Η Μισέλ Μπάκμαν και άλλα τέτοια αμερικάνικα φρούτα

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δηλαδή επειδή εγκρίνω ή δεν εγκρίνω (που δεν το ξέρεις) την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, θεωρώ ότι η Μπάχμαν και η Πέιλιν είναι ημίτρελες και τους αξίζει δημόσια διαπόμπευση;
 

daeman

Administrator
Staff member
Δηλαδή, δεν έφτασαν δυο τετραετίες Ντάμπγια για να καταλάβουμε τι εστί πλανηταρχία και τι φρούτα βγάζει η Βαβυλώνα;
Να μην το νιώθαμε στο πετσί μας κιόλας, κι εμείς και ο πλανήτης, να μην το πληρώναμε τόσο ακριβά.

Όχι ότι κι εμείς πάμε πολύ πίσω βέβαια, έχουμε βγάλει κατά καιρούς πολλούς κάτι μπουμπούκια...
 

SBE

¥
Μπλέκουμε πολλά πράγματα μαζί και δεν θα βρούμε άκρη.
Παλάβρα, όπως και να το κάνουμε, η άποψη μας για τις ΗΠΑ καθορίζεται κυρίως από την εξωτερική πολιτική της χώρας. Πάω στοίχημα ότι κι άλλες χώρες έχουν νούμερα στην πολιτική, ορισμένες τους εκλέγουν κι όλας, βλ. Ιταλία και δεν αναφέρομαι στον Μπερλουσκόνι. Όμως θα ήθελα να δω περισσότερο να συζητάμε τη φράση σου "δεν είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι όσο θα θέλαμε", γιατί αυτή νομίζω είναι το ζουμί.

Δαεμανε, προσωπικά πιστεύω ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα ήταν παρόμοια με πρόεδρο τον Γκορ (αν υποθέσουμε ότι κέρδιζε το 2000). Μάλιστα πιστεύω ότι με πρόεδρο τον Γκόρ ο πλανήτης θα υπέφερε οικολογικά το ίδιο (γιατί οικολόγος έγινε έξω από το χορό, όχι μέσα). Στο κάτω κάτω επί Κλίντον δεν είχαμε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Πολύ πιο κοντά μας.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Η συζήτηση ξεκίνησε από τους υποψήφιους Ρεπουμπλικάνους, γι' αυτό και έμεινε εκεί, και δεν επεκτάθηκε σε άλλες χώρες. Καταλαβαίνω ότι συνηθίζεται η επιχειρηματολογία «γιατί λες για το Α και δε λες για το Β;», αλλά τέτοιου είδους επιχειρήματα πετάνε την μπάλα στην εξέδρα.

Πέραν αυτού, η άποψή μου για τις ΗΠΑ δεν καθορίζεται από την εξωτερική πολιτική της. Με τα λόγια σου αυτά, πρώτον βάζεις λόγια στο στόμα μου, και δεύτερον ξαναπετάς την μπάλα στην εξέδρα, γιατί τα δικά μου σχόλια επικεντρώθηκαν στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ανοησία των Ρεπουμπλικανών υποψήφιων, πράγμα για το οποίο ακόμα δεν έχεις πει τη γνώμη σου «επειδή βαριέσαι».

Τέλος, αν θέλεις να συζητήσουμε τη φράση μου, ας τη συζητήσουμε, βρε αδερφέ. Θα μας πεις τη γνώμη σου, ή πάλι βαριέσαι;
 

daeman

Administrator
Staff member
[...]
Δαεμανε, προσωπικά πιστευω ότι οι αμερικανικη εξωτερική πολιτική θα ήταν παρόμοια με πρόεδρο τον Γκορ (αν υποθέσουμε ότι κέρδιζε το 2000). Μάλιστα πιστέυω ότι με πρόεδρο τον Γκόρ ο πλανήτης θα υπέφερε οικολογικά το ίδιο (γιατί οικολόγος έγινε έξω απο το χορό, όχι μέσα). Στο κάτω κάτω επί Κλίντον δεν είχαμε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Πολύ πιο κοντά μας.

Ναι, ο τσέλιγκας τ' αγαπάει τα πρόβατα όσο του δίνουνε γάλα, κρέας και μαλλί, άμα κακοφορμίσουνε όμως δεν τα ταΐζει τζάμπα κι όταν έρθει η ώρα να τα σφάξει, καθόλου δε διστάζει. Κάποια διαφορά από τον κατάφωρο μεσαιωνισμό που δεν ντρέπονται τα παχύδερμα να κάνουνε παντιέρα θα υπήρχε όμως, πιστεύω, έστω και μικρή, κι ας ήταν και ψηφοθηρική ή τρέντι.

