Κόστος για επιμέλεια ελληνικών κειμένων

eleniz

New member
Γεια σας,

Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το κόστος για την επιμέλεια πρωτότυπων κειμένων στα Ελληνικά. Το κείμενο δεν θα ξεπερνά τις 150 λέξεις και είναι για τις ανάγκες online τουριστικού οδηγού.

Μπορείτε να με πληροφορήσετε για τις τιμές που τυχόν παίζουν στην αγορά;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Φιλικά,
Ελένη
 

nickel

Administrator
Staff member
Γεια σου, Ελένη. Χοντρικά οι τιμές για την επιμέλεια 1.000 λέξεων είναι ανάμεσα στα 20 και τα 30 ευρώ. Φαντάζομαι ότι για την επιμέλεια 150 λέξεων βαριέται κανείς και να διαπραγματευτεί.
 

eleniz

New member
Γεια σας,

Στο προηγούμενο μήνυμα αναφέρω ότι το κάθε άρθρο είναι 150 λέξεις. Συνολικά τα άρθρα θα είναι πάνω από 300 και θα υπάρχει συνεχής ροή.

Θα ήθελα να μου προτείνει κάποιος που περίπου κυμαίνεται το κόστος.

Ευχαριστώ,
Ελένη
 

nickel

Administrator
Staff member
Τώρα μάλιστα. Για 300 άρθρα, δηλαδή για 300 χ 150 = 45.000 λέξεις περίπου, η χρέωση μπορεί να κυμαίνεται σε ποσά από 45 x 20 = 900 έως 45 x 30 = 1.350 ευρώ. Άρα αξίζει τον κόπο να διαπραγματευτεί κανείς. Αλλά η χρέωση της επιμέλειας διαφέρει ανάλογα με τα κείμενα (είδος κειμένου, ποιότητα γραφτού κτλ.) και τον επιμελητή (φτηνός, ακριβός). Για το ένα κείμενο των 150 λέξεων, το αντίστοιχο κόστος είναι 3-4,5 ευρώ.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ακριβώς. Κι εκεί η ελάχιστη προτεινόμενη χρέωση για επιμέλεια είναι:

Επιμέλεια ανά λέξη πρωτοτύπου (για κείμενα στη μητρική γλώσσα του επιμελητή, πλην βιβλίων) ή μεταφράσματος (για κείμενα στη μητρική γλώσσα του επιμελητή, πλην βιβλίων): 0,02 €
 
Top