CAPTCHA για έξυπνους ανθρώπους

nickel

Administrator
Staff member
Δύο θέματα, στα γρήγορα, αν και το καθένα σηκώνει μπόλικη συζήτηση:

Το CAPTCHA είναι το σύστημα με τα παραμορφωμένα γράμματα τα οποία μας ζητείται σε κάποια σημεία του διαδικτύου να αναγνωρίσουμε για να βεβαιωθούν ότι δεν είμαστε κάποιο απαίσιο διεισδυτικό και παρενοχλητικό μηχανάκι. Περισσότερα στη Βίκη.

CAPTCHA έχουμε εδώ, έχουν βάλει στην Ανέμη, χρησιμοποιούν πολλά κατεβασάδικα κ.ο.κ.

Μια απορία που έχω συνέχεια, χωρίς να με κάνει να χάνω τον ύπνο μου: πού στο καλό βρίσκουν τις λέξεις που ρωτούν αφού τις παραμορφώνουν;

Πιο σοβαρό είναι το παρακάτω θέμα. Μας έχουν αλλάξει τα φώτα τελευταίως οι σπαμεράδες. Κάπου φαίνεται γίναμε γνωστοί, σε κάποιον κατάλογο μπήκαμε, γιατί είναι κάποιοι σπαμεράδες κοινής προέλευσης (αν κρίνουμε από την τεχνική δημιουργίας ηλεταχυδρομικής διεύθυνσης και χρηστωνύμου) — το βέβαιο είναι ότι μας έχουν κάνει να σκεφτούμε λύσεις βουντού ή άλλα βάναυσα μέτρα από τα οποία τους σώζει η απόσταση και η ανωνυμία.

Διάβαζα λοιπόν σήμερα στο άρθρο της Βίκης:
CAPTCHA is vulnerable to a relay attack that uses humans to solve the puzzles. One approach involves relaying the puzzles to a group of human operators who can solve CAPTCHAs. In this scheme, a computer fills out a form and when it reaches a CAPTCHA, it gives the CAPTCHA to the human operator to solve. Spammers pay about $0.80 to $1.20 for each 1,000 solved captchas to companies employing human solvers in Bangladesh, China and India.
Spammers Pay Others to Answer Security Tests (The New York Times)

Σκεφτόμουν λοιπόν ότι πρέπει να σχεδιάσουμε το CAPTCHA για έξυπνους ανθρώπους. Δεν αρκεί να ελέγχουμε ότι δεν είναι μηχανή ο άλλος. Πρέπει να ελέγχουμε ότι δεν είναι Μπανγλαντεσοϊνδοκινέζος που δουλεύει για $0.80 το δίωρο. Να βάζουμε δύσκολες ερωτήσεις, να πρέπει να κάνει ο άλλος έρευνα στο διαδίκτυο για να τις απαντήσει, να γίνει ασύμφορη η πρόσληψη φτηνού εργατικού δυναμικού αφού θα πρέπει πλέον να απασχολούν Ινδούς καθηγητές.

Εκτός αν προσλάβουμε εμείς Μπανγκλαντέσιους να κάνουν μια χαψιά τους σπάμερ.

Υπάρχει κάτι σαν κι αυτό που περιγράφω; Γιατί αν δεν υπάρχει, το κατοχυρώνω σαν ιδέα και προχωράμε...


Προσθήκη: Δεν μας ενδιαφέρει να υπάρχει λογοκρισία στα πρώτα μηνύματα. Πολλοί μπαίνουν και δημιουργούν μια διαφημιστική ταυτότητα χωρίς να προχωρούν σε μηνύματα. Μπορεί απλώς να παρενοχλούν άλλα μέλη με τα διαφημιστικά τους.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μπράβο, αυτό το μυστήριο ήθελα να λύσω: μια λέξη απίθανη και μια γνωστή. Θυμόμουν πολύ αμυδρά ότι κάτι είχα διαβάσει, αλλά δεν το είχα συγκρατήσει. Πανέξυπνη αξιοποίηση της συλλογικής ανθρώπινης ενέργειας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πολύ ωραία. Αφού λοιπόν υποσχεθώ ότι δεν θα βρω τρόπο που θα εξαλείφει την ανάγκη πρόσληψης καπτσασπαστών εξ Ανατολής, σκέφτομαι για τις δικές μας ανάγκες μια ρουτίνα η οποία θα βάζει ερωτήσεις στα ελληνικά και θα ζητάει αριθμητική απάντηση, δίνοντας τρεις ευκαιρίες, για να μην αναλάβουν δουλειά τα μηχανάκια. Οι ερωτήσεις μπορεί να είναι απλές, του είδους:
Πόσο κάνει εφτακόσια πέντε και τριάντα;
Πόσους παίκτες παρατάσσει μια ομάδα ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο;

ή να ζητάει και κάτι από την κουλτούρα μας:
Πόσα ήταν τα θαύματα της αρχαιότητας;
Πόσα ήταν τα παιδιά του Πειραιά;


Όταν θα σπάσουν κι αυτή τη μέθοδο, αφού θα χρησιμοποιήσουν τον μεταφραστή που μεταφράζει τα γράμματα των Νιγηριανών για να φτιάξουν ένα πλήρες λυσάρι, θα αρχίσουμε να βάζουμε θέματα για εκθέσεις ιδεών, διάφορες μεταφραστικές παγίδες ή θα ζητάμε την ορθογραφία της συνωμοσίας.