Αυτό το "μακριά απ' τον κώλο μας" όμως στα οικολογικά δεν παίζει, ούτε συγκρίνεται ένας πόλεμος - όσο καταστρεπτικός και άθλιος κι αν είναι - με τον παγκόσμιο, της επιβίωσής μας ως είδους.

Όσο για το ψευτοδίλημμα συντηρητικός με ολίγη από φιλελευθερία Μέγκαλον εναντίον κάργα σκοταδιστή Γκοτζίλα, το χάφτουν αυτοί, είναι ανάγκη να το χάφτουμε κι εμείς; Μα τι λέω, πού ζω; Είναι και οι καθιερωμένες εναλλακτικές κολλημένες στη μούχλα ή τη μαρμελάδα, βλέπεις, και με ολόγιομα φεγγάρια δεν κάνει ξαστεριά.
 

SBE

¥
Palavra: Όχι, γιατί ορισμένα ζητήματα είναι άσκοπο να τα συζητάς, ειδικά όταν οι συνομιλητές σου δέχονται ότι υπάρχει απόλυτο άσπρο και μαύρο. Και επιπλέον, σήμερα όντως βαριέμαι.
 
Δηλαδή επειδή εγκρίνω ή δεν εγκρίνω (που δεν το ξέρεις) την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, θεωρώ ότι η Μπάχμαν και η Πέιλιν είναι ημίτρελες και τους αξίζει δημόσια διαπόμπευση;

Γιατί "ημί";
 

nickel

Administrator
Staff member
Αρχίζω με δύο «ίσως». Ίσως επειδή είμαστε μικρή χώρα με ομοιογενή πληθυσμό, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ότι η Αμερική είναι μια χώρα τεράστιων αντιθέσεων. Ίσως ο κεντρικός ρόλος του χρήματος στην αμερικάνικη κουλτούρα έχει να κάνει και με την κουλτούρα της αποβλάκωσης. Οι εκκλησίες και οι παραθρησκείες, η αστρολογία, οι εναλλακτικές θεραπείες της «νέας εποχής», η μαζική κουλτούρα, όλα αυτά τα ρεύματα ταυτίζονται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα, άρα καλλιεργούνται με την τέχνη και την αποτελεσματικότητα του έξυπνου κεφάλαιου. Σε μεγάλο βαθμό και η αποβλάκωση του «Παλαιού Κόσμου» προέρχεται από τη (μικρότερη) διάδοση αυτών των ρευμάτων στα δικά μας χωράφια. Όχι πως δεν έχουμε τα εγχώρια προϊόντα. Για κάποιο λόγο τα δικά μας μένουν κάπως στο περιθώριο ενώ τα αμερικάνικα φαίνεται να βρίσκονται στην κεντρική σκηνή. Στην ίδια όμως κεντρική σκηνή βρίσκεται κι ένας Ρούζβελτ, και φοβεροί διανοητές και δημιουργοί, και ένας μαύρος Ομπάμα σήμερα. Μπορεί να ακούμε την κυρία Μπάκμαν και να αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα ένα άτομο με τόσο ακραίες αντιλήψεις και την επόμενη στιγμή να στρέψουμε το βλέμμα στην άλλη Αμερική και να καταλάβουμε ότι απέχουμε έτη φωτός.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, εξάλλου το έγραψα και παραπάνω ότι οι ΗΠΑ είναι χώρα μεγάλων αντιθέσεων. Δεν νομίζω ότι γίνεται να χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη χώρα από μεμονωμένους πολιτικούς της, αλλιώς τη βάψαμε: έχουμε κι εμείς δικούς μας που αντί να στρωθούν να παρουσιάσουν κανένα σχέδιο πλεύσης, κάνουν επικλήσεις στα θεία. Ωστόσο, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να έχουν τόσο μεγάλη απήχηση άνθρωποι που ξερνάνε τόσο μίσος.

