Eurovision 2015

Κι εμένα μου 'κανε εντύπωση το πόσο προκατειλημμένοι ήταν· το 12άρι π.χ. του Μαυροβουνίου στη Σερβία (κ.ά.) το κατάπιαν αμάσητο.

Για να μην πούμε για τα αλληλοδωδεκάρια των Σκανδιναβών.

Πρέπει κάποιος να φέρει νέο σύστημα καταμέτρησης ψήφων στην Eurovision, π.χ με δείκτη ο οποίος να ξεκινάει από το 0,5 και να φτάνει στο 1, ανάλογα με το πόσα σύνορα χωρίζουν τις δυο χώρες.:cool:
 
Έχω παράπονο που δεν πέρασε η Φιλανδία στον τελικό. Το τραγούδι τους ήταν μακράν το αυθεντικότερο όλων στο διαγωνισμό (εδώ που τα λέμε, οι τύποι είναι πιο κοντά στο αληθινό πνεύμα της πανκ κι από τους Sex Pistols) και τουλάχιστον είναι αληθινή μπάντα, δεν τους έστησε κανείς μπροστά στο όφωνο με ένα κοπάδι μουσικούς, χορογράφους και στυλίστες από πίσω. Έχει γυριστεί κι ένα ντοκιμαντέρ για κείνους, το The punk syndrome.

Κατά τ' άλλα, το τραγούδι του Βελγίου ήταν το μόνο που μου άρεσε.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Φέτος δεν υπήρχε κανένα τραγούδι που να ξεχώριζε ιδιαίτερα, ήταν όλα είτε γλυκανάλατες μπαλάντες είτε ψιλοντάνς.
+1, ΟΥΤΕ ΕΝΑΑΑ!!!!!!1!!1!
.
Η σουηδική απομίμηση του Ρίκι Μάρτιν βγήκε προφανώς για το -κατά την γνώμη μου- μέτριο κλιπάκι που τον συνόδευε.
+2002GR
.
Το ρώσικο ήταν έξτρα αδιάφορο και μου κάνει εντύπωση που πήρε τόσους βαθμούς εκτός bloc voting.
+3, ακόμη αναρωτιέμαι — μα τίποτα δεν είχε!
.
Το ιταλικό ήταν γλυκανάλατο αλλά σαφέστατα καλύτερο από τα δυο πρώτα.
+4, χωρίς αυτό να σημαίνει και πως μας πέσαν κι οι κάλτσες με το ελιτίστικο μπόιμπαντ. :p
.
Η Αλβανίδα αδικήθηκε τρομερά, είχε εξαιρετική φωνή, αλλά αυτό δεν είναι νέο. Η Αλβανία πάντα στέλνει πολύ καλούς ερμηνευτές και πάντα τρώει το άκυρο της Ευρώπης. Ντροπή.
+5 όντως ήταν καλή η φωνή της, αλλά σε κάθε περίπτωση ούτε η πρώτη ήταν ούτε η τελευταία που είχε θέση αναντίστοιχη (συν-πλην) της αξίας της παρουσίας της.
.
Εμείς πήραμε ακριβώς την θέση που άξιζε το κομμάτι μας και η Κύπρος θα έλεγα το ίδιο (κόντεψα πραγματικά να κοιμηθώ).
+6, απορώ με προβλέψεις για δεκάδα που εκστόμιζαν κάποιοι· +7, το κυπριακό ήταν μόνο για Γκουαντάναμο σε βασανιστήρια στέρησης ύπνου όπου πρέπει ν' αντισταθείς ενώ παίζει. :rolleyes:
.
Επιμένω όμως ότι δεν είναι τυχαίο που σκοράραμε τόσο χαμηλά, γιατί στην ίδια θέση άξιζαν να βρίσκονται και άλλες χώρες, που βρέθηκαν στην 15άδα.
Είχαμε ένα άθλιο κομμάτι που συναγωνίστηκε με άλλα από αδιάφορα έως και αθλιότερα τραγούδια, αλλά απλώς εμείς δεν είχαμε καμιά σοβαρή πηγή ψήφων συμπάθειας (δεν υπήρχε Τουρκία ή Βουλγαρία, δεν τσιμπήσαμε —διόλου τυχαία— ούτε ποντάκι από Γαλλία ή Γερμανία), οι άλλοι εξίσου άθλιοι μ' εμάς τσιμπολογάνανε κι από κανέναν ψήφο συμπάθειας ή φιλοφροσύνης ή λύπησης, ε μας πήραν βραχεία κεφαλή.
.
Η δε Γερμανία, δεν παρουσίασε κανένα τραγούδι έξω από τα συνηθισμένα που στέλνουν και θα το έλεγα καλύτερο απ' αυτό με το οποίο κέρδισαν τον διαγωνισμό το 2010.
+8, ήταν πράγματι ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο.
.
Σίγουρα πάντως καλύτερο από το μη τραγούδι του Βελγίου που βγήκε τόσο ψηλά επειδή... επειδή... δεν ξέρω για ποιον στον κόρακα λόγο.
+9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 :curse: Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι «το Βέλγιο δεν υπάρχει (δεν είναι χώρα)», γεγονός που το κάνει ακόμη πιο ανεξήγητο.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Με την ευκαιρία, σπεύδω να δηλώσω ότι η μόνη σχέση που με συνδέει με τη συμπαθή Πολίνα είναι αυτή της απλής συνωνυμίας. :cool1:

Stathis, hi! It's me, Natasha Полина! :p


So last year.
 

