Μαύρο-άσπρο στις δηλώσεις για το Grexit

Το ξέρω ότι θα το μετανοιώσω που το λέω, αλλά αυτό που γράφεις αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των όσων έχω γράψει. Κατά τα λοιπά, είναι πολύ αστείος ο προτεταμένος δείχτης με τον οποίο αντιμετωπίζεις τους συνομιλητές σου.

Μάθαμε τώρα και τα λέμε όλα διαστρέβλωση. Σου ζήτησα μέτρα που δεν κοστίζουν τίποτα στον προϋπολογισμό κι εσύ μού δίνεις μέτρα που μπορεί να αποκτήσουν θετικό πρόσημο σε βάθος μεγαλύτερο από dt=0, δηλαδή σε επόμενα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα. Εξήγησα πώς και γιατί συμβαίνει αυτό. Καμμιά διαστρέβλωση λοιπόν. Άσε κάτω αυτήν την καραμέλα.

Πάμε ξανά, για να τελειώνουμε μ' αυτό: το κράτος βγάζει από τα έξοδά του το ποσό Α και αντ' αυτού προϋπολογίζει ένα ποσό Β=Α. Το Δ[SUB]έξοδα[/SUB] λοιπόν δεν αλλάζει. Με την αφαίρεση του Α, προκύπτει αντίστοιχη μείωση χΑ στα έσοδα των αντίστοιχων ταμείων ασφάλισης και ψΑ στα φορολογικά έσοδα του κράτους, όπου χ και ψ ποσοστά του Α. Τα έσοδα του κράτους λοιπόν μειώνονται κατά χΑ και ψΑ. Η ανακατεύθυνση των χρημάτων που προτείνεις πρέπει να γίνει σε διαφορά έτους = 0, αν θέλεις μέρος των εσόδων να επιστρέψει στα έσοδα. Στην καλύτερη περίπτωση, αν καταφέρεις να διαθέσεις όλο το κονδύλι στο ίδιο έτος, θα καταφέρεις να πάρεις σαν φοροασφαλιστικά έσοδα ένα μέρος τους. Ας είμαι γενναιόδωρος κι ας πω 0,8Α.

Σχετικά με το παράθεμα, αν βλέπεις κάπου να χαρακτηρίζω εσένα ή κάποιον άλλον από 'δώ, μυγιάζεσαι. Βάλε και τα προηγούμενα ποστ στο παζλ κι αν ηθικά σού φαίνεται να αρμόζει, μπορείς να με κατηγορήσεις ξανά.
 
Top