Το νήμα του κινηματογράφου

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Από το messageboard του IMDb αντιγράφω:

Re: Must be a BAD MOVIE if its 3.4 stars
Νo... a lot the votes were cast before the movie even played in theatres. And many are from men. There are a number of trolls and their clones here voting it a "1" and encouraging others to do so. Quite pathetic.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πάντως η Manohla Dargis της NYT είναι υπεράνω υποψίας: ούτε troll είναι ούτε άντρας. Ίσως να μην είναι υπεράνω υπεροψίας.
 

curry

New member
Πάντως, αν κάποια* προλάβει και δει το Sex and the City ως την Παρασκευή το βράδυ, έτσι και τολμήσει να αποκαλύψει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για την πλοκή, θα της κάνω μήνυση για ψυχική οδύνη! Είμαι αρρωστάκι, τι να κάνουμε; Και δεν πάνε να λένε οι κριτικοί, τους έχω δια βίου! Ζήτω η Κάρι (η άλλη, όχι εγώ).

*είπα να μην βάλω "κάποιος", άσκοπο, ε;
 

curry

New member
Ήταν ο Κάρι Γκραντ γκέι; Τι μαθαίνει ο άνθρωπος...
Η Κάρι Μπράντσο, Στάθη μου, η Κάρι Μπράντσο!
 
Ξανάδα τις προάλλες για απειροστή φορά το "Terminator 2". Τσέκαρα ξανά και ξανά την ημερομηνία που γυρίστηκε. Απίστευτο. Εφέ, γύρισμα τα πάντα είναι τέλεια, λες κι η ταινία γυρίστηκε χτες. Και με τον Άρνι στον ιδανικό του ρόλο.
 
Ήταν ο Κάρι Γκραντ γκέι; Τι μαθαίνει ο άνθρωπος...
http://en.wikipedia.org/wiki/Cary_Grant#Rumors_regarding_sexual_orientation

Πολλοί γοητευτικοί ηθοποιοί ήταν γκέι ή μπάι. Μερικά γνωστά παραδείγματα: Ροκ Χάντσον, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Τζέιμς Ντιν. Σόρυ αν σας το χαλάω...

Η Κάρι Μπράντσο, Στάθη μου, η Κάρι Μπράντσο!
Ντεζολέ, μόνο τον Μάρλον Μπράντσο* ξέρω.

*Παραφθορά του ονόματος του Μπράντο, ένεκα που ήταν πολύ μάτσο ο συχωρεμένος.
 

curry

New member
Άρα δεν θα σου πω να πάμε να δούμε μαζί το Sex and the City!
 
Αφού είδα χτες το In Bruges (και ενθουσιάστηκα)...
Εξήγησέ μου κι εμένα, Προφέσορ, τι ακριβώς σε ενθουσίασε στην ταινία In Bruges, διότι εμένα, πέρα από την ατμόσφαιρα, δεν μου είπε και πολλά. Λες να φταίει η ζέστη;
 

nickel

Administrator
Staff member
Λες να φταίει η ζέστη;
Με ζέστη την είδα κι εγώ. Και με τη σιγουριά ότι είναι καλή ταινία/θα μ' αρέσει, αυτή τη σιγουριά που μπορεί να καταστρέψει την ευχαρίστησή σου για μια ταινία.

Γιατί με ενθουσίασε; Γιατί όλα ήταν στο δικό μου μήκος κύματος:
Δώσε μου παλιές πόλεις της Ευρώπης και πάρε μου την ψυχή: βόλτες σε κανάλια, παλιά σπίτια, πύργους με πολλές στενές σκάλες, μεσαιωνικό στοιχείο του μακάβριου, χαλαρούς ρυθμούς, σεβασμό στο περιβάλλον, κύκνους — αν αυτά έκαναν χώμα τον Χάρι, εμένα με στέλνουν σε νιρβάνα. Και η μουσική βοηθούσε.

Δώσε μου Γκλίσον σε οποιαδήποτε ταινία. Από τον καιρό που τον είδα στον Στρατηγό είναι σήμα κατατεθέν. Και ο Φαρέλ όμως εδώ ήταν άριστος.

Αλλά το κυριότερο είναι η γραφή, όλη η σεναριακή και σκηνοθετική δουλειά του ΜακΝτόνα: το ασεβέστατο αγγλικό χιούμορ, η αντίστιξη του τραγικού με το γελοίο, οι ανατροπές, οι διάλογοι, η μαμετική γραφή γενικώς. Κάποιες στιχομυθίες ήταν αριστουργηματικές. Αυτά είναι λίγο προσωπικά γούστα, αλλά, π.χ. οι φιλοσοφικές συζητήσεις του Ρέι με τον Κεν ή η τελευταία κουβέντα του Χάρι με τον Κεν στο καφενείο, είναι το είδος του διαλόγου που απολαμβάνω σε θέατρο και κινηματογράφο (ακόμα και με τα 126 f~k). Από τις ταινίες που μπορώ να δω αρκετές φορές γιατί είναι όλα κουρδισμένα στις δικές μου αισθήσεις.
 
Μάστα. Έλα να κάνεις παρέα με τον καλό μου που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει για τη συγκεκριμένη ταινία. Ίσως και να το ξαναδώ με άλλο μάτι, κάποια στιγμή...