SBE

¥
Τα πρώτα εφτά-οχτώ τραγούδια του διαγωνισμού τα άκουσα στο ραδιόφωνο, γιατί ήμουνα στο δρόμο και ήταν φοβερό το πως ακούγονται χωρίς οπτικά ερεθίσματα. Ευτυχώς, δεν επιτρέπεται στο διαγωνισμό οποιαδήποτε διόρθωση φωνής, οπότε ακούμε τις παραφωνίες και τις αδυναμίες.
Θεώρησα ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα όταν είπαν στο τέλος ότι αργεί η εκτέλεση του νικητή νικητήριου άσματος γιατί αργεί το στήσιμο των κινούμενων σχεδίων, γιατί άλλες φορές θυμάμαι ότι τραγουδούσαν στο τέλος χωρίς σώου, χορευτικά κλπ. Τι στο καλό, δεν μπορεί να τραγουδήσει χωρίς όλα αυτά;
Οι Ιταλοί μάλλον συμμετέχουν όποτε έχουν να προωθήσουν κάτι, και φέτος μάλλον ο ατζέντης του συγκροτήματος αποφάσισε ότι ήθελε πανευρωπαϊκή διαφήμιση και τους έβαλε στη Γιουροβίζιον. Το τραγούδι ανήκει σε είδος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι θα πήγαιναν πολύ καλά. Και μάλλον εξασφάλισαν εμφανίσεις για κάνα χρόνο.
Το ρώσικο μπορεί να μην ήταν τίποτα, αλλά είχαμε 20 μπαλάντες πάνω κάτω πανομοιότυπες από καλλίφωνους τραγουδιστές, και αυτή η καλλίφωνη ξεχώριζε γιατί είχε περισσότερο πάθος η ερμηνεία της από τους άλλους.
Το Κυπριακό κάτι μου θύμιζε. Αν εξαιρέσουμε ότι κάτι μου θύμιζε, δεν το βρήκα άσχημο, ούτε ήταν κακός ο τραγουδιστής. Και κάποιο άλλο κάτι μου θύμιζε, αλλά δεν θυμάμαι τώρα ποιό. Λογικό είναι όσα θυμίζουν κάτι να πατώνουν.
Το δικό μας άχρωμο σε μια θάλασσα άχρωμων.
Φέτος ούτε το τσίρκο άλλων ετών δεν είχαμε.
Όλοι δείχνουν τους περσινούς νικητές στην κάθε διοργάνωση, αλλά φέτος είχαμε Κοντσίτα εδώ, Κοντσίτα εκεί, Κοντσίτα παντού. Το παρακάνανε οι διοργανωτές. εκεί που δεν άλλαξε τίποτα πάντως ήταν στους διαλόγους. Ποιός γράφει αυτές τις ανοησίες;

To καλύτερο πάντως ήταν το κομμάτι στο διάλειμμα, που στην Ελλάδα δεν το είδατε νομίζω, το οποίο είναι δεκάλεπτο και έχει μέσα τα πάντα της Αυστρίας. Δυστυχώς, το βρήκα μόνο εδώ λειψό (λείπει το χορωδιακό μέρος) με τον Γερμανό παρουσιαστή να μιλάει υπερβολικά κατά τη γνώμη μου, ευτυχώς μόνο στην αρχή. Τα σημειολογικά της παράστασης δεν τα έπιασα. Ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει κανένας γνώστης της Αυστρίας.

Τώρα, για το γιουχάρισμα της Ρωσίας βλέπω να κυκλοφορεί πολύ το ότι γίνεται όχι για το ζήτημα Ρωσίας- Ουκρανίας αλλά για το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία, και επειδή λέει η Γιουροβίζιον είναι κατεξοχήν γκέι θέαμα κλπ κλπ. Θα πειστώ όταν θα δω γιουχάισμα του Αζερμπαϊτζάν ή της Λετονίας ή της Αρμενίας για το ίδιο ζήτημα. Και διαφωνώ ότι η Γιουροβίζιον είναι γκέι θέαμα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
To καλύτερο πάντως ήταν το κομμάτι στο διάλλειμμα, που στην Ελλάδα δεν το είδατε νομίζω, το οποίο είναι δεκάλεπτο και έχει μέσα τα πάντα της Αυστρίας. Δυστυχώς, το βρήκα μόνο εδώ λειψό (λείπει το χορωδιακό μέρος) με τον Γερμανό παρουσιαστή να μιλάει υπερβολικά κατά τη γνώμη μου, ευτυχώς μόνο στην αρχή. Τα σημειολογικά της παράστασης δεν τα έπιασα. Ίσως μπορεί να μας διαφωτήσει κανένας γνώστης της Αυστρίας.
To είδαμε. Not THAT impressed.
 

