Τα εφήμερα

SBE

¥
Συμφωνώ με τα προβλήματα της συνταξιοδότησης προνομιούχων, αλλά ειδικά στην ΟΑ είχε γίνει το ίδιο ακριβώς πριν μερικά χρόνια, πάλι με εθελουσία, και τότε θυμάμαι η αδερφή ενός φίλου μου, 39 ετών, έχασε για κάτι μήνες τη σύνταξη. Επομένως αφού υπάρχει κακό προηγούμενο, θα θέλουν όλοι να το εκμεταλλευτούν.
Ειδικά στο θέμα της σύνταξης στην Ελλάδα όντως δουλεύουν οι μισοί για τους άλλους μισούς. Να θυμίσω την δεκαπενταετία για τις γυναίκες που καταργήθηκε κάποια εποχή, τη σύνταξη στα 50 αν έχεις ανήλικο παιδί (πόσα χρόνια θα είναι ακόμα ανήλικο το παιδί άμα είσαι 50; ) κλπ κλπ
 
Η γαλλική δικαιοσύνη απαγόρευσε την Παρασκευή στην Google να συνεχίσει την ψηφιοποίηση γαλλικών βιβλίων χωρίς την έγκριση των εκδοτών και την καταδίκασε σε πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Οι δικαστές εξέτασαν την προσφυγή που είχε καταθέσει το 2006 ο μεγάλος εκδοτικός οίκος Le Seuil, ο οποίος υποστήριξε ότι η Google ψηφιοποίησε έως και 4.000 βιβλία του χωρίς άδεια. Στο πλευρό του Le Seuil είχε ταχθεί και η Ένωση Εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων της Γαλλίας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η δημοσίευση στο Διαδίκτυο αποσπασμάτων από αυτά τα βιβλία, μέσω της υπηρεσίας Google Books, αποτελεί «παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας».

Κατά την διάρκεια της δίκης η Google αμφισβήτησε την δικαιοδοσία της γαλλικής δικαιοσύνης και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των χρηστών της στην πληροφόρηση.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1086940&lngDtrID=253
 

nickel

Administrator
Staff member
Εδώ είναι τα «Sharing and bonding». Τα διαλυτικά για τις διαδηλώσεις τα έστειλα εδώ.
 
Παλιά είχαμε πει για την περίφημη ΕΡΤ που αρνιόταν να αποκαλύψει τους μισθούς των υπαλλήλων της υπό το πρόσχημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σήμερα το troktiko παρουσιάζει κανονικότατη λίστα. Ουδεμία ευθύνη φέρω για τις συνέπειες από την ανάγνωση ή για την ακρίβεια των πληροφοριών.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Επειδή έχουμε και την καρδιά μας, αυτοί είναι μηνιαίοι μισθοί ή ετήσιες αποδοχές;
 
Λογικά ετήσιες. Αν διαιρέσουμε το πρώτο νούμερο των 324.000 ΕΥΡΩ δια του 14, λαμβάνουμε το ποσό των 23.142 ευρώ μηνιαίως.
 

SBE

¥
Βεβαίως οι μισθοί από μόνοι τους δε λένε τίποτα γιατί πρέπει να δούμε πώς οι μισθοί αυτοί συγκρίνονται με μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Από την άλλη, δε χρειάζεται ονόματα, μπορούσε η ΕΡΤ να έχει πει π.χ. μισθοί δημοσιογράφων από τόσο μέχρι τόσο, μισθοί ανταποκριτών από τόσο μέχρι τόσο κλπκλπ.
Με πρόχειρη ματιά βλέπω μεγάλες ανισότητες, πάντως.
Επίσης για τους ανταποκριτές περιλαμβάνουν τα εκτός έδρας και τα έξοδα;
 
Φυσικά και λένε οι μισθοί πράγματα για πρόσωπα και εκπομπές που απευθύνονται και τα παρακολουθεί το 0,0001% του πληθυσμού και αυτό γίνεται στο όνομα της "ποιότητας". Κι εμένα μ' αρέσει η "ποιότητα" και η "κουλτούρα" μερικών εκπομπών της ΕΡΤ και θεωρώ π.χ. ότι το Γ' Πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους πληρώνουμε τρελά ποσά και ταυτόχρονα να παίζουν και διαφημίσεις.

