Εσιόδοξα μυνήματα

bernardina

Moderator
Εγώ το θεωρώ αισιόδοξο μήνυμα και μια καλή αρχή. Το αυτονόητο, ότι δηλαδή μόνο το ελληνικό γιαούρτι έχει δικαίωμα να ονομάζεται ελληνικό γιαούρτι, τώρα και με δικαστική απόφαση στο ΗΒ. Αν πω ότι δεν το χάρηκα, θα είναι ψέμα.
 

SBE

¥
Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένο αμερικάνικο γιαούρτι που κυκλοφορεί στην αγγλική αγορά εδώ και μερικούς μήνες. Κατά τ'άλλα όλες οι άλλες μάρκες γιαουρτιού ελληνικού τύπου ήδη έγραφαν "ελληνικού τύπου" κι όχι "ελληνικό" στη συσκευασία.
 

SBE

¥
Εγώ πάντως το θεωρούσα αυτονόητο τη στιγμή που όλες οι άλλες επιχειρήσεις συμμορφώνονταν με τον κανονισμό και ήρθαν ξαφνικά οι τσομπάνηδες να τους βάλουν γυαλιά (παρεμπιπτόντως, το προϊόν των τσομπάνηδων δεν είναι καθόλου άσχημο που το δοκίμασα).
 
Κι εγώ θυμάμαι όλες τις φίρμες να γράφουν "ελληνικού τύπου" κι όχι "ελληνικό". Ήταν εύλογο να χάσουν την δίκη οι τσομπαναραίοι.
 

LostVerse

Member
Μαθήματα ανθρωπιάς σε σχολείο της Πάτρας: Χαρίζουν τα χρήματα της 5ήμερης για εγχείριση μαθητή

και λίγο αργότερα...

Πάτρα: Επιχειρηματίας συγκινήθηκε απο την πράξη των μαθητών των Δεμενίκων και τους επέστρεψε τα χρήματα της πενταήμερης
 

bernardina

Moderator
Έξι νεαροί Έλληνες Αϊνστάιν

Τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης έχει η χώρα μας, η οποία ήρθε πρώτη στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που έγινε στην Αργεντινή από 4 έως 16 Ιουλίου.
Οι Ελληνες μαθητές άφησαν πολλά... χιλιόμετρα πίσω τους Γερμανούς, Γάλλους, Ισπανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς και άλλους μαθητές απ΄ όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία. Εξι μαθητές της Α' και Β' λυκείου πήραν μέρος από τη χώρα μας στον διαγωνισμό και οι έξι επέστρεψαν με ένα βραβείο στις αποσκευές τους.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο μαθητής της Β΄λυκείου από τα Τρίκαλα Παναγιώτης Λώλας, ο οποίος έχει διακριθεί πολλές φορές σε ανάλογους διαγωνισμούς,
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάθε φορά που διαβάζω ακόμα και για τις μικροταλαιπωρίες που υφίσταται κανείς στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας (σαν το σημερινό), στη φαντασία μου γίνομαι Χαλκ και σκοτώνω τον Μινώταυρο! Μετά διαβάζω (εδώ) για τα όσα τράβηξε ο νεαρός Τζαν Αντράκα μέχρι να πείσει τις (ιδιωτικές — private sector, όχι κατ' ανάγκη idiotic) ερευνητικές ομάδες για την αξία της εφεύρεσής του: «Έστειλα 200 αιτήσεις προς ερευνητικές ομάδες και με απέρριψαν οι 199, θεωρώντας ανοησίες αυτά που έκανα». Ποιο είναι το αισιόδοξο μήνυμα; Ότι δεν τον απέρριψαν οι 200 στις 200.
 

bernardina

Moderator
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-19291258
...ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα. Πηγή: www.lifo.gr


Όχι ράβδος. Ταινία. Κάτι σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί.
 

bernardina

Moderator
Όταν τα αναλφάβητα παιδιά της Αιθιοπίας συναντούν για πρώτη φορά tablets
Τα απρόσμενα αποτελέσματα ενός πειράματος

Πηγή: www.lifo.gr

Το κείμενο με έκανε να νιώσω μια άγρια χαρά, ανάμικτη μ' εκείνο το γνώριμο χαρμάνι οργής και ανημπόριας... Γιατί, λοιπόν, στα αισιόδοξα μηνύματα; Ίσως για το (συγκεκριμένο) χάκεμα. :devil:

Ύστερα από μερικούς μήνες, τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εκπληκτικά, καθώς τα 40 παιδιά που συμμετείχαν συνολικά στο πείραμα είχαν μάθει να χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές, ενώ πολλοί χρήστες είχαν μάθει το τραγούδι της αλφαβήτου ή ακόμα και να γράφουν διάφορες λέξεις. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων όμως ήταν ένα αγόρι που είχε επαφή με μία εφαρμογή για το ζωικό βασίλειο και κατάφερε να γράψει στην εγκατεστημένη εφαρμογή ζωγραφικής τη λέξη «lion» (λιοντάρι). Η έκπληξη των ερευνητών δεν τελείωσε όμως εκεί, καθώς αντιλήφθηκαν ότι τα ίδια παιδιά που δεν γνώριζαν πριν από το πείραμα την έννοια της γραπτής λέξης , είχαν καταφέρει να παραβιάσουν το λειτουργικό σύστημα Android των συσκευών, ώστε να εξατομικεύσουν την κεντρική επιφάνεια της ταμπλέτας τους.

