Το κάπνισμα

crystal

Moderator
Δεν κατάλαβα· έχεις πρόβλημα με όσους μένουν στην Κυψέλη;

Όπου Κυψέλη βάλτε Καλλιθέα, ή οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολύ μπετόν κι ένα δάσος από κεραίες.
 
Δυστυχώς ανήκω κι εγώ στην ομάδα εκείνη που πιστεύει ότι οι Ελληνάρες θα γράψουν τον αντικαπνιστικό νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια. Το πολύ-πολύ να γίνουν κάμποσα μαγαζιά για μη καπνιστές και τα υπόλοιπα ν' ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα της Γερμανίας, π.χ. (ναι μεν απαγορεύτηκε αλλά πάρα πολλά από τα μαγαζιά που πήγαινα έγιναν ξαφνικά "πριβέ λέσχες για μέλη", οι οποίες ακριβώς επειδή θεωρούνται ιδιωτικός χώρος δεν αγγίζονται από τον αντικαπνιστικό νόμο. Ή από την άλλη διαμόρφωσαν ειδικούς χώρους για καπνιστές -που όμως για να κάτσεις εκεί πρέπει να είσαι εντελώς πρεζάκι της νικοτίνης, βρωμάει χειρότερα από τους χώρους καπνιστών στα αεροδρόμια).

Σε γενικές γραμμές δε μ' ενοχλεί το μέτρο, παρότι καπνίζω (και μπορώ μια χαρά να κάνω και τρεις μέρες χωρίς τσιγάρο γιατί καλώς ή κακώς ο όποιος εθισμός για μένα είναι κοινωνικός και όχι σωματικός). Στην Ελλάδα είμαστε, έξω μπορείς να κάτσεις και το Δεκέμβριο ακόμα, όπως είπαν κι άλλοι. Όταν όμως βλέπω π.χ. στην τηλεόραση αγανακτισμένους μαγαζάτορες να λένε "εμάς πλήττει το μέτρο, θα έχουμε λιγότερες δουλειές, θα μας αναγκάσετε να προσλάβουμε έξτρα προσωπικό για να κυνηγάει όσους θα καπνίζουν κλπ", πολύ αμφιβάλλω για το αν και σε ποιο βαθμό θα τηρηθεί το μέτρο. Εδώ βλέπεις τον οδηγό του λεωφορείου να κρατάει στο ένα χέρι το τσιγάρο και στο άλλο το κινητό (επειδή προφανώς του περισσεύουν άλλα δύο χέρια για το τιμόνι), οι μαγαζάτορες θα συμμορφωθούν;

Πάντως επιτρέψτε μου να πω ότι το χάλι με την αποπνικτική ατμόσφαιρα στους χώρους διασκέδασης δεν οφείλεται μόνο στους καπνιστές, αλλά κυρίως στον μπακάλη μαγαζάτορα που χ*στηκε να βάλει σύστημα εξαερισμού -να μην το προχωρήσω και μιλήσω για ιονιστές και άλλα τέτοια διαστημικά. Έχω πάει σε μέρη που καπνιστές και μη καπνιστές συνυπάρχουν με ελάχιστα παράπονα ακριβώς επειδή υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις καθαρισμού του αέρα.

Το επικίνδυνο στο ζήτημα αυτό όμως είναι και ο φασισμός που βγάζουν πολλοί με αφορμή παρόμοιες καταστάσεις. Όσο ενοχλεί τον μη καπνιστή ο καπνός του θεριακλή που τον λιβανίζει, άλλο τόσο ενοχλεί εμένα και ο άπλυτος που κάθεται δίπλα μου στο λεωφορείο, στην καφετέρια, στο δρόμο και με λιβανίζει εξίσου, σε σημείο να μου έρχεται εμετός. Και μπορεί ο παραδίπλα να ενοχλείται από τα έντονα αρώματα και να του έρχεται λιποθυμία (το παράδειγμα το άντλησα από αυτό εδώ το νήμα). Ή μπορεί ο κείθε να στραβώνει με κάτι άλλο το οποίο θεωρεί επίσης βλαβερό για τη δική του υγεία. Αν στείλουμε τους καπνιστές σπίτι τους, να στείλουμε και τους βρωμερούς. Και τους άλλους που κάνουν μπάνιο με την κολώνια τους. Και τους παχύσαρκους γιατί επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και πληρώνουμε παραπάνω εισφορές εξαιτίας τους. Και τους ανθρώπους χ-ψ εθνικότητας γιατί μας χαλάνε την αισθητική... Ωραίο, ε; Δεν σας θυμίζει κάτι άλλα χαριτωμένα που ακόμα προσπαθεί η ανθρωπότητα να ξεχάσει;

Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει τη δική μου ελευθερία από την ελευθερία του άλλου τελικά...