Εγώ είδα προχτές το The wind that shakes the barley (Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι) και μου άρεσε πολύ. Γενικώς μου αρέσουν οι ταινίες του Ken Loach. Εξαιρετικοί οι πρωταγωνιστές (τον Cillian Murphy αξίζει να τον δείτε και το Breakfast on Pluto του Neil Jordan όπου είναι καταπληκτικός), πολύ προσεγμένα τα σκηνικά και τα κοστούμια, συγκινητική και ωραία δοσμένη η ιστορία.
 
αξίζει να τον δείτε και το Breakfast on Pluto του Neil Jordan όπου είναι καταπληκτικός),

Αυτή η ταινία είναι καλή; Γιατί την βλέπω στα βίντεο κλαμπ και κοντοστέκομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να την πάρω.
 
H Εξιλέωση

Λοιπόν, αξιώθηκα και είδα χτες την Εξιλέωση (Atonement) την οποία απέφευγα να δω λόγω αρνητικών σχολίων. Κι όμως: την βρήκα συγκλονιστική. Πάρα πολύ ωραία ταινία από κάθε άποψη. Οπότε, μαζί με το Προσοχή πόθος, το Σεξ εν δε Σίτυ και τον Σκοτεινό Ιππότη, μου μένει σαν μια από τις καλύτερες της περασμένης σεζόν.

Εδιτ: το μεγάλο μείον ήταν ο Ελ Γκρέκο. Δεν ξέρω αν τον είδατε κι αν σας άρεσε, αλλά εμένα μου φάνηκε εντελώς ερασιτεχνικό (σεναριακά κυρίως).
 
Αυτή η ταινία είναι καλή; Γιατί την βλέπω στα βίντεο κλαμπ και κοντοστέκομαι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να την πάρω.
Αξίζει, χωρίς να είναι όμως από τις κορυφαίες του Τζόρνταν. Το θέμα θυμίζει το Crying game, αλλά σε εντελώς άλλο ύφος.

Tip: Την επόμενη φορά που θα πας στο βίντεο κλαμπ, ζήτα το Butcher boy (του Τζόρνταν κι αυτό). Το γιατί αυτή η ταινία δεν παίχτηκε ποτέ στην Ελλάδα είναι για μένα μέγιστο μυστήριο. Είχα την τύχη να τη δω σε κάποιες Νύχτες Πρεμιέρας πριν πολλά-πολλά χρόνια και είχα πάθει πλάκα.
 
Tip: Την επόμενη φορά που θα πας στο βίντεο κλαμπ, ζήτα το Butcher boy (του Τζόρνταν κι αυτό). Το γιατί αυτή η ταινία δεν παίχτηκε ποτέ στην Ελλάδα είναι για μένα μέγιστο μυστήριο.

Δεν είναι αυτό που λέει ο τίτλος, είναι; Γιατί δεν μ' αρέσουν τα σπλάτερ... :)
 
Δεν είναι αυτό που λέει ο τίτλος, είναι; Γιατί δεν μ' αρέσουν τα σπλάτερ... :)
Μα καλά, σου λένε ότι είναι ταινιάρα κι εσύ την κοιτάς στα δόντια; :)
Όχι, δεν είναι σπλάτερ, μάλλον μαύρη κωμωδία με σουρεάλ στοιχεία, με ήρωα ένα παιδί που μεγαλώνει the hard way στην επαρχιακή Ιρλανδία τη δεκαετία του '60 (κάτι τέτοιο τέλος πάντων, πάνε κοντά δέκα χρόνια). Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Μακ Κέιμπ (νομίζω, δεν έχω χρόνο τώρα για γκουγκλιές).
 

nickel

Administrator
Staff member
Αντίθετα, μου άρεσε πολύ το γερμανικό "Vier Minuten", έργο που δεν πήρα χαμπάρι όταν παίχτηκε το 2007. Εντυπωσιακή μουσική και πολύ καλή ηθοποιία από τις δύο πρωταγωνίστριες.

Ευχαριστώ πολύ, Έλσα. Τώρα αξιώθηκα να δω την ταινία. Στη Γερμανία την πολυβράβεψαν, οι Αγγλοσάξονες κριτικοί μάλλον την έθαψαν, εγώ τη βρήκα εξαιρετική και καταθέτω εδώ το γιουτιουμπάκι από το τέλος της ταινίας. Μόνο για όσους την έχουν δει. Αν σκοπεύετε να βρείτε και να δείτε την ταινία, σας εκλιπαρώ, μη δείτε το βιντέακι.

 

Elsa

¥
Ευχαριστούμε κι εμείς, για το βιντεάκι! Συγκλονιστική ερμηνεία...
 

Elsa

¥

Να δείτε την ταινία Happy-Go-Lucky (ελληνικός τίτλος: Τυχερή και ευτυχισμένη, αλλά εγώ προτιμώ να τη λέω Χάπι Γκολάκι) του Mike Leigh. Πως λέμε Vera Drake του ιδίου; Καμία σχέση! Μια ταινία που βλέπεται και σαν αντικαταθλιπτικό! Μια αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια που είναι τόσο αισιόδοξη και έξω καρδιά που ώρες-ώρες σου έρχεται να την καρυδώσεις, αλλά είναι πολύ γλυκιά για να το κάνεις!
 
Top