Περί Ουκρανίας

SBE

¥
Δε βλέπω να λέει τίποτα διαφορετικό:
Previously known as the "Social-National Party", Svoboda promotes itself as a fervent defender of traditional Ukrainian culture and language against foreign influence - and is seen by some as a fascist organisation.
...
Mr Tyahnybok, who insists that Svoboda is neither xenophobic nor anti-Semitic, was expelled from parliament in 2004 for proclaiming that a "Muscovite-Jewish mafia" controlled the country.
...
A member of the Alliance of European National Movements, along with France's National Front, the British National Party and Hungary's Jobbik
 
To κάλεσμα του «Δεξιού Τομέα» για πογκρόμ εναντίον των κομμουνιστών και του Κόμματος των Περιφερειών:

Κόμμα των Περιφερειών και Κομμουνιστικό Κόμμα: εγκληματικές ομάδες των οποίων οι δραστηριότητες πρέπει να τερματίζονται (κανονισμός της Κεντρικής διοίκησης "Νομικός τομέας»)

Για καθέναν στην Ουκρανία, υπάρχουν δύο αντιλαϊκές, αντι-ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες ευθύνονται για πολλά από τα δεινά ουκρανικού λαού. Αυτές είναι το Κόμμα των Περιφερειών και το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το πρώτο είναι η ραχοκοκαλιά του σημερινού καθεστώτος ποινικής ολιγαρχίας και είναι ένα με τον κρατικό μηχανισμό, στην πραγματικότητα, ταυρίζεται με μία σαφώς αυταρχική δικτατορία. Το δεύτερο είναι ο διάδοχος των εισβολέων Μπολσεβίκων και τώρα αποτελεί σημαντικό στοιχείο του ποινικού ολιγαρχικού συστήματος.

Από τη σκοπιά του περιεχομένου του δημοσίου συμφέροντος του ουκρανικού έθνους, σε σχέση με το Κόμμα των Περιφερειών και το Κομμουνιστικό Κόμμα, εκείνο που συμβαίνει είναι ότι έχουν δημιουργήσει ένα καταπιεστικό καθεστώς το οποίο:

- επιδιώκει συστηματικά την πολιτική τοποθέτηση των εθνικών μας συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων και της κυριαρχίας, σε άλλες χώρες (πρώτα απ 'όλα τη Ρωσική Ομοσπονδία)
- οργανώνει το σύστημα της κοινωνικής και οικονομικής καταπίεσης του λαού της Ουκρανίας
- ενίσχυσε τη διαφθορά ως αναπόσπαστο μέρος της ουκρανικής πραγματικότητας
- έχει σταθερά αντιουκρανική πληθυσμιακή πολιτική
- ενίσχυσε τους υπαλλήλους και τις λεγόμενες "υπηρεσίες επιβολής του νόμου"
- συνέβαλε στον εμπλουτισμό των ιδιοκτητών των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος της εξαθλίωσης των μαζών
- οδηγεί πάντα σε κίνδυνο για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κεντρική διοίκηση του "Δεξιού τομέα" διατάζει όλα τα τοπικά στρατεύματα της να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν τις αντιλαϊκές δραστηριότητες των εγκληματικών αυτών συμμοριών. Πρέπει να δράσουν με όλες τις δυνατές διαθέσιμες μεθόδους.

Επίσης, απευθύνουμε έκκληση προς τους οπαδούς του "Δεξιού Τομέα" να ενεργούν με παρόμοιο τρόπο, και ανάλογα με τις διαθέσιμες δυνάμεις και δυνατότητες, για να σταματήσουν τις δραστηριότητες αυτών των ομάδων
.


Από δω
Το πρωτότυπο
 

bernardina

Moderator
Ukraine and the Rebirth of Fascism in Europe (και με άρωμα Ελλάδας, κατά το κλισέ --αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται περί αποφοράς). Επίσης ενδιαφέροντα και τα τέσσερα related articles που ακολουθούν από κάτω.

The violence on the streets of Ukraine is far more than an expression of popular anger against a government. Instead, it is merely the latest example of the rise of the most insidious form of fascism that Europe has seen since the fall of the Third Reich.

In Ukraine, the “Right Sector” has taken the fight from the negotiating table to the streets in an attempt to fulfill the dream of Stepan Bandera – a Ukraine free of Russia, Jews, and all other “undesirables” as they see it. Buoyed by the continued support from the US and Europe, these fanatics represent a more serious threat to democracy than Yanukovich and the pro-Russian government ever could. If Europe and the United States don’t recognize this threat in its infancy, by the time they finally do, it might just be too late.
 

