Εσιόδοξα μυνήματα

Θα ήθελα να γελάσω, αλλά αυτό λέγεται θράσος:

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε ότι «η πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό της ηλεκτρονικής πληροφορίας και επικοινωνίας είναι σχετικώς μακρά και γόνιμη», σημείωσε ότι το ΣτΕ «διακρίνεται έναντι εγχώριων θεσμών και ανταγωνίζεται αξιοπρεπώς αντίστοιχους θεσμούς πολύ προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών»
 

nickel

Administrator
Staff member
Κυρίως ηλεκτρονικές οι συναλλαγές
Πλησιάζει το τέλος του περίφημου γκισέ σε ΔΟΥ και Τράπεζες

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231288022

Πολλά μα πολλά τα αισιόδοξα μηνύματα στην παραπάνω είδηση. Κάλλιο αργά παρά αργότερα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω συχνές συναλλαγές και ανταλλαγές απόψεων με τη συμπαθέστατη επαγγελματική τάξη των ταξιτζήδων, αλλά ομολογώ ότι η εξοικείωσή μου δεν έχει φτάσει στις λεπτομέρειες που περιγράφει ο Κωνσταντίνος Ζούλας από τις βραχύβιες δικές του επαφές. Τις κατατάσσω στα αισιόδοξα μηνύματα.

Έβαλα τον «ταρίφα» στα «αγαπημένα» μου
[...]
Τον ευχαρίστησα διπλά γιατί βγήκα από το ταξί με ένα σπάνιο στις μέρες μας χαμόγελο.

http://www.kathimerini.gr/553828/opinion/epikairothta/politikh/evala-ton-tarifa-sta-agaphmena-moy
 

SBE

¥
Κι εγώ κυκλοφορώ πολύ με ταξί όποτε είμαι Αθήνα και έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη βελτίωση. Ειδικά τις προάλλες που πήρα ταξί για το αεροδρόμιο, που το σταμάτησα στο δρόμο έξω από το σπίτι (κι αυτό περίεργο, γιατί δε μένω σε πολυσυχναστο δρόμο), το ταξί άστραφτε από καθαριότητα, ο ταξιτζής ήταν εξυπηρετικότατος και είχε και χιούμορ και μας πήγε από την πιο σύντομη διαδρομή, που την εντόπισε από κάποια εφαρμογή που είχε στο κινητό του, πριν ξεκινήσουμε.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αυτοί εδώ οι φοιτητές εφηύραν μια πολύ οικονομική και εύχρηστη λύση για μια πάθηση που μόλις τώρα έμαθα πως λέγεται στα ελληνικά «ραιβοϊπποποδία». Οι ασθενείς (παιδιά) γλιτώνουν έτσι εγχειρήσεις και χρονοβόρες και επίπονες θεραπείες:
Stanford Whizzes Develop an Astoundingly Cheap Fix for Clubfoot
 

bernardina

Moderator
Έλληνες ερευνητές δημιουργούν την πρώτη παγκόσμια κλίμακα για την εκτίμηση των επιπτώσεων των τσουνάμι

Την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο κλίμακα για την εκτίμηση της έντασης των επιπτώσεων των τσουνάμι δημιούργησε ελληνική ερευνητική ομάδα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κλίμακα εκτίμησης εντάσεων «Integrated Tsunami Intensity Scale 2012» (ITIS2012) είναι δωδεκαβάθμια, συμβατή με τις δωδεκαβάθμιες κλίμακες που προσδιορίζουν την ένταση των σεισμών και εφαρμόσιμη τόσο σε ιστορικά γεγονότα, όσο και σε σύγχρονα τσουνάμι.


Και είμαι περήφανη που αναμεσά τους βρίσκεται η, νεαρότατη σε ηλικία, διαδικτυακή μου φίλη Ειρήνη Κωστάκη.
 
Πολύ ενδιαφέρον. Η Wikipedia αναφέρει 2-3 κλίμακες στο άρθρο της για τα τσουνάμι. Τι ακριβώς συμβαίνει μ' αυτές; Ήταν περιορισμένη η χρήση τους; Δεν ήταν κοινά αποδεκτές; Είχαν τεχνικού είδους προβλήματα; Ή μήπως αναφέρονται (μετράνε) σε άλλο πράγμα; Αυτό το κομμάτι του άρθρου δεν είναι ξεκάθαρο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν ξέρω αν θέλετε χωριστό νήμα για χαμόγελα, αλλά ναι, κάτι τέτοια σου φτιάχνουν τη διάθεση (αφήστε το να «φορτώσει»):



Αν και τίποτα δεν ξεπερνά τον παπαγάλο: http://lexilogia.gr/forum/showthrea...αι-για-κλάματα&p=211227&viewfull=1#post211227
 

bernardina

Moderator
Στην αναβάθμιση της αξιολόγησής του για την πόλη της Αθήνας, σε Caa3 από C, με σταθερές προοπτικές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αθήνα έχει θεραπεύσει τους λόγους που θα την οδηγούσαν σε ενδεχόμενη πτώχευση.

Η αναβάθμιση συνδέεται με το γεγονός ότι ο Δήμος της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2013 κατέβαλε το υπόλοιπο ποσό των 675.000 ευρώ τόκων υπερημερίας στην υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα ( ATEbank ) και εξόφλησε πλήρως το δάνειο 29,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το 2003


Πηγή
 

Earion

Moderator
Staff member
Αφού περί Σαντορίνης ο λόγος, για εκείνο το βυθισμένο περιβαλλοντικό μπαρουτοβάρελο, το Ση Ντάιαμοντ, έχει ακούσει κανείς τίποτα τελευταία;

Αποζημιώσεις για το ναυάγιο

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στον Δήμο Θήρας, έξι εκατομμύρια αποζημίωση στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την υποχρέωση για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND αποφάσισε χθες, κατά την εκδίκαση του αστικού σκέλους της πολύκροτης υπόθεσης, το πολυμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, που καταδίκασε την πλοιοκτήτρια εταιρεία του SEA DIAMOND, του κρουαζιερόπλοιου που έπεσε σε αβαθή και βυθίστηκε έξω από τη Σαντορίνη το 2007. Η πλοιοκτήτρια και οι διαχειρίστριες εταιρείες του SEA DIAMOND με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά θα ασκήσουν εφέσεις. Επίσης, από μέρους τους τονίστηκε ότι η όποια απόπειρα ανέλκυσης κρύβει σημαντικούς κινδύνους.

Καθημερινή 5 Φεβρουαρίου 2014

Πιο εκτεταμένη παρουσίαση, με ιδιαίτερη αναφορά στην επικινδυνότητα της ανέλκυσης, εδώ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί ο δρόμος είναι μακρύς.
 
Top