Το νήμα του κινηματογράφου

Elsa

¥
Και πώς θα συζητήσουμε για την ταινία; θα κάνουμε κάποιο κρυφό υπο-φόρουμ ή θα το συνεχίσουμε έτσι, με το αόρατο ηλεμελάνι που έγραψες εσύ; :rolleyes:

Λοιπόν, ποιο Inception και κουραφέξαλα... Δείτε τον κύριο Κανένα, του Jaco Van Dormael! Πολύ λιγότερο εφετζίδικο στιλ, αλλά σκηνοθεσία αληθινά πρωτότυπη και μαγική, σενάριο ευρηματικότατο και ένα ωραίο παιχνίδι (και μπέρδεμα) πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη, τις επιλογές και τις δυνατότητες του καθένα (ή του κανένα...;))
 

nickel

Administrator
Staff member
Κομματάρα, από τους τίτλους τέλους τού New York, I Love You, που πρέπει να είναι καλή ταινία, αφού τη δεύτερη φορά που την είδα μού άρεσε περισσότερο από την πρώτη. Πρέπει να ξαναδώ και τον Mr Nobody — μπορεί να τον θυμηθώ καλύτερα, να μου αρέσει περισσότερο...

 

SBE

¥
Μην ξεχνάμε την διάσημη φωτογραφία της με το Οσκαρ

 
Last edited by a moderator:

nickel

Administrator
Staff member

Αν έχετε δει τον Μακρινό ορίζοντα (Far and Away) του 1992, με τον Τομ Κρουζ και τη Νικόλ Κίντμαν, αποκλείεται να έχετε ξεχάσει την κούρσα για τα καλύτερα χωράφια. Είναι από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές του είδους, πριν έρθει το CGI και ψευτίσει η τέχνη. (Το land run ή land rush είναι κούρσα, αγώνας ταχύτητας, ιπποδρομία· δεν είναι «*γαιοθηρία», δεν είναι το ίδιο με το gold rush.)

 
Δεν το βάζω για αυτοδιαφήμιση, αλλά νομίζω ότι μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμο σε φίλους άγνωστων ταινιών· στα σχόλια θα βρείτε και ολόκληρες ταινίες, μεταξύ των οποίων ένα καταπληκτικό γαλλικό ταινιάκι κινούμενων σχεδίων και μια σοβιετική μεταφορά του Τσάρου Σαλτάν του Πούσκιν, του '66 παρακαλώ, που μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από τις εικονογραφήσεις του Μπιλίμπιν:
http://dytistonniptiron.wordpress.com/2011/01/15/call-for-the-dead/
 
Δεν ξέρω αν το έχετε πει πουθενά αλλού: η ταινία Κυνόδοντας του Γ. Λάνθιμου είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
 
Υποψήφιο για Όσκαρ είναι και το Gasland, ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης εξόρυξης φυσικού αερίου. Εδώ το τρέιλερ. Βρείτε το, δείτε το.

Και μια μικρού μήκους με τον τρομερό Timothy Spall.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ευχαριστούμε και ανταποδίδω με Μπιλ Νάι και Statuesque. (Για το Gasland θα σου πω όταν θα το τελειώσω.)

 

Elsa

¥
Επίκαιρο, δυστυχώς. Η πρωταγωνίστρια είναι εξαιρετική.


Στο μεταξύ, οι μετανάστες απεργοί πείνας βρίσκονται στην 32η μέρα και κινδυνεύει πλέον σοβαρά η ζωή τους, μέσα στην γενική αδιαφορία. :(
 

nickel

Administrator
Staff member
Είδα Mystery/Thriller, είχα όρεξη για Action Movie. Είδα Milla Jovovich και μπορεί τα Resident Evil της να μην τα αντέχω αλλά εδώ ήταν προσγειωμένη στο σήμερα. Στη Χαβάη. Εδώ είμαστε, είπα. Είδα μετά 6,5 στο imdb και τρία αστεράκια από τον Ίμπερτ, μου έφτανε. Το θρίλερ ήταν μαγειρεμένο με όλες τις γνωστές συνταγές και το είδα σωστά: δεν ήξερα τίποτα για την ταινία. Και έτσι πρέπει να τη δείτε: μη διαβάσετε τίποτα, μη δείτε το διαφημιστικό τρέιλερ. Αλλά δείτε την αν σας αρέσει η φύση της Χαβάης. Χάρμα, με κάτι λήψεις μαγευτικές. Πάω να χαζέψω στο Google Earth.

Α, ναι, την ταινία τη λένε A Perfect Getaway. Αυτό βοηθάει να το ξέρετε.
 

Elsa

¥
Είδα προχτές στο Άστυ το Route Irish του Κεν Λόουτς και χάρηκα που αυτός ο σκηνοθέτης "το 'χει" ακόμα...
Όχι, δεν είναι μια χαρούμενη ταινία (Ιράκ, μισθοφόροι, ίντριγκες, όλα τα καλά :( ) αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον και εξαιρετικούς -άγνωστους σε μένα- πρωταγωνιστές!

Χάρηκα επίσης που το Άστυ ήταν τίγκα στον κόσμο. Δεν το περίμενα, ομολογώ.
 
Top