SBE

¥
Λες να έρθει η μέρα που θα ζητάνε πολιτικό άσυλο στη Δύση οι κομμουνιστές Ουκρανοί;

Πίσω στα δικά μας: εσείς που βλέπετε ειδήσεις στην Ελλάδα, πώς παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ η εισβολή στη βίλλα του Γιανούκοβιτς; Ρωτάω γιατί ήδη δύο άτομα που μίλησα αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσαν αν έβλεπαν στην τηλεόραση εισβολή στη βίλλα του Κιμ Γιονγκ Ουν- ο στυγνός κομμουνιστής δικτάτορας που ρούφαγε το αίμα του Ουκρανικού λαού με το καλαμάκι κλπ κλπ. Κι όχι τίποτ'αλλο αλλά εμένα δε μου φάνηκε ιδιαίτερα λουξ το σπίτι του, έχουμε δει και καλύτερα, και πάω στοίχημα ότι κι οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων στην Ουκρανία σε τέτοια μένουνε.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
πάω στοίχημα ότι κι οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων στην Ουκρανία σε τέτοια μένουνε.
Λες να έχουν όλοι ιδιωτικό ξύλινο σκάφος-μπαρ σε ιδιωτική λίμνη;

Ουδέτερα αντιμετωπίστηκε, και γενικώς τα mainstream ΜΜΕ δεν φαίνεται να παρουσιάζουν θέση υπέρ ή κατά κάποιου συγκεκριμένου μέρους, η δική μου αίσθηση είναι ότι αντικατοπτρίζουν τη σύγχυση που επικρατεί στην Ουκρανία γενικότερα. Και επαναλαμβάνω ότι δεν τονίζεται η συμμετοχή των ακροδεξιών στα επεισόδια - χθες έβλεπα ας πούμε την Τιμοσένκο* να βγάζει λόγο σε μια πλατεία και να λέει στους συγκεντρωμένους να μην πάνε σπίτια τους αν δεν πάρουν την εξουσία.

___
*Η οποία Τιμοσένκο είναι υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και γενικώς έχει φιλοευρωπαϊκή στάση.
 

SBE

¥
Λες να έχουν όλοι ιδιωτικό ξύλινο σκάφος-μπαρ σε ιδιωτική λίμνη;

Πφ, πώς φαίνονται οι στεριανοί. :cool:;)
Εμάς στο χωριό μας όλα τα σπίτια έχουν ιχ ξύλινο σκάφος που το χρησιμοποιούν και για ψάρεμα και για μπαρ και για ό,τι θες, κι η παραλία είναι ιδιωτική με το έτσι θέλω.


Για την Τιμοσένκο εννοείται βρε Παλ, αλλιώς γιατί να ζητάει η ΕΕ την αποφυλάκισή της; Για να κάνει αντιπολίτευση στην ΕΕ;
Αλλά γενικά διαβάζω ότι όλοι οι πολιτικοί της Ουκρανίας είναι φιλοευρωπαϊστές σε κάποιο βαθμό, δηλαδή όλοι λιμπίζονται τα αγαθά της ΕΕ.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αναμφίβολα, οι περισσότεροι θα έχουν ήδη δει τους χάρτες που παρουσιάζουν τον συνεπή διαχωρισμό της Ουκρανίας σε δυτικό και ανατολικό μέρος (στην πραγματικότητα, τα κομμάτια είναι περισσότερα, αλλά λέμε τώρα) με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα και με βάση την εθνική συνείδηση και την ομιλούμενη γλώσσα.

Για εμένα, ο πιο κρίσιμος χάρτης διαχωρισμού της χώρας σε δυτική και ανατολική (χάρτης που περιέργως, δεν κυκλοφορεί πολύ, ενώ υπάρχει στη WIkipedia) είναι αυτός:



Ukrainian administrative divisions by monthly salary

«Φτωχοί», Ουκρανοί, ουνίτες, δυτικόφιλοι στα βόρεια και δυτικά.
«Πλούσιοι», Ρώσοι, ορθόδοξοι, ρωσόφιλοι στα νότια και ανατολικά.
Καλά ξεμπερδέματα.
 

SBE

¥
Λογικό δεν είναι εφόσον η βιομηχανία της χώρας βρίσκεται συγκεντρωμένη στα ανατολικά;
 

Earion

Moderator
Staff member
Το κακό είναι, Δόκτορα, όταν επεκτείνονται οι διαχωρισμοί οριζοντίως και καθέτως και κατασκευάζονται εξισώσεις:
ανατολικοί = ρωσόφωνοι = ρωσόφιλοι = ορθόδοξοι = πλουσιότεροι = πολέμησαν κατά του φασισμού,
δυτικοί = ουκρανόφωνοι = ευρωπαϊστές = καθολικοί (ή ουνίτες) = φτωχότεροι = πολέμησαν στο πλευρό του φασισμού.

Ας πούμε, πόσοι έχουν διαβάσει την ιστορία της χώρας την επαύριο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και θυμούνται ότι η Ουκρανία βρέθηκε ανάμεσα σε Γερμανούς, Λευκούς, Μπολσεβίκους, εθνικιστές, ανεξάρτητους οπλαρχηγούς και αναρχικούς, ναι, αναρχικούς, υπό τον Νέστορα Μάχνο, στην επανάσταση του οποίου συμμετείχαν και Έλληνες;
 
Μια και τις τελευταίες ημέρες η ιστορία και το όνομά του μνημονεύονται όλο και συχνότερα, ας επισημανθεί ότι είναι "Μαχνό".
 

