Ψιλό γαζί

nickel

Administrator
Staff member
Είδα και άκουσα στην ΕΡΤ για μέτρα 4,9 δις € δίπλα σε αντίμετρα 7,5 δις €.

Εδώ το σχετικό βίντεο: http://www.ert.gr/ta-metra-ke-ta-antimetra-pou-perilamvani-to-polynomoschedio-video/
Δεν κάθομαι να γράψω στις γκάφες γιατί αφενός δεν πρόκειται για γλωσσική ή πραγματολογική γκάφα, ούτε καν για αυταπάτη. Πρόκειται για εσκεμμένη πολιτική εξαπάτηση εκ μέρους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που με το συγκεκριμένο γράφημα θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα βγούμε και με κέρδος 2,6 δις αντίμετρα. Δεν θα αναφερθώ στις αντίστοιχες αλχημείες και το μασάζ εκ μέρους της κυβέρνησης και ελπίζω να μην επηρεάσω κανέναν βουλευτή της α(ριστερο)δέξιας συμμαχίας, γιατί ο δικός τους ρόλος είναι να ψηφίσουν τα μέτρα.Αλλά, για να μην κοροϊδευόμαστε:

Τα (παραπάνω)* μέτρα, τα (παραπάνω) λεφτά που πρέπει να πληρώσουμε, είναι 4,9 δις. Αυτά θα τα πληρώσουμε σίγουρα και αντίμετρα δεν έχουν. Αν μάλιστα δεν φτάσουν τα έσοδα, θα πέσει ο κόφτης μέχρι να φτάσουμε στα καθαρά 4,9 (επιπλέον). Αν ωστόσο περισσέψουν λεφτά, αν τα (επιπλέον) έσοδα είναι πάνω από τα 4,9 δις (αν το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπεράσει το 3,5% ή όποιο άλλο ποσοστό αντιστοιχεί στα 4,9 δις του ΑΕΠ), τότε και μόνο τότε θα αρχίσουμε να έχουμε αντίμετρα — τόσα λεφτά για αντίμετρα όσα περισσεύουν από τα 4,9 δις και πάνω. Αν δηλαδή τα έσοδα είναι 5,9 δις, τα αντίμετρα θα είναι 1 δις. Για να είναι τα αντίμετρα τα 7,5 που κάποιος έκατσε και φαντάστηκε, τότε θα πρέπει να αποσυρθούν (επιπλέον) 12,4 δις από την οικονομία. Για να καταλαβαινόμαστε, εντάξει;

* Οι όροι «παραπάνω» και «επιπλέον» στις παρενθέσεις σημαίνουν ότι πρόκειται για λεφτά πέρα και πάνω από εκείνα που θα πληρώναμε κανονικά πριν από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη αξιολόγηση.(το παραπάνω είναι δικό μου μοντάζ)


metraantimetra.jpg

metrantimetra2.jpg
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Νομίζω ότι η κοροϊδία δεν είναι τόσο απλή όσο την περιγράφεις. Μια και παντού ακούμε αυτές τις μέρες για «περίπου» 2,5 δις αντίμετρα, το πιθανότερο είναι ότι η στήλη 7,5 δις δεν δείχνει το ύψος των αντιμέτρων. Ακόμα κι ένας οικονομικά ηλίθιος ή, τελοσπάντων, ο κυβερνητικός εισηγητής με τις απλές γνώσεις μπακαλικής, θα καταλάβαινε ότι μια κυβέρνηση με μονοψήφιο έστω IQ θα έλεγε «Παιδιά, συμφωνούμε, δώστε μας τα 2,6 δις της διαφοράς και ας μην το κουράζουμε άλλο, μας φτάνουν»).