@Ελληγενή: για να τις διακρίνω από κάτι φρούτα που νομίζουν ότι οι Ελ ζουν ανάμεσά μας, κ.ο.κ. :)
 

SBE

¥
Για να καταλάβεις την απήχησή τους θα πρέπει ίσως να καταλάβεις τον ακραίο προτεσταντισμό που στις ΗΠΑ βρήκε ιστορικά την ελευθερία έκφρασης που δεν είχε στην Ευρώπη (ή τουλάχιστον στην Ευρώπη που ήταν στο προσκήνιο των ιστορικών γεγονότων). Θα πρέπει ίσως να δεις και λίγο τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, που είναι οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στη δημιουργία του αμερικανικού κράτους και ειδικά του αχανούς κέντρου της χώρας, ανάμεσα στις ιστορικές πρώτες αποικίες και την Καλιφόρνια. Επίσης θα βοηθήσει η σύγκριση με τον Καναδά, που είναι γεωγραφικά παρόμοιος σε έκταση και έχει παρόμοιο βιοτικό επίπεδο και οικονομία αλλά ακολούθησε τελείως διαφορετική πορεία από τις ΗΠΑ.

Επαναλαμβάνοντας κάτι που έχω ξαναπεί, εκτός Ελλάδας διαπίστωσα ότι όλος ο κόσμος δεν μεγαλώνει με τις ίδιες αξίες, ούτε φοράμε τα ίδια γυαλιά. Κι οι αξίες που θεωρούμε πανανθρώπινες κλπ κλπ για κάποιους μπορεί να είναι φούμαρα και να χρειάζονται συνεχώς επιβεβαίωση.

Τέλος, παρόλο που στην Ευρώπη είμαστε υποτίθεται πιο μορφωμένοι, πιο προοδευτικοί κλπ, η αμερικανική κοινωνία είναι πιο φιλική προς τον ξένο και η πολιτική ζωή περιέχει κάποιες αξίες που εμείς σαν πιο κυνικοί τις κοροϊδεύουμε, όπως π.χ. την μέχρι αφέλειας πίστη στην "αλήθεια" (που είναι όμως η βάση της διαφάνειας στην εξουσία).
 
@Ελληγενή: για να τις διακρίνω από κάτι φρούτα που νομίζουν ότι οι Ελ ζουν ανάμεσά μας, κ.ο.κ. :)

Δεν έχει πολλή διαφορά να νομίζεις ότι οι Ελ ζουν ανάμεσά μας από το να νομίζεις ότι κάποιος έχει καρκίνο γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Για την ακρίβεια, το πρώτο είναι λίγο πιο πιθανό να συμβαίνει, περίπου κατά 24 δισεκατομμύρια³ φορές (το οποίο και πάλι είναι μια πιθανότητα της τάξης του 0.000000000001³%).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Romney: God wants America to lead

Leading Republican presidential candidate Mitt Romney declared Friday that God created America to lead the world, and accused President Barack Obama of deliberately weakening his nation. [...]
Yahoo News
 

SBE

¥
Ο Ρόμνει έχει απευθείας γραμμή με το Θεό και ξέρει. Δυστυχώς γι'αυτόν, δεν είναι ο ίδιος θεός που πιστεύουν οι ψηφοφόροι*.
Αλλά τα έχει πει και σε βιβλίο όλα αυτά.

*Μορμόνος.
 

SBE

¥
Κοιτάζοντας στη Βίκι μερικά για τον Ρόμνευ, θα έλεγα ότι πρόκειται για κλασσική περίπτωση αντιθέσεων.
Οικογένεια πολιτικών με συμμετοχή στα κοινά από πολύ παλιά, με καταγωγή απευθείας στους ιδρυτές της θρησκείας των Μορμόνων, πολυγαμικοί μέχρι πριν δυο γενιές κλπ κλπ. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν κοιτάξουμε τους πολιτικούς της οικογένειας θα δούμε σχετικά μετριοπαθείς και ακόμα κι ο ίδιος ο Ρόμνει σαν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης προώθησε μεταρρυθμίσεις στην υγεία:
[...]which provided near-universal health insurance access via subsidies and state-level mandates and was the first of its kind in the nation.
Όμως, όσο προχωρεί η πολιτική του καριέρα, τόσο πιο ακραίος γίνεται. Ίσως γιατί ξέρει τι θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι. Επομένως το ερώτημα που τέθηκε πιο πάνω, πώς γίνεται να τους ψηφίζει ο κόσμος, μήπως θα πρέπει να γίνει: γιατί θα πρέπει να λένε τέτοιες ανοησίες για να έχουν απήχηση στον κόσμο;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όμως, όσο προχωρεί η πολιτική του καριέρα, τόσο πιο ακραίος γίνεται. Ίσως γιατί ξέρει τι θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι. Επομένως το ερώτημα που τέθηκε πιο πάνω, πώς γίνεται να τους ψηφίζει ο κόσμος, μήπως θα πρέπει να γίνει: γιατί θα πρέπει να λένε τέτοιες ανοησίες για να έχουν απήχηση στον κόσμο;
Ίσως επειδή πέφτει το γενικό επίπεδο παιδείας του κόσμου τους; Ίσως επειδή τα σημερινά προβλήματα είναι ιδιαίτερα πολυσύνθετα, χρειάζονται απαντήσεις σε αποχρώσεις του γκρίζου, αλλά ο τηλεοπτικός χρόνος απαιτεί άσπρο-μαύρο και αστραπιαίους χρόνους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία ανάλυσης και κατανόησης σε βάθος;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ωχ, παναΐαμ... Αναρωτιέμαι, πώς καταλαβαίνει ότι το γλυκό είναι γλυκό του σατανά; Το ψεκάζει με αγιασμό και αν αυτό αρχίσει να στριγγλίζει του κάνει εξορκισμό;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Update (5/29/13): Early Wednesday morning, four-term congresswoman Michele Bachmann (R-Minn.) announced that she would not seek reelection in 2014. The decision, she claimed, had nothing to do with the multipronged investigation into allegations of campaign finance misconduct surrounding her 2012 presidential bid, which the FBI reportedly joined this month. (See our explainer of that here.) Bachmann's presidential campaign hit its peak when the congresswoman won the Ames Straw Poll in August 2011, but she soon faltered and withdrew from the race after finishing a distant sixth in the Iowa caucuses. Bachmann suffered another defeat earlier this month when Minnesota became the 12th state to legalize gay marriage, a cause she has crusaded against for years.
http://www.motherjones.com/politics/2011/06/michele-bachmann-greatest-hits?page=1
(το τελευταίο, το λες και θεία δίκη :devil:)

