Ιντερνετ για το λάπτοπ με στικάκι

Εγώ αγόρασα το στικάκι της Vodafone προχτές, διότι του ΟΤΕ δεν είχε ακόμα έρθει εδώ στην εξωτική Αίγινα, αλλά περίμενα λίγο πριν γράψω εμπειρίες. Η προσφορά είναι 49 ευρώ, που σου δίνει το στικάκι και 11 μέρες δωρεάν χρήση. Η υπάλληλος της εταιρείας που τη ρώτησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι οι 11 μέρες είναι με απεριόριστο όγκο, και για να το τεστάρω το έβαλα να κατεβάσει 1-2 GB έτσι για unfair use. Κατεβάζει βέβαια μόνο όταν είναι 3G, όταν είναι GPRS έχει ταχύτητες κάτω και από ντιαλάπ. Εξαρτάται και από το πού κάθεσαι.
 
Όσοι έχετε smartphone με συμβόλαιο που καλύπτει και έναν α όγκο data, σκεφτείτε και τη λύση internet tethering. Εγώ συνδέω το iphone mε το λάπτοπ και το μετατρέπω σε modem!

Δείτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Tethering
 
sarant, η κάρτα 11 ημερών της Vodafone έχει όριο 12GBytes.

Πράγματι, αλλά (κατά την υπάλληλο) αυτό ισχύει όταν την αγοράσεις για ανανέωση, όχι με την αρχική προσφορά. Η νεκροψία θα δείξει :)
 
Μετά από χρήση ενός μηνός ίντερνετ (χαχαχα) με στικάκι της WIND στα ...δυσπρόσιτα παράλια της Κατερίνης, μπορώ να πω ότι η εμπειρία είναι τραυματική. Αυτή τη στιγμή που γράφω και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αναρτήσω η μέγιστη ταχύτητα είναι 53 Kbps (αυτή είναι η συνηθισμένη ταχύτητα) και το ανώτατο που έχει φτάσει όλον αυτόν τον καιρό είναι 450 Kbps .Αυτήν την ταχύτητα την έχει πιάσει μόνο για 5 μέρες από τις 30 και όχι για πολλή ώρα. Τις υπόλοιπες μέρες δεν κάνει τίποτε, αν είμαι τυχερή μπορεί να διαβάσω 1-2 ιστοσελίδες για 5΄μόνο.
Το κουτί μέσα στο οποίο είναι το στικάκι λέει : Ιντερνετ και e-mail πιο γρήγορο από ποτέ. Νομίζω ότι η πρόταση είναι ασύντακτη και θα έπρεπε το ποτέ να είναι στην αρχή της.
 
Μια και άνοιξα το νήμα, χρωστάω να κάνω απολογισμό.

Λοιπόν, πήρα το Mobile Broadband on Demand της Vodafone. Κοστίζει 49Ε και σου δίνει το στικάκι, την κάρτα SIM και 11 μέρες δωρεάν και χωρίς όριο όγκου (έτσι μου είπαν, δεν το τσέκαρα). Όταν τέλειωσαν οι 11 μέρες, πήρα κάρτα ανανέωσης, για 10+1 μέρες, με όριο 10 γίγα (νομίζω). Το σήμα είναι συνήθως καλό, όχι βέβαια 3G, αλλά απείρως καλύτερο από το ντιαλάπ. Εξαρτάται και από τη θέση του λάπτοπ στο σπίτι. Όταν είναι GPRS, είναι πολύ χειρότερο.

Δύο προβλήματα:
α) δεν μπόρεσα να βρω 10ήμερη κάρτα ανανέωσης στην Αίγινα' κατά σύμπτωση, ερχόταν κάποιος από Αθήνα και τον αγγάρεψα να μου φέρει, χρειάστηκε να πάει σε 5-6 μαγαζιά βόνταφον σε περιοχή Κολωνακίου-Σύνταγμα, τελικά βρήκε στην Κάνιγγος.
β) εδώ και μια μέρα δεν μπορώ να στείλω μέιλ μέσω Thunderbird σε διευθύνσεις gmail, διότι μου βγάζει ότι το 62.74.140.96 είναι στη μαύρη λίστα του spamhaus.org.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η ανανέωση νομίζω ότι γίνεται και ονλάιν, με χρέωση σε κινητό βόνταφον.
Για το άλλο πρόβλημα, ρώτησες την τεχνική τους υποστήριξη;
 
Για την ανανέωση όμως, πρέπει να έχεις κινητό βόνταφον, όχι;
Το άλλο πρόβλημα λύθηκε -τους πήρα τηλ. αλλά δεν ξέρω αν αυτό βοήθησε.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για την ανανέωση όμως, πρέπει να έχεις κινητό βόνταφον, όχι;
Ε, ναι (και υποθέτω με συμβόλαιο) --ή να έχει κάποιος βολικός γνωστός. Βασικά (το έκανα) τον αριθμό του κινητού χρεώνουν και στέλνουν εκεί με SMS τον κωδικό για να φορτώσεις το στικάκι.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η εμπειρία μόλις έγινε μη ικανοποιητική. Δϋο μέρες πριν από το δεκαήμερο (πακέτο: 10 μέρες ή 10 GB), η σύνδεση κόπηκε «προφανώς λόγω υπέρβασης του ορίου των 10GB» όπως με πληροφόρησε ο εξυπηρετικός τεχνικός στο κινητό (δωρεάν). [...]

Τελικά, φαίνεται πώς ίσως υπήρχε από τότε το πρόβλημα που συνάντησα όταν αποφάσισα να ξαναχρησιμοποιήσω την υπηρεσία. Από το δεύτερο βράδυ κιόλας άρχισε να με παραπέμπει στη σελίδα που ζητούσε ανανέωση του χρόνου σύνδεσης. No way να είχα κατεβάσει 10 GB σε δυο ημέρες.

Μετά από δυο ώρες αναμονής, τέσσερις καβγάδες με τέσσερις διαφορικές τηλφωνήτριες που τα άκουγαν για λογαριασμό της προηγούμενης, καθώς με παρέπεμπαν μεν στο τεχνικό τμήμα αλλά η σύνδεση κοβόταν μετά από κανά 25λεπτο αναμονής, μίλησα με τεχνικό που μου είπε αμέσως ότι πρόκειται για σφάλμα λογισμικού στον ιστότοπο της εταιρείας. Μου ζήτησε τους κωδικούς μου, με διαβεβαίωσε ότι όλα θα ήταν πλέον εντάξει, ευχαρίστησα κλπ κλπ.

Όλα ωραία.
Το ρέζιντεντ σοφτ που επιβλέπει τα προβλήματα λογισμικού με ενημέρωσε ότι ο πάροχος κινητής δημιουργούσε ένα πρόβλημα και θα ενημερώσει τη μαμά Μάικροσοφτ.
Και δεν την ενημερώνεις...
Όλα άψογα.
Για μισή ώρα.
Μετά, πάλι τα ίδια.

Ο επόμενος τεχνικός με έβαλε να κλείσω την αλεπού («ίσως έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον FF»), να ανοίξω τον ΙΕ8, να πετάξω όλα τα μπισκότα και τα τρίμματά τους, να κάνω κανά δυο αλλαγές ακόμη, να κλείσω, να μπω, να βγω, και όλα θα ήταν εντάξει.

Όλα ήταν εντάξει.
Μόνο που δεν δούλευε το Gmail. Και η υπηρεσία της βόνταφον δεν διαθέτει δικό της μέιλ σέρβερ.

Τελοσπάντων.
Το άφησα για το πρωί.
Σήμερα το πρωί, πάλι τα ίδια.
Πρώτα όλα καλά. (Ακόμη και με την αλεπόύ)
Μετά η ζητιάνα σελίδα (μόνο στην αλεπού, αν και την καθάρισα κι εκείνην. Όχι αρκετά, προφανώς).

Τώρα πια έκανα το τελετουργικό μόνος μου. Μπήκα, σκούπισα, βγήκα, ξαναμπήκα.
Μετά άρχισα να μπαινοβγαίνω στον ΙΕ σαν κλέφτης μην ενοχληθεί το λογισμικό.

Η εμπειρία έχει πάψει από καιρό να είναι ό,τι το καλύτερο.
Δεν μπορώ να δουλέψω πια κανονικά (ναι, για δουλειά το πήρα).

Απλώς κρίμα.
 
Δόκτορα, αυτά τα είχα κι εγώ. Αφενός δεν μπορούσα να στείλω μέιλ σε διεύθυνση gmail και αφετέρου κάθε μέρα περίπου την ίδια ώρα, αλλά και άλλοτε, με έβγαζε στη σελίδα της βόδαφον. Τελικά, υστερα από μερικά πειράματα, βρήκα μια πατέντα: όταν γινόταν αυτό, αποσυνδέομαν, ενιοτε βγάζοντας και το στικάκι, και μετά δεν ύπαρχε πρόβλημα.

