Τα εφήμερα

The White House said the comments were completely inappropriate.
"It never ceases to amaze, that in times of amazing human suffering, somebody says something that could be so utterly stupid," Mr Gibbs said.
(...)

Εμ, κι αυτός, τι του κάνει τόση εντύπωση; Άμα πέσει στα μυαλά τσιμέντο, δεν βγαίνει ούτε με φουρνέλα.
 
Να διευκρινίσω ότι η άποψη του τηλευαγγελικού για το διαβολοσυμβόλαιο δεν είναι τόσο ξεκάρφωτη, δηλαδή έχει κάποια "βάση" λόγω της ιστορικής διάδοσης της λατρείας βουντού στην Αϊτή.
 

SBE

¥
Κι εγώ το βουντού σκέφτηκα, που μπορεί σε ένα χριστιανοταλιμπάν να μοιάζει με λατρεία του διαβόλου, αλλά ομολογώ ότι η σύλληψή του είναι φοβερή.
 
Last edited by a moderator:
Αντιγράφοντας το δημοφιλές Facebook, την ηλεκτρονική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η Μητρόπολη Κορίνθου κάνει από σήμερα ένα άλμα στην επικοινωνία της με τους πιστούς. Δημιούργησε τον πρώτο χώρο κοινωνικής δικτύωσης πιστών στην Ορθοδοξία (www. churchbook. gr) με στόχο την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων. «Τα εκκλησιαστικά έντυπα είναι πλέον παρωχημένος τρόπος επικοινωνίας με τους νέους, αφού απευθύνονται συνήθως σε μεγαλύτερης ηλικίας αναγνωστικό κοινό, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζει τη χρήση του Διαδικτύου», δηλώνει στην «Κ» ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, 58 ετών, και προσθέτει: «Αντιθέτως, η νεολαία κατευθύνεται προς αυτή τη μορφή ενημέρωσης και επικοινωνίας, αλλά και διδασκαλίας, αν λάβουμε υπόψη ότι σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή, σε πολλά από τα οποία διατέθηκε ως σχολικό εργαλείο από το υπουργείο Παιδείας».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_20/01/2010_387476

Έλα μου όμως που δεν πρόλαβε καλά καλά να ανοίξει και δέχτηκε επίθεση... :D :D :D

"Επίθεση από χάκερ δέχθηκε χθες, πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, η πρωτοπόρα εκκλησιαστική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε από τη Μητρόπολη Κορίνθου. Αποτέλεσμα ήταν οι επισκέπτες του churchbook. gr αντί να διαβάζουν το καλωσόρισμα του Μητροπολίτη Διονυσίου να βλέπουν δύο τουρκικές σημαίες, έναν «κομάντο» και διάφορα συνθήματα στην τουρκική γλώσσα. Αμέσως χτύπησε συναγερμός στην τεχνική υπηρεσία της Μητροπόλεως η οποία αρχικώς επιχείρησε να αντιμετωπίσει την ηλεκτρονική επίθεση. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες διωκτικές αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ τις επόμενες ημέρες, κατά πληροφορίες, θα υπάρξει καταγγελία στην Εισαγγελία."


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_21/01/2010_387623
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται πρώτα ή τελευταία; Εγώ ξέρω ότι τα ποντίκια την κοπανάνε πρώτα και ο καπετάνιος τελευταίος.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Χρήστου Ψωμόπουλου, "εγκατέλειψε την Τζούλια Αλεξανδράτου, σαν ποντίκι που εγκαταλείπει το πλοίο, και ως γνωστόν τα ποντίκια εγκαταλείπουν τελευταία το πλοίο". Φυσικά και οι φωστήρες του μεσημεριανάδικου επανέλαβαν τη δήλωση του κυρίου, επιβεβαιώνοντας ότι "τα ποντίκια εγκαταλείπουν τελευταία το πλοίο".
 