(Μην ψάχνετε συμπέρασμα, τις σκέψεις μου έγραψα έτσι σκόρπιες όπως μου έρχονταν. :D)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όσο ενοχλεί τον μη καπνιστή ο καπνός του θεριακλή που τον λιβανίζει, άλλο τόσο ενοχλεί εμένα και ο άπλυτος που κάθεται δίπλα μου στο λεωφορείο, στην καφετέρια, στο δρόμο και με λιβανίζει εξίσου, σε σημείο να μου έρχεται εμετός.
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα γράφεις. Μόνο μια μικρή ένσταση στο αποπάνω: δεν πρόκειται για απλή ενόχληση από την μπόχα, ούτε είναι επίθεση στην αισθητική μας, είναι και ουσιαστικό το θέμα του παθητικού καπνίσματος.
 

SBE

¥
Βεβαίως ο άπλυτος είναι απλή περίπτωση: αλλάζεις θέση- επιδεικτικά κατά προτίμηση. Ή αν δεν μπορείς ανοίγεις το παράθυρο ή κάνεις αέρα με την εφημερίδα σου και γενικώς δείχνεις ότι ενοχλείσαι :p κι άμα σου πει τίποτα ο άπλυτος του λες ότι είναι άπλυτος και τον προσβάλλεις. έχετε δει ποτέ κανέναν άπλυτο να υπερασπίζεται την απλυσιά του;

(εννοείται αστειεύομαι)
 
Last edited by a moderator:
Ακολουθεί μη καπνιστική, σκακιστική παράκαμψη


Τότε δεν μπορεί παρά να είσαι ο τύπος με τα μούσια που πήγε να σχολιάσει μια εκκεντρική κίνησή μου κατά τη νεκροψία μιας κερδισμένης παρτίδας μου, στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας το 1975 στην Ακαδημίας κι εγώ, με την αφέλεια του ψάρακα στους πρώτους του πετυχημένους αγώνες (είχα ήδη 7 νικες σε 7 αγώνες ή κάτι τέτοιο), του είπα «Τι μιλάς ρε φίλε, κοίτα πρώτα σωστά στη σκακιέρα».

Ο τύπος με τα μούσια έφυγε χαμογελώντας και οι άλλοι μου εξήγησαν με δέος ότι ήταν ο μετρ Κώστας, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα μας, που μας είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα στο πανευρωπαϊκό καντέτ στη Γαλλία, και «πώς μιλάω έτσι» κλπ. Τότε δήλωσα βέβαια περήφανα «ε, να μη λέει μαζετιές» αλλά πάντα έψαχνα μια ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη για εκείνη τη σκακιστική μου προπέτεια. Δυστυχώς δεν διασταυρώθηκα ποτέ ξανά με εκείνον τον μετρ (που είμαι βέβαιος, θα είχε ξεχάσει επιτόπου εκείνο το ασήμαντο για εκείνον αλλά τελικά τόσο σημαντικό για εμένα περιστατικό μαζί με τη φάτσα μου και το όνομά μου). :)

Επειδή παρακολουθώ αυτά τα ποστ με την ευλάβεια του τζάνκι αμερικανικών σήριαλ, Κώστα πράγματι είσαι εκείνος ο μετρ που του την είπε ο δόκτωρ;!
 

Επειδή παρακολουθώ αυτά τα ποστ με την ευλάβεια του τζάνκι αμερικανικών σήριαλ, Κώστα πράγματι είσαι εκείνος ο μετρ που του την είπε ο δόκτωρ;!

SBE:
εν έτει 1981 ταξίδευα από Πάτρα με το ΚΤΕΛ και κάποιος άναψε τσιγάρο. Όταν του ζήτησαν να το σβήσει επικαλούμενοι την ταμπέλα που έλεγε νόμος τάδε- δείνα κλπ. η απάντησή του ήταν: αυτός είναι νόμος της δεξιάς, δεν ισχύει
Γιατί, αυτόν τον ταυτοποιήσαμε; :)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θα ήθελα να πω, ή μάλλον να ρωτήσω, κάτι, έτσι γενικά, και μετά θα αρχίσω πάλι να παρακολουθώ το νήμα εκ του μακρόθεν:

