Severus
Active member
Καλησπέρα σε όλους!
Απλώς ήθελα να καταθέσω τα αποτελέσματα μιας σύντομης έρευνας που έκανα σήμερα. Εδώ και καιρό με απασχολούσε πώς άραγε αποδίδεται ο όρος λεύκωμα στα Αγγλικά. Αναφέρομαι στο λεύκωμα που μας είναι γνώριμο από τα σχολικά μας χρόνια, δηλ. ένα τετράδιο με ερωτήσεις το οποίο συμπληρώνεται από τους φίλους/συμμαθητές του κατόχου του λευκώματος. Βρήκα τους όρους scrapbook, commonplace, album, τα οποία περιέχουν κάτι από το λεύκωμα, δεν είναι όμως το ίδιο με το λεύκωμα που με απασχολούσε.
Για να μην πλατειάζω, κατέληξα στον όρο friendship journal:
Το Μουσείο Μπενάκι επέλεξε κάτι πιο περιφραστικό που μου άρεσε αρκετά, όμως νομίζω προτιμώ το friendship journal:
Girl's scrapbook with questions and answers, and pictures.
Πηγές με άλλους όρους:
Απλώς ήθελα να καταθέσω τα αποτελέσματα μιας σύντομης έρευνας που έκανα σήμερα. Εδώ και καιρό με απασχολούσε πώς άραγε αποδίδεται ο όρος λεύκωμα στα Αγγλικά. Αναφέρομαι στο λεύκωμα που μας είναι γνώριμο από τα σχολικά μας χρόνια, δηλ. ένα τετράδιο με ερωτήσεις το οποίο συμπληρώνεται από τους φίλους/συμμαθητές του κατόχου του λευκώματος. Βρήκα τους όρους scrapbook, commonplace, album, τα οποία περιέχουν κάτι από το λεύκωμα, δεν είναι όμως το ίδιο με το λεύκωμα που με απασχολούσε.
Για να μην πλατειάζω, κατέληξα στον όρο friendship journal:
Friendship Journal
Friends make the world a much happier place to be and this 24 page, full colour book is the perfect place for children to record everything about them and their besties! Bursting with creative activities, letters and tokens to cut out and keep this book will keep children engaged for hours...
rachelellen.co.uk
Το Μουσείο Μπενάκι επέλεξε κάτι πιο περιφραστικό που μου άρεσε αρκετά, όμως νομίζω προτιμώ το friendship journal:
Girl's scrapbook with questions and answers, and pictures.
- Benaki Museum
Girl's scrapbook with questions and answers, and pictures. Greece, 1920-1950. dimensions 27.6 x 19 cm. (ΤΠΠ_7696)
www.benaki.org
Πηγές με άλλους όρους:
Album amicorum - Wikipedia
en.wikipedia.org
Autograph book - Wikipedia
en.wikipedia.org
Last edited: