Τα εφήμερα

Σύμφωνα με την παλαιοντολογία, ακόμα κι αν είσαι δεινόσαυρος κινδυνεύεις.:)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πολίτης έκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το «Μακαρονοτέρας»
Ζήτησε αλλαγή θρησκεύματος και προβλημάτισε τις υπηρεσίες
Άνω-κάτω έγινε ο Δήμος Αθηναίων από το επίμονο αίτημα δημότη, ο οποίος ζήτησε να αλλάξουν τα στοιχεία του, διότι άλλαξε θρησκευτικές πεποιθήσεις και ασπάστηκε την «Εκκλησία του Μακαρονοτέρατος». [...]

Συνέχεια, εδώ
 
Ένα νόστιμο του Χονδρεβάγγελου: «Σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο». (Το Βήμα)
 

nickel

Administrator
Staff member
About one in four Americans suspect that President Barack Obama might be the antichrist, more than a third believe that global warming is a hoax and more than half suspect that a secretive global elite is trying to set up a New World Order, according to a poll released on Tuesday.
http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/02/americans-obama-anti-christ-conspiracy-theories

Στην Αμερική δηλαδή να δείτε ψέκασμα που πέφτει...
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Οι ερωτήσεις πάντως προσφέρονται για τρελό τρολάρισμα.
 
About one in four Americans suspect that President Barack Obama might be the antichrist, more than a third believe that global warming is a hoax and more than half suspect that a secretive global elite is trying to set up a New World Order, according to a poll released on Tuesday.
http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/02/americans-obama-anti-christ-conspiracy-theories

Στην Αμερική δηλαδή να δείτε ψέκασμα που πέφτει...

Σιγά, στην Ελλάδα αυτά τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα. Ίσως για τον Ομπάμα όχι, αλλά τουλάχιστον το 75% των Ελλήνων πιστεύει στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
 

SBE

¥
Χτυπάει το τηλεφωνο, ένας άγνωστος σου λέει είμαστε απο τους τάδε και κάνουμε μια έρευνα για τις πεποιθήσεις των αμερικανων κλπ κλπ, συμφωνείς να πάρεις μέρος και μετά σε ρωτάει ιζ ομπάμα δε αντικράιστ; Ε τι θα του απαντήσεις;

ΥΓ Το ότι έχουνε μουρλούς για δέσιμο έχουνε, πάντως.
 

SBE

¥
Tα αποτελέσματα πλήρη εδώ, και εδώ οι ερωτήσεις κι η επεξεργασία τους, απ'όπου βλέπουμε ότι το 5% αυτών που ψήφησαν Ομπάμα θεωρούν ότι κλπ κλπ
Και το 5% πιστεύει ότι ψεκάζονται (το 18% αυτών που το πιστεύουν αυτό είναι μη-συντηρητικών πεποιθήσεων)*. Και το 9% πιστεύει ότι η φθορίωση του νερού γίνεται για κακό σκοπό- που δεν έχει σχεση με τα δόντια.

* liberal λέει το πρωτότυπο
 

LostVerse

Member
Πριν λίγες μέρες απεβίωσε ο Νίκος Παππάς, σήμερα η κηδεία του. Εκτενές αφιέρωμα εδώ:

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=269327 (έχει κι ένα μικρό ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ).

Από τους λίγους (υπαρκτούς ωστόσο) αξιωματικούς που τίμησαν τη στολή και τα γαλόνια τους τη μαύρη εκείνη περίοδο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη μεγάλης απάτης με εκατοντάδες ψεύτικα τροχαία ατυχήματα

Καλημέρα. Ωραία η κομπίνα που με έστειλε ο φίλος να διαβάσω στο Βήμα, αλλά η τελευταία παράγραφος μού θυμίζει την κλασική κατάληξη των παλιών ταινιών με ληστείες, όπου τα καλόπαιδα τα πιάνανε επειδή το έριχναν γρήγορα στις... επενδύσεις. Οι εποχές άλλαξαν, και τα καλόπαιδα τα πιάνουμε στο Φατσομπούκι.

Είναι επιπλέον ενδεικτικό ότι οι ερευνητές της υπόθεσης για να τεκμηριώσουν τις σχέσεις των μελών του κυκλώματος συγκέντρωσαν στοιχεία από προφίλ στο Facebook, όπου αναδείχθηκε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στο ίδιο ατύχημα ήταν «φίλοι» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Και ορισμένοι μάλιστα είχαν φωτογραφίες παρέα από νυκτερινά κέντρα…
 

nickel

Administrator
Staff member
Να μια είδηση που δεν ήξερα πού να τη βάλω. Στα εφήμερα, στα πολιτικά, στις γκάφες, στις μεταγραφές των ονομάτων;

Πάρτε το μεγαλύτερο τουρλού τουρλού που είχαμε ως τώρα — μια προσφορά του in.gr:


Πολιτική ομάδα ιδρύει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ [Ναι, μπράβο, με τη σωστή προφορά!]

Νέα Υόρκη
Πολιτική ομάδα με πλατφόρμα την επικείμενη αμερικανική μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό, την στροφή σε μία παιδεία με μεγαλύτερο προσανατολισμό στην τεχνολογία και τις επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα [Όχι, για να ξέρουμε πού θα παιχτούν τα παιχνίδια του μέλλοντος — όχι στο τι θα κάνουμε με τους επίορκους.] ξεκίνησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook.