Zazula

Administrator
Staff member
Μερικές φορές τα ποντίκια δεν το εγκαταλείπουν καθόλου το πλοίο: :D
 

Elsa

¥
Το πήρα σήμερα με ηλεμήνυμα, αλλά ψάχνοντας, βρήκα ότι είναι παρμένο από το protagon.gr, από κείμενο του Δ.Καμπουράκη με τίτλο Μια σταγόνα ιστορία: Ο μέλανας ζωμός, ο κυκεών και τα γαϊδούρια της Κωπαϊδας.
Μας πληροφορεί ο δημοσιογράφος (και συγγραφέας, απ' ό,τι διαπίστωσα),
«Ο Αθηναίος της εποχής του Περικλή λοιπόν, ξυπνούσε μόλις χάραζε η μέρα και έπαιρνε για πρωινό, τον «κυκεώνα» και το «ακράτισμα». Ο κυκεών ήταν ένα είδος ροφήματος από βρασμένο θυμάρι αρωματισμένο με μέντα ή σουσάμι, γάλα και μέλι, διαλυμένα σε χλιαρό νερό. Το όνομα του δυναμωτικού αυτού ανακατώματος που ήταν αδύνατο να ξεχωρίσεις τα συστατικά του, ταξίδεψε αυτούσιο ως τις μέρες μας (είδατε η συνέχεια της ελληνικής γλώσσας; ) και πήρε τη σημασία μιας κατάστασης από την οποία δεν βγάζεις άκρη.»

Και αναρωτιέμαι, η μαγείρισσα :p, βρασμένο θυμάρι αρωματισμένο με μέντα; :confused: Κάτι δεν πάει καλά… Και πράγματι, πρόκειται για βρασμένο κριθάρι, αλλά ο Δ.Κ. μάλλον διάβασε βιαστικά, και τώρα εκτίθεται. Όχι τίποτ’ άλλο αλλά λυπάμαι όσους προσπαθήσουν να φτιάξουν τη συνταγή για να νοιώσουν λίγο σαν αρχαίοι Έλληνες…
Κυκεώνας…:D
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Του Κώστα Γιαννακίδη από την Athens Voice:

CITIZEN
Πρώτα φεύγει η ψυχή. Μετά το χούι. Η σύνταξη μπορεί να μη φύγει ποτέ. Έρχεται και κάθεται μόνη της στο λογαριασμό, θρηνώντας, μαζί με τους συγγενείς, το δικαιούχο που συναντά τον Δημιουργό και τον ευχαριστεί για το θαύμα. Πώς γίνεται η Ελλάδα να είναι η χώρα με τους περισσότερους αιωνόβιους συνταξιούχους; Κατά πάσα πιθανότητα είναι το καλό λάδι. Όχι αυτό που μπαίνει στη σαλάτα, αλλά αυτό που κάνει το σύστημα να γυρίζει.
Διαβάζω (στο «Πρώτο Θέμα») ότι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία χορηγούν συντάξεις σε 60.000 νεκρούς. Μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται: όσο δεν υπάρχει κεντρική διασύνδεση ληξιαρχείων και κοινωνικής ασφάλισης, τόσο το ασφαλιστικό ταμείο θα δυσκολεύεται να μάθει εγκαίρως ότι ο δικαιούχος βαδίζει τη μακαρία οδό και πως η σύνταξη ζεσταίνει τις τσέπες των συγγενών του. Εκ των πραγμάτων, ένας παππούς που φόρεσε το ξύλινο παλτό για να μην κρυώνει στην Αχερουσία την εποχή που ακόμα κυκλοφορούσαν δραχμές, τώρα εμφανίζεται αγκαλιά με την κατοστάρα και με ευρώ στο λογαριασμό.
Ξέρω και άλλα: το κόλπο με τις συντάξεις αναπηρίας, τις κομπίνες με επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα, το όργιο των προμηθειών και τη βουτιά των αρπακτικών στη δημόσια περιουσία. Και πιο χαριτωμένα: ακούω το διοικητή του ΟΑΕΔ να επιβεβαιώνει την ύπαρξη άδειων ταμείων, πλην όμως δεν καταθέτει και δημοσίως την κρίσιμη πληροφορία που μας λέει ότι ο ΟΑΕΔ έχει τόσα παράθυρα ώστε ακόμα και ένας αποφασισμένος τριπλοθεσίτης μπορεί να εισπράξει επίδομα ανεργίας.
Κανένας δεν είναι βέβαιος για τον πραγματικό αριθμό των ανέργων αυτής της χώρας. Λογικό. Εδώ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει αύριο σε αυτή τη χώρα, είναι δυνατόν να γνωρίζεις τους ανέργους της; Όχι. Και αυτός είναι ο λόγος που οι παράγοντες των Βρυξελλών δεν κατανοούν το δράμα των αγοριών μας, όταν συνομιλούν μαζί τους. Ένα από αυτά τα αγόρια μού διηγείται ότι οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να αντιληφθούν πώς ακριβώς μεταφράζεται σε οικονομικά μεγέθη αυτό που εμείς αποκαλούμε ελληνική νοοτροπία ή δαιμόνιο της φυλής. Αδυνατούν, επειδή δεν γνωρίζουν. Και κατά βάθος μας μισούν. Δεν το λέω εγώ, το περιγράφει παράγοντας του δημοσίου βίου που έχει καλή άποψη και πληροφόρηση για όσα λέγονται –και γράφονται–στις Βρυξέλλες.
Είναι το πουλόβερ που ξηλώνεται, το πάρτι που τελείωσε, ο Θεός που ξύπνησε, ο κερατάς που πήρε το μήνυμα; Πείτε το όπως θέλετε και θα είστε κοντά στην καρδιά του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Δεν έχει να κάνει με μεγέθη, αλλά με νοοτροπία και τρόπο ζωής. Γι’ αυτό και δεν λύνεται. Μπορείς να κόψεις όσες δαπάνες θέλεις. Μπορείς επίσης να φορολογήσεις και το περπάτημα. Όμως, όσο αυτός ο «υπέροχος λαός» αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από το ψηφιδωτό μικρών και μεγάλων απατεώνων... Όσο αυτός ο λαός κολακεύεται από την πολιτική και καλλιτεχνική ηγεσία του... Ε, άλλο τόσο δεν θα κοιτάζει την αλήθεια. Η χώρα που γνωρίζει ότι και οι πεθαμένοι παίρνουν σύνταξη δεν ανησυχεί για το θάνατο.
«Ναι, αλλά ο συνταξιούχος του ΟΓΑ πεθαίνει και πρόωρα και νηστικός». Περιμένω να το ακούσω από τους τύπους που εμφανίζονται στην τηλεόραση και επιδίδονται σε βαθυστόχαστες αναλύσεις για το πρόβλημα αυτής της χώρας. Βλέπω έναν. Φοράει τζιν, καφέ δερμάτινο και τζόκεϊ. Απευθύνεται προς το πανελλήνιο. Και το πανελλήνιο τον ακούει. Διότι ο τύπος, εκτός από δερμάτινο και τζόκεϊ, διαθέτει και τρακτέρ πάνω στην εθνική. Στην κυβέρνηση τους περίμεναν κατά το Πάσχα, όταν και ο καιρός είναι ελαφρώς καλύτερος, ενώ πλησιάζει και η περίοδος των μετακινήσεων προς την ελληνική ύπαιθρο. Βγήκαν νωρίτερα. Πέρα από το μαλλιοτράβηγμα της κυβέρνησης με το ΚΚΕ, θα παρακολουθήσουμε και πάλι το γνωστό έργο σε επανάληψη: τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και τα όρια της συνδικαλιστικής δράσης. Ακούγεται σαν διδακτορική διατριβή ή σαν κάτι περίεργο, κάτι, τέλος πάντων, εξωτικό και ελαφρώς απόκοσμο. Φανταστείτε τώρα ότι είστε golden boy, κοινώς ένα τσογλάνι με δικαίωμα υπογραφής, του ΔΝΤ και παρακολουθείτε τις εικόνες στο CNN. Τι κάνετε; Παίρνετε τον ελληνικό φάκελο και τον στέλνετε στα Ηνωμένα Έθνη. Η μέρα της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν είναι πλέον μακριά.
[email protected]
 
Αποκλειστικά πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών και επετείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος (...)
η απόφαση αυτή ελήφθη για περιβαλλοντικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.