:)
 

nickel

Administrator
Staff member
Having solved this problem, I should now notify visitors to the forum that, if they want to subscribe as members and do not speak a word of Greek, they should contact us by email. Click Contact Us at the bottom of a forum page and make the appropriate request. Spammers will be shot on sight.
 

daeman

Administrator
Staff member
Well, I wouldn't let them get away with just "shot on sight"; I'd rather have them hanged, drawn and quartered.
In case they survive that, we can always pick another way to get rid of them from that thread...:mad:
 
Έχω δει διάφορα σκριπτάκια PHP που κάνουν κάτι σαν αυτό που ζητάς, και τόχω δει σε διάφορες φόρμες. Νομίζω και στα ελληνικά. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη βάση ερωταπαντήσεων, αν αφήσουμε στην άκρη αυτές που αυτοματοποιούνται -όπως οι αριθμητικές πράξεις με σύμβολα ή/και λέξεις.

Αλλά γιατί όχι reCAPTCHA νάναι και χρήσιμη κάθε συμπλήρωση;
 

nickel

Administrator
Staff member
Το reCAPTCHA υπήρχε ως τώρα, απλώς το είχα ξεχάσει. Το άλλαξα και πέρασα στην επιλογή με τις ερωτήσεις που ήδη πρόσφερε το vBulletin, απλώς δεν είχα κάνει την απαιτούμενη κατάδυση. Δεν χρειάζονται πολλές ερωτήσεις. Χρειάζεται απλώς να μη θέλουν να ασχοληθούν με εμάς αφού δεν έχουμε σύστημα που μπαίνει στους προγραμματισμούς τους. Θα ξέρουμε πολύ σύντομα αν θέλει κανένας στη δύση ή στην ανατολή να ψάχνει την απάντηση σε απλά ερωτήματα στην ελληνική γλώσσα.
 
Σπάνε τα κάπτσα
Παιδιά καπάτσα
Γερές ψυχές

Κόκκινη Κίνα
Μάνα Ινδία
και Μπαγκλαντές

-----

Τα σπαν αράδα
Κι είν’ η χιλιάδα
Δολάριο

Να ‘χουν να φάνε
Μήπως και βάλουν
Γραμμάριο
 

nickel

Administrator
Staff member
Παιδιά καπάτσα
μα φάγαν χλαπάτσα.
Να πάρουν γραμμάρια
να γίνουν γομάρια,
αλλά τέρμα τα σπαμέρια
στα δικά μας τα λημέρια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν γλιτώνεις με τίποτα από δαύτους, ούτε με αγιασμό από τον Πειραιώς... Ο άλλος κουβαλήθηκε από την Κίνα (και να αναρωτιόνται οι μοδεράτορες: «μα πώς απαντά τις ερωτήσεις και γράφεται;») και κατάφερε και έκανε την παρακάτω μετάφραση για να διαφημίσει τα παπούτσια του. Ε, αξίζει να το διασώσουμε το μήνυμα!

Πρόσφατα με ένα πολύ μεγάλο κατάστημα υποδημάτων (URL) Ανακαλύφθηκε που ειδικεύεται σε μεγάλα και μικρά μεγέθη και ακόμη πολλά παπούτσια από τα αποθέματα, θα δούμε σύντομα. Στην ιστοσελίδα τους έχω δει μερικά μοντέλα που μου αρέσει ακόμα. Και σύμφωνα με την ιστοσελίδα είναι μόνο ένα μέρος του φάσματος σε αυτόν τον ιστότοπο (χμμ, ένα κομμάτι από ένα περίεργο φράση).

Ποιος ξέρει που μπορώ να επίσης να υποβάλλουν προτάσεις για τα εμπορικά σήματα που δεν έχουν.
Vans της μάρκας Θα χαιρόμουν URL
τα αγοράζουν για εμένα, διότι πολύ άνετα.

Εδώ έχετε το σύνδεσμο, ελπίζω να έχουν κάποιο όφελος.

Να δείτε που θα υπάρχει ελληνόφωνο παράρτημα σπαμεράδων. :eek:
 
Αχ βρε αδμινίστρο
Που παίζεις ζώνη
Και μαν-τουμάν

Την σπαμοκάτσα
Την καταπίνουν
Δεν την μασάν

-------

Για αυτό αφήσου
Και στροβιλισου
Μέσα στα σπαμ

Κι όφελος θα 'χεις
Καλό παπούτσι
Τού Πακιστάν

:p
 

Zazula

Administrator
Staff member
Περί της ελληνικής απόδοσης του captcha: Στο σάιτ τού ΙΚΑ το λένε «Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης».
 

Zazula

Administrator
Staff member
Περί της ελληνικής απόδοσης του captcha: Στο σάιτ τού ΙΚΑ το λένε «Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης».
Κάποιοι ιστότοποι επιλέγουν για το captcha την απόδοση στα ελληνικά με το «Αποκλεισμός Αυτοματισμών».
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάποιοι ιστότοποι επιλέγουν για το captcha την απόδοση στα ελληνικά με το «Αποκλεισμός Αυτοματισμών».

Ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε Captcha στις δηλώσεις του πολιτικού προσωπικού; (Αν και αδικώ το πολιτικό προσωπικό του σήμερα. Ποτέ άλλοτε δεν ακούγαμε τόσες δηλώσεις που όχι μόνο δεν θυμίζουν ρομπότ, αλλά κινούνται στον χώρο του σουρεαλισμού και του υπερβατικού.)
 

daeman

Administrator
Staff member
336033516_774387890405489_276043101733771166_n.jpg


the CAPTCHAas are getting more complicated
 
Top