Ιθαγένεια

SBE

¥
Ωραία. Γιατί λοιπόν δεν συμπληρώνεις εσύ κι ο tsioutsiou, που σας το έχω ζητήσει πολλές φορές μέχρι στιγμής, την υπόλοιπη μισή αλήθεια για να δούμε ποιος ακριβώς δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις;
Γιατί παρεξηγιέσαι αδίκως και γιατί έχεις κολλήσει στο τι μπορεί να πιστεύω εγώ για το θέμα της ιθαγένειας;
Σου λέω ότι έτσι όπως τα γράφει το άρθρο που έστειλες, μοιάζει σα να είναι η Γερμανία σχεδόν ΗΠΑ στο θέμα της υπηκοότητας.
Δε με ενδιαφέρει αν η Γερμανία έχει καλύτερο σύστημα από την Ελλάδα, δε με ενδιαφέρει η πολιτικοκοινωνική διάσταση του ζητήματος της μετανάστευσης, ούτε οποιαδήποτε σχετική φιλολογία.
Με ενδιαφέρει αν το άρθρο που έστειλες παρουσιάζει τα πράγματα όπως είναι.

Λέει π.χ.
Στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τον Οργανιικό Νόμο αρ.2/2006 της 17.4.2006 και τον ν.37/81 της 3.10.2006 (νόμος Ιθαγένειας) όλοι οι μετανάστες αποκτούν δικαίωμα για αίτηση κτήσης ιθαγένειας, μετά την πάροδο 6 ετών νόμιμης διαμονής στη χώρα, ενώ τα παιδιά των μεταναστών (η δεύτερη γενιά) πολιτογραφoύνται Πορτογάλοι με απλή δήλωση εφόσον ένας γονέας έχει συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Πορτογαλία

Ο νόμος βρίσκεται όλος εδώ και εδώ. Τα πορτογαλικά μου είναι ανύπαρκτα, αλλά νομίζω λέει ότι όρος για την υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών είναι εκτός από την πενταετή νόμιμη παραμονή του ενός γονιού, να έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Πορτογαλία (η οποία δεν ξέρω πόσα χρόνια διαρκεί, αλλά αν είναι έξι, τότε φαύλος κύκλος μου φαίνεται η πενταετία).

Για τη Γερμανία λέει:
Επιπλέον σύμφωνα με τη σύνθετη νομοθεσία περί ιθαγένειας στη Γερμανία, ένα παιδί μεταναστών μπορεί να πολιτογραφηθεί Γερμανός με τη γέννησή του, εφόσον ένας γονέας διαμένει για 8 έτη στη χώρα με δικαίωμα άδειας αόριστης διάρκειας, αλλά και όταν ο τελευταίος κατέχει για 3 έτη άδεια διαμονής αόριστης διάρκειας.

Από αυτό εδω και εδώ βλέπω ότι:

Children who are born in Germany to foreign nationals will receive German citizenship when one of the respective child's parents has resided lawfully in Germany for at least eight years and holds entitlement to residence or has had an unlimited residence permit for at least three years. Under the new law, such children acquire German citizenship at birth. In most cases, they will also acquire their parents' citizenship under the principle of descent (depending upon the other country's laws). For this reason, such children will have to decide within five years of turning 18 – in other words, before their 23rd birthday – whether they want to retain their German citizenship or their other citizenship. They must opt for one of their two nationalities.

Δηλαδή το αρχικό σου κείμενο ναι μεν λέει κάποια γεγονότα, αλλά όχι όλα. Και κυρίως αφήνει απ' έξω τα αρνητικά και τις ειδικές προϋποθέσεις.