SBE

¥
Μπέρνι με έσωσες! Βρήκα πως θα κάνω την είσοδο του σπιτιού μου, ίδια σαν την πρώτη πρώτη φωτογραφία. :lol:

Στα σοβαρά τώρα, το σπίτι του Γιανούκοβιτς δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα κακόγουστο (ΟΚ, αυτό το ιμιτασιόν αρχαιοελληνικό στον κήπο θα μπορούσε να λείπει, αλλά έχω δει και πολύ χειρότερα). Μάλιστα το σπίτι έτσι όπως δείχνει απ'έξω, ξύλινο κλπ, μου αρέσει. Και αντιλαμβάνομαι την αγάπη του για τις στρουθοκαμήλους, αφού κι εγώ θα ήθελα μία για κατοικίδιο αν γινόταν- έχουν φοβερή πλάκα και σου φτιάχνουν τη διάθεση στο πι και φι. :laugh:
Άσε που προσφέρθηκε τις προάλλες να υιοθετήσει την καμηλοπάρδαλη που πήγαινε για σφάξιμο. Δηλαδή είναι και φιλόζωος. Βέβαια η χώρα του καιγότανε κι αυτός τις καμηλοπαρδάλεις σκεφτότανε... :huh:

Αυτό που μου φαίνεται υπερβολικό στην όλη υπόθεση είναι που ξαφνικά τώρα όλοι τον παρουσιάζουν λες και ήταν Μάρκος, Κιμ, Σαντάμ κλπ. Ενώ πιο πολύ για Τσοχατζόπουλος φαίνεται (αν και μάλλον αυτό το ρόλο τον έχει η Τιμοσένκο, ως κατάδικη για οικονομικά σκάνδαλα).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θεμου, τυφλώθηκα! Πάντως, δείχνει ένα επίπεδο πολιτισμού το γεγονός ότι ο κόσμος φαίνεται να τα θεωρεί κοινή περιουσία όλα αυτά και δεν έχουν γίνει λεηλασίες και καταστροφές.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για να καταλάβω κάτι. Τα κτίσματα αυτά και ο εξοπλισμός τους είναι φρέσκα, ανεξάρτητα ουκρανικά, 20ετίας το πολύ, ή έχουν ιστορικό που χάνεται δεκάδες αν όχι περισσότερα χρόνια στο παρελθόν; Στο σοβιετικό, στο πολωνικό μεσοπολεμικό, στο τσαρικό και στο αυστοουγγρικό αυτοκρατορικό, πού ακριβώς;
 

SBE

¥
Πάντως, δείχνει ένα επίπεδο πολιτισμού το γεγονός ότι ο κόσμος φαίνεται να τα θεωρεί κοινή περιουσία όλα αυτά και δεν έχουν γίνει λεηλασίες και κατάστροφές.

Αυτό με προβλημάτισε κι εμένα, αλλά νομίζω ότι οφείλεται σε δύο πράγματα:
α. η βίλλα του Γιανούκοβιτς είναι μακριά στην εξοχή και δεν έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κοινού με καμιά στυγνή δικτατορία κλπ κλπ. Δηλαδή δεν πανε να βγάλουν το άχτι τους, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους πανε.
β. απ'ό,τι κατάλαβα είναι ελεγχόμενη η διαδικασία και σε κάποιες φωτογραφίες βλέπουμε ότι υπαρχουν φύλακες στην πύλη κλπ. Δηλαδή μοιάζει για οργανωμένη επίσκεψη του κοινού και των δημοσιογράφων παρά για αυθόρμητο γκρέμισμα της Βαστίλλης.
 

SBE

¥
Για να καταλάβω κάτι. Τα κτίσματα αυτά και ο εξοπλισμός τους είναι φρέσκα, ανεξάρτητα ουκρανικά, 20ετίας το πολύ, ή έχουν ιστορικό που χάνεται δεκάδες αν όχι περισσότερα χρόνια στο παρελθόν; Στο σοβιετικό, στο πολωνικό μεσοπολεμικό, στο τσαρικό και στο αυστοουγγρικό αυτοκρατορικό, πού ακριβώς;
Το εξοχικό του Γιανούκοβιτς ήταν δημόσια περιουσία και με κατι ταχυδακτυλουργικά βρέθηκε ο Γιανούκοβιτς ιδιοκτήτης. Προφανώς οι γρανιτένιες τουαλέτες είναι σύγχρονες.

Για τον άλλο κύριο δεν γνωρίζω, αλλά δεν θα έλεγα trinkets* αυτά που έχει στο τραπέζι του, δε μου μοιάζουν για ευτελούς αξίας. Αν κρίνω από τους Ρώσσους στο Λονδίνο, λεφτά έχουν, μια έφεση προς το τσαρικό ντεκόρ έχουν, τα θέλουν όλα καινούργια του κουτιού, οπότε αυτό που βλέπουμε είναι μάλλον νέος εξοπλισμός. Ίσως σε παλιά ακίνητα. Ίσως και όχι.

* a small ornament or item of jewellery that is of little value.
 
Top