Ελευθ/πία
 

nickel

Administrator
Staff member
Ανταπόκριση από τα μπλόκα, στο Μέγκα: «...πυροδοτηθεί (η ατμόσφαιρα ή κάτι τέτοιο)... έχουν πάρει φωτιά (τα τηλέφωνα)... πυρετός (διαβουλεύσεων)...». Γύρω γύρω από τη ρεπόρτερ όλοι τουρτουρίζουν από το κρύο! ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τον αγρότη που είπε ότι θέλει συνάντηση "φέις του φέις" τον είδες; Όπως η διαφήμιση όπου ο θείος Νίκος, ο ψαράς, λέει "νόου γουέι, δεν γίνεται, καταλαβαίνεις;"
 
Το δημοσιεύει σήμερα το troktiko (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά δεν θα μού έκανε εντύπωση):

Η Κ.Ζ. που έμενε στη περιοχή των Καμινίων και η οποία είναι καρκινοπαθής έχασε το σπίτι της!Η συγκεκριμένη γυναίκα της οποίας το σπίτι ήταν στο όνομα του συζύγου και όχι στο δικό της που είχε και το χρέος (καταναλωτικό δάνειο που χρώσταγε 700 ευρώ)την ίδια ημέρα έκανε χημειοθεραπείες στον Άγιο Σάββα. Ξαφνικά και χωρίς ποτέ κανείς να τους ενημερώσει με καμία δικαστική απόφαση τοιχοκολλημένη αλλά και κανένα έστω τηλέφωνο απο τη eurobank ,της χτύπησαν την πόρτα και της είπαν να φύγει γιατί το σπίτι έχει περιέλθει σε άλλη ιδιοκτησία!Άκουσον άκουσον!Η γυναίκα να χαροπαλεύει και αυτοί χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση...
τηςπήραν το σπίτι!Η ιστορία αυτή μετράει ήδη 2 χρόνια και έχει πάει στα δικαστήρια από τα οποία ορίστηκε δικάσιμος το 2012!Μέχρι τότε που θα μένει αυτή η γυναίκα με ένα παιδί και σύζυγο άνεργο;Ποιος θα τη βοηθήσει ;Μένει σε ένα δυάρι μαζί με τη μητέρα της τη στιγμή που το σπίτι της το οποίο το είχε αγοράσει χωρίς κανένα δάνειο αλλά τοις μετρητοίς έχει περιέλθει σε ξένα χέρια!
 

crystal

Moderator
Ούτε κι εμένα θα μου έκανε εντύπωση, αλλά απ' αυτά που δημοσιεύει το Τρωκτικό, έχω μάθει να μην εμπιστεύομαι ούτε το ένα δέκατο. (Και τι εμπιστεύεσαι, θα μου πεις... Καλή ερώτηση. Τείνω να καταλήξω στα πεντάλεπτα των ραδιοφωνικών σταθμών.)
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Τι είναι το troktiko και το δημοσιεύει; Χώρος όπου πάει κι αφήνει ο καθένας τη δημοσιογραφική του κουτσουλιά, έτσι χωρίς να υπάρχει καμιά διασταύρωση; (Όχι ότι αποκλείω τίποτα, αλλά ειλικρινά ρωτάω, τι είναι το troktiko; Πρέπει να αρχίσουμε να βασιζόμαστε σε πράγματα με υπογραφή ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ;) Το πώς βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα επειδή οι ιδιοκτήτες τους χρωστάνε μικροποσά είναι παλιά ιστορία, υπάρχουν κυκλώματα που επωφελούνται από την κατάσταση και κυβερνήσεις που αδιαφορούν, η μια μετά την άλλη. Στην Αμερική τι έγινε τελικά με αυτή την υπόθεση, ακούσαμε τίποτα;
 
Η αλήθεια είναι ότι το internet έχει γίνει λίγο επικίνδυνο. Βγαίνει κάποιος και λέει κάτι και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχει γίνει επίσημη είδηση σε όλο το διαδίκτυο!
 