Τώρα επειδή θες ντε και καλά την άποψη μου, ιδανικά θα ήθελα νομοθεσία συνδυασμό των δύο πιο πάνω. Δηλαδή μου αρέσει που ζητάνε να έχεις πάει σχολείο στην Πορτογαλία, και μου αρέσει που οι Γερμανοί ζητάνε να πρέπει ο ανήλικος να αποφασίζει ποια υπηκοότητα θέλει όταν μεγαλώσει. Αλλά μου αρέσει και κάτι άλλο που κάνουν οι Γερμανοί, που δεν αναφέρεται πιο πάνω, μ'αρέσει που έχουν φτιάξει πρόγραμμα αφομοίωσης των αλλοδαπών, με σπόνσορες, κοινωνικούς λειτουργούς κι έτσι. Στην Ελλάδα είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα φώναζαν ότι δε δείχνουμε σεβασμό στην κουλτούρα του αλλοδαπού.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Γ
Λέει π.χ.
Στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τον Οργανικό Νόμο αρ.2/2006 της 17.4.2006 και τον ν.37/81 της 3.10.2006 (νόμος Ιθαγένειας) όλοι οι μετανάστες αποκτούν δικαίωμα για αίτηση κτήσης ιθαγένειας, μετά την πάροδο 6 ετών νόμιμης διαμονής στη χώρα, ενώ τα παιδιά των μεταναστών (η δεύτερη γενιά) πολιτογραφoύνται Πορτογάλοι με απλή δήλωση εφόσον ένας γονέας έχει συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Πορτογαλία

Ο νόμος βρίσκεται όλος εδώ και εδώ. Τα πορτογαλικά μου είναι ανύπαρκτα, αλλά νομίζω λέει ότι όρος για την υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών είναι εκτός από την πενταετή νόμιμη παραμονή του ενός γονιού, να έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Πορτογαλία (η οποία δεν ξέρω πόσα χρόνια διαρκεί, αλλά αν είναι έξι, τότε φαύλος κύκλος μου φαίνεται η πενταετία).
Άρθρο 6, 1 του πορτογαλικού νόμου. Πολύ πρόχειρα. Η έμφαση δική μου.
(Για ενήλικες)
α) Να είναι ενήλικες ή να έχουν χειραφετηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πορτογαλικής νομοθεσίας,
β) Να κατοικούν νομίμως στην πορτογαλική επικράτεια τουλάχιστον για 6 χρόνια
γ) Να γνωρίζουν επαρκώς την πορτογαλική γλώσσα
δ) Να μην έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση για έγκλημα το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με τον πορτογαλικό νόμο, η οποία ισούται ή υπερβαίνει τα 3 έτη.
Άρθρο 6, 2
(για παιδιά)
Να έχουν γεννηθεί σε πορτογαλικό έδαφος, να πληρούν τις προϋποθέσεις γ) και δ) της ανωτέρω παραγράφου και, κατά το χρόνο της αίτησης:
α) Ένας εκ των γονέων να κατοικεί νόμιμα για τουλάχιστον πέντε έτη
β) Να έχουν συμπληρώσει τον πρώτο κύκλο της βασικής εκπαίδευσης (=4 χρόνια).

Βλέπω ότι η παράγραφος που παραθέτω ανωτέρω (SBE από Αμβρόσιο από TVXS) αφήνει απ' έξω καμιά δυο προϋποθέσεις, όπως π.χ. η νόμιμη διαμονή, η γνώση της γλώσσας, η παρακολούθηση σχολείου κτλ.
 
Last edited:
Νομίζω ότι τώρα πρέπει να υπενθυμίσω ότι το άρθρο του TVXS ήταν απάντηση και κριτική της επιστολής Σαμαρά προς Ραγκούση. Η επιστολή Σαμαρά, όπως την διαβάζω εδώ, αναφέρει ότι:

Στη Γερμανία: δικαίωμα κτήσης ιθαγένειας έχουν οι αλλοδαποί με μόνιμο τόπο κατοικίας τη Γερμανία για 8 τουλάχιστον χρόνια, συντηρούν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους χωρίς να λαμβάνουν κρατική βοήθεια, γνωρίζουν επαρκώς τη γερμανική γλώσσα, ενώ πληρούν σειρά άλλων προϋποθέσεων.

