metafrasi banner

back(-)link

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Backlinks are incoming links to a website or web page (γουίκη). Στη βάση της Microsoft υπάρχουν τέσσερα ευρήματα που το αποδίδουν ως σύνδεση επιστροφής.

ΟΚ, για το σύνδεση ή σύνδεσμο κατά περίπτωση, αλλά κάτι δεν μου αρέσει με αυτή την επιστροφή. Δεν προϋποθέτει μετάβαση η επιστροφή; Γιατί όχι, π.χ. εισερχόμενοι σύνδεσμοι ή κάτι ακόμη πιο κατάλληλο για την πιο συνηθισμένη χρήση (αξιολόγηση ιστοσελίδων με βάση back-links που κάνουν αναφορά στην ιστοσελίδα --δείτε και το άρθρο στη γουίκη), π.χ. αναφέροντες σύνδεσμοι;
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω την εντύπωση ότι όποιο επίθετο κι αν χρησιμοποιήσεις, δεν θα καταλάβουμε. Είναι σύνδεσμοι σε άλλες σελίδες / σελίδες τρίτων που στέλνουν σε δική μας.
 
Χεχ...

Εγώ λέω "εισερχόμενη σύνδεση", αλλά μάλλον ήδη το γνωρίζεις :)

Το "σύνδεση επιστροφής" αναφέρεται σε άλλο πράγμα. Επειδή η MS χρησιμοποιεί το backlink ως όρο στους browsers της, εκεί έχει συγκεκριμένη (άλλη) έννοια: Είναι ο σύνδεσμος (που η MS αρέσκεται να αναφέρει σύνδεση σε όλα τα προϊόντα της) που επιστρέφει το χρήστη στη σελίδα από όπου προήλθε.

Τώρα, αυτό που εννοεί στις περιπτώσεις των ιστοσελίδων γενικά, είναι οι εισερχόμενες συνδέσεις που δέχεται μια ιστοσελίδα και προσμετρώνται στο pagerank της. Αν ο χρήστης ανοίξει ένα οποιοδήποτε site, τότε το search engine θα το χρεώσει ως εισερχόμενη σύνδεση.

[Προτιμώ το "σύνδεση" έναντι του "σύνδεσμος" επειδή στο μυαλό μου έχω... συνδέσει με τον όρο "σύνδεσμος" το υπογραμμισμένο κείμενο HTML που σε οδηγεί σε άλλο περιεχόμενο.)

Σε σχέση με αυτό που είπε ο nickel: αυτό που ενδεχομένως να χρειαστεί είναι να προστεθεί στην πρώτη εμφάνιση του όρου ότι πρόκειται για συνδέσεις που προσμετρώνται στο pageranking, για να γίνει πιο σαφές.

Να προσθέσω, δε, ότι το pageranking έχει πολλά επίπεδα μετρήσεων. Δεν μετράει μόνο "referrals" (αυτό είναι που αναφέρει ο nickel), αλλά και original hits.

Τα μπέρδεψα;;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επομένως, να συνοψίσω:

backlink (1) = ο σύνδεσμος (ή η σύνδεση) που επαναφέρει τον χρήστη στον ιστότοπο/ιστοσελίδα από όπου προήλθε και μεταφράζεται σύνδεση/σύνδεσμος επιστροφής (χρήση της Microsoft)

backlink (2) = ο σύνδεσμος (ή η σύνδεση) από άλλον ιστότοπο προς μια ιστοσελίδα, ο οποίος σύνδεσμος (ή η οποία σύνδεση) χρησιμοποιείται από συστήματα αξιολόγησης της δημοτικότητας της ιστοσελίδας και μεταφράζεται εισερχόμενη σύνδεση/ εισερχόμενος σύνδεσμος

σωστά; :)
 
Top