει στα εγγλέζικα;


* Πρωτολογισμός για τα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
 

bernardina

Moderator
Οι δεύτεροι είναι οι ακόλουθοι. Οι πρώτοι είναι αυτοί τους οποίους ακολουθείς. Η διαδικασία ονομάζεται ακολούθηση. :rolleyes:
 

Zazula

Administrator
Staff member
Η επίσημη απόδοση για το fans είναι «θαυμαστές»
Το «ακόλουθοι» είναι η επίσημη απόδοση για το followers.
Το faves μαθαίνω πως θα ταυτίζεται με το fans.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το faves μαθαίνω πως θα ταυτίζεται με το fans.
Ε;
Ναι, θαυμαστές οι fans, φυσικά...
Αλλά faves είναι αυτοί που εγώ θαυμάζω — τα είδωλά μου, δηλαδή.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Σου μεταφέρω απλώς το τι μου είπε το στόμα του φεϊσμπουκικού αλόγου... :inno:
 
Νίκο, σε ποιο δίκτυο έχεις δει faves;
Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει οι subscribers (ευτυχώς καταργήθηκαν, γιατί υπήρχαν αντίστοιχοι και για τις επί πληρωμή συνδρομές), οι fans (θαυμαστές), οι followers (ακόλουθοι) και ΤΑ favourites (ή faves - Αγαπημένα).
 

nickel

Administrator
Staff member
Α, μάλιστα. Παρεξήγηση ίσως. Δεν μεταφράζω Facebook (ο Θεός να με φυλάξει), αλλά μια εφαρμογή που θέλει Faves να είναι αυτοί που έχουν fans ή followers. Οι Α είναι οι Faves των Β. Λογικό το βρίσκω — αλλά και δυσμετάφραστο. Στο σβουράκι έχω μέχρι στιγμής «Αγαπημένοι» και «Είδωλα».
 
Αν όμως fave είναι π.χ. ένα αγαπημένο συγκρότημα (κι όχι απαραίτητα ένας απλός αλλά δημοφιλής χρήστης), μήπως σε καλύπτει το "αγαπημένΑ"; Νομίζω ότι τα Είδωλα είναι ένα κλικ πιο... ειδική περίπτωση.
 
Top