Και ο Μ. Παύλου απαντά: ...σύμφωνα με τη σύνθετη νομοθεσία περί ιθαγένειας στη Γερμανία, ένα παιδί μεταναστών μπορεί να πολιτογραφηθεί Γερμανός με τη γέννησή του, εφόσον ένας γονέας διαμένει για 8 έτη στη χώρα με δικαίωμα άδειας αόριστης διάρκειας, αλλά και όταν ο τελευταίος κατέχει για 3 έτη άδεια διαμονής αόριστης διάρκειας.

Η επιστολή Σαμαρά όσον αφορά την Πορτογαλία αναφέρει:

"Στην Πορτογαλία: οι μετανάστες αποκτούν δικαίωμα για αίτηση κτήσης ιθαγένειας, κατόπιν δέκα ετών νόμιμης διαμονής στη χώρα, εκτός και αν προέρχονται από πρώην πορτογαλικές αποικίες με επίσημη γλώσσα τα πορτογαλικά, οπότε το δικαίωμα αποκτάται μετά 6 χρόνια νόμιμης διαμονής."

Και ο Μ. Παύλου απαντά:"Στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τον Οργανικό Νόμο αρ.2/2006 της 17.4.2006 και τον ν.37/81 της 3.10.2006 (νόμος Ιθαγένειας) όλοι οι μετανάστες αποκτούν δικαίωμα για αίτηση κτήσης ιθαγένειας, μετά την πάροδο 6 ετών νόμιμης διαμονής στη χώρα, ενώ τα παιδιά των μεταναστών (η δεύτερη γενιά) πολιτογραφoύνται Πορτογάλοι με απλή δήλωση εφόσον ένας γονέας έχει συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Πορτογαλία."

Πιστεύω τώρα να είναι σαφές. Και SBE, δεν παρεξηγούμαι, ούτε έχω κολλήσει με το τι λες εσύ. Λέτε ότι το άρθρο παρουσιάζει τη μισή αλήθεια. Και σας λέω ότι δεν είναι έτσι ακριβώς. Ειπώθηκε ότι στη Γερμανία δεν μπορείς να πολιτογραφηθείς Γερμανός και να σε τρέφει το κράτος. ΟΚ. Τι σημαίνει στη Γερμανία με τρέφει το κράτος; Ας δούμε τα πράγματα λίγο αντικειμενικά.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τι σημαίνει στη Γερμανία με τρέφει το κράτος;

Ένα είναι βέβαιο. Στη Γερμανία, δεν σε «τρέφει» το κράτος. Ή μάλλον, σε τρέφει με μέλανα ζωμό. Τα επιδόματα ανεργίας, κοινωνικής βοήθειας κλπ που ισχύουν σήμερα (Hartz IV, από το όνομα του εισηγητή) είναι κυριολεκτικά στοιχειώδη, μερικές φορές σε βαθμό εξευτελιστικό. Στα ιδιωτικά κανάλια παίζονται εκπομπές με επιθεωρητές που κυνηγάνε παραβάτες των κανονισμών επιδότησης (κάνουν καμιά μαύρη δουλειά, μένουν σε σπίτι με περισσότερα τετραγωνικά από το όριο και άλλα τέτοια φοβερά και τρομερά).

Τα μέτρα αυτά, στα πλαίσια της Agenda 2010 που ψήφισε ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Πράσινων υπό τον Σρέντερ το 2003, θεωρείται σήμερα:

α) ότι οδήγησαν στη μεγαλύτερη υποχώρηση του κράτους πρόνοιας στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες
β) ότι συνέβαλαν θετικά στο να τα καταφέρει σχετικά καλά η γερμανική οικονομία στην κρίση ως τώρα (σχετικά λέμε)
γ) στο να χάσει το ένα τρίτο της δύναμής του το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) προς όφελος κυρίως της «Αριστεράς» (die Linke) και να εγκατασταθεί η παντοδυναμία της Μέρκελ.
 