Αυτό που (εκτιμώ ότι) έχει γίνει από την πανάθλια ΕΡΤ είναι ότι η δεξιά στήλη δείχνει το σύνολο των εσόδων για να φτάσουν να δοθούν 2,6 δις αντίμετρα. Το ότι τα περί διαγραμμάτου σχόλια και, κυρίως, η πανίσχυρη εικόνα δεν το ξεκαθαρίζουν σαφώς αποκαλύπτουν φυσικά τη χυδαία προπαγάνδα σε βαθμό πρωτοφανή και κάνουν κάθε άνθρωπο που σέβεται τη λογική να αγριεύει ακόμα περισσότερο. Το ότι δεν τόλμησαν να γράψουν 15 ή 35 δις (γιατί όχι; της ίδιας τάξης ψέμα θα ήταν) δείχνει ότι τουλάχιστον κάποιοι φοβούνται και λιγάκι. Την απόλυτη γελοιοποίηση ή τη βρεγμένη σανίδα, δεν το ξέρω.
 

nickel

Administrator
Staff member
Όχι, δεν είναι έσοδα, είναι όλα αντίμετρα, συνολικά για το διάστημα μέχρι και το 2021, όπου έχει προστεθεί και ένα (υπερ)αισιόδοξο κονδύλι 3.415 δις «εξισορροπητικών παρεμβάσεων στο σκέλος των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».

Δείτε:
http://www.kathimerini.gr/909710/ar...5-dis-eyrw-ston-aera-ta-antimetra-75-dis-eyrw
http://www.euro2day.gr/news/economy...san-ta-antimetra-kai-eftasan-ta-75-dis-e.html

Όπως γράφει η Έλενα Λάσκαρη: «Η ακρίβεια στα δεκαδικά, όσον αφορά τις προβλέψεις, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή». Θα πρόσθετα: Ιδίως αν σκεφτούμε ότι αφορούν κονδύλια της επόμενης κυβέρνησης.
 

SBE

¥
Να ρωτήσω κάτι; Τί σημαίνει αντίμετρα;
Εγώ το καταλαβαίνω σαν: μέτρα εναντίον των άλλων μέτρων. Τα οποία συνεπώς δεν μπορούν να ξεπερνούν το ποσό των άλλων μέτρων.
 

nickel

Administrator
Staff member
Νεολογισμός. Τα «μέτρα» είναι ευφημισμός για χαράτσια, οπότε τα «αντίμετρα» δεν αφορούν λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη των πολιτών αλλά λεφτά που επιστρέφουν στις τσέπες μας — υποτίθεται στις τσέπες των πιο αδύναμων οικονομικά.
 

rogne

¥
Δεν θα αναφερθώ στις αντίστοιχες αλχημείες και το μασάζ εκ μέρους της κυβέρνησης και ελπίζω να μην επηρεάσω κανέναν βουλευτή της α(ριστερο)δέξιας συμμαχίας, γιατί ο δικός τους ρόλος είναι να ψηφίσουν τα μέτρα.

Τι ελπίδα είναι αυτή, καλέ; (Και τι ρόλος των άλλων, ωιμέ...) Δεν το ξανασκέφτεσαι μπας και επηρεάσεις;

Να ρωτήσω κάτι; Τί σημαίνει αντίμετρα;
Εγώ το καταλαβαίνω σαν: μέτρα εναντίον των άλλων μέτρων.

Countermeasures, indeed.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τι ελπίδα είναι αυτή, καλέ; (Και τι ρόλος των άλλων, ωιμέ...) Δεν το ξανασκέφτεσαι μπας και επηρεάσεις;

Δεν φάνηκε το ανεικόνιστο υπομειδίαμα, ε;
Μα εγώ ήμουν ανέκαθεν μνημονιακός. Είναι δυνατόν να πω σε τόσους βουλευτές να μην έρθουν από τη δική μου τη μεριά; :-)
Απλώς έχω αποδεχτεί ότι θα πληρώσουμε όλοι μαζί το κόστος της δαρβινικής εξέλιξης, όπως εγώ την πιστεύω. (Και στην εκπαίδευση, άλλωστε, λέγαμε: αν δεν τον βάλεις να πληρώσει, το τζάμπα δεν το σέβεται ο άλλος.)
Να ξέρουμε μόνο τι πληρώνουμε και γιατί. Να θυμίζουμε πότε πότε ότι δεν τα καταπίνουμε όλα αμάσητα.
 

