metafrasi banner

age-progression software = λογισμικό προσομοίωσης γήρανσης

Sabrathan

New member
Καλησπέρα σε όλους,

Αge-progression software, είναι το λογισμικό που χρησιμοποιείται από αστυνομία και τεχνικούς ειδικών εφέ για την "τεχνητή γήρανση" (όρος που στα ελληνικά, απ' όσο βλέπω, χρησιμοποιείται σε πολύ συγκεκριμένη ορολογία υλικών) του προσώπου, η οποία ενδέχεται να βοηθήσει στην αναγνώριση ανθρώπων που αγνοούνται χρόνια. Ο όρος εμφανίζεται σε λογοτεχνικό βιβλίο (που θα αποκαλούσα "κλασική αστυνομική αμερικανιά").

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8340226.stm

Ίσως κάτι σε λογισμικό (εικονικής) γήρανσης προσώπου; Χμ!

daeman

Administrator
Staff member
Καλησπέρα.

Αφού είναι λογισμικό, το «εικονικής» δεν περιττεύει; Η «τεχνητή γήρανση» δεν παίζει επίσης γιατί είναι άλλο πράγμα, σε άλλον τομέα όπως λες, Sabrathan.

«Προσομοίωση γήρανσης» σκέφτηκα και βλέπω ότι το έχουν σκεφτεί και μερικοί άλλοι, κυρίως στον τομέα της περιποίησης προσώπου όμως. Επειδή δεν έχω άλλο χρόνο να το ψάξω, θα περιμένω κι εγώ να δω τι θα προκύψει κατά την ωρίμανση του νήματος.

Εδιτ: Ζαζ,
ερυθράπτομαι. :)

daeman

Administrator
Staff member
...
Εκτός από τα ευρήματα στο μποτέ, βρίσκω μια σελίδα που γράφει: «Ο Καθηγητής Ανδρέας Λανίτης (Tμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Κολέγιο Κύπρου) έδωσε διάλεξη με θέμα προσομοίωση γήρανσης σε εικόνες προσώπου – σύνθεση εικόνων προσώπου.»
Φαίνεται μάλλον σχετικό με αυτό που ψάχνεις, αλλά σε τι ακριβώς αναφέρεται δεν βρήκα.

http://changemyface.com/imaginge-john-lennon-at-70/
Και μερικές πραγματικές φωτογραφίες, μέχρι εκεί που αξιώθηκε.

(Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αδύνατον να ποστάρω. Το κείμενο αρχικά φαίνεται αλλά στο τέλος ακρωτηριάζεται.)
Νέα συντομευμένη προσπάθεια:
Πέρα από τον συγκεκριμένο όρο, κρίνω σκόπιμο να καταγράψουμε εδώ ότι εν γένει age progression = ηλικιακή εξέλιξη.

daeman

Administrator
Staff member
Θέμη, δοκίμασε να ποστάρεις το κείμενο χωρίς το γκουγκλολίνκι.
Η Όπερα μου κάνει τέτοια νερά κάνα εξάμηνο τώρα, γι' αυτό έπαψα να βάζω.

Όντως, αυτό φαίνεται να ήταν το πρόβλημα. Δεν μου είχε ξανασυμβεί.