Μάλιστα! Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά Dr. Μέχρι πρότινος, στο ΗΒ ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε με επιδόματα ανεργίας όλη τους τη ζωή (δεν υπάρχει δηλ. χρονικό όριο παροχής), ενώ στη Γαλλία ήξερα ότι το επίδομα ανεργίας ήταν ένα πολύ υψηλό ποσοστό του μισθού σου (λογικό αν σκεφτείς ότι οι εισφορές είναι αναλογικές του μισθού).
 

SBE

¥
Μέχρι πρότινος, στο ΗΒ ήξερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε με επιδόματα ανεργίας όλη τους τη ζωή (δεν υπάρχει δηλ. χρονικό όριο παροχής)

Στο ΗΒ για το επίδομα ανεργίας (που το παίρνεις μόνο άμα έχεις πληρώσει εισφορές) και το επίδομα του αναζητούντος εργασία (που το παίρνεις αν έχεις όλες τις άλλες προϋποθέσεις, αλλά όχι τις εισφορές) υπάρχει χρονικό όριο. Μετά από έξι μήνες σε στέλνουν υποχρεωτικά για δουλειά ανάλογη των προσόντων σου (30 ωρες την εβδομάδα τουλάχιστον, με αμοιβή κάτω από το βασικό μισθό). Αν είσαι 17 χρονών και χωρίς προσόντα είναι καλά γιατί μπορεί να θεωρηθεί μαθητεία. Αν είσαι πτυχιούχος, π.χ. απολυμένος καθηγητής πανεπιστημίου, πολιτκός μηχανικός, τραπεζικός κλπ σε στέλνουν σε κάτι συμβεβλημένες επιδοτούμενες επιχειρήσεις, που σε εκπαιδεύει ο εργοδότης πώς να βγάζεις φωτοτυπίες και να απαντάς τηλεφωνα. Οπότε σε αναγκάζουν να διακόπτεις οικειοθελώς το επίδομα ανεργίας και έτσι, θαύμα- θαύμα, η ανεργία μειώνεται.

Τα επιδόματα στέγασης κλπ που δίνουν οι δήμοι και τα οποία εξαρτώνται απο την οικονομική κι όχι την εργασιακή σου κατάσταση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης. Αλλά πέρσι εφαρμόστηκε ένα νέο σύστημα υπολογισμού του ύψους τους με βάση διάφορα πολύπλοκα συστηματα, που μάλλον περιορίζουν τα ποσά που δίνουν.
 
Last edited by a moderator:

SBE

¥
Πίσω στο θέμα μας, η επιστολή Σαμαρά εχει προφανώς ανακρίβειες ασυγχώρητες για την Πορτογαλία, και ελπίζω να απολυθεί ο γραμματέας που εκανε την έρευνα για την επιστολή.
Για τη Γερμανία δεν έχει λάθος. Και στις δύο περιπτωσεις, δεν αναφέρεται στα ανήλικα, που τα αναλύσαμε αρκετά νομίζω. Αλλά και η απάντηση στην επιστολή είχε παραλείψεις που έιναι σημαντικές.
Ρωτάς τι σημαίνει στη Γερμανία με τρέφει το κράτος και δεν μπορείς να πολιτογραφηθείς κλπ.
Λοιπόν, οι σελίδες που έστειλα το εξηγούν. Λένε ότι άμα παίρνεις επίδομα ανεργίας ή άλλη κρατική βοηθεια δε γίνεσαι Γερμανός, με εξαίρεση αν δεν είναι δική σου υπαιτιότητα η ανεργία. Δηλαδή αν είσαι άνεργος από μείωση προσωπικού, κλείσιμο της επιχείρησης κλπ δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν είσαι άνεργος γιατί έβρισες τον εργοδότη σου στο Φέισμπουκ και απολύθηκες, υπάρχει πρόβλημα.
 