Πού πάνε τα λεφτά της της ΕΡΤ; Πριν από 2-3 χρόνια δεν ήτανε που η ΕΡΤ πλήρωσε σκανδαλώδη και υπέρογκα ποσά για τα ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, όταν τα ιδιωτικά κανάλια πρoσέφεραν το 1/3;

Λίγος σεβασμός και περισσότερη ορθολογική χρήση των χρημάτων των Ελλήνων δεν θα έβλαπτε (to put it mildly).
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχουν ενδιαφέρον (εφήμερο, καθώς αλλάζουν συνεχώς) τα νούμερα για τη χρήση του Ίντερνετ στην Ελλάδα.
Το 51,6% των Ελλήνων «ανοίγεται» στις λεωφόρους του Ιnternet

Αξιοσημείωτα και κάποια στοιχεία σε παλιότερο PDF της εταιρείας Focus-Bari.
http://www.focus.gr/includes/download2.asp?file=wid_pr_20090317-20090914.pdf&size=429162
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο
Απεγνωσμένες προσπάθειες να καλυφθεί


Η μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο αποκαλύφθηκε αυτές τις ημέρες. Το αμερικανικό σκανδαλοθηρικο σάιτ tmz πλησίασε κατά λάθος επικίνδυνα κοντά στο καλύτερα φυλαγμένο μυστικό του κόσμου: Ο Τζον Κένεντι δεν σκοτώθηκε στο Ντάλας το 1963. Τα μεγαλύτερα ταλέντα της αμερικανικής χειρουργικής τον φρόντισαν με τις προχωρημένες γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη βάση δεδομένων του UFO στην Περιοχή 51. Η Τζάκι και τα παιδιά του δεν έμαθαν ποτέ ότι επανήλθε από τα τραύματά του μετά από πολλούς μήνες, αλλά με απόλυτη αμνησία. Στη διάρκεια της επανεκπαίδευσής του, σε τοποθεσία που μένει ακόμη άγνωστη, ο Τζακ (που είχε διαλέξει πλέον μόνος του το όνομα Άντι) αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα στη σόου μπίζνες. Στα πλαίσια της προσπάθειάς του για επαγγελματική αποκατάσταση, έγινε φωτομοντέλο· η φωτογράφησή του για το Πλεϊμπόι κόντεψε να τινάξει στον αέρα αυτό το τεράστιο μυστικό, γι αυτό και ο «Άντι» μεταφέρθηκε σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ, υπό τη φύλαξη του FBI, δήθεν ως καταδότης της Μαφίας. Εκεί πέθανε το Σεπτέμβριο του 2001 (αυτό είναι το μυστικό που έμαθε ο Τζ.Γ. Μπους μαζί με την είδηση για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, και γι' αυτό φαινόταν να τα έχει κυριολεκτικά χαμένα).
Δεν είναι γνωστό αν ο τραγικός θάνατος του γιού του σε μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα έχει σχέση με την ανακάλυψη αυτής της πραγματικά απίστευτης ιστορίας.


Παραχωρώ τα δικαιώματα της ταινίας, όχι όμως και των παραγώγων προϊόντων, εξ ημισείας για τη συντήρηση του φόρουμ.
 

SBE

¥
Η είδηση περί Κένεντυ μήπως θα πρέπει να πάει και στα μεταφραστικά μαργαριτάρια; Οι πρώτες τρεις σειρές είναι ελληνικά για κλάματα.
 

daeman

Administrator
Staff member
Η μεγαλύτερη απάτη στον κόσμο
Απεγνωσμένες προσπάθειες να καλυφθεί
[...]
Παραχωρώ τα δικαιώματα της ταινίας, όχι όμως και των παραγώγων προϊόντων, εξ ημισείας για τη συντήρηση του φόρουμ.