Ωστόσο, εγώ σταμάτησα τη βόδαφον για έναν πεζότερο λόγο: δεν βρήκα κάρτα ανανέωσης.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η δικιά μου κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Όλα αυτά τα γιατρικά δεν πιάνουν. Το μόνο που λειτούργησε τώρα μετά από ένα τρίωρο ακριβώς (μόλις ανέβασα την προηγούμενη ανάρτηση, με πέταξε έξω) ήταν να εξαφανίσω όλο --μα όλο-- το ιστορικό στον περιηγητή (δηλαδή όχι μόνο τα μπισκότα).

Μέχρι νεοτέρας, βλέπουμε... :mad::mad::mad::mad:
 

SBE

¥
Ανασταίνω το νήμα γιατί, ήρθε η ώρα που φοβόμουν- ταξίδι Ελλάδα με δουλειά να εκκρεμεί: και γράψιμο (βλ. πρόσβαση σε βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων μέσω ιντερνετίου) ΚΑΙ ομαδική εργασία με την ομάδα να έχει πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια στις πέντε ηπείρους- φταίει κι ο καλός καιρός- οπότε είναι απαραίτητη η επικοινωνία και η ιντερνετοσυνεργασία, οχι μόνο για μηνύματα κλπ.

Από τα προηγούμενα μηνύματα βλέπω ότι η Wind δεν αξίζει τον κόπο, η Vodaphone σας έχει ταλαιπωρήσει, και όσοι ακολουθούν την παράδοση (ΟΤΕ) δε φαίνεται να έχουν πρόβλημα. Επειδή όμως αυτές είναι περσινές συζητήσεις, θα ήθελα να μάθω αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο. Μερσί!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ξεκίνα αν μπορείς να μάθεις ποιος πάροχος έχει καλύτερο σήμα στην περιοχή που θα βρίσκεσαι. Τα περσινοκαλοκαιριάτικα έγιναν όλα και λίγο αρπακολατζίδικα, υπό την πίεση του ανταγωνισμού.
 
Εμένα δεν με ταλαιπώρησε πολύ η Βόνταφον, με αποτέλεσμα τώρα που πήγα Αίγινα για 4 μέρες να ξαναπάρω (είχα βέβαια και το στικάκι). Η κάρτα των 10 ημερών έκανε 20 ευρά. Το σήμα το βρήκα ίσως καλύτερο από πέρυσι, πάντως όχι χειρότερο. Κάπως χαμηλό είναι το όριο όγκου, 3 γίγα, αλλά εγώ την ήθελα για 5 μέρες και δεν τα ξεπέρασα.
 

SBE

¥
Κι εμένα μ'αρέσει που έχει ακόμα την πρώτη βδομάδα δωρεάν η Βονταφον, γιατί για μια βδομάδα το θελω.
Δόκτορα, πως ελέγχουμε το σήμα; Κοιτάζω μπας και υπάρχει καμια σελίδα σχετρική και όλο του 2009 μου βγάζει.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ναι, δεν τις ενημερώνουν, δεν ξέρω γιατί. Καλύτερα να ρωτήσεις τηλεφωνικά στην εταιρεία αν έχουν σήμα GPRS 3G στην περιοχή που σε ενδιαφέρει (ή όταν έρθεις Ελλάδα, πήγαινε κάπου, π.χ. μολ, που να έχουν δίπλα δίπλα μαγαζί και οι τρεις πάροχοι και ψήσε τους το ψάρι στα χείλια...). Αλλά να επιμείνεις στο GPRS 3G (αλλιώς είναι δώρο άδωρο).

Edit: Εννοούσα 3G όπως με διόρθωσε ο Ζαζουλέας πιο κάτω. Σκούζ(ε)ι! :blush: :blush:
 
Last edited:

Zazula

Administrator
Staff member
Πηγαίνεις με το κινητό σου και βλέπεις αν έχει σήμα 3G (το καταλαβαίνεις επειδή σου επιτρέπει να κάνεις βιντεοκλήση). Αν δεν έχει 3G στο σημείο που σε ενδιαφέρει, άσ' το καλύτερα.
 

SBE

¥
Το εξωτικό μέρος που σκοπευω να επισκεφτώ έιναι η Πάτρα, και υποθέτω ότι θα έχει σήμα.
Στην Αθήνα βολεύομα με κανεναν γέιτονα που εχει το γουαιφάι του ελεύθερο αλλά στας Πάτρας δεν έχει τέτοια.
 
Πάντως τα αφύλαχτα γουήφια έχουν μειωθεί πολύ στην Αθήνα.
 
Top