Last edited by a moderator:
1. το jobseeker's allowance στο ΗΒ μπορείς να το παίρνεις εσαεί. Πολύς κόσμος ζούσε από αυτό, το jobseeker's benefit και το allowance. Fact. Ας μην το συζητήσουμε άλλο.
2. Το πρόβλημα με τον συντάκτη της επιστολής Σαμαρά όσον αφορά τη Γερμανία είναι ότι παραλείπει πράγματα που αφορούν τα παιδιά των μεταναστών που αφορούν το δικό μας νομοσχέδιο. Άρα, καλώς έκανε ο συντάκτης του άρθρου του TVXS και το επεσήμανε και καμία ανακρίβεια ή misrepresentation δεν υπάρχει, όπως σπεύσατε μερικοί να υποδείξετε.

Το σχόλιο
Additional requirements include [...] an ability to be self-supporting without recourse to welfare.

είναι άτοπο, αφενός μεν γιατί δεν έχει έχει καμία σχέση με την επιστολή Σαμαρά, αφετέρου δε γιατί το Ελληνικό νομοσχέδιο, αλλά και το κοινωνικό σύστημα πρόνοιας, δεν επιτρέπουν κάτι άλλο.

3. Τέλος, ας γίνει κατανοητό ότι άλλο χώρες σαν την Αυστραλία που δέχονται μετανάστες που θα κάνουν επενδύσεις στη χώρα, και άλλο η Ελλάδα.
 

SBE

¥
1. το jobseeker's allowance στο ΗΒ μπορείς να το παίρνεις εσαεί. Πολύς κόσμος ζούσε από αυτό, το jobseeker's benefit και το allowance. Fact. Ας μην το συζητήσουμε άλλο.

Ας μην το συζητήσουμε άλλο, γιατί έχει γίνει η υπόθεση έλα παππούλη μου να σου δείξω τ' αμπέλια σου. Δεν ξέρω αν το έχω πει, αλλά μένω στο Λονδίνο. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Btw, Jobseeker's benefit δεν υπάρχει, έτσι λέγεται στην Ιρλανδία (την ανεξάρτητη) το JSA.
 
Last edited by a moderator:
Ας μην το συζητήσουμε άλλο, γιατί έχει γίνει η υπόθεση έλα παππούλη μου να σου δείξω τ' αμπέλια σου. Δεν ξέρω αν το έχω πει, αλλά μένω στο Λονδίνο. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Btw, Jobseeker's benefit δεν υπάρχει, έτσι λέγεται στην Ιρλανδία (την ανεξάρτητη) το JSA.

Καλημέρα!

Δεν ξέρω αν σου το έχουν πει, αλλά δεν είσαι η μόνη! Στο Λονδίνο μένουν γύρω στα 7-8 εκατομμύρια άτομα και αρκετοί από αυτούς έχουν πάρει το συγκεκριμένο benefit. :D
 

Elena

¥

Καλημέρα!

Δεν ξέρω αν σου το έχουν πει, αλλά δεν είσαι η μόνη! Στο Λονδίνο μένουν γύρω στα 7-8 εκατομμύρια άτομα και αρκετοί από αυτούς έχουν πάρει το συγκεκριμένο benefit. :D

Ναι. Όχι μόνο κάνεις λάθος, αλλά την ειρωνεύεσαι κι από πάνω! :)


Μετά από 18 χρόνια διαμονής στο Λονδίνο, ευπειθώς αναφέρω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ επίδομα -άλλο από το JSA που αναφέρει και η SBE- που να το λέμε "Jobseeker's Βenefit".

Προς Ambrose: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTa...rSupport/Employedorlookingforwork/DG_10014402

και http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/index.htm (Aν θες να ψάξεις ένα προς ένα τα... benefits.)