SBE

¥
Μου φαίνεται απίθανη η είδηση, σίγουρα κάτι λείπει.
Για να περιέλθει σε άλλο ιδιοκτήτη πρέπει να δημοπρατηθεί, και οι πλειστηριασμοί για χρέη μέχρι κάποιο αρκετά υψηλό ποσό έχουν παγώσει μέχρι το καλοκαίρι του '10.
Έστω ότι δεν ίσχυσε στην περίπτωσή τους κάτι τέτοιο, και πουλήθηκε το σπίτι. Θα πρέπει να υπογράψει τα συμβόλαια ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και να πάρει το μερίδιό του, το οποίο είναι η τιμή της πώλησης μείον τα χρωστούμενα στην τράπεζα. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει ο ιδιοκτήτης τι γίνεται.

Υποψιάζομαι ότι αυτό που συνέβη είναι ότι ο ιδιοκτήτης (σύζυγος) ίσως δεν της έλεγε όλη την αλήθεια για να μην τη στενοχωρήσει ή ότι έκαναν το πολύ συνηθισμένο τελικά, δεν επικοινώνησαν καθόλου με την τράπεζα (δυστυχώς, πολύς κόσμος αντί να ανοίγει τα γράμματα που του έρχονται τα πετάει νομίζοντας ότι θα λυθεί αυτόματα το πρόβλημα). Για να λέει κιόλας ότι είναι στα δικαστήρια εδώ και δύο χρόνια, δεν τους ήταν άγνωστες οι προθέσεις της τράπεζας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Γιά κοίτα που ανακάλυψαν τα αμερικάνικα δικαστήρια ποιοι καταστρέφουν τον καπιταλισμό. Τα καλόπαιδα που κάνουν, ας πούμε, παιχνίδια με τα spread, αυτά έχουν το φωτοστέφανο της νομιμότητας, έτσι;

$2m file-sharing fine slashed to $54,000

An American woman told to pay $2m (£1.23m) for sharing 24 songs over the internet has had her fine slashed.

Στο BBC.
 

SBE

¥
Από τη σελίδα του BBC που μας έστειλες νίκελ με εντυπωσίασε η επίσκεψη της συζύγου του Mr Bean στο μουσείο
A woman who was taking an art class at New York's Metropolitan Museum of Art has accidentally fallen into a Picasso painting and damaged it.
 

nickel

Administrator
Staff member
Την πιο πάνω περίπτωση του εξοντωτικού προστίμου σχολιάζει και ο Μιχαηλίδης στη σημερινή του στήλη. Προσθέτει και κάποια αριθμητικά στοιχεία:

Σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της RIIA, http://www.riaa.com/, η παγκόσμια πειρατεία μουσικής (κυρίως μέσω Διαδικτύου, αλλά και με πωλήσεις στον δρόμο) προκαλεί οικονομική ζημιά ύψους 12,5 δισ. δολ. κάθε χρόνο, απώλεια περίπου 70.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, απώλεια εισοδήματος 2,7 δισ. δολ. για εκείνους που εργάζονται σε όλους τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας, ενώ χάνονται περίπου 422 εκατομμύρια δολάρια από φόρους που δεν πληρώνονται.

Στη σελίδα αυτή της Recording Industry Association of America δεν είδα να αναφέρεται ποιο ποσοστό αυτών των κλοπιμαίων θα είχαν μεταφραστεί σε πωλήσεις αν οι πειρατές έπρεπε να τα πληρώσουν. Αν δεν έχει υπολογιστεί κάπως αυτή η παράμετρος, τα παραπάνω νούμερα είναι σκοπίμως παραπλανητικά και βλακώδη.
 
Top