Γιατί όταν οι μη καπνιστές λένε ότι το κάπνισμα τους ενοχλεί, η άλλη πλευρά αμέσως υποστηρίζει ότι ναι, αλλά υπάρχει και το καυσαέριο, το CO2 στην ατμόσφαιρα, οι βρομιάρηδες στο μετρό, οι μολυσμένες θάλασσες κτλ κτλ; Το θέμα μας είναι το παθητικό κάπνισμα, νομίζω, όχι τα 8574368745 προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Νέφος, ας πούμε, υπάρχει. Αλλά δεν είναι αντεπιχείρημα σε όσους διαμαρτύρονται για το παθητικό κάπνισμα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Γιατί όταν οι μη καπνιστές λένε ότι το κάπνισμα τους ενοχλεί, η άλλη πλευρά αμέσως υποστηρίζει ότι ναι, αλλά υπάρχει και το καυσαέριο, το CO2 στην ατμόσφαιρα, οι βρομιάρηδες στο μετρό, οι μολυσμένες θάλασσες κτλ κτλ; Το θέμα μας είναι το παθητικό κάπνισμα, νομίζω, όχι τα 8574368745 προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Νέφος, ας πούμε, υπάρχει. Αλλά δεν είναι αντεπιχείρημα σε όσους διαμαρτύρονται για το παθητικό κάπνισμα.

Σου θυμίζω κάτι που έγραψα αλλού:
Όταν η γνωστή έξαλλη βουλευτίνα ρωτήθηκε, "Δεν νομίζετε ότι πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα, για να προστατευτεί η υγεία των παιδιών;" απάντησε, "Το κάπνισμα σάς μάρανε; Τα βίαια βιντεοπαιχνίδια που παίζουν σίγουρα βλάπτουν περισσότερο την υγεία τους".

Τι να πρωτοσχολιάσεις; Την τετράγωνη λογική της που λέει ότι τα βρέφη και τα νήπια παίζουν βιντεοπαιχνίδια και μάλιστα βίαια; Ή αυτό που επεσήμανες εσύ, ότι άλλα της λένε και άλλα απαντάει, οπότε δείχνει ότι ο εθισμός της την έχει κάνει να πάρει διαζύγιο με τη λογική;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member

Επειδή παρακολουθώ αυτά τα ποστ με την ευλάβεια του τζάνκι αμερικανικών σήριαλ, Κώστα πράγματι είσαι εκείνος ο μετρ που του την είπε ο δόκτωρ;!

Ότι είναι, είναι. Αλλά πώς να θυμάται μετά από (διαγράφεται διψήφιος αριθμός) χρόνια ένα τέτοιο περιστατικό; (Στο δικό μου σκληρό δίσκο είχε γραφτεί και βγήκε τώρα από το μπάφερ ...ακούς εκεί «να την πω» σε έναν από τους τότε θεούς των ελληνικών σκακιερών που μπορούσε να με κερδίσει κυριολεκτικά με κλειστά τα μάτια...) :)
 
Το κάπνισμα είναι η δυνητική ύπαρξη του καπνιστή. Είναι ίσως μια ιδεατή μορφή που πραγματώνεται και εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως και μπορεί να επηρεάζει τον καπνιστή στο πώς τρώει, πώς κοιμάται, πώς δουλεύει, πώς διασκεδάζει, πώς γ...ει, πώς ζει και πώς πεθαίνει. Είναι θέμα ταυτότητας. Γι' αυτό για να το κόψει κάποιος χρειάζεται να ξηλώσει κλωστή-κλωστή όλες τις πτυχές του εαυτού που είναι συνδεδεμένες με το κάπνισμα. Να βρει νέες αξίες και τρόπους παραγωγής της καθημερινότητας.

Ακριβώς έτσι είναι. Το έκοψα πριν από 1 χρόνο. Στη διαδικασία συνειδητοποίησα ότι είναι όλα μέσα στο μυαλό. Υπήρχαν όμως στιγμές που συνειδητοποιείς ότι ως μη καπνιστής έχεις χάσει κομμάτια του εαυτού σου, π.χ. καφέ και τσιγάρο Σάββατο πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Ποτέ δεν ήταν το ίδιο χωρίς το τσιγάρο. Και μέχρι στιγμής, δεν έχω βρει αντικατάστατο.