Αλλά γιατί Nicholas Negroponte, αδέλφια; Νίκολας Νεγκροπόντε λέγεται ο άνθρωπος και είναι ελληνικής καταγωγής. Και τώρα ας μπει κάποιος να γράψει το βιογραφικό του στη βίκη στα ελληνικά.
 

SBE

¥
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων όμως ήταν ένα αγόρι που είχε επαφή με μία εφαρμογή για το ζωικό βασίλειο και κατάφερε να γράψει στην εγκατεστημένη εφαρμογή ζωγραφικής τη λέξη «lion» (λιοντάρι).


Τώρα ξέρω ότι θα με μεταφέρετε, αλλά θα το πω:
α. η σχετική ανακοίνωση στο ΜΙΤ έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Στη Lifo προφανώς δουλεύουν αργά.

β. Η ουσία της είδησης είναι ότι ακόμα και κάποιος που δεν έχει καμία επαφή με τεχνολογία ή που δεν μπορεί να διαβάσει οδηγίες, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συσκευές αυτές. Που σημαίνει ότι έχουμε κάνει μεγάλα άλματα στην ευχρησία και επίσης ότι λειτουργεί μια χαρά το ένστικτό μας για έρευνα και αναζήτηση (αυτό που έχουμε ως νοήμονα όντα).

γ. Έχω κάποιες επιφυλάξεις για όσα ισχυρίζονται αυτοί που έκαναν το πείραμα, οι οποίες φαίνονται καλύτερα στην είδηση του ΜΙΤ που αναφέρω στο (α). To άρθρο του ΜΙΤ λέει ότι Children there had never previously seen printed materials, road signs, or even packaging that had words on them . Αυτό το αμφισβητώ 100%. Αν ήταν στην καρδιά του Αμαζόνιου θα το πίστευα, αλλά στην Αιθιοπία όχι, και πιστεύω ότι είναι υπερβολή του ομιλητή. Και ιδού σχόλιο αναγνώστη από την ίδια σελίδα:
This post was forwarded to my inbox by our curriculum director here at ICS Addis Ababa. [...] "As a teacher, who has just visited the Wenchi area with his class, I am also not sure that all the assertions made in this presentation are correct. Yes, there is not much exposure to print in the area, yet tourist buses and local co-ops/shops visibly display signs and print. When you stop in the area, children appear and hound you around all turns. I want to say, that I do believe that somewhere along the line they do have an opportunity to see print."
Χμ, έχει και τουρίστες το χωριό... :confused1:

Άλλο ζήτημα, που έχει ενδιαφέρον για συζήτηση:
Νίκολας Νεγκροπόντε λέγεται ο άνθρωπος και είναι ελληνικής καταγωγής.

Αυτό είναι σχετικό. Στα ελληνικά το όνομά του είναι Νικόλαος Νεγρεπόντης του Δημητρίου, όπως τον γράφει ο εκδότης του στην ελληνική γλώσσα, και υποθέτω ότι ο εκδότης έχει συνεννοηθεί μαζί του. . Οπότε το ζήτημα είναι πιο πολύπλοκο- τι κάνουμε με αυτούς που λέγονται Χ στην ελληνική γλώσσα και είναι γνωστοί ως Ψ (μικρή παραλλαγή του ελληνικού) διεθνώς (φυσικά δεν συμφωνώ με την επιλογή της λατινογραφής).
 

bernardina

Moderator
Η ηλικιωμένη γυναίκα έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση, μ' εκείνη την ανεξήγητη καρτερικότητα που έχουμε συναντήσει αμέτρητες φορές σε ανάλογες καταστάσεις, περιγράφοντας ήρεμα και με απόλυτη πνευματική διαύγεια το τι της συνέβη, όταν το σκυλάκι της που ως εκείνη την ώρα ήταν άφαντο κάτω από τα χαλάσματα...
 
Και από κάτω στα σχόλια να και ο ηλίθιος που πιστεύει ότι είναι σκηνοθετημένο!
 
Ναι, άλλο δεν είχε η γιαγιά, που μόλις έγινε σμπαράλια το σπίτι της κι όλη της η γειτονιά, από το να δεχτεί να παίξει θέατρο για την τηλεόραση.
 
Top