(Μια και το έφερε η κουβέντα και στο πόσοι μένουν στο Λονδίνο κάνεις λάθος. Πέρυσι έφτασαν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια οι κάτοικοι...) :)

Επίσης, έλεος, πλέον, με την παραπληροφόρηση.

Καλή συνέχεια.
 
Last edited by a moderator:
Και τα flames από την Elena συνεχίζονται. Μήπως έχει έρθει ο καιρός για τους συντονιστές να παρέμβουν;

Έχω ζήσει στο Λονδίνο και έχω πάρει το συγκεκριμένο επίδομα. Αυτά στα Αγγλικά λέγονται benefits (=επιδόματα). Τώρα, αν εσείς θέλετε να πιαστείτε από τον τίτλο του συγκεκριμένου benefit που είναι allowance, δεν με πειράζει.

Όσον αφορά τον πληθυσμό του Λονδίνου, σύμφωνα με το Office for National Statistics, ο πληθυσμός του Greater London το 2007 άγγιξε τους 7.556.900 κατοίκους.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλημέρα,
καταλαβαίνω ότι έχουν ανάψει τα αίματα, ωστόσο θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους συνομιλητές να επικεντρωθούν στην άποψη που εκθέτει ο συνομιλητής τους και όχι στο συνομιλητή τους αυτόν καθ' αυτόν.
Στο εξής, μηνύματα που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις θα διαγράφονται χωρίς συζήτηση.
Ευχαριστώ.
 
Και μετά την καίρια παρέμβαση της φίλτατης συντονίστριας Palavra, μια παράκληση προς τους συνομιλητές μου από εμένα:

Καλό είναι επίσης να διαβάζουμε τα μηνύματα των άλλων με μια «λαρζές» (εξαιρούνται αυτοί που ξύπνησαν στραβά και έχουν ανάγκη να βγάλουν λίγο στραβοξύπνημα σ' ένα νήμα — αυτούς θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι με τη «λαρζές»).

Να διαβάζουμε τα μηνύματα αξιοποιώντας και χτίζοντας πάνω σε θετικά στοιχεία και αγνοώντας (αυτό που θεωρούμε) «αρνητικές» λεπτομέρειες. Ας θεωρήσουμε τους αναγνώστες των νημάτων νοήμονες ανθρώπους που μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα χωρίς να πρέπει να ισιώσουμε κάθε γωνίτσα στο τραπεζομάντιλο.

Με άλλα λόγια θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορούσαμε να κάνουμε τη συζήτηση επί της ουσίας, χωρίς να προσπαθούμε να πιαστούμε από το κόμμα που μάς φαίνεται στραβό στο γραπτό του άλλου για να απαξιώσουμε τον ίδιο ή/και τις ιδέες που εκφράζει, και χωρίς να παρεμβάλλουμε πράγματα που μας βγάζουν από το θέμα. Ευχαριστώ πολύ και πάντα ανοιχτός σε συζήτηση με όλους, ακόμα κι αν είναι τεταμένη.
 

Elena

¥
Και μετά την καίρια παρέμβαση της φίλτατης συντονίστριας Palavra, μια παράκληση προς τους συνομιλητές μου από εμένα:



Με άλλα λόγια θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορούσαμε να κάνουμε τη συζήτηση επί της ουσίας, χωρίς να προσπαθούμε να πιαστούμε από το κόμμα που μάς φαίνεται στραβό στο γραπτό του άλλου για να απαξιώσουμε τον ίδιο ή/και τις ιδέες που εκφράζει, και χωρίς να παρεμβάλλουμε πράγματα που μας βγάζουν από το θέμα. Ευχαριστώ πολύ και πάντα ανοιχτός σε συζήτηση με όλους, ακόμα κι αν είναι τεταμένη.

