ιδού:Να καταλάβαινα και τι λέει... Π.χ.
"A Língua Portuguesa é a herança prioritária da Língua Grega, numa percentagem de cerca de 80 por cento para um universo de vocábulos polivalentes no campo das Letras, das Artes, das Ciências, em áreas especializadas e até do nosso quotidiano — os casos de megera ou de piropo, esquilo ou polvo, energia e simpatia, osmose ou sincretismo, polícia e amnistia, a escola, entre muitos outros".
Μα γιατί η χώρα τού χρωστάει. Κάποτε είχε πει πως είχε βαφτίσει μια βάρκα του εκεί στο Βραχάτι, "Αχαριστία" (επειδή δεν τον είχε ψηφίσει ο κόσμος βουλευτή). Από την άλλη, έδωσε άδεια για τη δωρεάν διανομή των 50 CD με μουσική του, και διευκρίνισε: "Πώς θα ζούμε; [σ.σ.: εμείς οι μουσικοί χωρίς δικαιώματα] Σαν τα πουλάκια." Τώρα, αν ζήτησε την άδεια και των άλλων συντελεστών, π.χ. των στιχουργών, δεν νομίζω. Ε, τώρα θα εφαρμοστεί η συνταγή του αυτή (για τα πουλάκια) σε όλο το λαό, φιλόμουσο και μη, είτε έχει μαζέψει κομπόδεμα είτε όχι, είτε είναι 90 χρονώ είτε όχι.[*]Ε τότε τι τα διεκδικείς, βρε άνθρωπε, και βάζεις και το κράτος να πληρώνει νομικούς και δικαστήρια; Δουλευόμαστε;
[...]
«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος χθες...