Είναι στο μυαλό. Νοητικά πρότυπα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ποτέ δεν ήταν το ίδιο χωρίς το τσιγάρο. Και μέχρι στιγμής, δεν έχω βρει αντικατάστατο.
Ναι, δυστυχώς αυτό ισχύει για όλους τους εθισμούς, π.χ. για το αλκοόλ. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν ότι πρέπει να το κόψουν πρέπει να αλλάξουν την καλωδίωση του εγκεφάλου τους και να σταματήσουν να ταυτίζουν κάποια πλευρά της ζωής τους με κατανάλωση αλκοόλ.
 

Elsa

¥
Βρήκα το κείμενο του somnambulist απολαυστικό και παρ' όλο που καταλήγει
Αυτό δεν ήταν προαγωγή του καπνίσματος ήταν περιγραφή του καπνίσματος. Εξάλλου, ποιος θα ήθελε να αρχίσει μια τέτοια συνήθεια που τον καθορίζει σε τέτοιο βαθμό;
είναι τόσο καλογραμμένο, που πολλοί θα μπορούσαν να το θεωρήσουν σαν διαφήμιση.
Όταν πριν 4 χρόνια, έκοβα για πολλοστή (και τυχερή, ως τώρα) φορά το τσιγάρο είχα ακριβώς αυτές τις σκέψεις (αν και δεν τις ξεδίπλωνα τόσο όμορφα).
Είχα την εντύπωση (και την ελπίδα, ίσως) οτι κόβοντάς το θα ανακαλύψω ένα άλλο εαυτό, μια άλλη προσωπικότητα που ενδεχομένως δεν είχα αφήσει να αναπτυχθεί, βάζοντάς την από τρυφερή ηλικία σε ένα λούκι που μπορεί να μην έχει την (κοινωνική) βαρύτητα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά αλλά πάντως σε καθορίζει και συνυφαίνεται με την ύπαρξή σου σε πολύ σημαντικό βαθμό.
Μετά από 4 χρόνια, έχω να πω οτι ...τζίφος! Ότι σκ... ήμουν ή δεν ήμουν πριν, τα ίδια είμαι και τώρα, μόνο 10 κιλά πιο βαριά και 4.400€ πιο πλούσια (μη έχοντας καπνίσει 33.855 τσιγάρα -έχω σχετικό μετρητή δεν τα λέω από το μυαλό μου :p).
Είμαι λίγο πιο ήρεμη, αρκετά πιο ξένοιαστη (έχω αρκετά τσιγάρα;/ πότε θα κάνει διάλειμμα;/ το τασάκι το άδειασα, αλλά ήταν η γόπα σβηστή;/ κλπ), πίνω καφέ με την ίδια ευχαρίστηση, πάω να φιλήσω τα παιδιά μου και δεν γυρνάνε τη μούρη τους, αράζω με τους φίλους μου και δεν έχω καμιά αμηχανία τι να κάνω τα χέρια μου, καταλαβαίνω καλύτερα τις γεύσεις και άλλα πολλά, μερικα από οποία πιο ...προσωπικά. Ένα κακό που έπαθα, μυρίζω τόσο πολύ καλύτερα που υποφέρω από τις άσχημες μυρωδιές -και είναι δυστυχώς πολλές γύρω μας. Ένα άλλο, μου είναι ακόμα πιο αφόρητο να βρίσκομαι σε χώρους που έχει ντουμάνι.
Έτσι, κατάλαβα οτι το ζόρι δεν είναι πώς να το κόψεις (αν το θέλεις πραγματικά, γιατί σε ενοχλεί, μπούχτισες, βαρέθηκες, μεγάλωσες και αισθάνεσαι τα αποτελέσματά του), το δύσκολο είναι να συνεχίσεις τον τρόπο ζωής που είχες πριν, εξαιτίας της απόλυτης αποδοχής και εξάπλωσης του καπνίσματος παντού γύρω μας.
Πολύ απλά λοιπόν, αν δεν θες να "καπνιστείς" δεν έχεις πια που να πας. Ή το αποδέχεσαι, ή αλλάζεις τρόπους διασκέδασης (κυρίως).
ο βιολογικός εθισμός ελάχιστη σημασία έχει στο κάπνισμα.
Ίσως για κάποιους -λίγους- τυχερούς. Για τους περισσότερους καπνιστές, με βάση τους ιατρικούς όρους η νικοτίνη είναι εθιστική μεταξύ άλλων γιατί:
-δημιουργεί μεταβολές στον εγκέφαλο ώστε να θέλουν όλο και μεγαλύτερη δόση
-όταν την κόβουν έχουν συμπτώματα στέρησης
-συνεχίζουν να κάνουν χρήση παρ' όλο που ξέρουν οτι βλάφτει την υγεία τους.
Υπάρχουν κι άλλα κριτήρια που οδηγούν στο συμπέρασμα οτι είναι πιο εθιστική και κόβεται πιο δύσκολα από αρκετά ναρκωτικά.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα διαβάσει το παρακάτω: είχα φρίξει. Σε όσους καπνιστές το έχω πει, ωστόσο, είχα τις εξής δύο αντιδράσεις: νεύρα («άντε παράτα μας με τις βλακείες που διαβάζεις, μας έπρηξες, το νέφος δε σε πείραξε;») ή αδιαφορία («έλα μωρέ τώρα, αυτό το λέει ο ένας, άλλοι λένε ότι δεν ισχύει, εδώ εμένα ο παππούς μου κάπνιζε και έζησε ως τα ενενήντα»).