Κάτι δικά μας φρούτα μου θυμίζει...
 

SBE

¥
Και βέβαια το ενδιαφέρον είναι ότι ο εξαποδώ δεν ενδιαφέρεται για την ψυχή σου ή για να σου δημιουργήσει προβλήματα, ενδιαφέρεται να σε κάνει να αλλάξεις πολιτική τοποθέτηση. :devil::devil:
Ύπαγε οπίσω μου σατανά, που θες να με κάνεις να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ! :eek::devil::curse:
 
Μα όλοι αυτοί οι ουρλιαχτές έχουν λερωμένες τις φωλιές τους. Πάντως είναι αλήθεια ότι οι αεροψεκασμένοι στην Αμερική είναι πολύ, μα πολύ λιγότεροι από τους Έλληνες. Μόλις το 5% των Αμερικάνων πιστεύει στους αεροψεκασμούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling. Αναλυτικά, αυτοί που ψήφισαν Ομπάμα στις τελευταίες εκλογές, πιστεύουν στους ψεκασμούς σε ποσοστό 3%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Ρόμνεϊ είναι 5% και 23% για αυτούς που ψήφισαν κάτι άλλο.

Στην Ελλάδα, από την άλλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 33%(!) των Ελλήνων πιστεύει στους αεροψεκασμούς. Είναι απίστευτο το ποσοστό, ειδικά σε σύγκριση με το ποταπό 5% των Αμερικάνων*. Αυτό σίγουρα λέει κάτι. Από πολιτική άποψη, η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδωσε τα εξής:

Από το 33,3% όσων πιστεύουν στους ψεκασμούς το 10,6% ψηφίζει ΝΔ, το 19,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 1,9% ΠΑΣΟΚ, το 6,1% ΑΝΕΛ, το το 15,3% ΧΑ, το 2,1% ΔΗΜΑΡ, το 3,9% ΚΚΕ, το 2,8% Οικολόγους Πράσινους, το 2,5% “άλλο”, το 28,4% “άκυρο/λευκό/κανένα”, ενώ το 7,2% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Πηγή: Capital.gr

Και καλά, για την ΧΑ το περίμενα. Έχουν τραβήξει μεγάλο ποσοστό αμόρφωτων. Αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 20%; Φαντάζει παράλογο και πολύ ανησυχητικό. Γενικά δηλαδή είναι ανησυχητικό που υπάρχει τέτοιο ποσοστό συμπολιτών μας που πιστεύει σε κάτι που είναι εξόφθαλμα παλαβό και ηλίθιο. Συγγνώμη που βγήκα τόσο εκτός θέματος. Αν θέλετε μπορείτε να το μεταφέρετε όπου πιστεύετε ότι ταιριάζει.



* που είναι το ποσοστό των ατόμων που πιστεύει στις πιο εξωφρενικές γελοιότητες, έτσι κι αλλιώς.
 
Top