Μα δεν πιανόμαστε από το κόμμα. Πιανόμαστε από την ουσία. Ποιό επίδομα λάμβανες; Το JSA ( ; ) και
Πολύς κόσμος ζούσε από αυτό, το jobseeker's benefit και το allowance. Fact. Ας μην το συζητήσουμε άλλο.
το...; Από πού το έπαιρνες αυτό το δεύτερο; (Μια και δεν υπάρχει, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μάθω.)
Και -fact, όπως λες κι εσύ- ζούσες -όπως κι ο πολύ κόσμος- με λιγότερα από 60 λίρες την εβδομάδα στο ΗΒ;!
Γιατί το JSA -για το άλλο "allowance" δεν έχω ιδέα τι -αν, δηλαδή- έπαιρνες-- το μέγιστο που έχει φτάσει είναι γύρω στις 60 λίρες την εβδομάδα -με το ζόρι να σου καλύψει θέρμανση, ηλεκτρικό, νερό και οδοιπορικά (αναζήτησης εργασίας...).
[Το Λονδίνο με τα σχεδόν 12 εκατομμύρια (11,917,000 το 2009 στην LUZ, Eurostat -με πληθώρα αναφορών και την αγαπητή wiki) δεν το συζητάμε, φαντάζομαι -με το ζόρι και τα οδοιπορικά...]
[Btw: Όχι, το ξεχωριστό Housing Benefit, δεν καλύπτει λογαριασμούς τύπου ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.λπ. :)]
 
Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση. Ρωτιούνται δε και οι μετανάστες κάποια πράγματα. Ωστόσο, πιστεύω ότι σε μια τουλάχιστον απάντηση των μεταναστών υπεισέρχεται ο παράγοντας φόβος. Γιατί, πώς είναι δυνατόν οι μισοί ερωτώμενοι μετανάστες να θεωρούν ότι "απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες"; αυτό είναι αντικειμενικά λάθος.
 
Γενικά, οι απαντήσεις που δίνουν οι μετανάστες είναι διαφορετικές απ' ό,τι θα περιμέναμε:

* Οι μισοί μετανάστες δηλώνουν ότι απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες και οι άλλοι μισοί όχι.
* Ενας στους δύο θέλει την ελληνική υπηκοότητα, 7 στους 10 ζητούν δικαίωμα ψήφου και 2 στους 5 πιστεύουν ότι το ελληνικό κράτος προσπαθεί να τους εντάξει με σεβασμό στην ταυτότητά τους.
* Ενας στους 10 δηλώνει ότι συναναστρέφεται με Ελληνες, 65% έχουν θετική γνώμη για τους Ελληνες, 4 στους 10 πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν γίνει Ελληνες και μόνον 28,1% χαρακτηρίζουν ρατσιστική τη συμπεριφορά των Ελλήνων *
 

SBE

¥
Αμβρόσιε, δεν ξέρω πόσο πρόσφατα έζησες στο Λονδίνο, αλλά αυτά που έγραψα είναι τα τρέχοντα, όχι αυτά που ίσχυαν πριν λίγα χρόνια. Επιπλέον εγώ δεν επικεντρώθηκα στο όνομα του επιδόματος, αλλά στο ότι πλέον έχει σταματήσει η δια βίου επιδότηση με το συγκεκριμένο επίδομα. Για τα άλλα επιδόματα, όπως είπα και στο αρχικό μου, δεν υπάρχει αλλαγή. Αν σε ενδιαφέρει να το γκουγκλίσεις, κοίτα JSA και New Deal. Και θα βοηθούσε αν στο εξής δεχόσουν ότι μπορεί κάποιος να είναι καλύτερα πληροφορημένος, ή έστω να ρίχνεις μια ματιά στο ιντερνέτ πριν απαντήσεις με σιγουριά για κάτι που σου λέει άλλος ότι μπορεί να μην είναι σωστό. Αυτά και δεν ξανασχολούμαι με το θέμα.
 
Last edited by a moderator:
Top