Tobacco is as addictive as heroin (as a mood & behavior altering agent).

* Nicotine is:
o 1000 X more potent than alcohol
o 10-100 X more potent than barbiturates
o 5-10 X more potent than cocaine or morphine
http://www1.umn.edu/perio/tobacco/nicaddct.html
 

curry

New member
Παλάβρα, εσύ είχες φρίξει αλλά αν οι καπνιστές έτρωγαν την ίδια φρίκη με κάτι τέτοια, τώρα δεν θα υπήρχαν καπνιστές. :D
Θέλω να πω ότι, εγώ σου λέω ότι ναι, έτσι είναι, βαρύς εθισμός, τα λένε και τα χιλιολένε οι έρευνες. Αλλά έλα που οι συνέπειες του εθισμού δεν είναι τόσο εμφανείς όσο είναι στον αλκοολικό, στον ηρωινομανή, στον κοκαϊνομανή. Εκεί την πατάμε. Ναι, τζάνκια από τη μια, αλλά από την άλλη, είμαστε μια χαρά (συγκριτικά και λέμε τώρα). Δεν χάνουμε την ικανότητα να επικοινωνούμε με τους υπόλοιπους, η εξάρτησή μας δεν μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία να εργαστούμε, να κάνουμε σχέσεις (φιλικές και ερωτικές), να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας (αν εξαιρέσεις το ντουμάνι), δεν επηρεάζεται η κριτική μας ικανότητα (σε όλα εκτός από το κάπνισμα), δεν κολλάμε αρρώστιες με φοβερά ονόματα, δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε στον δρόμο άστεγοι ούτε να σκοτωθούμε επειδή οδηγούμε υπό την επήρεια και ένα σωρό άλλα τρομερά πράγματα. Επίσης, δεν πεθαίνουμε όλοι νέοι ούτε παθαίνουμε όλοι καρκίνο, καρδιά ή πίεση κι έχουμε καμιά 10αριά παραδείγματα στην καβάντζα να τα πετάμε όποτε μας στριμώχνουν οι άλλοι με τις αρρώστιες (ελεεινό, το ξέρω, αλλά υπαρκτό).
Επίσης, ξέρουμε ότι αν προσπαθήσουμε να το κόψουμε, δεν θα χτυπιόμαστε στους τοίχους, δεν θα ξερνάμε τα σωθικά μας, ούτε θα έχουμε σπασμούς επί μέρες, θα αντέχουμε την έκθεση στο φως, ακόμα και στον καπνό... άντε να βάλουμε μερικά κιλά και να σιχτιρίζουμε τους πάντες και τα πάντα επί ένα χ διάστημα... κι αν δεν τα καταφέρουμε, πάμε πάλι στην πάνω παράγραφο.
Έτσι, με όλα αυτά στο μυαλό λες, "έλα μωρέ, μια χαρά είμαι κι όποτε θέλω το κόβω". Αυτό ισχύει ως ατάκα, αλλά για λίγους, που βρίσκουν τη θέληση και το κόβουν. Η θέληση και η υπομονή είναι το ζήτημα για μένα, εγώ εκεί πάσχω.
Και κυρίως, όλα τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι κάτι τόσο βλαβερό όχι μόνο για τον καπνιστή, αλλά και για τον περίγυρό του, πωλείται από το κράτος, το οποίο βγάζει και τεράστια κέρδη από αυτή την υπόθεση. Επαναλαμβάνω ότι αν δεν διαφημιζόταν τόσο πολύ και δεν πωλούταν το τσιγάρο, δεν θα είχαμε τόσους καπνιστές - οι τωρινές απαγορεύσεις κατ' εμέ είναι ημίμετρα και υποκρισίες από την πλευρά του κράτους. Και μην μου πείτε για προσωπική βούληση και κρίση, και ότι τα περιμένω όλα από το κράτος, γιατί στα 15 και στα 16 που αρχίζεις το κάπνισμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανάπτυξη του τμήματος του εγκεφάλου που ευθύνεται για την κριτική ικανότητα (αυτό είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά). Γι' αυτό και κάνεις ένα εκατομμύριο λαλακίες σ' αυτή την ηλικία. :)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Π
Και κυρίως, όλα τα παραπάνω ενισχύονται από το γεγονός ότι κάτι τόσο βλαβερό όχι μόνο για τον καπνιστή, αλλά και για τον περίγυρό του, πωλείται από το κράτος, το οποίο βγάζει και τεράστια κέρδη από αυτή την υπόθεση.
Καλά, αυτό είναι η μέγιστη βλακεία στην όλη υπόθεση. Επιδοτούνται οι καλλιέργειες, η παραγωγή, οι εταιρείες και απαγορεύεται η διαφήμιση, η άμεση ωστόσο, γιατί η έμμεση στην τηλεόραση και τα περιοδικα όχι. Το πιο κουλό: όλες οι εταιρείες έχουν φροντίσει να συνδεθούν με κάτι, την καμήλα, το μετάξι κτλ, για να μπορούν να κάνουν διαφημίσεις χωρίς να δείχνουν πακέτο. Πακέτο να μη διαφημίζεται, το κάπνισμα όμως, ναι.