Viral στο ιντερνέτι βλέπω να γίνεται η είδηση αυτή κι άντε μετά να δίνεις συνεντεύξεις στην Εσπρέσο για να την επιβεβαιώσεις και στο snopes.com για να τη διαψεύσεις...:D

Εξ ημισείας με ποιον; Και το franchise πού θα το δώσεις; Γιατί έληξε η σύμβαση με τους αρτοποιούς (όπως στο γνωστό ανέκδοτο με τον Άγιο Πέτρο) και έχω περιθώριο για διαπραγμάτευση! Τη σύμβαση θα την αναλάβει η Παλάβρα, βεβαίως, που έχει εντρυφήσει στο κόνσεπτ! :p
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εννοείται! Βρε μπας και, αγαπητέ Δαίμων, έχετε κάμερα στο πισί μου; Σύμβαση δικαιόχρησης μεταφράζω πρωτοχρονιάτικα :(:)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Η είδηση περί Κένεντυ μήπως θα πρέπει να πάει και στα μεταφραστικά μαργαριτάρια; Οι πρώτες τρεις σειρές είναι ελληνικά για κλάματα.
Γιατί το λες αυτό; Εμένα δε μου φάνηκε να έχει κανένα αξιοπρόσεκτο πρόβλημα.
 

daeman

Administrator
Staff member
Εννοείται! Βρε μπας και, αγαπητέ Δαίμων, έχετε κάμερα στο πισί μου; Σύμβαση δικαιόχρησης μεταφράζω πρωτοχρονιάτικα :(:)

Εννοείται! (I spy with my little eye; you have been warned!) :D Εγώ, από την άλλη, κάνω κάτι πιο ευχάριστο. :)
 
Once in a blue moon

Στις 31 του μήνα με το τέλος του χρόνου έχει πανσέληνο.
Εδώ έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο – δύο πανσέληνοι σε ένα μήνα. Συμβαίνει κάθε 2,7 χρόνια.
Οι Άγγλοι ονομάζουν την δεύτερη πανσέληνο blue moon κι έχουν και μία έκφραση: Once in a blue moon που σημαίνει σπάνια. Το λεξικό μεταφράζει: «blue moon: μεγάλη χρονική περίοδος».
Υ.Γ. Στις 31 θα έχουμε όχι μόνο δεύτερη πανσέληνο αλλά και μερική έκλειψη της Σελήνης ορατή από την Ελλάδα. Πληροφορίες εδώ:
http://eclipse.gsfc.nasa.gov/OH/OHfigures/OH2009-Fig08.pdf
 

daeman

Administrator
Staff member
Ευχαριστούμε για την πληροφορία, Aurelia. Καλύτερα να περάσουμε το βράδυ της παραμονής στο ύπαιθρο, λοιπόν. :)
Συζήτηση για το blue moon, εδώ.
 
19χρονος Νορβηγός ο νεότερος no. 1 στο παγκόσμιο σκάκι

(για τον δρ. )
Magnus Øen Carlsen (born Sven Magnus Øen Carlsen on 30 November 1990) is a Norwegian chess Grandmaster and chess prodigy currently ranked number one in the world.

On 26 April 2004 Carlsen became a Grandmaster at the age of 13 years, 148 days, making him the third youngest Grandmaster in history. Carlsen has since become one of the world's leading players. His performance at the September–October 2009 Nanjing Pearl Spring tournament was described as one of the greatest in history, and lifted him to an Elo rating of 2801, second in the world. He is the fifth player, and aged 18 at the time was by far the youngest, to achieve a rating over 2800. He is also the 2009 World blitz chess champion, the youngest in history. On 1 January 2010 the new FIDE rating list was published, and at the age of 19 years, 32 days he became the youngest chess player in history to be ranked world number one
(wiki)
 

Elsa

¥
Όσοι δεν το είδατε ακόμα, προφταίνετε μέχρι τις 12:00. Στη σελίδα του google σήμερα, μέρα γέννησης του Ισαάκ Νεύτωνα, ένα μηλαράκι πέφτει...:)
 
Top