Ο φορέας ονομάζεται fwd.us (forward us -«προωθείστε μας» [Μια ματιά εδώ, παρακαλώ — για να μην πω τη λέξη του Δήμου...] και έχει την στήριξη ηγετών άλλων αμερικανικών γιγάντων της πληροφορικής.

Στο μεταναστευτικό, η ομάδα τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων σε ένα νέο πλαίσιο που θα δίνει δυνατότητα στους μέχρι των [Εννοείτε «τώρα», έτσι; Απλώς δεν σκεφτήκατε να ξαναδιαβάσετε τι γράψατε, ε;] ημι-παράνομους μετανάστες να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα -συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί στην Ουάσινγκτον.

«Για χώρα μεταναστών, έχουμε πολύ περίεργη μεταναστευτική πολιτική» ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ, λέγοντας πως οι άξονες ενός νέου πλαισίου θα έπρεπε να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, η πρόβλεψη για μία οδό που θα καταλήγει στην ιθαγένεια και η προσέλκυση ξένων υψηλών προσόντων. [Τελικά όλοι θέλουν μετανάστες à la carte.]

Στην «ιδρυτική διακήρυξη» της ομάδας, σε άρθρο του Ζάκερμπεργκ στη Washington Post, υπογραμμίζεται επίσης η σημασία υψηλότερων στάνταρ στην εκπαίδευση και αυξημένο βάρος στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

Το fwd.us στηρίζουν μεταξύ άλλων ο CEO του LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, η Ρούτσι Σανγκβί του Dropbox, ο Τζο Γκριν του causes.com ενώ οικονομική στήριξη -σε ύψος που δεν γνωστοποιήθηκε- έχει έρθει και από τον πρόεδρο της Google Έρικ Σμιτ, τον Ρίντ Χέιστινγκς του Netflix και τη Μαρίσα Μέγερ της Yahoo. [Αν βάλει και ο Γκέιτς το κατιτίς του, θα είναι κόμμα με το ΑΕΠ μερικών αφρικανικών κρατών μαζί.]
 

nickel

Administrator
Staff member
Άντε πάλι η είδηση: Ο Χόκινγκ λέει πως έχουμε 1.000 χρόνια να εγκαταλείψουμε τη Γη.

Στα αγγλικά:
Hawking: Mankind has 1,000 years to escape Earth
http://rt.com/news/earth-hawking-mankind-escape-702/

Μπορούμε να πάμε δώδεκα χρόνια πίσω, στο 2001:

"I don't think the human race will survive the next thousand years unless we spread into space" [Hawking] recently told a journalist. "There are too many accidents that can befall life on a single planet."
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/uk/2000/newsmakers/1609172.stm

Εγώ πάντως λέω να την κάνω νωρίτερα.

Τελικά να δείτε που θα έρθει η συντέλεια του κόσμου πριν από τον κομουνισμό.
 
Καλά, τέτοιου είδους προβλέψεις γίνονται στην ουσία για να πειστούν οι κυβερνήσεις να επενδύσουν περισσότερα στα διαστημικά τους προγράμματα. Αλλιώς είναι ανούσιες προβλέψεις, όταν μιλάμε για τόσο μικρό χρονικό πλαίσιο. Γιατί 1.000 χρόνια κι όχι 100; Γιατί όχι 10.000; Γιατί όχι 50.000; Τι είναι να συμβεί μέσα στην επόμενη χιλιετία; Ποιο αφανιστικό γεγονός έχει περίοδο χιλίων ετών και γιατί να εμφανιστεί στην επόμενη χιλιετία συγκεκριμένα; Η πιθανότητα να συμβεί μια παγκόσμια καταστροφή είναι πάντα υπαρκτή, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει μαθηματικός υπολογισμός που να την ποσοστικοποιεί.
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάνω την υπόθεση ότι ο Χόκινγκ τα γνωρίζει αυτά, και είπε ένα στρογγυλό νούμερο για να γίνεται κουβέντα· έκανε μια ας πούμε χιλιαστική προσέγγιση.
 
Αυτό έλειπε, να μην τα γνώριζε ένας από τους κορυφαίους φυσικούς της εποχής μας. Ο λόγος που είπε 1.000 χρόνια κι όχι 1.000.000, υποθέτω ότι είναι αυτός που εξήγησα: θέλει να φοβίσει κυβερνήσεις, γιατί ένα εκατομμύριο χρόνια είναι πάρα πολλά, χίλια χρόνια όμως είναι μια περίοδος πιστευτή -αν έλεγε 100 θα έμοιαζε με θρησκευτική προφητεία- και ταυτόχρονα αρκετά κοντινή για να χρειάζεται σημερινές βάσεις. Ακόμα και ο πιο άσχετος πολιτικός γνωρίζει ότι χρειάζονται πολλές δεκαετίες μόνο για σχεδίαση διαστημικού αποικισμού μεγάλης κλίμακας.
 

bernardina

Moderator
Ρε συ, Ελλη, εδώ οι πολιτικοί λένε απρέ μουά λε ντελούζ και γαία πυρί μιχθήτω και δεν τους νοιάζει τι θα γίνει την επόμενη τετραετία, θα χεστούν πάνω τους για το τι θα γίνει σε χίλια χρόνια; Χεστήκανε --αλλά με την άλλη σημασία.
 
Top