Πάντως, δε σας ενοχλεί που εξαρτάστε από κάτι τόσο πολύ; Έχω τύχει με φίλους καπνιστές να ψάχνουμε μανιωδώς περίπτερο στη μέση του πουθενά/στα άγρια χαράματα γιατί δεν είχαν τσιγάρο και δεν άντεχαν να περιμένουν μερικές ώρες μέχρι να γυρίσουμε στον πολιτισμό/να ανοίξουν τα περίπτερα.
 

curry

New member
Δείξε μου έναν μη εξαρτημένο από το οτιδήποτε: μιλάω για κάθε είδους εξάρτηση, αισθηματική, ψυχολογική, καταναλωτική, σωματική, υλική, τα πάντα. Όλοι τρώνε τα κολλήματά τους...
Πάντως, πλέον την παλεύω με τα κλειστά περίπτερα, περιμένω το πρωί - να σκεφτείς, τις προάλλες που μου τέλειωσε ο καπνός κι είχε κλείσει το μαγαζάκι της γωνίας, βαρέθηκα να περπατήσω 100 μέτρα ως το περίπτερο που διανυκτερεύει... Γουάου!
 

Elsa

¥
Πάντως, δε σας ενοχλεί που εξαρτάστε από κάτι τόσο πολύ; Έχω τύχει με φίλους καπνιστές να ψάχνουμε μανιωδώς περίπτερο στη μέση του πουθενά/στα άγρια χαράματα γιατί δεν είχαν τσιγάρο και δεν άντεχαν να περιμένουν μερικές ώρες μέχρι να γυρίσουμε στον πολιτισμό/να ανοίξουν τα περίπτερα.

Εμένα απίστευτα! Αυτός ήταν ο ένας λόγος που το έκοψα. Ο άλλος, ήταν οτι όταν πήγαινα να βάλω μια φωνή στα παιδιά μου ή να τραγουδήσω, μου ερχόταν φλέμα στο λαρύγγι και ακουγόμουν σαν την Σαπφώ Νοταρά...:eek:

Για τις αρρώστιες δεν θέλω να επεκταθώ πολύ, αλλά δεν είναι μόνο ο καρκίνος. Είναι και οι κακομοίρηδες που κουβαλάνε την φιάλη οξυγόνου όπου πάνε λόγω ΧΑΠ, οι άλλοι με τα ακρωτηριασμένα δάχτυλα λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος, ή τα κατεστραμμένα ούλα και δόντια.
Να πω όμως το πιο απλό από προσωπική εμπειρία: Γλίτωσα από εκείνο το καταραμένο το HPV που κουβάλαγα από χρόνια και δεν μπορούσα να το ξεφορτωθώ με τίποτα. Ο γυναικολόγος βέβαια μου το είχε πει από την αρχή που το βρήκε, οτι όσο καπνίζω δύσκολα θα φύγει, αλλά άμα είσαι 25-30 χρονών κάτι τέτοια τα γράφεις...
 
Top