Τα εφήμερα

Όχι, πάρα πολύ κρύο έχει μόνο στα ορεινά, ενώ τα πορτοκάλια ούτως ή άλλως βρίσκονται στον κάμπο.
Επιπλέον, βρέχει πολύ και τα εδάφη είναι γενικά γόνιμα. ;)
 
Μα, κύριε tsioutsiou μας, μιλήσατε για πράγματα που αγνοεί ο συντάκτης, όχι γι' αυτά που παραλείπει επίτηδες. Κι επειδή τα αγνοώ κι εγώ, προσπάθησα να καταχραστώ την καλοσύνη σας για να τα μάθω. Δεν έπιασε, όμως. :)
Κι εγώ προσπάθησα, αλλά μου χάθηκε το κειμενάκι :( Πάντως το ζήτημα είναι ότι χωρίς μια βάση (και αυτό το άρθρο είναι αδιάφορο) τι να πρωτοβάλουμε στην Ατζέντα; Κτγμ χωρίς αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει κατανόηση του αγροτικού ζητήματος σήμερα.
 

SBE

¥
Tα πορτοκάλια Λακωνίας γίνονται χυμός, όποιος βρεθεί Χριστούγεννα στους δρόμους της Λακωνίας θα δει τα φορτηγά γεμάτα πορτοκάλια χύμα, στο δρόμο για το εργοστάσιο. Το θέαμα είχε περιέργως εντυπωσιάσει φίλη και συνταξιδιώτισσα από τη βόρεια Ελλάδα.

Το θέμα είναι, οι πορτοκαλεώνες της Άρτας φυτεύτηκαν τα τελευταία 30 χρόνια; Αν ναι, τότε είναι προφανές ότι τα πορτοκάλια είναι για θάψιμο και επιδότηση κι όχι παραδοσιακό γεωργικό προϊόν της περιοχής.

Βεβαίως, ειδικά για τα εσπεριδοειδή και τη σταφίδα είχα διαβάσει κάπου ότι η παραγωγή έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, και κυρίως η παραγωγή λεμονιών, που δεν τα θάβουμε συνήθως. Η εξήγηση είναι απλή, μια βόλτα στην Κορινθία θα σας πείσει- εκεί που κάποτε ήταν όλο λεμονιές τώρα είναι βίλες και εξοχικές πολυκατοικίες (!!!). Σε λίγα χρόνια τέρμα η κορινθιακή σταφίδα. Θα πάρει το δρόμο της σουλτανίνας, του φιρικιού και της κοντούλας.
Ναι, το ξέρω ότι βρίσκεις πλέον κάτι φιρικόσχημα τέρατα στο σούπερμάρκετ, αλλά το κανονικό φιρίκι είναι ΜΙΚΡΟ. Τα Χριστούγεννα βρήκα σ' ένα μανάβη αληθινά φιρίκια και τα ακριβοπλήρωσα αλλά τα φχαριστήθηκα. Έτσι ήταν τα φιρίκια που θυμόμουν μικρή (μήλα γενικά δεν τρώω, μόνο φιρίκια).
Κάποιοι συχωριανοί είχαν κοντούλες. Τις έχουν ακόμα, αλλά τώρα γέρασαν και δεν ασχολούνται πλέον, κι οι κοντούλες είναι ευαίσθητες. Δυστυχώς, οι τρισάθλιες κοντούλες που είχα βρει πέρσι στο σούπερμάρκετ δεν συγκρίνονται με τα καφάσια που μας έδιναν παλιά.
Όσο για τα σταφύλια, το Σεπτέμβριο που ήμουνα στην Πάτρα αγόρασα ένα ταψί μουσταλευριά από το σούπερμάρκετ. Ήταν ακριβώς όπως πρέπει να είναι η μουσταλευριά, όχι το νερουλό χρωματιστό ζαχαρόνερο που πουλάνε σε κεσέδες στα σούπερμάρκετ, ήταν καφέ και ξεκόλλαγε από το ταψί και είχε από πάνω καρύδι. Είπα της πωλήτριας ότι μου έκανε εντύπωση που είχαν μουσταλευριά, γιατί πλέον είναι αδύνατο να βρεις μούστο, δεν υπάρχουν αμπέλια γύρω από την Πάτρα. Με κοίταξε σα να μην καταλάβαινε τι έλεγα, τότε πρόσεξα ότι ήταν το πολύ δεκαοχτώ χρονών και μάλλον δεν θυμάται ούτε αμπέλια, ούτε τις 500 ελιές που τσιμεντώθηκαν κι έγιναν το πάρκινγκ του καζίνου πριν δέκα χρόνια.
 
Tα πορτοκάλια Λακωνίας γίνονται χυμός, όποιος βρεθεί Χριστούγεννα στους δρόμους της Λακωνίας θα δει τα φορτηγά γεμάτα πορτοκάλια χύμα, στο δρόμο για το εργοστάσιο. Το θέαμα είχε περιέργως εντυπωσιάσει φίλη και συνταξιδιώτισσα από τη βόρεια Ελλάδα.
Οι χυμοί του αγροτικού συνεταιρισμού "Λακωνία" στις Αμύκλες έξω από τη Σπάρτη.
 