rogne

¥
Α, όχι, δεν πάει έτσι με τα μνημόνια: ή τα καταπίνεις αμάσητα όλα, "μέτρα" και "αντίμετρα" (αυτά κάποτε ήταν, και σύντομα θα ξαναείναι, "ανάπτυξη", "έξοδος στις αγορές", "επανεκκίνηση", "φως στην άκρη του τούνελ" κλπ. κλπ.), ή καθόλου. Πακέτο...
 

Earion

Moderator
Staff member
Χμ... δηλαδή είσαι κι εσύ της άποψης πως «ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσουμε μια και καλή απ’ το μνημόνιο είναι να το εφαρμόσουμε»;
Χριστέ και Παναγία! Πού μαζευτήκατε όλοι οι μνημονιακοί εδώ μέσα; :twit:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ας προσθέσουμε κι αυτό το στοιχείο, περί αυτοκτονιών στην ΕΕ το 2014. Τότε που αυτοκτονούσαν χιλιάδες άνθρωποι, πεθαίνανε της πείνας τα παιδάκια στα σχολεία, το Λιμενικό έπνιγε λαθρομετανάστες και τους ζωντανούς τους έχωνε η αστυνομία στα κάτεργα της Αμυγδαλέζας, οι Ρότσιλντ τα έκαναν πλακάκια με τον Σαμαρά, η σπουδαία και πολυβραβευμένη ΕΡΤ έτρωγε μαύρο και μας συνέβαιναν άλλα τόσα φοβερά και φρικτά, από τα οποία στο μεταξύ απαλλαχτήκαμε...

 

Attachments

  • 18489493_10155393331112164_3259629605463947599_o.jpg
    18489493_10155393331112164_3259629605463947599_o.jpg
    83.9 KB · Views: 226

SBE

¥
Δόχτορα, νομίζω ότι ξέρεις ότι δεν έχει σημασία η απόλυτη τιμή αλλά η διαφορά με το πριν, π.χ. με το 2008. Ή το 2004.
 

Earion

Moderator
Staff member
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.......... Πειραιάς, 27 Οκτωβρίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε σχέση με δημοσίευμα του τύπου που αναφέρεται στο θέμα των στοιχείων αυτοκτονιών που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ,

Η ΕΛΣΤΑΤ, στη βάση του θεσμικού της ρόλου ως ανεξάρτητης Αρχής, υπεύθυνης για την κατάρτιση στατιστικών που διέπονται από τις στατιστικές αρχές της «επαγγελματικής ανεξαρτησίας», της «αμεροληψίας», της «αντικειμενικότητας», της «αξιοπιστίας», του «στατιστικού απορρήτου» και της «σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας», όπως αυτές καθορίζονται από το Ενωσιακό Δίκαιο και αναπτύσσονται στον Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές,
............................................................
ανακοινώνει ότι:

οι διαφορές στα στοιχεία αυτοκτονιών, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα είναι ανακριβείς και κακόβουλες.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα στοιχεία αυτοκτονιών της ΕΛΣΤΑΤ δεν απέχουν πολύ από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις ετήσιες εκδόσεις της «Στατιστικής Επετηρίδας της Ελληνικής Αστυνομίας». Στις περισσότερες περιπτώσεις στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός αυτοκτονιών είναι ατυχώς μεγαλύτερος από εκείνον της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Στοιχεία αυτοκτονιών ΕΛΣΤΑΤ και ΕΛΑΣ

Έτος.....ΕΛΣΤΑΤ.....ΕΛΑΣ
2008..........373..........365
2009..........391..........352
2010..........377..........388
2011..........477..........353
2012..........508..........415
2013..........533..........566