Zazula

Administrator
Staff member
+10. Και η μείξη των στυλ εντελώς αλλοπρόσαλλη. Αφού περίμενα μετά το "ρέκβιεμ" να ακούσω κανένα τσιφτετέλι.
Ακριβώς. Αμηχανία όσο διαρκούσε (αμηχανία που δεν είσαι τόσο προχώ να ξετρελαθείς, όπως σε είχαν προετοιμάσει οι παρουσιαστές), και διαρκής ενίσχυση ενός κοκτέιλ δίψας για κάτι πραγματικά ενδιαφέρον με απανωτή ματαίωση προσδοκιών. Τραβηγμένο απ' τις τρίχες των αφτιών για να βγάλει κάτι ντεμέκ ενδιαφέρον. Πιο αλλοπρόσαλλο κι από διπολικό τζαζίστα ντράμερ με Πάρκινσον σε κρίση delirium tremens.

Hellegennes, δέκα στα δέκα βλέπω έχουμε!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν ό,τι καλύτερο ακούσαμε όλη τη βραδιά.
Τώρα που το λες, μπορεί τελικά έτσι να ήταν. :angry:
 

nickel

Administrator
Staff member
Το καλύτερο που άκουσα εκείνο το βράδυ, από τη Μαρία Κοζάκου, που έκανε την περιγραφή μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη:

Είμαστε ακόμα στο αρχικό μέρος της ψηφοφορίας, αλλά κανένας δεν έχει δώσει ούτε μισή ψήφο στο ελληνικό τραγούδι. Στις δύο στήλες με τις 27 χώρες η Ελλάδα βρίσκεται στη δεξιά στήλη, παρέα με άλλες δώδεκα, με 0 έως 5 πόντους. Και έρχεται, έβδομη στην ψηφοφορία, η Αλβανία και δίνει το δεκάρι της στην Ελλάδα. Οπότε η Μαρία Κοζάκου λέει το θεϊκό: «Πρώτη φορά αριστερά!»

Δεν πέρασε πολλή ώρα, πάντως, και ξαναβρεθήκαμε δεξιά, όπου και μείναμε μέχρι τέλους.
 
Τώρα που το λες, μπορεί τελικά έτσι να ήταν. :angry:

Πιθανόν, αλλά σε έναν διαγωνισμό που συνήθως είναι για τα πανηγύρια αυτό δεν είναι και τόσο κολακευτικό. Ειδικά φέτος.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πιθανόν, αλλά σε έναν διαγωνισμό που συνήθως είναι για τα πανηγύρια αυτό δεν είναι και τόσο κολακευτικό. Ειδικά φέτος.
Αυτό ακριβώς υπονόησε και το δικό μου εμότικον. Οπότε 11/11!
 

nickel

Administrator
Staff member
Μια χαρά ήταν το πανηγυράκι, με πολλές δυνατές φωνές, ποικιλία τραγουδιών, μερικά καλά χορευτικά, μπόλικα φώτα, αγωνία στην κορυφή, το γνωστό γέλιο από τις ψηφοφορίες, διάφορα ευτράπελα, ελάχιστα θλιβερά, ανεκτή μέχρι καλή ποιότητα στη μουσική για το είδος που «χτίζει γέφυρες». Οι φίλοι του πανηγυριού το απολαύσαμε για άλλη μια φορά (ακόμα και όσοι δεν είμαστε γκέι). Και οι γκρινιάρηδες βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να γκρινιάξουν για άλλη μια φορά. Και του χρόνου στη Σουηδία. Με ακόμα περισσότερα φώτα. Η μετάδοση από το BBC ξεκινούσε με την προειδοποίηση «This programme contains scenes of repetitive flashing images». Δεν υπήρχε ειδοποίηση για ψηλές νότες ή χαμηλή ποιότητα. :-)
 

Zazula

Administrator
Staff member
Και οι γκρινιάρηδες βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να γκρινιάξουν για άλλη μια φορά. :-)
Κάποιο repetitive flashing που μ' έπιασε ήταν επειδή φωτογραφίζεις κάποιους; :glare:
 

nickel

Administrator
Staff member
Μα πάντα μετά από κάθε διοργάνωση υπάρχει χείμαρρος κριτικής. Το ζήτημα είναι να το παρακολουθήσεις για αυτό ακριβώς που είναι και που το πετυχαίνει, παρά τα όσα χωρίζουν τα έθνη, ακριβώς επειδή τα ενώνει μέσα από κάτι που δεν μπορεί να προκαλέσει τις οξύτατες διαφορές και συγκρούσεις που μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο π.χ. οικονομικές διαφορές αλλά ακόμα και αθλητικές.
 
Top