pidyo
New member
Μα τι κούκλος που είσαι! Και αυτό πρέπει να το θυμάμαι εγώ τώρα (που έχω καταφέρει να θυμάμαι μόνο το alt-183 για την άνω τελεία...). Μάλλον θα πρέπει να φτιάξουμε νηματάκι με τέτοιες πονηριές.
Ε, καλά, δεν χρειάζεται να τα θυμάται όλα κανείς. Μόνο πού μπορεί να τα βρει χρειάζεται.
Τα combining diacritical marks* θα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση στο πλατωνικά σωστό unicode (για περιπτώσεις όπως έψιλον με περισπωμένη, για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη κωδικού), αλλά ομολογώ πως δεν βρίσκω προσυντεθειμένο χαρακτήρα στη Gentium, που συνήθως έχει όλους τους χαρακτήρες που χρειάζονται σε τέτοια σολομωνικά και βαριέμαι να ψάχνω στο ίδιο το unicode.Αν πρόσεξες τελικά κατάφερα να βάλω και το ελληνικό κάπα με περισπωμένη στο αρχικό μήνυμά μου: k̃ / κ̃.
Τα γράμματα αυτά βγαίνουν με χρήση του χαρακτήρα U+0303 μετά το χτύπημα του γράμματος πάνω απ' το οποίο θέλουμε την περισπωμένη.
* Το γράφω στα αγγλικά γιατί η απόδοση στο ελληνικό Office (Συνδυασμός διακριτικών σημαδιών) είναι λανθασμένη: συνδυασμός διακριτικών σημαδιών σημαίνει διακριτικά σημάδια συνδυασμένα, ενώ πρόκειται για διακριτικά σημάδια που συνδυάζονται με άλλους χαρακτήρες.
Last edited by a moderator: