Thank you, dear Bill. My main objection against Voyeurism is that it implies (to me, at least) sexual interest and of course that sense of spying you mentioned. “Insatiable visual appetite" may be long but a “sick appetite” might fit very well my context."Voyeurism" may be the best you can do, although it introduces the element of covertness, which isn't implied in οφθαλμολαγνεία; and something like "insatiable visual appetite" may be awkwardly long.
Εναλλακτικά:
the masses take a voyeuristic pleasure in ...
Ταιριάζει απόλυτα στο κείμενο μου, και σχεδόν ταυτίζεται με τη σύνταξη την οποία είχα προτιμήσει. Πολύ δε περισσότερο, έχω τη γνώμη ότι το «voyeuristic pleasure» απέχει μακράν σε επίπεδο συνειρμών από το «voyeurism». Επομένως: «often the masses take a voyeuristic pleasure in the bizarre in order to satisfy their appetite».the masses take a voyeuristic pleasure in ...
ΥΓ Πολύ χρήσιμη ιδέα το BNC, αν και για μένα ήταν η απόδειξη ότι το «voyeurism» έχει συχνότερα να κάνει με «Peeping Tom» καταστάσεις.
Προλαβαίνετε μια χαρά, το κείμενο έχει ακόμη αρκετές χιλιάδες λέξεις για να τελειώσει - οπότε και εγώ αρκετό χρόνο για να αλλάξω (και θα αλλάξω) γνώμη σε πολλές επιλογές.Αν προλαβαίνω και δεν έχεις τελειώσει το κείμενο να καταθέσω και το:
"the voracious eye of the public..."
Σε ό,τι με αφορά, απσολούτλυ, ήθελα να το προτείνω και ο ίδιος.Πάντως, επιτρέψτε μου στον τίτλο να μείνω στην απλή αντιστοιχία των δύο λέξεων.
Μήπως και ηδονοβλεπτισμός;