Περίεργα πράγματα. Υπάρχει ελληνική εταιρεία που αντέχει να πληρώσει τέτοιο πρόστιμο; Τι αντιπροσώπευαν τα «εικονικά τιμολόγια»; Το να έχεις κέρδη 1000, 800 δηλωμένα και 200 αδήλωτα, και να σου βάζουν πρόστιμο να πληρώσεις 400, το διπλάσιο των αδήλωτων 200 — αυτό θα είχε μια λογική. Το άλλο δεν έχει προφανή λογική. Και όταν κάποιος ρίχνει ένα παράλογο πρόστιμο, έρχεται ύστερα ο υπουργός και το σβήνει όλο με μια μονοκονδυλιά και τελικά μηδέν στο πηλίκο... Ή κάνω λάθος;
Θυμάμαι τότε που είχε ανακοινωθεί το πρόστιμο και το σκανδαλο ήταν φρέσκο έλεγαν ότι ήταν το μεγαλύτερο που είχε επιβληθεί σε επίπεδο ΔΟΥ.
Απντέιτ: Ο πρώην Οικονομικών Μπέζας διέψευσε ότι έχει διαγραφεί το πρόστιμο. Έχει απλώς ανασταλεί, λέει, γιατί η Ακρόπολις έχει προσφύγει στα δικαστήρια.
 
Βέβαια ο Στίγκλιτζ έχει κι ένα λόγο να μας συμπαθεί, μιας και ακουγόταν για σύμβουλος της κυβέρνησης.

Σωστά, ενώ άμα μας τα έχωνε θα ήταν σύμβουλος του Σόρος.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έμπλεξαν τα μπούτια τους στην Espresso:

Tην Τετάρτη θα συνεχιστεί η δίκη για τον Άλεξ

Ποιον Άλεξ; Της Βέροιας; Μα τελείωσε η δίκη. Α, εννοούν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο! Εντάξει, ας τους βαφτίσουμε όλους "Αλεξ" να τελειώνουμε, τι Αλέξης και κολοκύθια, είναι πιο κομψό το Άλεξ.
 
Η μεγάλη αγγλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco καλεί τους πελάτες της να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι. Είναι τα Tesco η Νέα Εκκλησία; :D LOL.

Tesco ban on shoppers in pyjamas

A Tesco store has asked customers not to shop in their pyjamas or barefoot.

Notices have been put up in the chain's supermarket in St Mellons in Cardiff saying: "Footwear must be worn at all times and no nightwear is permitted."

A spokesman said Tesco did not have a strict dress code but it did not want people shopping in their nightwear in case it offended other customers."

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/8484116.stm
 

SBE

¥
Στη συγκεκριμένη περίπτωση «ευπρεπώς» σημαίνει να μη φοράνε πυζάμες και παντόφλες. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ βγαίνουν από το σπίτι τους και πάνε για ψώνια έτσι; Πόσο δύσκολο είναι να ντυθούν;
 

SBE

¥
Η Ντέιλι Μέιλ είχε σχετικό άρθρο στο οποίο μανάδες έλεγαν ότι έχουν τρία παιδιά, είναι πολύ δύσκολο το πρωινό που πρέπει να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο, θέλουν κατανόηση από το σουπερμάρκετ, δεν είναι δυνατό να τους ζητάει να βάλουν ρούχα!
 
Last edited by a moderator:

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η Ντέιλι Μείλ είχε σχετικό άρθρο στο οποίο μανάδες έλεγαν ότι έχουν τρία παιδιά, είναι πολύ δύσκολο το πρωινό που πρέπει να ετοιμάσεις τα παιδια για το σχολείο, θέλουν κατανόηση από το σουπερμάρκετ, δεν είναι δυνατό να τους ζητάει να βαλουν ρούχα!

Μόνο μανάδες με τρία παιδιά θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να ψωνίζουν με νυχτερινή στολή; Από νιόπαντρες τίποτα; :rolleyes::cool::p
 
Πάντως κάτι φίλοι μου Άγγλοι θέλουν να μποϋκοτάρουν το Tesco μετά από αυτή την κίνηση. Γιατί τους φαίνεται τόσο περίεργο δεν έχω καταλάβει.
 

nickel

Administrator
Staff member
Επειδή ο καθωσπρεπισμός πρέπει να είναι άγραφος νόμος.
 
Επειδή ο καθωσπρεπισμός πρέπει να είναι άγραφος νόμος.
Αλλιώς γινόμαστε γραφικοί.
Αλλά η απαγὀρευση της σαγιονάρας Μεσοανατολιτών, γραπτώς με κόκκινα γράμματα :)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Διάβασα κι εγώ την είδηση στην Daily Mail. Κατέταξα αυτές τις νεαρές που πάνε στο σουπερμάρκετ με τις πιτζάμες και τις παντόφλες στην κατηγορία των ανθρώπων που με τη δικαιολογία "δεν προλαβαίνω" μετατρέπουν το σπίτι τους σε σκουπιδότοπο. Ως γνωστόν, ακόμα και οχτώ παιδιά αν έχεις, το αν θα βγεις από το σπίτι σου με τις πιτζάμες είναι πρόβλημα του εγκεφάλου σου όχι του χρόνου που διαθέτεις.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Από τη συνέντευξη νεαρής μοντέλας στο ΒΗΜΑmen:



Όντως, ο άνθρωπος πρέπει να γίνει πάραυτα επίτιμο μέλος της Mensa.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ενώ αυτή τον θέλει, φυσικά, για το μυαλό του και όχι, λέω εγώ τώρα η κακεντρεχής, για τα λεφτά του.
 
Top