Πηγή:
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A1605/PressReleases/A1605 _SPO 09 DT_AN_00_ 2013 01 F_GR.pdf
Στατιστικές επετηρίδες Ελληνικής Αστυνομίας ετών 2008-2013
Οι όποιες διαφορές μεταξύ των στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ και ΕΛΑΣ οφείλονται κυρίως στο χρόνο επικαιροποίησης των στοιχείων, όπως στις περιπτώσεις που αναμένονται τα αποτελέσματα των ανακριτικών ερευνών, δεδομένου ότι η αιτία θανάτου δεν έχει πιστοποιηθεί από ιατρό ή ιατροδικαστή, επειδή δεν προκύπτει ευθέως και πέραν πάσης αμφιβολίας η εξωτερική αιτία θανάτου (ανθρωποκτονία, αυτοκτονία ή ατύχημα). Επίσης στο ότι όπου δεν είναι δυνατή η εξιχνίαση, ο θάνατος καταχωρείται στην ενότητα «άλλη βίαιη ενέργεια».

http://www.statistics.gr/-/apantese-se-demosieuma-tou-typou-gia-autoktonies
 

Earion

Moderator
Staff member
Death due to suicide (by sex)
Standardised death rate by 100 000 inhabitants
Greece:
2011......4,2
2012......4,41
2013......4,76
2014......4,98

EU (28 countries):
2011......11,68
2012......11,73
2013......11,67
2014......11,25

Πηγή: Eurostat
http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00122&plugin=1

Η Eurostat ανακοινώνει στοιχεία από το 2011 και μετά γιατί τότε υιοθετήθηκαν νέοι κανόνες καταγραφής
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:32011R0328
 

SBE

¥
Η ΕΛΣΤΑΤ, στη βάση του θεσμικού της ρόλου ως ανεξάρτητης Αρχής, υπεύθυνης για την κατάρτιση στατιστικών που διέπονται από τις στατιστικές αρχές της «επαγγελματικής ανεξαρτησίας», της «αμεροληψίας», της «αντικειμενικότητας», της «αξιοπιστίας», του «στατιστικού απορρήτου» και της «σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας», όπως αυτές καθορίζονται από το Ενωσιακό Δίκαιο και αναπτύσσονται στον Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές...

O καθένας με τον πόνο του αλλά όλα αυτά τα εισαγωγικά δίνουν την εντύπωση ότι τα αντίθετα ισχύουν. :eek:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δόχτορα, νομίζω ότι ξέρεις ότι δεν έχει σημασία η απόλυτη τιμή αλλά η διαφορά με το πριν, π.χ. με το 2008. Ή το 2004.

Προφανώς, αλλά ήταν η τελευταία χρονιά πριν την ΠΦΑ που είχαμε «χιλιάδες» αυτοκτονίες (ως γνωστόν αυτά τα φαινόμενα πλέον καταργήθηκαν). Εδώ είναι μια φωτογραφία της συγκεκριμένης χρονιάς.
 

nickel

Administrator
Staff member
Αποφεύγω πια να γράφω στα πολιτικά, να μην πικραίνω φίλους, αλλά κάποια τρανταχτά γέλια δεν μπορώ να μην τα μοιραστώ μαζί σας...


Τσιρώνης: Η ΝΔ θα μας έβγαζε από το ευρώ αλλά μας έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ
 

nickel

Administrator
Staff member
Με σημαία του Αγίου Όρους τα ελληνόκτητα πλοία.

Στο Δελφινάριο της Κυριακής.

Είπα: τα τρανταχτά γέλια δεν μπορώ να μην τα μοιραστώ! (Αφήστε που ίσως πρέπει να τα μαζεύουμε να κάνουμε άλμπουμ.)


 

SBE

¥
Ποια είναι η σημαία του Αγίου Όρους και επιπλέον, έχει δικαίωμα το Άγιο Όρος να έχει νηολόγιο και σχετική νομοθεσία;
 
Top